Mamici de noiembrie - decembrie 2006(47)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Zina, facem galerie!!! Sa ai o nastere usoara si un bebel sanatos :)

Pupicei, Ingeras 30+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Miro chiar ca te-a bagat in ceata dr. ala zapacit... poate a avut o zi grea si de aia era asa pe fuga... Aduna si tu pp in sticlutza PET de 2 litri ...
Deny eu chiar ieri strigam dupa tine.. ma bucur ca esti bine si ca mai ai fff putin pana la miraculosul moment... noi tinem pumnii sa fie bine si sa treci usor peste el... sa te refaci repede si bebe Irinuca sa fie sanatosa si papacioasa
Atudor ai grija ca nu e de bine cu atatea ameteli.. Odihneste-te si tu si mai lasa puful sa se aduna pe la colturile parchetului, na ca n-o fi bai
Asiza m-am bucurat tare mult cand am auzit vestile bune de la dr. Cam asta este si situatia mea cu Rares care are dilatatie pielocaliceala pe partea dreapta, dar nu este ceva de speriat... la baietei este mai frecventa Daca nu te superi imi dai si mie nr. de tel. al dr.Branda - nu se stie cand ai nevoie de un dr. bun ecografist
Zina sa dea DD sa fie bine... iti tinem pumnii si sa ne tii la curent cu momentul in care va decideti sa va cunoasteti.. tu si al tau Rares

Va pup pe toate si vb mai tarziu....

Ramona 36+ Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Bun venit fetelor noi si haideti la galerie la mamilili
Nastere usoara si bebe mancacios !!
Am inceput sa iau un tip de vitamine(Gestagyn plus) ce contin fier, vit C, o gramada de B-uri, acid folic,magneziu, yod si nu mai stiu ce...calciu nu. Le iau de 4 zile dar inca ma mai sufoc. Am citit ca poate fii din cauza anemiei dar fier iau deja de vro luna. Si burtica nu-mi apasa pe plamani ca mi-e tare joasa. Ce-o fii ? E ca si cand ar fii o zapushala continua, si nu-mi ajunge aerul decat daca respir adanc. Mai unpica si cer si eu concediul medical. partea rea e ca acasa n-am internet.
Dbunny34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

quote:
Originally posted by Mirona

pauza de la stat in pat - deja ma doare spatele .

v-am citit pe fuga.
Un bun venit pentru a_deju.
Galerie pentru fata din Iasi - transmit mai departe iesencele noastre.
Galerie si pentru a noastra Zina. Spitalizare scurta si nastere cat mai usoara, la fel si refacerea.
Am vb cu Raluca - e tot in stand by si asteapta Adinutza. Contractii mai are ... dureroase insa si ea asteapta sa ajunga macar la 37 de saptamani.

pupici fetelor ce-mi transmit toate cele bune pe mess - nu prea am timp de mess - stau mai mult in pat.

Raluca ne roaga pentru o mamica disperata din salonul ei sa cautam informatii despre "lichid amniotic in exces" - ce urmari ar putea avea asupra fatului? Mamica are 34 s - dr. nu-i spun nimic si ea sta si dispera pangand in salon.
daca gasiti ceva - plizzz postati sa trimitem mai departe spre Ionut - sa-i printeze. Merci.
Ma apuc si eu sa caut.

P.S. CTG este o monitorizare pe care sigur o veti face cu toatele - prin aceasta monitorizare se urmaresc miscarile fetale, dar si contractiile si intensitatea lor. Si Raluca face asa ceva minim o dat pe zi ... sigur mai des - cele internate au dreptul sa o faca mai des.
si mai revin.

Miro37+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

nu stiu daca foloseste:
http://209.85.135.104/search?q=cache:mwBSWJgi428J:www.medicina-materno-fetala.ro/downloaddoc.php%3FdocId%3D54+%22lichid+amniotic%22&hl=ro&gl=ro&ct=clnk&cd=7
dar sper !!!

Deea 30+ , viitoare mami de Eric

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

daca nu merge link-ul de mai sus, incearca asa:
http://www.medicina-materno-fetala.ro/downloaddoc.php?docId=54

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

am mai gasit si acest articol:

Ti s-a spus ca ai prea mult lichid amniotic? Nu te alarma.

Majoritatea femeilor care au aceasta problema vor naste fara probleme copii sanatosi. In unele cazuri ar putea fi un semn ca ai putea avea diabet sau ca bebelusul are o problema medicala.

Ce este lichidul amniotic?

Lichidul amniotic umple sacul amniotic care se afla in uter si inconjoara fatul in timpul sarcinii. Acest lichid are cateva functii importante:

-Protejeaza fatul de eventuale traume fizice (de exemplu daca se intampla sa cazi) si cordonul ombilical pentru a nu fi strangulat si astfel fluxul de oxigen de la mama spre fat sa fie intrerupt.

-Protejeaza atat fatul cat si uterul de eventuale infectii

-Poate fi pe termen scurt o sursa de lichide si nutrienti

-Permite bebelusului sa respire si sa se miste

-Ajuta la dezvoltarea sistemelor digestiv, muscular si respirator

Cum este produs?
In timpul primelor 16 saptamani de gestatie, placenta, membranele amniotice, cordonul ombilical si pielea bebelusului produc fluidul care va umple sacul amniotic pe masura ce bebelusul creste. Dupa aceasta, fatul va incepe sa inghita fluidul care va trece prin rinichi si va fi excretat sub forma de urina care va fi din nou inghitita. In acest fel, intreaga cantitate de fluid va trece prin acest circuit la fiecare cateva ore (intr-adevar, aceasta inseamna ca in cea mai mare parte acest lichid e, de fapt, urina). O anumita cantitate de fluid este eliminata si de plamani. O mica parte este absorbita de sacul amniotic si trecut in corpul mamei. Asadar, fatul are un rol foarte important in a pastra in sacul amniotic exact cantitatea de lichid de care are nevoie. Cand lichidul este in exces, conditia poarta denumirea de hidraminoza sau polihidraminoza, cand e prea putin, se numeste oligohidraminoza.

Cum iti poti da seama daca uterul contine o cantitate prea mare de lichid amniotic ?

Medicul iti va spune ca exista exces de lichid amniotic atunci cand uterul creste mai repede decat ar trebui si dintr-o data iti dai seama ca bebelusul nu se mai misca la fel de mult ca in trimestrele II si III de sarcina. S-ar putea sa simti un disconfort la nivelul abdomenului din cauza cresterii presiunii, fluctuatii puternice ale greutatii, dureri din ce in ce mai mari de spate, umflarea severa a gambelor si gleznelor. Daca ai aceste simptome, doctorul iti va face o ecografie si va evalua nivelul volumului de lichid amniotic, dupa care va lua o decizie in functie de rezultate.

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

continuare:

In majoritatea cazurilor, expertii nu stiu care este motivul producerii in exces de lichid amniotic. In 60 din cazuri nu exista o cauza concreta, bebelusul este perfect sanatos iar situatia se stabilizeaza de la sine. Mai mult ca sigur ca din cand in cand va mai trebui sa faci anumite teste pentru a monitoriza starea bebelusului si chiar s-ar putea sa trebuiasca sa stai la pat pentru a reduce riscul ruperii membranelor si a declansarii nasterii inainte de termen.

Iata cateva alte posibile cauze:

Diabetul Daca ai diabet si acesta iti face probleme, e posibil sa determine si o crestere a cantitatii de lichid amiotic. De aceea ti se va face un test de glicemie pentru a determina daca adevarata cauza este diabetul. Asemenea cazuri nu sunt grave de obicei si se rezolva relativ usor tinanad boala sub control.
Un fat mare sau sarcina multipla Daca porti in pantece un bebelus prea mare sau mai multi bebelusi, cantitatea de lichid amniotic poate fi mai mare decat de obicei. Polihidraminoza este caraceristica sindromului de transfuzie de la un geaman la celalt, cand geamanul donator poate suferi din cauza cantitatii prea mici de lichid amniotic, iar celalalt va produce o cantitate prea mare de lichid.
Anomalii fetale In cazuri rare, fatul ar putea avea o problema medicala ce il poate impiedica sa inghita lichidul amniotic, dar rinichii vor produce mai multa urina, trasformand lichidul pe care deja l-a inghitit. Astfel de probleme includ: stenoza de pilor, buza de iepure, palat fisurat, sau un blocaj al tractului intestinal, afectiuni neurologice. Daca doctorul iti pune diagnosticul de polihidraminoza va examina in detaliu fatul, pentru a determina orice posibila malformatie.
Ce poti face intr-o asemenea situatie?
In 50% din cazuri problema se va rezolva de la sine. Daca, totusi, cantitatea de fluid este foarte mare, doctorul iti va face o amniocenteza terapeutica, adica va drena o parte din lichidul amniotic introducand un ac in uter. In unele cazuri s-ar putea sa fie nevoie sa suporti aceasta procedura o data pe saptamana sau chiar mai des.

Cum va afecta excesul de lichid amniotic travaliul si nasterea?

Aceasta afectiune mareste riscul nasterii inainte de termen, asa ca va trebui sa mergi la consult regulat. La inceperea travaliului, cantitatea mare de lichid care va fi eliminata, mareste riscul ca placenta sa se desprinda prea devreme sau cordonul ombilical sa fie strangulat. Oricare din aceste situatii poate determina intreruperea fluxului de oxigen catre fat si vor face absolut necesara operatia cezariana. Creste si riscul hemoragiilor post partum, pentru ca uterul nu se va putea contracta suficient dupa nastere.

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

bafta multa, sanatate si curaj viitoarei mamici!!!

PICS

ERIC

dortmund

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

tnx a_deju.
I le-am copiat langa cele gasite de mine.
Merci inca o data.
trimit mailul - sa aiba timp sa-l printeze.

Miro37+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Am sosit si eu....
Roxanica...saracuta de tine...tu asteptai sa te lamuresc eu si eu eram dusa cu sorcova.......trimit la fata un PM si te lamuresc...ok?......scuze de intarziere....
Mai lorym..chiar ca m-ai bagat in sperieti....citesc mesajul tau si cand vad...pana sa citesc si mai jos....eram deja speriata.....
Am vazut ca deja a-ti ajutat-o voi pe roxanica......scuze ca am fost intarzietica....
A deju......bine ai venit in nostru de burticute...stii tu zicala aia "niciodata nu e prea tarziu"....te asteptam sa ne povestesti mai multe si sa-ti traiasca baietelul....
Atudor ...sa ai grija de tine si sa iti revii....
Asiza...ce vesti bune ne-ai adus....ma bucur ca totul e ok..asa ca acum poti sa stai fara griji...Denis e sanatos....e si ce tata mandru...seamana baiatul cu el....
Zina...ai grija de tine si sa ne anunti cand vine bebe pe lume.......
Miro.........si daca statul in pat iti face bine noi nu te punem absenta.....
Ramsan.....
Kokorina...vad ca tu ai lipsit de pe forum....hai ca te astept la povesti......si fetele ti-au dus lipsa....

alexandra 35 + cu Mark Andrei
poze

"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."

Mergi la inceput