Sezatoarea canadiana (52)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Salutare tuturor.
Nelia, ai grija cu innecatul. Cat despre copii, si eu sunt paranoia cu Sofia. Mai ales ca aflu de tot felul de nenorociri. Si de la elevii mei inclusiv, deseori mi se confeseaza si cateodata termin ora cu lacrimi in ochi. Cu copiii nu-i de glumit, tare mai sunt iresponsabili, eu nu ma linistesc decat cand o vad culcata si o iau in brate.

In legatura cu testamentul, el se face la notar.
Dar in ceeace priveste custodia copiilor, asta e gratis si se face la directeur de l'état civil, asa mi-a suflat Sibin inainte sa adoarma. Mama si tatal pot sa numeasca un tutore copilului minor prin testament (la notar, care costa), sau printr-un mandat la notar, mandat preventiv in cazul incapacitatilor datorate handicapurilor (si asta costa) sau printr-o declaratie in acest sens transmisa curatorului public. Adica fara bani (varianta 3).

Acuma, intervin altele. Daca tata si mama desemneaza acelasi tutore, ca daca nu, tribunalul va decide tutorele final. Apoi daca tutorele se razgandeste, ceeace se intampla destul de des, dupa moartea parintilor, trebuie sa ai prevazut un "inlocuitor". In legile din Qc nu exista nici o referire la cetatean canadian in ceeace priveste tutela copiilor. Deci tutorele poate avea orice cetatenie.

Ultima pozna a odraslei...mama imi trimite din Ro o crema de la Oriflame, de miere, E pt. corp. O costa o caruta de bani, plus ca mai plateste si pachetele, dar pot eu sa-i stric placerea mamei ?
Ei bine, Sofia i-a gasit cremei made in Buzau o utilitate diferita, si-a pus-o pe toata in cap, l-a pandit pe ta-su sa atipeasca, dupa care s-a pictat din cap pana-n picioare dupa care a intins pe oglinda si etajera. La sfarsit, ca sa fie tabloul complet, a mancat o jumatate de tub de pasta de dinti (asta pt. ca-i interzic eu categoric sa inghita cand se spala pe dinti).
Cand a intrat Sibin la baie a fost la un pas de infarct. Copilul de recunoscut si baia toata pictata.

Cu Brick-ul nu stiu ce sa fac, va trebui sa-i sun pana la urma, tare-mi mai e urat sa vorbesc cu robotii si angajatii lu' tata mare.
Oricum, termenul inca n-a trecut, au zis 21 oct., dar nu-nteleg de ce tre' sa platesc daca nu am obiectul platii in casa. Cretini.

Noapte buna, ca am inceput sa vorbesc din somn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Ira multumesc de info si acum vin cu o intrebare, unde il gasesc pe curatorul public? directeur de l'état civil? am inteles ca la notare e vorba de citeva sute de dolari.2-3 sute...

Pentru Sofia nu folosesti pasta de dinti de aia care se poate inghiti?
am inteles ca pina la 6 ani nu se foloseste pentru copilasi pasta de dinti cu fluor, voi cum stiti?
Bine ca mi-ati zis de brick, n-am sa cumpar veci de la ei.

valen oriunde ai naste o sa fie la fel de ok, eu zic sa alegi spitalul cel mai apropiat de casa voastra ca in ultimele luni o sa te cheme si saptaminal la control.Nu-ti face prea mari probleme cu nastere ca se ocupa de tine asa cum vezi prin filme Sarcina usoara in continuare!

Oana merci de adrese, o sa dau si eu o fuga sa vedem poate ne luam patine de gheata, wow ce fain ar fi...

pupicei si o zi buna!

Donia????esti ok???

ps.o am pe fiica-mea super infundata, in afara de tylenol pour la rhume cu anticongestionant ce sa-i mai dau?ce a mers si merge la bb-ii vostri?fiica-mea are 2ani si 8 luni.Trebuie sa dau o raita pe la Pharmaprix, poate gasesc ceva picaturi sau aerosoli? sunt in ceata si n-am nici o ideie, e si super miriita.Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Laura- Erin Mills e in Missisauga- dar nu prea gasesti peg erog, f. putzin, in schimb il potzi folosi gift card-ul pt altceva-haine, caditza,pampersi, etc.
Pupici si o zi buna la restul!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Emilly- asa a fost si Emma cu nasul si muci apoi, f. bine a functzionat Benylin pt stuffy nose si cough, sirop pt infants adica pina la 2 ani, dar au si de la 2 -12 ani.Apoi cnd s-apus pe curs, i-am dat doar pt runny nose-sirop se cheama Dimetapp!Astea toate se gasesc la orice farmacie mai mare.
Tylenolul parerea mea ca nu a ajutat-o pt ca nu avea febra si dureri, asa mi-au zis si mai mulet mamici sa nu ii dau.
Noaptea, de la benylin exista un vaporizator mic care il pui in priza cu pastiel mentol si o ajuat sa doarma f.bine, nue scump, 10 cad, Emma a dormit 11h fara sa se trezeasca deloc.
Sanatate multa!
Donia- pe unde esti?

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Valen, amandoua spitalele de care zici apartin de McGill. Eu una, am auzit pareri bune despre ele, direct nu am avut de a face decat cu Queen Mary, unde am facut amniocenteza si a fost ok. Cum iti spunea si Emilly, important este sa fie cat mai aproape de tine atat pentru controale cat si pentru cand va veni momentul sa nasti.

Sarcina usoara in continuare!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Ioana (Arturicii) am inteles ca parca tu cautai un bazin de inot apropae de Ile Perrot. Noi mergem cu Seba la John Abbot (Centrul Casgrain). Daca te intereseaza cursurile de acolo: http://www.johnabbott.qc.ca/?5F9E43CC-73C2-4FCE-9E3D-033F69159489
bazinul este un pic mai apropae decat cel din Vaudreuil.

Numai bine,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Valen

Eu am nascut prin cezariana la Jewish Hospital in 2000 si din punctul meu de vedere am fost f.bine tratata. Am si alte prietene romance care au nascut tot acolo in ultimii ani si la fel totul a fost f.bine. Din experintele lor si din spusele localnicilor este poate cel mai bun spital din zona Montreal-ului.

In special sectia neonatala este considerata cea mai buna (sau oricum intre primele) din Canada. Eu vorbesc din proprie experienta pentru ca fetita mea s-a nascut la 28 de saptamini cu 1 kg (un mare prematur) si a "locuit" 2 luni la sectia neonatala. Ingrijirea si in general felul in care sint tratati bebelusi este intr-adevar extraodinar, am constatat asta zii de zii timp de 2 luni.

Asa ca nu iti face nici o grija, poti merge linistita sa nasti acolo. Despre celalalt spital nu am informatii.
Iti doresc o sarcina usoara.

Emilly

Si eu tot sirop Dimetapp folosesc pentru nas infundat (de cind Antonia era f.mica), la noi a functionat destul de bine. De citiva ani buni folosim si un spray cu apa de mare (se gaseste tot la Pharmaprix), curata f.bine nasul si nu da dependenta. In plus am adus din Romania un medicament Bioparox care este un spray de nas cu antibiotic, il folosim in cazuri de forta majora. Insa toate picaturile de nas cu medicament pot da obisnuinta sau produce efectul invers (congestioneaza si mai tare) deci trebuie folosite cu grija. Cel mai bine este sa folosesti apa de mare si copilul sa sufle nasul corect. Antonia abia a invatat sa-si sufle nasul pe la 5 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Roxana
Super multumesc pentru info cu piscina.
O sa ii sun sa vad cum e. Oricum, cel putin orele de la intrarealibera sunt mult mai potrivite ptr noi decat am gasit in Vaudreuil.
Eu tot imi caut costul de baie si nu gasesc decat la preturi de peste 60 cad si mi se pare mult.

Emilly
Noi folosim aparatul de aerosoli la raceli; insa am venit cu medicamentele din ro.
Aparatul l-am comandat la Pharmaprix si desi au zis luni ca il aduc vineri, a durat 3 saptamani sa ni-l aduca.
Cel din ro a refuzat sa functioneze cu transormatorul de curent la capacitatea corecta..

Au fost si ei un pic raciti dar le-am dat numai cu apa de mare (salinex parca) si vick pe piept.

Am cautat azi in vreo 5 locuri (2 SAAQ si 2 librarii) CD-ul cu teste ptr examen si nimeni nu stia nimic de el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

arturici,dar pe situl saaq-ului ai intrat?
sunt teste si acolo.
http://www.saaq.gouv.qc.ca/saaqclic/grandpublic/conduite/jeu.html

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Ange,

testele alea le-am facut si rasfacut; multumesc oricum pentru sugestie. Am inteles ca acel CD ar fi mult mai ok..

Mai caut; dc nu asta e.

Ioana

Mergi la inceput