Sezatoarea canadiana (52)
Raspunsuri - Pagina 14
Ira spune:
Emilly, te duci aici : http://www.etatcivil.gouv.qc.ca/nousjoindre.htm si te interesezi. Eu inca nu am facut inca ca sa-ti pot da detalii. Chiar o sa ma duc saptamana viitoare sa vad despre ce-i vorba.
Ira spune:
Ce anume nu ai citit, Cami ? Nu inteleg. Eu sa sa-ti dau copy-paste din code civil du Québec cu articolele referitoare la deces fara testament, in limba franceza. Insa deseara, ca acum tre' sa ma car.
Eu de cand sunt in tara asta, nu am dat inca de vreo lege tampita. Si asta, cum ca o sa te jecmaneasca statul dupa moarte, ar fi cea mai tampita din istoria omenirii.
ange spune:
quote:
Originally posted by Ira
La urma urmei putem face un testament scris de mana, de catre noi insine, semnat de 2 martori care nu sunt identificabili ca si mostenitori pe act si pus la loc sigur in casa, sau in cutia de la banca. Este un testament provizoriu, dar un act juridic 100% valabil.. numai ca e usor atacabil de catre niste eventuale rude nemultumite si destul de vulerabil intr-un eventual proces. Insa e mai bun decat nimic, oricum.
E indicat sa facem asta pana cand reusim sa ajungem la notar si sa platim sute de $.
imi permit sa te contrazic
testamentul ca sa fie valabil va trebui semnat de 2 persoane independente plus o a treia persoana "oficiala" care se numeste "commissaire a l'assermentation" pe car-l gasesti la orice banca,posta,birou de avocat,notar sau primarie. Apoi mergi la notar sau avocat sa finalizeze actul(sa-i dea forma legala ca sa poti dormi linistit pe perna ca puradeii sunt asigurati)
Astea le faci inainte de avocat ca sa te scutesti de niste sute de dolari date in plus comision...
pup iu
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
ange spune:
ok ira,fie ca tine
si pune link-ul nu da copy si paste
o zi buna.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert
Denisam spune:
Ange- imi permit sa izti spun ca Ira are dreptate cu testamentul- nu e nevoei de notar,dupa ce semnezi cu 2 martori si ai cel putzin 2 exemplare, testaentul e perfect valabil,aici in Ontario clar e asa, si cred ca legea e pe toata canada, dar cum nu am studiat-o, nu bag mina in foc. Dar ce-tzi spun e de la avocat citire iar un prieten care asa facuse testamentul, adica singur, apoi l-au semnat cu 2 artori si l-a avut in 2 exemplare, chiar l-a folosit asa, si a fost ok, copii au primit tot ce scria in el.
Fiecare face cum vrea pina la urma.
Un weekend frumos si pupici,noi nu puteam intra ca mergem 3 zile in calgary la distractzie speram
Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
Emilly spune:
quote:
Originally posted by Ira
Emilly, te duci aici : http://www.etatcivil.gouv.qc.ca/nousjoindre.htm si te interesezi. Eu inca nu am facut inca ca sa-ti pot da detalii. Chiar o sa ma duc saptamana viitoare sa vad despre ce-i vorba.
eu nu am gasit nimic din ce se vorbeste pe aici, poate sunt eu mai grea de minte si nu pricep ce zic aia pe acolo...
ange spune:
ce spune ira este atacabil.
ce v-am explicat eu este batut in cuie.Nu misca nimeni un deget dupa moartea vostra.Pana la urma asa este.Fiecare face cum crede ca i se potriveste cel mai bine.Eu as prefera sa dau cateva sute la avocat sau notar(daca as avea ce sa le las copiilor) decat sa le las un testament neinregistrat atacabil la orice ora...
Denisa,distractie placuta.
Emily,ti-am dat mail
parpalak spune:
da, da.. ange, ce spune Ira era atacabil de mai demult .. Ca sa exemplific, in orasul Toronto nu e voie sa iesi la plimbare cu mai mult de 7 animale in lesa din care nu mai mult de 4 ciini. Ce-i drept, e lege municipala, da' tot lege.. De banii aia mai bine construiau o parcare sau reparau o groapa-doua in sosea..
nelia spune:
Eu zic ca aveti dreptate amindoua. Am intrebat o prietena care a lucrat intr-o companie de asigurari si mi-a spus ca pentru inceput putem face un testament de mina, cu doi martori alesi de noi plus unul oficial, il semnam cu martorii nostri in dublu exemplar si il legalizam la notar, apoi il punem bine. A zis ca se poate si fara notar, e scrisul nostru, e semnat cu martori si e valabil, dar poate fi atacat de niscaiva rude care nu sint de acord cu ceea ce scrie acolo (nu e cazul nostru, dar nu in toate familiile sint lucrurile clare). Si ne-a mai spus ca, in privinta copiilor, ar trebui sa alegem un tutore aici, daca cel pe care l-am prefera e in Romania. Pentru ca, in cazul in care s-ar intimpla ceva, cel de aici poate prelua totul imediat si cind cel din Romania se poate deplasa ii cedeaza totul lui. Si, mai tirziu, cind ne vom permite, putem face unul ca la carte la notar sau la un avocat (platesti o taxa + comisionul avocatului) si apoi la notar (costa ceva legalizarea) sau numai la notar (2-3 sute de dolari). Nu era sigura deloc pe ceea ce spune, mi-a zis ca e doar orientativ, ca ea nu s-a ocupat de asa ceva, dar asa stie ea. Eu m-am hotarit sa merg la un notar si sa intreb (probabil ca trebuie sa-mi iau o consultatie) si la un avocat public (din ala care are consultatii gratuite) si sa ma sfatuiasca cum e mai bine sa fac. Acum trebuie sa mai gasesc si timp sa o fac.
Tot nu m-am lamurit cu asigurarea de viata si de bunuri, unde sa o fac??? Bine ca, deocamdata, chiar nu mai avem bani si de altceva pina nu rezolvam cu ce in curs de rezolvare acum, dar imediat ce se termina transa aceasta de probleme, urmatoarele care vor intra pe rol sint testamentul si asigurarile. Dar tare mi-ar placea sa aflu pina atunci unde sa ma duc, ca sigur nu voi avea timp sa bat la toate usile si sa fac comparatii, cum cred ca ar trebui de fapt.
A plecat sotu' in Romania!!! Acum un sfert de ora! Mi-e doooor deja de el!!! Doamne, abia astept pina miine sa aflu ca a ajuns bine.
Mai voiam sa spun ceva, dar am uitat. Revin daca imi aduc aminte... Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
laurajr spune:
Podeanu, eu intrebam de premergator, ca pe aici n-am vazut nicaieri .
Ce v-a apucat fetelor cu testamentele, ca m-ati zapacit cu atatea ganduri de dupa moarte ! Optimism !
Noi azi am semnat actele pt casa, avocatul ne-a dat un teanc, ne-a explicat , am semnat si gata ! Suntem propritari .
Denisam, ce misto, plecati in Calgary la distractie, vreau si eu....eu pana nasc de abia ma tarasc cu cupiii pana la colt, asa ca excursiile sunt in stand-by .
Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 34 sapt si Ioana Nazdravana