Fetele din America (79)
Raspunsuri - Pagina 17

blackpanterro spune:
Noi nu vom face vaccinul de la 2 ani HIB A(pt hepatita A) am auzit deseori ca se asociaza cu autismul, unii copii pot sa devina autisti asa ca ma lipsesc.Celelalte sunt ok.
Vaccinul antigripal nu s-a cerut dar nu cred ca l-as face pt ca la noi numai sotul se imbolnaveste de gripa, noi nu am luat niciodata asa ca nu ii vad rostul.
Chickenpox e varicela, nu?
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Ramona J spune:
Dezvoltati putin cu Hepatita A. Si eu ar trebui sa fac vaccinul asta la fetita.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

corinadana spune:
In tara se face hepatita B la nastere, nu?
Cand am sosit aici, la 3 ani si 10 luni ni s a cerut sa sa repetam MMR si ni s a recomandat hepatita A. L am facut si nu suntem autisti nu s a intamplat nimic, nici reactii puternice nu a avut si eu sunt mai linistita.
Va pup!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca

corinadana spune:
Nu stiu cum este sa refuzi un vaccin obligatoriu ( A nu i obligatoriu) ptr ca apoi in orice scoala mergi iti cere foaia cu vaccinele.
Daca o dai pe motive religioase sa nu te trimita pe la religiile tale sa ti faci scolile. Zic si eu!
corinadana mama Ralucai

Siminaf spune:
N-are nici o legatura vaccinul antihepatitic de oricare o fi el cu autismul! Poate avea legatura un vaccin care contine particule atenuate de virusuri care se cantoneaza in sistemul nervos, in nici un caz care contin particule de virusuri care se duc la ficat! Era vorba intr-o vreme despre MMR sau ROR, dar acum sint foarte stabile. Si, sincer, in Ro se face demult ROR, inca de pe vremea cind in alte tari apareau copii autisti, iar numarul de copii autisti din Ro este mult mai mic. Deci legatura nu este asa de sigura.

kim222 spune:
Noi am facut toate vaccinurile...si nu am avut niciodata nici macar o reactie alergica...Observ ca acum la moda este ..sa se refuze cit mai multe dintre vaccinuri!
Chestia cu autismul...speculatii fara justificare stiintifica!

Ramona J spune:
Aici in TX cred ca fac Hepatita A la toti copiii. Ne-a cerut-o la scoala. Alexandru nu il avea si i l-am facut la 7 ani. Anuta nu are nici doi ani, ma gindesc daca sa mai astept cu el.
Nu mi-am facut griji cu vaccinurile, dar in general le-am facut dupa virsta recomandata in ideea ca organismul copilului e mai bine pregatit sa le accepte. Am fost in Romania cu aia mica anul trecut cind a fost epidemia de rujeola. Avea doar sapte luni (la virsta aia vaccinarea a fost obligatorie datorita epidemiei) si am refuzat sa-i fac vaccinul ca era prea mica.
Nu stiu daca exista vreo legatura sau nu, dar daca este vreuna efectele pot sa apara in timp - dupa ani. Reactia imediata la unele vaccinuri e cu totul altceva, nu e neaparat un lucru rau.
In mare nu mi-am facut grija cu vaccinurile si le-am dat copiilor tot ce se cerea. Doar la antigripal nu prea sint nici eu de acord.
Ba chiar lui Alexandru i-am facut si BCG in Romania. Ma gindesc ca trebuia sa-i fac si lui asta mica.
La NY mamicile nu prea isi faceau griji cu vaccinarile obligatorii, aici la Dallas am vazut ca e o moda sa le refuze... Cum fac home-schooling (multi dintre ei) cred ca le si merge cu asta.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

kim222 spune:
Pai tocmai ca aceste reactii care apar la ani diferenta nu au fost dovedite..cel putin nu inca!

corinadana spune:
Eu nu am facut Ralucai niciodata vaccinul anti gripal. Si nici nu o sa i fac vreodata.
corinadana mama Ralucai