Am un sac de gogosari ...

... si nu stiu ce sa fac din ei.
Nu sunt prea incantata de "cadoul" primit pt ca ultima data cand am gatit gogosari au fost iuti si am facut arsura chimica pe maini si in jurul gurii.
Oricum va rog sa ma ajutati cu niste retete de gogosari in otet (dar sa fie dulci nu f acri), gogosari cu sos de bulion sau mustar si alte bunatati pe care le-as putea face.
Daca nu primesc nici o sugestie ii fac "cadou" soacara-mii.
kiss 14+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...
Raspunsuri

Gabbriela spune:
asa pune gogosarii matusa mea de la cluj.. iu mie nu imi plac:
Ingrediente
5 kg. gogosari, 1 l otet, 3 l apa, 1/2 kg. zahar, 1/2 kg. miere de albine, 4 1/2 linguri
sare grunjoasa, 5 radacini hrean, piper boabe
10-12 frunze foi dafin
Mod de preparare
Otetul, apa, zaharul, sarea, mierea si condimentele se pun la fiert pina amesetcul clocoteste. Se spala gogosarii, se taie in patru, se curata de seminte foarte bine si se asaza in borcan. Printre gogosari se pun rondele de hrean.
Compozitia care s-a fiert se toarna peste gogosari cind este calduta. Se capseaza borcanele foarte bine.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice


Gabbriela spune:
Asa pun eu gogosari pt iarna:
Ingrediente
Pentru 10 kg gogosari:
1 l otet, 200 g zahar, 100 g sare, 250 ml ulei, 20 g piper boabe, 20 g foi de dafin, 2 I apă
Mod de preparare
Se prepara solutia, odata cu condimentele se adauga si uleiul. Gogosarii se spala bine cu apa calda, se limpezesc cu apa rece si se pun intregi sau taiati felii (curatati de cotor), intr-un borcan de sticla, in care se mai adauga radacini de hrean, foi de visin, fire de marar uscat. Peste gogoșari se toarnă soluția pregătită. După răcire se leagă borcanul și se păstrează în locuri răcoroase
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice


Gabbriela spune:
reteta batraneasca, mie iara nu imi place
Ingrediente: 1 l otet, 2 l apa, 4 kg gogosari, foi de dafin, piper negru boabe, zahar brun, 3 borcane de mustar (2 dulci + 1 iute), 100 g mustar boabe.
Mod de preparare: Se curata gogosarii, se taie julien, dupa care se spala sub jet de apa si se pun pe servet absorbant. Apoi, se aseaza intr-o sita cu maner.
Marinata : Se pune intr-o oala otetul cu apa, se adauga sare, piper si foi de dafin si se da in clocot. In momentul acela se introduce sita cu gogosari timp de 2-3 min. in oala pentru ai oparii, dupa care se scot. Peste compozitie se pune continutul a 3 borcane de mustar, 100 g de mustar boabe, 3-4 linguri rase de zahar brun si se lasa la fiert. Se amesteca incet intr-un sens unic pana ce se omogenizeaza si da in clocot. Dupa aceea trebuie sa se aiba in vedere ca marinata sa fie foarte fierbinte, de aceea se da la foc mic. Gogosarii se aseaza in borcane, iar peste ei se toarna compozitia fierbinte. Borcanele se infileteaza bine si se acopera cu una sau mai multe paturi. Se lasa asa 24 h pentru ca temperatura borcanelor sa scada incet si constant
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice


Gabbriela spune:
o alta retete dar de gogosari umpluti cu varza, o ador
Ingrediente: 1-1,5 kg ardei grași mai mici (20-25 bucăți la 1 kg) sau gogoșari, circa 2 kg varză curățată, tăiată, circa 1/2 kg morcovi și rădăcină de țelină (curățați și apoi cîntăriți), 600 ml apă, 400 ml oțet, sare, zahăr, piper, 150 g hrean.
Mod de preparare: Ardeilor li se taie un capac. Se scot semințele și cotoarele. Varza se taie ca fideaua; morcovii și țelina se rad prin răzătoarea cu găuri mari. Se pun toate într-un lighean smălțuit sau din plastic, se presară cu 15 g sare pentru fiecare kg de varză. Se umplu ardeii sau gogoșarii cît mai îndesat, așezîndu-i în borcan, unul lîngă altul, în rînduri suprapuse, fără să se preseze prea mult, apoi se toarnă lichidul. Se calculează ca lichidul să fie circa 1/3 din volumul borcanului (borcanelor), iar proporția de apă și oțet 60 %, respectiv 40 %. Pentru 1 l de lichid, se pun 10 g zahăr, 10 g sare și pentru 2-3 l lichid, o frunză de țelină, 1-2 foi de dafin, 10-20 boabe piper sau măcinat, cimbru, mărar și circa 100 g hrean. Dacă lichidul nu este suficient, se prepară, cît apreciem că ar fi nevoie, adăugînd numai apă cu oțet în proporțiile arătate; se fierbe cîteva minute cu aceleași arome și, apoi, se toarnă strecurat în borcan pînă la gîtul acestuia. Borcanul se leagă imediat cu celofan și se duce în cămară.
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Pentru Barbye - una dintre noi...ajuta si tu!
Tine aripioara asta, voinice


laura72 spune:
UITE-TE LA IN CAMARA PTR. IARNA SUNT O GRAMADA DE RETETE,tot aici la bucatarie.sunt si 2 retete ale mele gogosari cu conopida(sau fara daca nu ai sau nu iti place) si bulion nefiert la care se pun gogosari si ardei rosu.eu pun ce fel de ardei am.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005


Darria spune:
La gogosari in otet vad ca ti-a dat Gabriela retete asa ca nu mai scriu si eu.
Gogosari in sos de tomate.
Sosul: 1 kg bulion + 1/2 l otet + 200 gr. zahar(sau miere de albine) + 50 gr. sare + foi dafin + boabe piper. Poti sa pui mai mult zahar sau otet, in f-tie de preferinte.
Se fierbe compozitia si se lasa sa se raceasca.
In borcane pui gogosari taiati felii cat mai micute si sos. Umpli doar 3/4 din borcan. Apoi bagi borcanele pt. 20 de minute la cuptor. Dupa ce le scoti le pastrezi(cu gura/capacul in jos) in camara, la temperatura camerei.
Nu stiu sa iti spun cantitatea de gogosari fiindca am avut si eu un sac si am facut ochiometric cu sos si la otet.
E o reteta ft. simpla.
Mai sunt gogosarii in otet umpluti cu: boabe de struguri negri din aia mari de masa, conopida, morcov, ghebe, telina frunze. Face mama dar eu nu am rabdare.


claujro spune:
Darria, cu ardei normali pot face reteta ta?
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,1 ani


Darria spune:
Claudia: nu stiu ce sa iti spun pt. ca nu am incercat niciodata. Dar nu vad de ce nu s-ar putea.


claujro spune:
Multumesc pentru raspuns, Darria, am sa incerc desi ardeii sunt dintr-aia mai subtiri, mai strambi, de la bunica din gradina... macar un borcan sa vad cum ies...
Claudia, mamica de baietel 2,10 ani si de fetita 1,1 ani


ardeiash spune:
quote:
Initial creeata de kisstherain999
si nu stiu ce sa fac din ei.
Nu sunt prea incantata de "cadoul" primit pt ca ultima data cand am gatit gogosari au fost iuti si am facut arsura chimica pe maini si in jurul gurii.
daca nu esti incantata .. da-mi-i mie! ca mie-mi ploua-n gura dupa un gogosar!
s-auzim numai de bine! si



