Cu ce tratati racelile usoare?
Raspunsuri - Pagina 2
alondra25.2006 spune:
Micuta mea are 11 luni si 11 zile,i-am dat cand a fost racita doar paracetamol alternativ cu nurofen cam 4 zile si sirop de tuse.Si a fost bine.
Aaa,i-am mai dat sirop din muguri de pin,i-a folosit si acum e mult mai bine.
kamelika spune:
Noi cand suntem raciti luam vit C cat cuprinde(180-250 mg) 2/zi si sunte mari fani nurofen.Noua ne face foarte bine si ne fereste de febra, dureri de orice fel.....am incercat multe remedii si am ajuns la concluzia ca este cel mai bun.Pentru gat si tuse luam tantum verde(este suppper eficient -are rol usor anestezic si antibacterian)...asta ne ferste de complicatii in gat.Daca facem amigdalita pultacee,atunci luam un antib. local :oropivalone.
tinatache spune:
cu nimic (in afara de Nurofen sau Paracetamol pt febra), aici pana nu face febra si de multe ori nici atunci, nu se dau medicamente. Doar cand febra persista mai multe zile si se face infectie in urechi a primit antibiotice, adica 1 sg. data . In martie face 5 ani.
Cel mic, de 3 ani, nu a luat niciodata antib., si a fost 1 an la cresa.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
roxica spune:
fetleor am si eu o intrebare la voi...la asa zisele raceli usoare..adica nasul pliiin de mucisori si deci cu miriiala aferenta...nopti nedormite si altele, dar fara alt simpotm..voi scatei bebeii afara? dar baita la faceti?..ca eu de multe ori cind sint racita daca fac o baie fierbinte imi trece dar la ei nu stiu cum e...
april spune:
Tuse latratoare e in laringita. Din proprie experienta, iti spun ca laringita e destul de periculoasa netratata. Fetita mea a facut laringite incepand cu varsta de 2 ani. Exista pericolul de sufocare, nu vreau sa te speriu, insa noaptea se poate declansa o tuse mai pronuntata, se imflameaza laringele si copilul nu poate respira. Nu mai stiu de cate ori am chemat Ambulanta in miez de noapte din acest motiv.
Acum a cam scapat, e drept are si 7 ani, laringele este mai larg decat la 2-4 ani. Insa la noi laringitele erau destul de dese (4-5/an). In criza deschideam geamul sa vina aer rece (pe moment), ii dadeam o pastilita de Prednison (cu toate efectele lui negative, nu ai ce face in criza)dar tb mers la dr.
Nurofen si sirop de tuse Eurespal. Asta mergea la noi. Acuma depinde de dr si copil.
Cauzele laringitelor repetate la noi a fost existenta polipilor. Dupa eliminarea acestora aparitia laringitelor a fost sporadica si de intensitate scazuta (adica fara sufocare).
DidiAlex spune:
..in ultimul timp cu ignor.
Anul trecut de 3 ori am ajuns la antibiotic. 5 zile de febra.
exudatul ne-a confirmat viroza. Daca e doar tuse si muci cu lamaie, ceai.
Al meu e cam mik si refuza TOT.
tinatache spune:
quote:
Originally posted by roxica
fetleor am si eu o intrebare la voi...la asa zisele raceli usoare..adica nasul pliiin de mucisori si deci cu miriiala aferenta...nopti nedormite si altele, dar fara alt simpotm..voi scatei bebeii afara? dar baita la faceti?..ca eu de multe ori cind sint racita daca fac o baie fierbinte imi trece dar la ei nu stiu cum e...
pana la febra totul decurge normal.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
eveline spune:
La fetita mea a tinut cu o lingurita de Nurofen inainte de somnul de pranz si de cel de seara, si toata ziua baut ceai cu miere si cu lamaie, nu neaparat cald ci doar la temp camerei, de sete...a doua zi nu mai tusea si nici muci nu avea...
Ana si Bianca-iubita
anamaria spune:
1. raceala usoara fara febra: ceva de supt desinfectant pt gat (homeogene, oropivalone, strepsils); picaturi de nas: apa de mare spray de 4-6 ori/ zi, suflat bine, eventual vibrocil picaturi (la 5-6 ani merge si spray, daca suporta)
2. raceala usoara cu febra: cele de mai sus + nurofen/ marcofen, calpol, daca febra persista se poat alterna nurofen cu calpol, au compozitie diferita si nu ajungem la supradozaj; supozitoare de algocalmin (sau picaturi, da sunt ffff amare).
Nota: la noi orice raceala se trateaza cum am spus mai sus.
apelam la antibiotic doar daca dupa max 7 zile nu scade febra, atunci facem analize/ radiografie sau ce trebuie si vedem care e cauza, si in concluzie care e antib. indicat.
dar respectand indicatiile de mai sus (ale dr nostru) nu am luat antibiotic decat de max 2 ori/ an.
SANATATE!
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)