Mamici de martie - aprilie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 28
Claudi@ spune:
Buna, mersi pt raspunsul promt.
De ce intreb de Nackenfalten? Pt ca in momentul in care i-am spus med meu ca mi se pare ca am facut testul la celalalt medic ( Med meu avea hartiile primite de la celalalt si le avea in mana) sa uitat putin ciudat la mine si dupa mi-a zis ca: aaaaaa asta ce a-ti facut era cu totul altceva.
Cred ca tre sa sun la asistenta maternala,parca asa ii zice in ro la hebamme si sa o intreb pe ea (este o romanca foarte dragutza )de toate testele astea si de ce costa asa mult.
Eu pana la 9 sapt am facut vreo 8 eco dar din cauza unor pb, 2 facute in spital, si stiu ca in mom in care este nevoie de eco , nu conteaza cate, nu platesti nimic. Si stiam ca aici sunt un anumit nr de eco pe care le plateste casa, dar ca ar fi numai 3 m-a socat.
17+
mari-lu spune:
LiliG nu orice antibiotic e permis in sarcina ,tetraciclina e contraindicata.
Sa ma prezint si eu:nascuta si crescuta in Arad.Maritata si mutata in Bucuresti.Inca mai oftez dupa Ardeal...Dar am noroc d un sot bun si socri la fel.Am terminat medicina d ceva timp si dupa mai multe joburi am inceput rezidentiat in radiologie unde sunt in prezent.La proiectul
lucram d ceva timp,si dupa un stagiu la aspirante, in sfarsit minunea s-a produs natural atunci cand n asteptam mai putin,cand chiar ajunsesem la capatul rabdarii,puterilor si finantelor.E cel mai frumos dar d la Doamne Doamne!
Ma bucur ca am gasit acest forum,am cunoscut persoane extraordinare,am impartit lacrimi si bucurii si impreuna este mai usor iar fericirea mai mare!
Sper sa ma iertati ca nu intru prea des din motive tehnice si lipsa d timp,dar va citesc uneori din umbra si ma gandesc adesea la voi...
Maria
22+ &
Maria si minunea din burtica
Lili_g spune:
Multumesc de raspuns Maria (mari-lu).
Sa va spun si despre mine: nascuta si crescuta la Rm Valcea, am stat la Bucuresti (Magurele)6 ani, am facut fac. de Fizica unde l-am cunoscut pe sotul meu (galatean). Suntem plecati din Rom din '96. Am stat vreo 3 prin USA la masterate in Fizica. In 2000 am venit in Toronto. Avem 2 fetite de 14 si 6 si-l asteptam fericiti pe al treilea bebe (speram sa aflam joi ce este). Fiica-mea cea mare doreste neaparat un baietel, cea mica zice ca nu conteaza, asa cum zicem si noi.
O zi buna tuturor.
Lili
arissa spune:
Buna, fetelor.
Am revenit dupa o nunta la Constanta la care am topait de am uimit pe toata lumea, dar daca tot ma simt bine, de ce nu?
Am profitat de ocazie sa merg si la doctorita ginecoloaga, unde mi-am mai lamurit niste probleme. In general, totul pare sa fie in regula, cresc pe zi ce trece. Am pus si eu niste poze in album desi sunt cam complexata pentru ca sunt cea mai grasuta graviduta de pe aici. Ca sa nu mai spun ca multa lume crede ca sunt in luna a 6-a sau a 7-a si eu ma cam necajesc atunci cand aud comentarii.
O mica prezentare: am 31 de ani, sunt cu sotul meu de 6 ani si jumatate, casatoriti din martie anul acesta. Bebe a venit neprogramat, dar noi suntem fericiti ca o sa-l avem in viata noastra.
Am fost profesoara de engleza 8 ani, si anul acesta, tot in martie, am plecat din invatamant la o firma apartinand unui grup din Norvegia unde ma simt foarte bine.
Carcei si amorteli am avut si eu "placerea" sa experimentez, dar nu ma stresez prea tare pentru ca sunt normale in sarcina. Si oricum mi-am propus sa nu ma mai stresez in general daca nu am un motiv real.
Va pup, sa aveti o seara frumoasa.
19+2 
magdutah spune:
Claudi@ revin cu inca ceva referitor la ce am citit despre "Nackenfalten": testul se face intre saptamanile 12-14, deci la tine deja ar fi prea tarziu. Eu saptamana trecuta am facut AFP (alfa-feto proteina) care se face intre sapt. 16-18, dar nici testul asta nu trebuie sa il platesc. E o idee buna sa suni la "hebamme", chiar si ea ar putea sa iti faca unele teste, dar parca ecografie nu are voie!
Pupi, Magda 17+ ... se pare ca aveam cam acelasi termin ...
... ne mai putem consulta in caz de nevoie !
magdutah spune:
Claudi@: am gasit si site.ul cu pricina. Intr-adevar scrie ca doar 3 ecografii sunt prevazute pe timpul sarcinii: in jurul saptamanilor 10,20 si 30. Prima ecografie prevede si "Nackentransparenz-Test", desi acest test nu este prevazut in consultatiile pe timpul sarcinii. Din cate inteleg eu ... depinde de doctor daca faci unele teste si daca platesti ecografiile?!?
Poti citi si tu aici, poate intelegi mai multe decat mine:
http://www.schwanger-info.de/1010.0.html
O seara buna, Magda
tzuna spune:
Buna fetelor!
Nu pot sa cred cate sunteti din Titan sau apropiere si iesiti in IOR. In primavara-vara ne vom plimba toate in parc. Sper. Poate atunci ziceti ca nu mai sta nimeni in Titan.
Noi suntem bine.
Bebe mai misca asa cate putin.... carceii m-au ocolit ultimele seri. In schimb trebuie sa ma duc la analize la Medicover si astia ma tot amana ca nu au fonduri pt analizele decontate de Cas.
20
anaalina spune:
Salutare!
Daca tot ati inceput prezentarile eu pot sa va spun ca sunt nascuta si crescuta in Focsani, am terminat Facultatea de Litere Bucuresti, am 27 ani si sunt casatorita de 2ani cu un racusor dragut si tandru eu fiind un capricorn cu cornul mult prea mare. In prezent sunt Profa de romana la o scoala din judet si abia astept sa vina vacanta,
numar zilele mai ceva decat copiii.
La un moment dat am vazut ca Andreea spunea de niste dureri in portea stanga sub coaste, pot sa spun ca am si eu aceleasi dureri si medicul mi-a spus ca nu e nimic, dar cateodata nici nu mai pot sa respir de durere.
Fetelor voi ce faceti cu
,eu abia acum l-am primit pe sotul meu sa doarma in pat cu mine si...incep sa-mi revin.
16s+2zile
vcarmen spune:
salut,
am si o nedumerire. am fost saptana trecuta la medic si mi-a spus ca desi virsta sarcinii este de 17,4 sapt ar avea greutatea (sau ceve de acest gen) pt 18,3sapt.
intrebarea mea este credeti ca se naste mai devreme cu 1 sapt.? s-a mai lovit cineva de aceasta dilema?
pt mami_2007 data probabila a nasterii 18 martie 2007. data ultimei menstruatii 16.06.2006. se pare ca va fi baietel.va rog sa modificati pe listuta de la inceput.
carmen76