Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 13
Mickyyy spune:
nu prea pot sa butonez, ca sunt singura cu fetele (ma rog, pe cea mica am reusit s-o adorm acum 10 minute) dar cea mare sta calare pe mine si mai apasa pe taste.
Cum sa fie, i-am spus ca eu vreau altceva pentru fetele mele, poate fac o prostie, pdar imi asum riscurile, vreau pe cineva care sa se implice in "educatia" lor. Oricum, discutia a fost decenta, mai vine si maine (e ultima zi) si aparent am ramas amice (adica n-o sa schimb trotuarul daca ma intalnesc cu ea pe strada). I-am zis ca poate sa vina sa le vada ori de cate ori vrea, si cam asta a fost totul. Ma rog, a comentat ea ceva cum ca imi doreste sa gasesc ceea ce caut, dar ea e aproape sigura ca n-o sa mai gasesc pe cineva care sa aiba la fel de bine grija de fete ca ea si ca n-ai ce sa inveti un copil de 1 an si 4 luni cat are Daria, ca abia dupa 3 ani faci chestiile astea.
Dar una peste alta eu m-am linistit...acum ea o sa fie cea care nu doarme la noapte
.
si chiar, voi credeti ca unui copil de 1 an si 4 luni nu ai ce sa-i povestesti, nu ai ce sa-i arati, ce sa-i explici, ce sa-l inveti??? Ca eu sunt convinsa 100% ca exista o gramada de activitati pentru un copil de varsta Dariei.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
Witchie spune:
Exista baby einstein exista teletubbies, exista o gramada de chestii de facut/vazut/pipait/mirosit/numit...
Eu zic ca exista.
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana
LYADA spune:
Mickyyy,
Macar ii poate citi povesti, sau explica pe carticele mici culorile, animalele, lucruri simple.
Sper ca ai luat cea mai buna decizie, cel putin in sensul ca bona de acum nu era ok (dupa criteriile mele cel putin). Copiii cresc repede si nevoile lor la fel. Eu simt acut contrastul dintre gradinita si metodele pedagogice si ceea ce i se ofera acasa copilului, niste babisme clasice. e si un conflict intre generatii totusi, caci si mama care e chiar profa, ma exaspereaza uneori.
Bafta multa cu persoana noua!
Chiar ma uitam ca este o profesoara pensionata la anunturi care cere 50.000 lei/h (eu la mom asta dau 45.000). Ciudata e insa treaba cu plata saptamanal.
Of, am si la birou de facut o angajare si cred ca nu depun atata efort in a umari care e piata![]()
aurelia1278 spune:
La 1 an si ceva fetita mea recunoastea animalutele din cartile ei si facea ca ele (miau, ham, oac etc.) si asta pentru ca de muuuult timp i le aratam si ii spuneam ce-i acolo. Asta este numai un exemplu, ea stia multe altele si nu cred ca fetita mea este un geniu, e doar un copil normal (perfect, e adevarat
, dar normal), cu parinti/bunici/bona normali, dar toti se implicau in "educatia" ei. Niciunul, indiferent de generatie si studii, nu a considerat ca e prea mica pentru "educatie".
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
Mickyyy spune:
aurelia, si Daria, cea mica, stie o gramada de lucruri pentru varsta ei, mult mai multe decat stia malina la aceasi varsta. Pe langa animale pe care le recunoaste si ste cum fac majoritatea, stie si foloseste o gramada de cuvinte grele, stie si cantecele (ma rog, nu le canta ea corect, dar daca stii despre ce e vorba, te prinzi ce vrea sa zica, stie ceata lui pitigoi, stie ghita, stie sa isi cante singura "uta uta cu caluta pan la tanti maliuta" cand o dau in leagan), pune intrebari (ce-i asta mami? si-mi arata obiectele de prin casa, mai nou intreaba si "de ce", dar asta-i doar o expresie invatata de la malina, inca nu o intelege), oricum vorbeste mult pentru varsta ei. Si cred ca asta nu o face pentru ca ar fi un copil precoce, ci doar pentru ca o are pe Malina drept exemplu, una e sa stai tu ca printe o ora doua la povesti cu ea, si alta e sa stea cineva de varsta apropiata la povesti tot timpul.
Si asta ma deranjeaza cel mai mult, ca amandoua sunt dornice sa afle lucruri noi, iar bona considera ca's prea mici pentru explicatii.
Oricum, la mine s-a incheiat capitolul bona! De maine vine cea noua, sper sa fi facut alegerea buna.
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
andreap spune:
Mickyyy,bafta cu noua bona si felicitari ca ai gasit asa repede..sper sa fie si alegerea potrivita.
Eu am vazut-o aseara pe una din candidate..nu mi-a placut.Poate sunt eu nebuna,dar nu se compara cu anterioara..Mi se pare o femeie mult prea simpla,nu stiu daca ar avea ce invata de la ea fata mea.Ultima bona reusise in scurt tmp sa o invete o gramada de lucruri,sa o dezvete de unele obiceiuri "rele" etc.Sau poate nu trebuie facuta comparatie?O sa vad ce fac..poate e doar prima impresie si e OK femeia
Pupici si astept in continuare sa-mi spuneti,va rog,daca auziti de cineva dispus ptr. aceasta "meserie"
POZE
Jupiter,Iulie 2006
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
aurelia1278 spune:
Da, Mickyyy, exact asta spuneam si eu, nu trebuie lasati de izbeliste pe motivul ca sunt prea mici sau oricum invata singuri de la surioara mai mare sau etc.
Oricum, am uitat ce era mai important, felicitari pentru pasul facut si BAFTA, sa te intelegi bine cu noua bona, sa fiti cu totii multumiti de ea. 
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75037" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85226" target="_blank"> un baietel diabetic
ingridnen spune:
Iti doresc mult succes cu noua bona !
Noi deocamdata santem in stand-by, am gasit o doamna care este super-OK, prietena de-a mamei, numai ca ea si-a depus dosarul de pensie pe 31 august si decizia poate dura pana la 6 luni, timp in care ea mai lucreaza. Deci inca vreo 3-4 luni sant descoperita. Deocamdata o am pe mama la mine, pana pe 15 noiembrie, pe urma am o alternativa, dar nu zilnic, o doamna care a mai stat cu Cristi.. dar cum se scria mai devreme la acest subiect, pe masura ce creste copilul trebuie sa il ai si ce invata..ori majoritatea "candidatelor" sant femei simple (multe vorbesc agramat...
) care doar supravegheaza copilul, nici vorba sa se joace si sa interactioneze cu el.
Ma gandesc sa-l las pe Cristi la program lung la gradi si sa-l ia taica-su pe la 16.30 si sa apelez la bona doar cand e bolnav sau e in vacanta, asta cateva luni
Nu stiu ce sa fac, atatea probleme...
Ingrid si Cristi 3 ani si 7 luni
Mickyyy spune:
Multumim pentru urari, sa vedem cum mi-o fi norocul, peste o ora jumatate imi voi lua "la revedere" de la actuala bona, desi presupun ca in vizita pe la fete va mai veni.
Maine vine si mama, tot voia ea sa vada unde ne-am mutat, asa ca am rugat-o sa vina acum, ca sa nu lipsesc eu prea mult de la serviciu cu ocazia asta. Nu pentru fete, oricum ele o vad prea rar si ea nu stie ce sa le faca (adica prea mare baza-n ea din punctul asta de vedere nu-mi pun), ci pentru ca vreau ca cel putin in primele zile doamna cea noua sa nu fie singura, in caz ca are nevoie de ceva si nu se descurca, sunt sigura ca mama ar rascoli prin toata casa sa-i gaseasca ce-i trebuie si chiar i-ar face placere
! Si s-o si supravegheze, sa vada cum se comporta cu fetele, ca orict de naspa ma-nteleg eu cu mama, sigur nu le vrea raul fetelor, si daca va vedea ceva dubios imi va spune.
andreea, nu cumva ai dat de vechea mea bona? ca tot o femeie simpla e si ea
, se-ncadreaza in descriere.
ingrid, succes, poate se pensioneaza doamna mai repede!