Ce va aminteste de copilarie?
Raspunsuri - Pagina 3
georgi75 spune:
Perioada sarbatorilor de iarna imi aduce aminte invariabil de copilarie.Si incerc sa pastrez in casa mea atmosfera de atunci.Mirosul bradului, cozonaci si sarmalutze...Nimic nu se compara cu mirosul acela si in fiecare dimineatza de Craciun plang.De emotie...de furie ca timpul a trecut si trece ca nebunul...
Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si să te inseli, decât sa fii pesimist si să ai dreptate
Georgiana-mami de Stefania
mirelaispir spune:
ciudat, dar mie imi aminteste de copilarie ploaia de vara. atunci cand ploua afara vara si se aud picaturile pe tabla casei (eu sta la casa) imi aduc aminte de vremea copilariei. imi aduc aminte cum striga bunica la noi sa intram in casa sa nu racim (si nu eram prea putini: 9 verisori primari si inca vreo cativa "unchi"). cum se oprea ploaia noi ieseam prin curte unde iarba era uda si... degeaba statusem in casa, ca tot uzi eram.
ah ce vremuri! acum, cand imi amintesc, o lacrima sta sa cada!
ce bine era atunci, cand nu aveam nici o grija... toate dealurile erau ale noastre, iazul cu peste, padurea...
acum toate astea nu mai sunt. bunica a ramas singura si iarna o ia mama la ea (este foarte departe sa poata ramane singura la tara sau sa aiba grija de ea acolo). noi toti ne-am imprastiat catre noua mari si noua zari. foarte rar ne vedem.
gata ca ma apuca plansul...
Ramona J spune:
Fosnetul plopilor, cintecul greierilor, mirosul de tei sau de liliac.
Trandafirii imi amintesc de bunica, erau florile ei preferate si parca si ei o iubeau ca putea sa puna orice floare in pamint si toate se prindeau...
Mirosul de cozonac proaspat...
Craciunul, cind ne adunam toti. Acum sintem departe si e mai greu.
Mirosul de coaja de portocala arsa. Iarna le puneam pe cuptor si raspindeau un miros frumos in toata casa.
Zilele frumoase de toamna imi amintesc de copilarie. Ploile de vara imi amintesc ca imi placea sa merg desculta prin parc si ajungeam acasa leoarca. Pina recent nu luam niciodata umbrela cu mine, oriunde mergeam...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
doina2222 spune:
copilarie...copilarie...in fiecare clipa imi amintesc de tine
Craciunul, cu cozonacii facuti in Ajun de mama, cu asteptarea lui Mos Craciun, Pastele cu mirosul de primavara...
nostalgie necuprinsa = asta e pentru mine copilaria...
Inca nu am un puiut, sa pot vedea din nou prin ochii lui copilaria...
mi-e atat de dor de asta, incat nici nu va puteti imagina.
Desi am fost al doilea copil al parintilor mei, rasfatul aplicat mie nu a avut margini.Eu l-am primit ca pe un dar si niciodata nu am intrecut masura.
Mi-e dor...
Tisina spune:
mirosul de leustean. Imi aminteste de vremurile lpsite de griji cand veneam de la joaca si mancam cu pofta, dupa care ma asezam cu capul in poala mamei iar ea imi mangaia parul, iar mainile ii miroseau a leusteanul pe care tocmai il pusese la ciorba.
Apoi culoarea mierii. Am avut cand eram mica (cred ca pe la 4 sau 5 ani) un pulover de mohair tricotat de mama, de culoarea mierii, care era preferatul meu. L-as fi imbracat si vara. Si acum este culoarea mea preferata.
Eh, ce vremuri...
xavax spune:
Asi cumpara Camasa de PIONIER ,insigne ,snur de grad,si alte lucruri pionieresti,(reviste Cutezatorii) daca si pe cineva anunta ma pe xavax5@freemail.hu
quote:
Originally posted by daniella4
Toamna...imi aminteste invariabil de inceputul scolii.
Daniella siAlexis 18 nov 2004
"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"

Alexis 18 nov 2004