Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 4

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
 Persis, sunt de acord cu tine. Nu banii primeaza in angajarea bonei, dar au si ei un rol important in alegere. Pentru ca degeaba gasesc eu bona perfecta, daca imi cere 15 milioane, nu am posibilitatea sa i-i dau! Poate ca merita din plin acei bani, nu neg asta, dar daca depasesc posibilitatile mele....
Da, daca eu ii propun 9 milioane si ea vrea 10 (si cred eu ca i-ar si merita), aici hai sa zicem ca pot face concesii, 1 milion il pot scoate eu de undeva, dar inca 6 n-am de unde.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:  Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
 Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)  Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
 Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

ECMI spune:
ECMI spune:
 Cat de bine te inteleg.
Descriu pe scurt situatia mea pentru ca ma inscriu si eu acum in CCB.
Fetite gemene. Incep servicuil cand fetle au implinit 4 luni si jumatate. Caut bona nu gasesc, vecina de palier si veche prietena a mamei mele spune "Eu ma ocup de fete" bun. stabilim suma de 7 milioane pentru un program de la 9 la 3 fara sambete si duminici.
Minunat, Eram fericita. le iubeste pe fete, se joaca cu ele, le stimuleaza. Dar....
Constat in timp ca in afara de pupici, doamna nu mai are alta grija. pentru ca suntem vecine, dimineata duc fetele la ea cu tot ce le trebuie: chilotei, cremusoara, biberoane pline cu apa, fructele pasate, supa pasata. La pranz o intampina pe mama care preia fetele cu punguta de chilotei murdari, canitele si castronasele cu resturile de mancare uscate pe ele, biberoanele nespalate, hainutele murdare.
Retineti, va rog, fetele sunt realmente niste copii cuminti: nu plang, nu au "bazdaci", se joaca una cu cealalta fara sa fie nevoie de interventia adultului.
Si atunci face doamna toata ziua? 
Le da sa manace si le schimba. In rest le pupa, le smotoceste, le tine in picioare ca sa le invete sa mearga devreme. Le oboseste si le tine tot timpul treze (in fata televizorului - si asta ma supara enorm, dar nu reusesc sa o edzvat de asta). Zice ca le iubeste. Dar nu atat de mult incat sa le asuigure o masa proaspata ci fructele oxidate pe care eu le fac cu niste ore bune inainte, la fel si supa.
Si acum imi spune ca salariul pe care i-l dau e prea mic, ca a citit o nepoata a ei pe Internet ce salarii mari au alte bone si nici nu au atata grija de copii.
Ce fac eu? Cum ii spun "Pa" fara sa stric prietenia ei cu mama? Stiu ca are nevoie de banii astia pentru ca au pensii mici si ea si sotul ei. Pe de alta parte nu reusesc sa ma descurc cu toata treaba. Vin seara acasa si ma apuc de supita pentru fete, le spal rufele, fac baitele, dupa care ma apuc de casa.
Mickyyy, tu spui ca bona iti satisface nevoile elementare (mancare, somn, curatenie). Le-as vrea si eu pe alea cu somnul si curatenia.
Maria si Ilinca
La plimbare

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
 ECMI, bine-ai venit si succes in cautari/schimbari!
Eu spre deosebire de tine am avantajul ca pe bona mea am gasit-o printr-un anunt, nu o cunosteam inainte, iar faptul ca acum suntem vecine e doar intamplare. Deci in caz ca rup relatiile cu ea, n-am nici o mama sa-mi sara in cap  , desi usor nu-mi va fi, ca fetele tot se vor intalni pe afara cu ea.
, desi usor nu-mi va fi, ca fetele tot se vor intalni pe afara cu ea. 
Bine ca a ta macar se joaca cu ele, a mea le gateste destul de des, face curat in urma lor, de asta nu pot sa ma plang (am gasit mereu vasele spalate, hainutele spalate si calcate, etc) insa cu ele nu prea face mare lucru. Si vorba ta, sunt niste cumintele, se joaca impreuna mare parte din timp, nu's copii dificili. 
Asteptam cu interes prima "poveste de succes", sa vedem care-i prima fericita care isi va gasi bona. Eu am dubii, ma vad diseara din nou cu doamna de sambata, dar parca tot simt ca i-ar mai lipsi ceva, inca nu stiu ce, poate descopar azi.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:  Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
 Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)  Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
 Daria Maria  (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Persis spune:
Persis spune:
 Buna seara Micky
Eu nu m-am referit neaparat la bani, desi si ei au rolul lor. Desigur ca o bona care cere 15 milioane, e nebuna!!!! Ce ar trebui sa fac pt banii aia???!!! Nu, e aberant de mult! Dar zic eu, pt un program de 9 , 10 ore ar trebui un salariu de 8 milioane! E doar o parere! Ce este important, este ca bona sa aiba caracter, sa fie persoana cu principii sanatoase de viata. Sa existe o buna colaborare intre ea si mama, pt ca ea o inlocuieste pe mama cit ea nu este acasa. Relatia cu bona este cam cea cu sotul, de buna intelegere, de ingaduinta, atentie in lucruri minore, in lucruri importante care formeaza caracterul copilului, trebuie sa primeze sfaturile si cerintele parintilor.
Pupici ca trebuie sa plec

Persis spune:
Persis spune:
 Salutare
Vroiam sa mai spun ceva. Fara sa acuz pe cineva sau sa fiu interpretata gresit. Daca platesti putin pt copilul tau, putin primesti. Platesti atit cit iti pretuiesti copilul! Eu am auzit multe persoane in parc, bone cu copii micuti, care spuneau vorbe de genul:"atit ma plateste atit fac", "ce crede masa ca la banii pe care mii da, eu o sa umblu prin casa dupa el sa manance???", "pai vrea masa si curatenie si in parc cu copilu si sa-i citesc si bani putini??". Si multe altele! Ca sa nu mai zic ca am auzit cum vorbeau cu copii, "obraznicule", "timpitule", "prostule", etc. Si copii erau micuti de 2, 3 ani!!! Am mai remarcat un lucru, bonele care vorbeau asa erau mai in virsta, trecute in general de 45, 50 ani. Inca o data spun, nu am nimic cu persoanele mai in varsta, dar trebuie sa tinem cont si de ce vremuri traim. Cindva am avut si eu bona la copii mei, si relatiile dintre noi erau f bune, copii mei le spuneau mami, chiar daca stateau doar citeva ore pe zi cu ei. Poporul nostru inca nu stie prea bine ce inseamna bona, nici cei care vor o bona, nici cei care vor sa lucreze ca bone. La noi abia de acum inainte se va invata ce inseamna o bona, cum trebuie sa fie bona. Mama mea lucreaza in America, 6 luni pe an , ca bona si primeste un salariu de 1000$!! Plus mancare, dus-adus cu masina, asta la un program de 8 ore pe zi, fara sambata si duminica. Si e pretuita si apreciata pt munca ei, mereu ii spun parintii copiilor cuvinte de apreciere si lauda.  Si o alta cunostinta de-a mea tot in America primeste 1500$!! Noi mai avem mult de invatat pina sa ajungem acolo si va trebui sa invatam pt ca altfel vin din urma alte natii si ne iau locul!!
Hai ca m-am intins cu vorba si s-a facut tirziu.
Noapte buna si fiti fericite, asa cum sunt si eu
PERSIS

vivighe spune:
vivighe spune:
 Da,da...si eu ma inscriu in clubul acesta,numai ca ceea ce citesc eu pe aici ma cam sperie ,avand in vedere ca nici nu m-am apucat foarte serios de cautari.Adik momentan am dat sfoara in tzara...doar doar o sari v-un iepure si pt mine.Bebe are acum 5 luni si cel mai probabil voi avea nevoie de bona cam de la 1 ianuarie(deci pe la 8 luni).Am sa citesc in continuare ce se scrie pe aici,poate mai din umbra,pentru ca momentan trag invatzaminte.
Mickyyy...felicitari pt subiect.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

inaioana spune:
inaioana spune:
 Pentru 10 ore pe zi , daca are grija de copil cum trebuie si face si un menaj usor (sa nu gasesc vasele sub forma de munte in chiuveta), sunt de acord sa ii dau un maximum de 8 milioane. DAR daca imi aud copilul spunandu-i "mami", zau ca o dau afara. Treaba bonei nu este sa se substituie insidios mamei si chiar daca un copil are tendinta la un moment dat sa ii spuna asa, ea trebuie sa il corecteze, sa ii explice cine e mama si cine e ea. Asta face parte din educatia pe care trebuie sa i-o dea.
Ioana  cu  Serghei (2 mai 2006) si
Serghei (2 mai 2006) si  Katja (30 martie 2004)
 Katja (30 martie 2004) 
pozici 

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
 Neata si de la noi, vivi, bine-ai venit  .
.
Eu se pare ca am gasit bona, a ramas ca-mi iau vineri liber si facem "proba" o zi, sa vada si ea despre ce e vorba, sa vad si eu daca totul e ok. Iar daca iese asa cum trebuie, de la 1 incepem. E aceasi doamna "contabila" de care povesteam mai devreme. A fost aseara pe la noi si s-a jucat Malina cu ea ceva de groaza, radea in hohote, mai rar am vazut asemenea reactie la cineva dupa nici 10 minute. Unde mai pui ca a si pupat-o, desiaici nu m-a uimit prea tare, ea e pupacioasa de felul ei.
Acum problema mea e alta, cum fac cu bona veche. Mi-e teama de ziua de vineri, in care ei ii voi da liber. Sta peste drum si e posibil sa ma vada cu cealalata doamna la plimbare cu fetele, plus ca mi-e teama sa nu-i povesteasca luni malina prea multe. M-am gandit sa-i spun ca vine o prietena pe la mine, dar nu stiu cat o sa tine. Oricum ar fi, tot greu e. Ma simt prost ca le fac "pe la spatele" ei, dar si ea m-a lucrat tot pe la spate, cel putin la faza cu menajera. Aseara m-a acuzat barbata-meu ca n-am "inima", ca renunt prea usor la o persoana care ne-a fost alaturi aproape 2 ani. Usor nu mi-e, dar daca dau in sentimentalisme, cum el nu-i convins ca e o idee buna sa o schimbam, pun pariu ca nu mai am forta sa merg pana la capat. Timpul trece, deja alea rele se uita si eu's o persoana foarte "iertatoare" de felul meu. 
In fine, va mai povestesc aventurile noastre.
Intre timp au inceput sa sune sau sa apara mailurile de la persoane interesate (ca am pus anunturi peste tot). Asa ca daca vreti, va pot da "paste" la acele mailuri. Uite unul din ele, dar n-o sa va trec telefonul pana nu am ok-ul celui care l-a trimis.:
soacra mea are 54 ani ,este nefumatoare ,are experienta ,ii plac copiii,sta in zona piata muncii  si e interesata de job daca mai este disponibil,din pacate nu va poate suna pe mobil  ,daca doriti puteti sa o sunati pe fix;021.xxxxxx- mihaela

Persis spune:
Persis spune:
 Buna Mickyy, Am vazut si eu saitul ala cu preturi, dar in general agentiile practica preturi mari pt ca au de incasat comisioane si au in general oameni cu bani. Dar cine nu isi permite, plateste cit are! Spuneam ca o bona e nebuna daca cere 15 miloane, in cazul in care are grija de un singur copil, la un program de 9, 10 ore si se ocupa exclusiv de copil. Adica mie mi se pare mult, sa cerei atit cit nu face. Bine ca poate sunt oameni care au posibilitatea sa ofere atit de mult, dar trebuie sa aiba in vedere si ce roade culege. 
spuneam de America si cei care lucreaza acolo, nu ca sa arat citi bani primesc, ci ca sa arat ca acolo lucrurile stau diferit din multe puncte de vedere. Bona este apreciata si laudata, relatia cu parintii este una buna, in general de prietenie. 
Spunea cineva mai sus ca daca isi aude copilul ca ii spune bonei"mama" o da imediat afara! Eu cred ca daca un copil spune mama unei bone, asta spune cit de bine se ocupa bona de el, si ea suplineste f bine rolul mamei. Desigur ca i se explica copiluli cine este mama, ca asa e normal. Dar tu ca mama nu trebuie sa te superi pt lucrul asta. Stiu multe persoane care au bone sau au lucrat ca bone si copii le-au indragit si le-au spus mama. Dar daca vrei sa schimbi mereu bona, da-o afara pe cea caruia copilul ii spune mama si ia alta si tot asa ! Si cine are de suferit???!!! Copilul, care e mereu bulversat de schimbari si poate prea mic ca sa inteleaga niste lucruri. Ma rog, fiecare e liber sa faca ce vrea in casa lui!
Sanatate si fiti fericite
Persis

Mickyyy spune:
Mickyyy spune:
 Persis, zici ca o bona care cere 15 milioane e nebuna? Pai hai sa-ti zic altceva, pe site-urile agentiilor de recrutare e trecut un salariu de 1.5-2 EURO/ora, ori in cazul meu, 2 EURO * 11 ore * 22 zile = 484 EURO = aproape 17 milioane!!!
Sau pe un alt site de recrutare:
Salarii minime orientative-babysitting clasic (in care intra pregatirea si administrarea hranei copilului, spalatul si calcatul hainutelor lui, ordinea si curatenia in camera copilului, in general un menaj usor privitor strict la copil) : 
-pentru 2 ore/zi, de luni pana vineri, intre 2 si 300 Ron /luna;
-pentru 4 ore/zi, de luni pana vineri, intre 300-400 RON/luna;
-pentru 8 ore /zi, de luni pana vineri, intre  500 -800 RON / luna; 
-pentru 10 ore/zi,de luni pana vineri, intre 600 -1000 RON /luna; 
-pentru 11 ore/zi, de luni pana vineri , intre  700 -1000 RON/luna;
-pentru 12 ore/zi, de luni pana vineri, intre  800 -1400 RON/luna;
Precizare: pentru persoanele calificate-cadre didactice-educatoare, infirmiere in gradinite sau spitale, invatatoare, profesoare, institutori, pentru cadre medicale-asistente medicale, asistente de ocrotire, sau pentru persoane cu cel putin studii medii si cu experienta indelungata in familii, pe langa experienta materna in babysitting, salariile ajung  intre 350 si 500 Euro/luna . (sursa: www.baby-sitter.ro)
In america salariile sunt mult mai mari pentru ca si veniturile sunt pe masura. 
Legat de ce spun bonele prin parc, pun pariu ca si a mea e una din ele, care comenteaza mult si prost.