Cu ce tratati racelile usoare?

Cu ce tratati racelile usoare? | Autor: silvana_salajan

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare: cu ce tratati racelile usoare ale copiilor vostrii? Prin raceala usoara inteleg o usoara durere in gat si un inceput de secretii vascoase in nas (galben-verzui si tari).Copilul are 5 ani si pana acum in fiecare an a fost tratat cu muuulte antibiotice.As incerca cu ceva ceaiuri insa nu-mi vine nimic in minte. Este alergic la polen, deci excluse produse apicole.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_emanuel spune:

Silvia, nu pot sa iti spun cate atibiotice a luat copilul meu ana la 2 ani 1/2...
A avut o perioada in car racea de 2 ori pe luna si pediatra invariabil ii dadea antibiotic..era deja a 4 pediatra. Cum nu reuseam sa gasesc pe altcineva de incredere la prima raceala i-am dat imediat Nurofen, picaturi in nasuc si eventual sirop de tuse (Humex). A trecut chiar bine.
Acum am gasit un pediatru bun si deja ne-a tratat 2 raceli cu un tratament asemanator, una din ele chiar cu febra mare.

Rezumatul ar fi urmatorul:
- indiferent daca face febra sau nu ii dau Nurofen
- daca tuseste ii dau sirop (depinde de tuse...acum a facut una mai urata si a luat Ambroxol sau Mmucosolvan)
- pentru nasuc Olinth
Daca il doare urechiusa trecem pe antibiotic. Altfel mergem in continuare pe Nurofen. Daca nu ii scade febra de la Nurofen, dupa o ora ii dau paracetamol (Calpol sau Eferalgan). Daca nici asa nu merge, dupa o ora ii dau 7-8 picaturi de Algocalmin fiola. Nu am avut nevoie niciodata sa trec pe paracetamol si cu atat mai putin pe Algocalmin.
Acum urmeaza sa ii dau si Imunobaby sau picaturi de Echinaceea, am inteles ca sunt foarte bune pentru sistemul imunnitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Eu din martie a.c. si pana acum mi-am asumat riscul de a-mi trata copilul fara antibiotic, desi medicii (de fiecare data am consultat mai multi) nici nu intrebau ce simptome are si imi ziceau sa-i dau antibiotic. M-am rezumat la a chema medicul acasa sa-l consulte mai des ca sa nu coboare spre plamani si in rest i-am dat asa:

-mi-a facut febra (face de fiecare data indiferent de cat de rea este raceala sau daca se strica la burtica): Nurofen, daca scade e OK nu-i mai dau, daca nu ii mai dau o lingurita de paracetamol....si tot asa cam 2 zile, slava Domnului pana acum a mers asa, mai mult de 2 zile nu mi-a facut febra.
-picaturi de nas, alternativ: Nazomer, Olinth, Ser fiziologic si batista bebelusului dupa.
-Karvol pe perna;
-Bromhexin in loc de sirop de tuse (nici-un sirop dat nu m-a convins ca ar contribui la insanatosire asa ca ii dau 15 pic de bromhexin de 3 ori pe zi. Mai mult, pe noi siropelele dulci ne cam strica la burta asa ca incercam sa le evitam cat putem.
-Punem spirt cu cartof ras la gat;
-Stam in casa 3-4 zile;
-ceai mult, supa de pui mai calduta.......

si....multa dragoste.

Pana acum am iesit din ele foarte bine, sper sa nu avem probleme mai grave....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

draga Silvana asta e chiar un subiect bun!
(avand in vedere noul trend al medicilor din romania, adica antibioticele la orice "rosu in gat" (diagnostic aberant si incorect avand in vedere ca acesta este un simptom al unei boli si nu o boala in sine) si "stimulatoarele de imunitate")
tratament pentru raceli usoare (asta incluzand temperatura moderata, stare subfebrila - sub 38.5 grade celsius, nas infundat sau, dimpotriva, secretii nazale curgatoare, tuse, raguseala)
1. antitermic - paracetamol (panadol, eferalgan, etc.) NU nurofen. doar daca temperatura nu scade in 4 ore sub 37.5 se apeleaza la nurofen si se alterneaza cu paracetamolul la 4-6 ore.
2. antitusiv - fluidizant al secretiilor - ambroxol, carbocisteina, acetilcisteina (mucosolvan, humex, fluimucil si alte denumiri comerciale)
3. picaturi nazale - apa de mare sau olynth
4. vitamina C - cel mai bine in citrice, rosii, kiwi, verdeata proaspata, daca nu in suplimente de vitamine.
doar in cazul in care simptomele se mentin sau chiar se agraveaza (prin cresterea temperaturii, aparitia tusei uscate, a zgomotelor la respiratie) dupa 3-4 zile se poate trece la exudat faringian si tratament cu antibiotic daca antibiograma releva asa ceva.
sper din suflet sa va foloseasca lucrurile scrise mai sus si sa nu aveti nevoie de ele

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristalina spune:

Antitermic, sirop de tuse si mult suc de portocale...(chiar si cu febra mare daca e numai virus).

Asta e cu acordul doctorului, care e da antibiotice numai daca e absolut necesar...:)
Pana acum au trecut asa.
Si daca nasul curge prea rau si se ineaca cu secretiile niste Olynth, cate un puf in fiecare nara ca sa nu vomite...prea des...:)

Monica si Maria Alexandra (02.07.2004)
poze , pozici si poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Nasul e infundat rau, tuse e "latratoare". Ce fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

quote:
Originally posted by silvana_salajan

Nasul e infundat rau, tuse e "latratoare". Ce fac?

citeste aici -
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85861

sper sa-ti fie de folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

noi mergem pe Oscilo, 1 capsula dim si una seara, 1 fiola de Vit C dim, si Canpol vitamine o tableta pe zi.
dupa ce terminam oscilo 10 zile, si nu am scapat si nu sunt alte simptome trecem pe imunogrip junior.

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

Noi nu suntem in Romania de ceva timp. Cat am fost in tara ni se prescriau mereu antibiotice, ca ajunsese sa le verse si refuza sa le ia iar de vindecat nu se vindeca. Cand am venit aici, ni s-au recomandat INFLUCID si TONSILOTREN fara nici un antibiotic. Sunt medicamente homeopate, foarte eficiente, stiu ca se gasesc si in Romania. Eu le administram asa: fiecare din 2 in 2 ore dar nu amandoua la aceeasi ora. Astfel ca trebuia date din ora in ora: Tonsilotren, Influcid, Tonsilotren, Influcid..... timp de 2 zile dar nu mai mult de 8 tablete din fiecare pe zi. In urmatoarele 4 zile de 3 ori pe zi din fiecare tot la fel. La noi au avut efect din primele 2 zile. Sunt foarte fericita ca am scapat de antibiotice. Din cauza lor copilul era slabut, nu prea crestea, pe cand acum s-a dezvoltat foarte bine.
Va dorim insanatosire grabnica. Aveti incredere ca veti reusi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OrbuGabi spune:

Buna,noi am scapat pentru prima oara de raceala fara antibiotice doar cu Dr.Mom,paracetamol(nu mai mult de 3 zile)si ambroxol picaturi.
Multa sanatate

Gabriela mamica de printesaAlice-Cristiana(20.12.2002)
si nazdravanMartin-Tudor(22.09.2005)
www.dropshots.com/OrbuGabi" target="_blank">pozesi filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Draga Silvana,
Eu zic sa mergi la medic neaparat!

Depinde de fiecare copil cum reactioneaza la medicamente si cit e de sensibil.
Rares e foarte sensibil(spre deosebire de Mihnea) ,avea 9 luni si a facut temperatura vineri,mucisori foarte putini ,i-am dat nurofen pina luni,de 3 ori pe zi,dar simptomele s-au agravat,iar marti cind am ajuns la medic avea penumonie si a fost nevoie de antibiotic si inca o sumedenie de alte medicamente!

In alte conditii,nasuc infundat si mucisori transparenti(deci nu infectati) i-am dat nurofen 3 zile si a fost OK,i-a trecut nu a fost nevoie sa consult medicul!

Din cite spui la baietelul tau e mai mult decit o simpla raceala!

MULTA SANATATE !

PS Am inceput sa le dau la ambii copii ulei de catina 5 picaturi de 2 ori pe zi pentru stimularea sistemului imunitar

Cristina,Rares si Mihnea

Mergi la inceput