Grupul "cautatorilor" de bone!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

anutze, iti pot spune cat dau eu la bona:
- 2 copii mici, program 11 ore zilnic - 9 milioane, cu tot ce tine de copii (gatit atunci cand e cazul, spalat la masina lucrurile lor si calcat). Orele suplimentare platite separat, concediul atunci cand avem si noi si platit integral. Doaman pe care oa aveam inainte o plateam cam cu 1 milion mai mult (avea tot 9 mil. salariu dar pentru 10 ore, si cum de obicei o tineam 11, ii mai dadeam 1 milion)
- menaj - apartament 3 camere - odata pe saptamana - 500.000 / zi curatenie.

Mie mi se pare mult 6 milioane doar pentru menaj si ocazional cu fetele. Si bona mea veche se plangea ca o platesc putin (cu 10 milioane pe luna) si la nici o saptamana de cand i-am zis pa ma suna din nou (nestiind ca's eu) ca sa se ofere bona pe 8 milioane si 11 ore ! Asa ca bonele care viseaza salarii de 10 milioane pe luna, au de astptat o gramada pana-si gasesc, chiar daca nu neg ca mai sunt si mame care le platesc atat de mult.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluD spune:

Multumesc pentru lista, Mickyyy.

Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina

Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Ana,6 mil.ptr.ceea ce spui tu ca face mi se pare super suficient.Eu ii dau bonei 5 mil/luna;e drept ca sta numai cu fata,in rest nimic de genul curatenie,gatit,spalat etc.
Eu inca nu stiu ce voi face daca vechea bona suna azi si-mi spune ca se poate intoarce la lucru.Sa risc si sa o primesc si,Doamne fereste,peste un timp sa-i cedeze iar spatele,dar sa fie Mariuca fericita ca-i cu ea,sau sa incerc cu cea noua.....Cu bona cea noua inca nu s-a acomodat fata mea,fie face pe "nebuna" fie chiar nu o place.Deci nu stiu exact ce are,dar nu o lasa sa o ia in brate,sa o imbrace,sa-i dea mancare,nimic.
Nu pot sa zic ca are ceva femeia,pare OK...singurul lucru care nu mi-a placut de ex.ieri:cand a intrat pe usa mirosea a tigari,dar rau de tot,nu asa putin....cred ca m-am strambat chiar,involuntar.Acum recunosc ca si eu mai fumez,dar la servici si oricum nu miros in halul ala.
Pupici si we placut

POZE
Poze noi
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si Mariuca(7.11.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaSiRoxana spune:

Multumesc pentru incurajari, Mickyyy!
Uf, dar tare-i greu sa te hotarasti! Tocmai ziceam ca gata, iau bona, pentru ca soacra-mea a tinut-o ieri, pe vremea aia superba, pe Roxana in casa pt ca ea "nu poate iesi ca e vant" (nu era frig deloc, dar la boala ei toate senzatiile sunt alterate); eu o inteleg si mi-e tare mila de ea, dar mi-e mila si de Roxi ca sta in casa, ea e foarte activa si-i place mult la topogane, la leagane, la copiii din parc etc...
Dar azi am fost cu ea in parc (la toate astea care-i plac) si m-am ingrozit de ce specimene de bone am vazut cu copiii! Poate sunt eu cam pretentioasa, pt ca "nimeni nu-i ca mama". Poate si altadata erau la fel bonele de prin parc, dar nu am acordat eu atentie pt ca nu ma interesa direct... Nu stiu.
Asa ca iar sunt in dilema.

AncaSiRoxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Persis spune:

Buna ziua
Nu am mai scris de ceva timp aici,dar mai urmaresc din cand in cand ce se scrie. Si apropos, eu sunt "un specimen de bona"!!!! Chiar nu va inteleg pe unele....?????? Foarte urat sa spui"specimene". In ce parc ai fost???? Sunt oameni si oameni, de ce trebuie bagate toate bonele in aceeasi oala?? Am mai spus si alta data, ca un caz particular , e luat drept exemplu si i se da amploarea unui fenomen, ceea ce e complect gresit!!!
Mi se pare mie ca lucrurile stau altfel..... si nu cred ca mi se pare!!!! Timpul pe care il petrecteti scriind aici mesaje dupa mesaje, transformati-l in timp de calitate petrecut cu copii vostrii!!! Spun asta din experienta mea, cam doua ore intr-o zi petrecute pe DC, inseamna doua ore pierdute in defavoarea copiilor mei.
Nu va suparati!!!!
Cu bine Persis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimsi spune:

Salutare!
Desi urmaresc subiectul de la inceputul inceputului pana acum n-am scris pentru ca nu stiam daca intru sau nu in gasca cautatorilor de bone. La ce-am citit (aventuri de pe forum), la ce-am auzit (povestite de prieteni) si la ce-am vazut prin parc, pentru moment m-am hotarat sa nu ma inscriu in club, chiar daca asta va insemna ca min 2 sapt/luna sa fiu parinte de wd. Alegerea n-a fost deloc usoara, dar pentru mine si pt bebela e cea mai linistitoare. (bebela va sta 2 sapt/luna la parintii mei, la 60 km de bucuresti si 2 sapt acasa, cu bunica cealalta). Asta va interesa probabil prea putin.
Eu am scris pt Persis, care nu intelegea exprimarea - nefericita, ce-i drept - cu "specimene de bone". Sunt convinsa ca nimeni nu e perfect, ca sunt oameni si oameni, dar de cand am inceput sa ma gandesc la o varianta ca cineva sa supravegheze bebela am inceput sa fiu atenta la bonele din parc (parcul Romanescu, Cotroceni). In afara de 2 persoane care mi-au placut (una la cca 30 de ani, foarte atenta sa-i explice copilului - 2 ani - ce-i cu frunzele, de ce cad, ce vine dupa toamna, ce fac animalele si plantele vara/toamna/iarna/primavara, sa-i atraga atentia la forme, culori si toate cele, iar cea de-a doua cam la 50 care mi s-a parut f atenta la copil si pertinenta in discutii) celelalte erau vai mama lor. Stateau bine mersi pe banca la povesti unele cu altele si de acolo unde erau tipau la copii sa vina, plece,sa fuga de-acolo, sa-l lase pe altul in pace...Credeti ca vreuna dintre astealalte era preocupata sa se joace cu copilul, sa-i arunce o minge, sa-l atraga in vreo activitate, sa-l faca sa inteleaga unele lucruri? Aiurea! Mi-a lasat un gust tare amar dar m-a ajutat sa ma hotarasc mai repede. Si dat fiind cartierul presupun ca nu erau nici prost platite...

Mimsi si Alexia(10.09.2005)

Mergi la inceput

Draga Mimsi
Am inteles foarte bine exprimarea!!!!! Ca am fost si eu zilnic in parc, in Herastrau, pe partea cu cartierul francez si am vazut si eu multe si am auzit multe discutii. Auzeam mamicile cum "vorbeau??" despre bonele lor, urat desigur si pe unele le-am intrebat:"da persoanei in cauza i-ai spus, ce-mi spui mie acum??" Inca o data spun, un exemplu particular nu trebuie sa aiba amploarea unui fenomen. Ma rog , e treaba fiecaruia ce face si spune. Ca asa ar putea si bonele sa spuna una si alta, dar ele nu au topicul lor aici !!! Dar sa nu uitam o vb inteleapta si care e perfect adevarata: "ce semeni aia vei secera mai tarziu...!!!" Si credeti-ma am experimentat-o.
Cu bine
Persis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

neata si de la noi

andreea, e destul de nasol cu fumatul. Pentru ca daca zici ca mirosea tare a tigare, inseamna ca-i fumator "inrait", nu genul care sa fumeze o tigare-doua pe zi, si nu stiu cat de mult se va abtine s-o faca in preajma fetei. Toti zic la inceput ca n-o s-o faca, dar n-ai de unde sa stii ce se va intampla in viitor, maine poimaine o sa lase fata singura in camera, nesupravegheata, ca sa iasa la o tigare pe balcon. Plus ca ar cam trebui sa fi trecut deja perioada de acomodare si fata sa inceapa deja sa se apropie de ea. La mine asta a fost criteriu de baza in alegere - reactia fetelor. Ce-i drept, nici la mine n-au stat sa manace sau sa le imbrace de la inceput (mai ales daca eram eu in zona), dar cand a fost vorba doar de joaca si giugiuleala, nu mai conta daca eram sau nu in camera.

Persis, din cate am remarcat eu tu nu esti una din acele bone care le incadram noi la "specimene", dar asta nu inseamna ca toate's ca tine. Zici ca bonele n-au un "topic" al lor sa ne "barfeasca", iti spun eu ca alea din parc care stau la taclale neglijand copii, ne vorbesc pe noi, mamele, de zece ori mai urat decat o facem noi aici acum. Ca sa nu mai zic ca barfesc tot ce se-ntampla la tine-n casa, de te trezesti ca iti stie tot cartierul problemele personale.
Sunt si bone ok, nu stiu daca multe sau putine, cert e ca's destul de greu de gasit. Ce stiu cu siguranta, ca asa zisele "specimene" de bone se inmultesc pe zi ce trece si e plina "piata" de ele. Si astea's bonele care iti fac tie sau celorlalte bone ok un mare deserviciu, ne fac pe noi, mamicile sa fim suspicioase si sa va tratam de multe ori cu raceala. Eu una cred (sau cel putin sper) ca ma o relatie buna cu bona, o respect pentru ceea ce face si incerc sa comunic cat se poate de mult cu ea.
Cat despre timpul petrecut pe forum, asta chiar nu e problema ta. N-ai de unde sa stii daca eu imi neglijez copii atunci cand stau o ora gura casca pe-aici. Poate ca ei dorm in timpul asta, poate ca's la serviciu, poata ca e bunica sau tatal cu ei in momentul ala, sau poate stau calare pe mine si-mi apasa pe taste in timp ce eu scriu.

Hai ca am ceva treaba...am fugit, dar revin, ca mai aveam ceva de comentat!

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

OK, Mickyy, eu am spus in general ca timpul petrecut pe DC, ne poate fura timpul cu copii. Nu am facut referire la nimeni. Si eu mai ma uit pe aici cand sunt copii la scoala sau seara tarziu cand am terminat cu activitatile de peste zi. Ca in rest sunt destul de ocupata.
Parerea mea este ca , persoanele mai in varsta strica imaginea bonelor, am auzit si eu pe multe spunand: "caut sa ingrijesc un copil sa mai fac si eu un ban, pe langa pensia mea....". Salutari si am fugit ca vin scumpicii mei de la scoala si trebuie sa pregtesc masa...
Sa aveti o zi buna
Persis

Mergi la inceput

Am uitat ceva, Mickyyy, nu, chiar nu e problema mea cat timp petreci tu pe forum, nici nu am spus despre tine, reciteste ce am scris mai sus.
De ce ai luat-o personal???
Sanatate, Persis

Mergi la inceput