Lifestyle feminin
Buna fetelor!
Si nu numai... ![]()
Nu stiu daca am fost inspirata cu titlul subiectului...eu am implinit 39 de ani, nu am copii si nici nu stiu daca pot spera si cu toate ca se spune ca nu par, nimeni nu face exceptie cand e vorba de trecerea timpului...Am inteles ca dupa 40 de ani schimbarile (in rau) sunt mult mai rapide si vizibile...Riscul cancerului de san si de col creste...ne apropiem incet de menopauza...Sunt multe de spus, majoritatea le cunoastem...
Totusi, prevederea este mama intelepciunii si asta insemna ca trebuie sa facem ceva...de la starea psihica pana la ingrijirea personala, de la informare pana la efortul unei vieti echilibrate...nu-i usor sa faci sport cand n-ai chef, sa te uiti la ridurile incipiente si sa le ingrijesti, sa cauti tratamente impotriva caderii parului, sa te culci devreme,(...) sa mergi la medici,sa cauti diete, creme,sa te detasezi, sa te simti bine cu tine...
Ma gandeam ca niste informatii ajutatoare si un schimb de pareri in acest sens ar fi binevenit...
Tineretea spiritului, miscarea , somnul de frumusete, alimentatia, ingrijirea tenului, sanatatea, viata in familie, viata sexuala, copiii....???
Raspunsuri
miau-miau spune:
Si tot efortul asta de ce? Ca sa prelungesti agonia? Tot acolo ajungem cu totii. La minus 2.
Isabél spune:
Tineretea spiritului, miscarea, somnul de frumusete, ingrijirea tenului, sanatatea, viata sexuala, adica stilul de viata, si nu numai... sa zicem ca si ereditatea are ceva de spus. Va rog sa va uitati la mamele voastre si cam asa veti arata si voi la varsta lor. Unele femei pur si simplu imbatranesc mai frumos ca altele, pielea este mai elastica si se rideaza mai greu.![]()
arinna spune:
Si cum multe din modificari apar la nivelul pielii, o sa incep cu cateva articole care mi s-au parut interesante :
efectul imbatranirii la nivelul pielii
ridurile
daca pielea este imbatranita
alegerea produselor de ingrijire a tenului
arinna spune:
Mie personal, in ce priveste pielea, imi inspira mai multa increderea produsele naturiste, de exemplu curatarea pielii ca pe vremea bunicii, cu malai umezit, lasa tenul luminos si curat :)dar recunosc ca am cam uitat in ultimul timp ...apoi mastile cu miere si galbenus sau ce mai era "pe vremuri"
mirelaispir spune:
tot de pe vremea bunicii vin si eu cu o idee (sa-i spun asa): niciodata nu ma spal cu sapun pe fata, dar intotdeauna cu apa foarte rece si ma frec foarte bine cu un prosop mai aspru. imi curata foarte bine porii si punctele negre. inca nu am nici un rid (si am ceva anisori)
arinna spune:
Mirela, buna ideea cu prosopul...
Nici eu nu ma spal cu sapun...mi-am luat o spuma care curata fata si mai dau din cand in cand si un buretel aspru ,doar cu mana stiu ca nu e bine...
Ce mai stiti de pe vremea bunicii???
O sa ne intoarcem la bicarbonat si in ce priveste deodorantele????
Siminaf spune:
A propos de deodorante, daca te referi la antiperspirante, noi deja folosim de ceva vreme numai cristal natural. Cica ar fi din Hymalaya. Si din alta parte daca e, atita vreme cit nu impiedica perspiratia si transpiratia, ci doar omoara bacteriile care produc mirosurile dezagreabile, e perfect.
marimar spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
Si tot efortul asta de ce? Ca sa prelungesti agonia? Tot acolo ajungem cu totii. La minus 2.
Probabil fata se referea la a imbatrini frumos !!

Eu am 2 copii mici si 36 de ani si ma simt mai tinara si mai frumoasa ca niciodata ! Singurul lucru pe care-l doresc si care-mi lipseste e sa-mi gasesc timp si ambitie pentru sport

In rest, ma ingrijesc minim, adica demachiat si spalat seara, spalat fata cu produse pt tenul meu (gras), crema de fata si crema contur ochi, (astea sint indispensabile), cite o masca/scrub pe saptamina si crema cu factor de protectie pt soare vara . Nu ma machiez prea mult sau prea des, ruj insa port zilnic, rimel ocazional si fond de ten la fel.
Incerc sa maninc cit mai sanatos, multe legume si fructe proaspete si variate, piine neagra sau cu seminte, sa beau apa multa .
E suficient, nu e suficient? Cine stie? Eu insa ma simt bine cu mine insami, am inceput sa am fire albe dar nu ma deranjeaza, caut produse naturale pentru vopsit parul ( henna de ex) si in general produse cosmetice naturale.
-------
Life's a journey, enjoy the trip !
arinna spune:
Simina,...eu folosesc doar Vichy, este deodorant, are mai putine chimicale...pentru mine deodorantele spray nu sunt eficiente iar de la altele am facut o alergie( sau de la sapunuri)- vorbesc de perioada cat eram in tara si Dr dermatolog mi-a recomandat Eucerin cu uree 10% si mi-a trecut..foarte greu am gasit un deo-nu antiperspirant sa mi se potrivesca .N-am auzit de cristale pana acum, unde se gasesc ?
Oricum de cateva luni nu mai sunt in tara ci in Canada asa ca tot pe produsele cunsocute merg pana ma lamuresc- nu prea am incredere in cele de aici- in primul rand nu au termen de garantie si de la un demachiant m-au usturat ochii.O sa ma lamuresc in timp.
Nu prea mai am incredere in cremele astea cat de "firma " or fi...
Isabel, chiar ma gandeam sa trec si eu ereditatea, printre altele, bine ai zis...mama se tine bine dar eu vreau sa fiu si mai bine
Marimar, cam asa procedez si eu cu dieta insa fond de ten nu folosesc si nici ruj, doar creion de ochi, uneori fard de obraz, cand sunt prea palida...cu creme nu dau in fiecare seara ci atunci cand simt pielea uscata...folosesc creme "naturiste" cu vaselina la baza si plante...cremele Pirasan, nu stiu daca sunt prea cunosocute...Fire de par alb am foarte putine- de vreo luna cam pica ce-i drept si nu mi s-a mai intamplat-stiu, cauzele pot fi multe- hormonale sau nu- deocamdata am luat un sampon - tot Vichy
sa vedem daca se intampla ceva bun...
Mentionez ca nu-mi fac probleme pentru varsta de acum - 39- ci pentru anii care vor veni - sau, mai bine zis, probemele pe care le pot aduce.
A nu se uita chirurgia estetica - minora- ceva riduletze etc - este o solutie ?
Vorbeam de prevenire si de "a nu imbatrani"....
asta nu prea tine de un "prefix " anume...desigur,avem zile in care ne gandim la ce va urma...din auzite, e o perioada care necesita mai multa atentie, atat...Oricum e prima oara cand ma gandesc la asta...si vreau sa-mi fac o ordine in idei
arinna spune:
...vad ca au dreptate cei ce-au scris in articolele de mai sus, daca dormi mai mult pe o parte te ridezi in zona respectiva a fetei mai mult- eu am vazut uneori dungutza care delimiteaza obrazul pe partea stanga mai accentuata dar am crezut ca am dormit "sifonat" - se pare insa ca e de la pozitie ca dorm mai mult pe pe stanga, bine ca stiu sa ma mai intorc![]()
Si mai e ceva: eu arat cel mai bine dimineata, sunt fresh, am auzit ca multe dame se plang de aspectul de dimineata, oare care o fi cauza? Ca somn bun nu am, de culcat ma culc tarziu - dar ma scol tarziu mai ales in weekend pe la 11 -stilul meu de viata lasa de dorit...Seara sunt mai incercanata ...
Merg sa-mi beau ceaiul de somn Dramland ca altfel ma prinde iar 2 noaptea...legat de asta, vroiam sa amintesc de melatonina, ce parere aveti, ati luat asa ceva?Eu am dar sintetica, caut aici biomelatonina si nu gasesc....mai exista fabricata din creier de bovina dar cica e n mai prost vazuta de cand cu boala vacii nebune.Si pe cele mai mult nu soune decat "melatonina" si atat.
melatonina, secretul tineretii vesnice
lumina artificiala dauneaza