Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 15
sibip spune:
Ma inscriu si eu in grupul cautatorilor de bone. Am un baietel de 1 an jumate si - ca si Anis - astept un al doilea bebe in ianuarie. Imi trebuie cineva care sa ma ajute, cu copilul dar si un pic cu mincarea si cu ordinea prin casa (mai am pe cineva la curatenie). Ideal pentru mine ar fi citeva ore pe zi doar - pentru ca si eu stau acasa si sa nu ne calcam pe picioare.
Experientele mele? Tocmai mi-a plecat o doamna pe care o credeam potrivita. A fost la noi o saptamina si ieri am lasat-o prima data singura cu copilul. Mi-a zis ca a plins juma de ora, m-a cautat prin toata casa etc. In concluzie este prea mamos, trebuia sa-mi iau bona cind era mult mai mic, acum e prea tirziu!!! Nu se mai poate face nimic. Si dusa a fost.
lucia52 spune:
Buna ziua! Va citesc subiectul acesta inca de la inceput si va inteleg disperarea in gasirea unei bone pe placul dv. Nu exista perfectiune! Unele dintre dv. va doriti bone cu studii, dar in acelasi timp faceti grave greseli de ortografie (utilizarea semnelor grafice mai ales) si de gramatica. Si totusi, acele persoane sunt foarte pretentioase, nu vor bone cu suflet sa le iubeasca copiii, vor bone cu studii. Sfatul meu de mama este sa cautati persoane iubitoare de copii, sufletiste, cinstite si bineinteles sa vorbeasca corect romaneste. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva! Va doresc numai bine!
O fosta si poate viitoare bona!
Lucia
anis spune:
Lucia poate experimentezi si tu sa scrii cu o mana, sa ai o burta mare si sa te calareasca si celalat copil...
Intr-adevar si eu caut pe cineva cu suflet.dar ma apuca nebunia de ex, cand vad un Cv de la agentie plin de greseli, in care se scrie la ocupatie casnica(toata viata casnica) experienta propriilor copii (asta nu ma deranjeaza) si cand vb de bani cere 7-8 mil...si o fosta profesoara desi are 60 de ani cere 6 mil....
AniS
28+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Mickyyy spune:
Hop si noi!
Ana...sorry...aseara m-am luat cu treaba si-am uitat cu desavarsire ca trebuia s-o sun pe bona veche 
. Sper sa-mi aduc aminte astazi cand ajung acasa.
anis, la 60 de ani s-ar putea sa nu faca fata la 2 copii, chiar daca ea zice ca da. Bona mea veche avea 55 de ani, cea de acum are in jur de 40, vreau sa zic ca e o foarte mare diferenta intre ele, acum realizez cat de mult conteaza varsta, mai ales cand sunt 2.
andreea, mai cauta si prin ziare, pe net, sunt o gramada de anunturi. Macar sa ai termen de comparatie; nu te repezi in prima care e cat de cat ok.
Cat despre faza cu recomandarile, ce sa-ti zic, si eu i-am spus bonei mele inainte sa plece ca daca are nevoie de recoamndari, ii dau cu placere; dar daca cumva ma suna cineva sa ma intrebe despre ea cum a fost, voi fi in mare incurcatura 
. Cred ca in final o sa fiu cat se poate de sincera, chiar daca ii fac rau bonei, pana la urma un parinte suna sa afle informatii despre omul cu care isi va lasa copilul si mi se pare normal sa-i spun adevarul, si sa-l las pe el sa traga concluziile. O sa i le spun si pe alea bune, si pe alea rele. Daca va vrea sa le afle, bineinteles.
sibip, bine-ai venit in gasca! si sedere cat mai scurta! Probabil ca tie iti trebuie o bona cu experienta sau cu muulte rabdare, daca zici ca baietelul a plans mult dupa mami cu prima bona. Va trebui sa petreci mai mult timp cu bona si baiatul pana sa ajungi sa-i lasi singuri, ca el sa aiba timp sa se obisnuiasca.
lucia, mare parte din greselile de ortografie de aici provin din graba! Eu butonez fie de acasa, si-atunci sunt fetele calare pe mine, si mai apasa si pe taste, fie de la birou, si n-am prea mult timp de stat pe forum (sau abuzez seara, dupa ce se termina programul, ca acum de exemplu); atunci automat mananc sau adaug litere, cratime si alte semne de punctuatie inutile.
Oricum, din cate am vazut eu, nimeni nu cauta aici profesori de limba romana sau doctoranzi sau mai stiu eu ce studii superioare. Cauta persoane cu un bagaj de cunostinte suficient de mare incat sa-l poata invata ceva pe cel mic pe care i-l lasa in grija (cunostinte care nu se dobandesc neaparat pe bancile scolii). Normal, conteaza si cum se exprima, ca daca face dezacorduri grave, atunci cel mic le prinde si cu greu il mai dezveti dupa. Si fara injuraturi sau alte cuvinte urate in vocabular.
Eu inclin sa cred ca suntem oameni normali care cauta la randul lor alti oameni normali care sa aiba grija de copii lor.
Si apropos de salariile in romania - discutie prinsa de mine, acum cateva zile intre 2 pensionari (un el si-o ea, pe la vreo 55 de ani amandoi), undeva la o trecere de pietoni:
el: ia zi draga, cat sa le cer pentru postul de paznic
ea: pai eu am citit prin ziare ca se platesc bine badigarzi astia, cere-le si tu vreo 25 de milioane, ca au de unde sa-ti dea!
Si nu era la misto, se consulta mosu cu baba, probabil gasise un post de paznic pe undeva si voia sa se angajeze. Va dati seama ca si la bone e la fel, 2 batranici stau de vorba, ba, stii ca X-uleasca are grija de un copil si castiga nu stiu cat pe luna, hai sa ne apucam si noi ca se scot bani buni din asta! si cerem de la 8 milioane in sus, ca merge, au de unde da!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
furnisoara spune:
Ma inscriu si eu in clubul cautatorilor(relor) de bone. Stau in zona calea Rahova intersectie cu Sebastian si as avea nevoie de cineva cam de 4 ore pe zi si daca o fi cazul si o zi intreaga. Problema mea cea mare acum ca nu are cine sa-mi duca fetele la diverse activitati (balet, muzica).
LuisaTL spune:
Buna tuturor!
Din fericire nu ma numar printre cele care cauta o bona.
Eu cred ca cel mai intelept ar fi sa va cautati o bona pe care s-o cunoasteti daca e posibil. Ideal asa ar fi. Eventual sa vi-o recomande cineva din familie, prieteni..etc. Eu n-as avea incredere intr-o straina chiar daca mi s-ar parea potrivita si ar face impresie buna. Bine e sa o si cunoasteti de ceva vreme, sau cum am mai spus sa o cunoasca cineva apropiat voua destul de bine. Spun chestia asta din proprie experienta. Am apelat la serviciile unei astfel de persoane cu o luna inainte sa reincep serviciul pentru ca sa fiu sigura ca fetita o accepta si sa se si obisnuiasca. Cautam o "bona calificata" fara sa ma uit putin in jurul meu. Da, pot fi persoane cunoscute la care nici nu te gandesti. Parintii mei mi-au recomandat-o si e o persoana in care am deplina incredere. Am avut mare noroc. Fetita a indragit-o din prima clipa. Si eu imi faceam atatea probleme... Asa cum a mai zis cineva pe forum mai mult conteaza sa fie o persoana sufletista si calda, care sa aiba la randul ei copii, decat sa aiba cine stie ce studii.
Va doresc mult succes!
Luisa
andreap spune:
Mickyyy,multumesc
!O sa incerc cu doamna respectiva,sa vad cum se descurca.
V-am zis,am epuizat toate relatiile,la anunturile din ziare nu am gasit nimic(ba prea departe si nu vin,ba prea scump si nu am..).Respectica doamna isi face acum analizele de sange,urina etc,sper sa fie ok.oricum eu sunt in mare criza de timp,nu mai vreau sa stau fara ea iar aici,deoarece stam intr-o garsoniera inca,nu am cum sa o tin pe mama/soacra prea mult.Asta e!sper ca am facut o alegere buna,daca nu..mai incerc,deja sunt obisnuita sa dau sute de telefoane,sa explic ce vreau,sa mi se raspunda cu" e prea departe","oferiti prea puti" etc.
Stimata doamna Lucia...nu suntem analfabete si cu atat mai putin snoabe!Poate graba cu care tastam ne face sa mai si gresim putin....amandoua bonele pe care le-am avut erau femei simple,bune la suflet si care stiau sa o invete cate ceva pe fetita mea.Asta imi doresc!Si eventual sa nu ceara tot salariul meu ptr. 1 luna!![]()
POZE
Poze noi
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
Mickyyy spune:
Seara buna si de la noi.
Ana, am sunat aseara la bona veche si azi am mai incercat de vreo cateva ori ....n-a raspuns nimeni. Poate e plecata din bucuresti, habar n-am, am doar un numar de fix de la ea. Mai incerc, daca dau de ea te anunt.
furnisoara, bine-ai venit!
luisa, ar fi ideal sa gasim prin recomandari pe cineva, cred ca toate fetele care cauta bona, asta fac prima data, dau sfoara-n tara pe la toti prietenii, cunoscutii si pe la toti vecinii. Nu au noroc intotdeauna. Plus ca sunt multe fete-n situatia mea, nu sunt din Bucuresti si nici nu cunosc prea multa lumea pe-aici. Vecinii nu-i stiu (m-am mutat de curand in bloc), rude in Bucuresti n-am, pe colegii de serviciu i-am terorizat deja cu atatea intrebari pe tema asta, am trimis mailuri la toti cunoscutii mei, degeaba. N-am primit nici o recomandare. E greu sa iei pe cineva necunoscut si sa-i lasi copii pe mana, poate de asta multe dintre noi par pretentioase.
andreea, succes la testari.
Bona mea a ramas astazi primele ore singura cu fetele (mama a plecat pe la pranz), abia astept sa ajung diseara acasa sa vad cum sta treaba! Daca nu cumva da bir cu fugitii la prima oportunitate de angajare in alt domeniu (eu sper sa nu, am stabilit de la inceput asta, am intrebat-o, i-am explicat ca am nevoie de cineva pe termen lung, nu doar provizoriu pana-i apare altceva si mi-a spus ca e ok), in rest eu zic ca am facut o alegere buna. fetele au acceptat-o bine, malina chiar mi-a zis ca e mai frumos cu doamna cea noua decat cu mamaie, iar ei chiar ii plac copii. Sper sa o tina tot asa.
Am fugit, pupici si ne mai auzim.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
vivighe spune:
Mei...maine trebuia sa ma intalnesc si io cu o bona,e matusha unei colege a mea,si vb-isem cu ea mai demult...imi zisese de matusa ca nu e multumita acolo unde e si ca ar fi dispusa si sa vb-im mai aproape de momentul in care voi avea nevoie...A sunat-o in seara asta sa-i zica sa ne intalnim si ea s-a razgandit.Acum e multumita acolo unde e ca e aproape de domiciliul ei.Mai insa o sperantza.Sora colegei e asistenta sociala si a zis ca-mi recomanda o asistenta maternala foarte dragutza...sper sa nu i se para si ei prea departe si sa am si eu macar o intrevedere cu o bona...ca sa-mi fac idee ce ma asteapta.
Daca i se pare departe(desi nu stiu unde sta) o intreb si unde sta...poate e mai aproape de cineva dintre voi
POZE
Filmuletze

+
Mimishoru'(2 ani jumate)