Sezatoarea canadiana (52)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by ange

Oana,merci.nu pricep cum vine treaba cu cadourile dar chiar ca mi-a intrat treaba asta in cap cu testamentul si nu ma las pana nu aflu ce si cum
stati mai! cum adica sa lasi casa,masina,etc cadou? astea nu se lasa pur si simplu,evident si firesc?!
nu pricep.e greu pt. mine dar lasa ca ma luminez eu

nelia,ai citit despre studiile copiilor? ai vazut ca centii aia pe care tii da statul la fiecare dolar pe care-l pui tu sunt in functie de venitul familiei? 20 de centi e cel mai putin.cu cat ai venitul mai mic cu atat statul contribuie mai mult.Asa ca hai sa intram pe somaj

somn usor.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Ange

Un alt termen pentru cadou (si probabil mai adecvat): donatie. Deci daca donezi casa sau alte bunuri de valoare copiilor de exemplu, cit esti in viata, taxele sint mult mai mici decit atunci cind este lasat ca mostenire. Acum ramine sa te intelegi bine cu copiii si sa tu te dea afara din casa (este o gluma...).

Ira,

Eu asa imi aduc aminte, parca am vazut la televizor (sau am citit in ziar ??), acum insa nu mai am detaliile in cap, poate ca tu ai dreptate cu datoriile. Pare putin aberant, dar nu cred ca m-am inselat, un exemplu: valoarea bunului mostenit este mare pe hirtie dar in realitate nu este f. vandabil, deci nu poti sa-ti recuperezi banii (pe care eventual i-ai imprumutat). In orice caz este bine de stiut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Oana,
pai daca ma dau afara din casa nu au decat s aplateasca ei imprumutul la banca.abia scap
Glumim dar treaba e serioasa...

o zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Da, Oana, ai dreptate. D-aia il cred pe Sibin cand zice ca totul e relativ, pt. ca legile pot fi personalizate pe fiecare caz, si pt. fiecare mic detaliu avocatii fac recherche in legislatie/spete minute/ore in sir pentru a-i da de cap.

Io de contabil am frica, cica le-o zis un prof la Sibin la curs ca el a platit ani in sir nu-s ce impozite, ca nu stia ca ar fi putut sa-si deduca nu-s ce facturi, si abia acum, dupa 10 ani, isi cere banii inapoi. Si statul ii va da.

Sfatul meu este totusi sa nu aruncam nici o factura. Nu ocupa mult loc in casa, si nu se stie niciodata. Si peste 5 ani poate aparea o situatie cand am putea scoate bani din ele. Eu de ex. am facut o prostie ca am cheltuit in UK bani si nu mi-am luat taxele inapoi. Ar fi trebuit sa mi le iau din aeroportul din Londra. Ramane pe anul viitor, daca ma mai intorc. Si rudele noastre pot face asta, cand vin aici in vizita, in Canada.

Oricum, abonamentele de autobuz/metro sa nu vi le aruncati niciodata, ca se dau bani pe ele la impozite.

Oameni buni, azi am ora cu un ado punckist vopsit in negru + gri, care si-a cumparat o vioara neagra, canta cu manusi negre fara deste', are lanturi, inele si capse prin piele, se imbraca numa' in negru si mai are si-o voce de bass, vorbeste rar si apasat, .....fratioare...cand imi intra ala' in clasa incepe sa ma ia cu tremurat din ala ca la febra 39cu5. Daca va mai si zic ce canta, o sa va ia cu sudori reci. Numa' recvieme si marsuri funerare, cred ca mi-o pus gand rau, fara gluma.

Daca nu scap cu veata' semestru' asta las acilea testament, toate pasivele la Sibin si activele la Sofie. Fieru' de calcat il las la forumu' in 1 sau in 2, mai departe, si oalele mele de mancare la subiectu' lui Tzuni, ala cu sinuciderile.

Cu Dumnezeu inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Salutare la toata Canada,

ceva precizari:

-la rudele care vin aici in vizita taxele se inapoiaza doar pentru facturi de peste 250$ (produsul, nu totalul facturii). Am sunat eu personal cind au fost socrii mei aici, si cum nu aveam nimic cumparat peste 250 nu s-a aplicat.

-problema cu testamentul ne sta si noua in cap de ceva vreme.

Si eu banuiam de ex , ca daca murim amindoi din diverse motive copiii ramin mostenitori la NET assets ( ce avem minus datorii).Dar se pare ca nu e asa, statul va lua tot si copiii neincredintati la nici un tutore ajung prin familii de accueuil.
Deci testamentul este absolut o necesitate aici. Un prieten mi-a vorbit de un site de guvern unde au acel formular pe care trebuie sa-l completezi. Nu am reusit sa am site-ul asa ca ma voi informa si reveni. Tot acel prieten zicea ca il completezi si apoi mergi la notar ptr a-l legaliza. Insa un tip din asigurari ne-a spus ca urmind aceasta cale , in cazul in care se intimpla nenorocirea tot trebuie as ajunga la un avocat ptr alte formalitati si costa cit nu face. El ne-a sfatuit ptr citeva sute de dolari sa mergem direct la avocat.
Tutore poti pune pe oricine, chiar si rude din Ro. Acum nu stiu sigur cum ar veni ele aici ....la momentul respectiv.

ange, referitor la noul tau mortgage, ca nu am mai reusit sa intru pe forum, e normal sa o luati de la capat cu procedura de obtinere a mortgage-ului ptr ca prima casa a fost doar in numele tau. El neaparind nicaieri (chiar daca plata s-a facut din contul comun)nu i s-a construit istoria de credit. Ptr ei e un nou mortgage si un nou client care il cere. Noi avem totul luat la comun si de aia nu a fost nici o problema achitarea si luarea unui nou imprumut.

Si o intrebare: a-ti fost careva prin Jamaica? Cautam de ceva vreme un concediu si pina la urma ne-am hotarit ptr Jamaica la sf lui noiembrie. Vroiam sa stiu cum ar fi comparativ cu oamenii din Cuba sau Mexic.

Nu mai stiu cine intreba de premergator...o prietena a luat ptr gemenii ei,o pot intreba de unde.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Dana (Podeanu)

Despre Jamaica ce stiu eu din auzite si de prin ziare:
- hotelurile (si in general infrastructura) sint cam vechiute si deci 4* nu este acelasi lucru cu 4* in alte locuri.
- este multa criminalitate, deci nu iesiti din zona hotelurilor
- pretul este mult mai mare decit in majoritatea destinatiilor "medii"

Am citi nu de mult ca grupul "Sandals" a inceput o campania de "intinerire" a hotelurilor lor, pentru ca au inceput sa piarda piata in favoarea Cubei si rivierei Maya (care sint mai noi si mai ieftine).

Eu ma duc pe situl urmator si citesc parerile celor care au fost deja la hotelul care ma intereseaza.
http://www.tripadvisor.com/

Nu trebuie sa crezi tot ce scrie, dar iti faci o idee. De exemplu primavara trecuta era o super promotie la un hotel in Dominicana (Santana) si acolo am aflat ca plaja este artitificiala (pus nisip pe placa de beton) si nisipul era plin de un fel de purici care piscau. Evident ca l-am taiat de pa lista pentru totdeauna...

Mergi la inceput

quote:

... statul va lua tot si copiii neincredintati la nici un tutore ajung prin familii de accueuil.Voiculestii

Statul canadian nu isi insuseste absolut nimic inainte de a cauta descendenti de pana la 9 generatii din familia decedatului. Si asta indiferent de nationalitatea mostenitorului si de tara lui de rezidenta. Eu asa stiam, dar o sa ma interesez oficial deseara.

Iar tutoratul copiilor se face gratis. Nu e nevoie nici de notar, nici de avocat. Copiii ajung in familii de accueil daca nimeni din rudele decedatului nu accepta sa fie tutore. Ar fi indicat sa murim dupa ce copiii nostri devin cetateni, ca sa poata reveni ulterior in Canada.

Oricum, testamentul este un act optional... in cazul in care ar fi valabile asemenea situatii absurde (sa-ti ia statul tot ce ai agonisit tu intr-o viata, chiar daca tu ai murit bogat la 25 de ani de infarct - sa zicem : cine-ar putea prevede un testament la varsta asta ??), el ar fi convertit intr-un document juridic obligatoriu. Eu de asa ceva nu am auzit pana acum.

Mergi la inceput

Sau poate ca statul isi ia inspre gestionare averea decedatilor pana cand copiii implinesc varsta majoratului...daca acestia sunt absolut singuri pe lume...dar in nici un caz copiii n-o sa fie saraciti prin deposedare de bunuri de statul canadian .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Ira

[quote]

Iar tutoratul copiilor se face gratis. Nu e nevoie nici de notar, nici de avocat.

te rog frumos Ira, poti sa dezvolti ideia? merci mult!

Mergi la inceput

La urma urmei putem face un testament scris de mana, de catre noi insine, semnat de 2 martori care nu sunt identificabili ca si mostenitori pe act si pus la loc sigur in casa, sau in cutia de la banca. Este un testament provizoriu, dar un act juridic 100% valabil.. numai ca e usor atacabil de catre niste eventuale rude nemultumite si destul de vulerabil intr-un eventual proces. Insa e mai bun decat nimic, oricum.

E indicat sa facem asta pana cand reusim sa ajungem la notar si sa platim sute de $.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

na!sunt pareri contradictorii
Ira,eu am citit pe situl guvernului canadian undeva(imi pare rau ca nu am copiat adresa exacta dar daca e nevoie rascolesc din nou internetul) si nu am citit nimic din ceea ce spui tu
Ma rog! eu nu m-ai cred nimic pana nu ajung eu la un avocat sau una dintre noi.In cele citite pe un sit sau altul nu m-ai am incredere si nici din cele spuse din bouche-a-bouche

mai a dat careva dintre voi testul TFI(testul de franceza internationala) ? sau ma rog,in engleza ?

ira,asta este testul care trebuie sa-l iei inainte de a obtine diploma in education?

Dana,merci.asa e.ai vazut ca am avut dreptate cu pret-ul la banca
vacanta placuta.plimbaretilor!

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput