Cu ce tratati racelile usoare?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vrabiuta spune:

nu inteleg de ce atat de multi medici dau antibiotic pentru orice raceala minora. mandra mea are 2 ani si nu a luat NICIODATA antibiotic. desi a mers la gradi/cresa de la 1,4 ani, si acum e din nou in colectivitate dupa vacanta de vara, iar virozele nu ne-au ocolit deloc. racelile sunt cauzate de virusi, iar antibioticele nu au nici un efect asupra virusilor. ele sunt facute sa actioneze asupra bacteriilor, care sunt cu totul altceva. e ca si cum am incerca sa prindem purici de balta cu plasa de pescuit pastravi.

raceala usoara la noi se trateaza cu
- antitermic (daca e cazul),
- pentru nasuc spray nazal si karvol pe perna seara
- vitamina c (suc de portocale),
- supa de pui,
- ulei de catina
- oscillococcinum
- si atat.

detalii despre raceala si antibiotice:
http://www.drgreene.com/21_562.html

cele mai frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Raceala usoara (fara febra) o tratam cu supa de pui (facuta in casa si concentrata) si suc de portocale inghetat si pus pe bat (un fel de inghetata pe bat)...nu le dai una dupa alta...si cam atit.

Daca se infunda nasucul punem picaturi cu apa salina (fara nici un fel de medicament).

Daca face febra le dau Tylenol si atit. Nu dau siropuri de tuse, picaturi medicamentoase, si alte minunatii. Trebuie data o sansa organismului sa lupte singur. Majoritatea studiilor indica ca toate medicamentele pe care le bagam in copil cind au o usoara raceala de fapt nu ajuta cu nimic...ne calmeaza pe noi mai mult ca avem senzatia ca ajutam cu ceva.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Dar pentru un bebelush de 5 luni racit ca vai de el...cu muci multzi si transparentzi...ce pot sa-i dau?Io ii dau nurofen de 2 ori pe zi si apa de mare in nasuc...numai ca nu sta deloc la aspirat.O intorc pe burtica,mai stranuta ea si mai iese cate ceva,dar evident nu destul.Voiam sa intreb...Olinth se poate folosi si la bebelushi asa mici?

poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Baiatule meu de 2 ani tot stranuta si tuseste de cateva zile. Ii dau dimineata 2 lingurite de miere cu lamaie, oscilo cate un capacel de 2 ori pe zi si cam atat. As vrea sa ii pun la gat cartofi cu spirt, dar nu stiu cum: se incalzeste spirtul si se pune peste cartofi? Cat sa-i tin la gat? Nu stiu ce sa-i mai dau, nu as vrea sa i se agraveze starea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

Doamne, nu-mi vine sa cred, de ce atitea antibiotice, si asa nu pot trata racelile care in mare majoritate sint cauzate de virusi. aici este o campanie contra antibioticilor, si se dau f rar, cind chiar e nevoie....Dominic, are 2 ani si 5 luni si a luat de 2 ori antibiotice, o data la o otita, si inca o data la o infectie. raceste des in perioada de iarna ptr ca merge la gradi, cind e racit ii dau paracetamol sirop, miere(la tine e exclus), vit C, lichide multe, ii frec pe piept cu o crema mentolata, in nas ii pun apa de mare si-l aspir cu pipeta. cind are febra, il imbrac mai usor, ca asta-i scade din febra. acuma ca si preventie, ii dau tinctura de echinaceea(face minuni)+propolis(dar la tine nu e bun), si vad ca nu mai ia tot ce e prin jur si are plin de copii bolnavi la gradi.in plus mai ia vitamina A, D si C tot timpul pina la 3 ani.
sanatate multa

Flavia, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sgflavia/album?.dir=/f878
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Flavia, de unde iei tinctura de echinaceea please?

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Merci de raspusnsuri. I-am luat strepsils si de 2 zile ii dau si capsule de echinaceea cu chimen negru. In plus ceai de ceapa cu nuci, alternativ cu ceai de scai vanat si ceai de cimbisor.+lamaieDin pacate nu pot folosi mierea.Am facut in casa sirop de brad si ii dau si din ala.Iar in nas picaturi cu apa de mare.Sper sa se faca repede bine. Inca mai tuseste usor seara, si nasul e putin infundat.

Mergi la inceput