Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 6
marinar spune:
monu si eferalganul e permis in sarcina, asa ca daca ajuta... dar mai bine ceai cu lamaie muuuuuuuuuuuulta.
sanatate maxima.
Marina 25+
burtika
Daconst spune:
Subscriu la ce zice Marce...fac si eu de toate...ba mai car si plase sus,2 etaje ca n-am rabdare pina vine sotul
Si chiar ma simt bine pina acum si bb e bine.
Depinde de felul tau de-a fi...ca eu sunt zdrahoana tare si nu ma dau in laturi de la nimic.
Hainute bb
Dana 27+
Catalina spune:
Monu mercic mult de raspuns. Poate ca ar trebui sa inghit si eu niste lamaie,poate ajunge la bebe.
Sanatate multa iti doresc.
A, vedeti mai fetelor ca nu sunt singura cu bagajul aproape facut? Ia uite, Ivona a cumparat si ea. Eu tot mai am de cumparat. Incepem, incet, incet.
Cata 27+
ALINATXA spune:
Mai fetelor ia spuneti-mi si mie voi faceti treaba in casa?Gen dat cu aspirator,sters pe jos,efort de genul asta?
Ca eu nu pot chiar sa nu fac nimic si ma intreb si eu asha ca prostul.
Fetele care sunt la a2a sarcina voi cand ati facut laptic?
21+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
R_MARCE spune:
Vad ca nu ati mai scris asa mult dupa conferinta. Mie mi s-a taiat netul ..de aia mergea asa prost! prost..prost ..si pina la urma, deloc!
Cum a ramas? Ne vedem la o plimbare in Cismigiu intr-una din zile, cit mai e ok afara?
In rest, eu fac treaba aproape in fiecare zi ...gatesc, spal vase, fac curat, schimb patul ...calc (dar mai rarutz). Nu ma deranjeaza. Cind nu am kef, pur si simplu nu fac nimic. Atita timp cit te simti bine nu cred k e vreo problema.
Catalina, si bebitza mea sughite mai tot timpul. Si eu la fel simt, cum spui tu. Dar pe mine ma amuza si imi place, k deocamdata e singurul semn de la bebe (in altfel nu prea misca).
Pup si noapte buna...ne vedem miine la cafea!
Marce 20+
marinar spune:
treaba prin casa??? pai eu vineri am bagat 30 si ceva de kg de muraturi... de o saptamana calc in fiecare zi pt ca am spalat absolut toate hainele ca sa le pun in sifonierul cel nou si tot asa. vorba marcelutzei, cand pot fac, cand nu...nu.
noapte buna burtici.
Marina 25+
burtika
roandre spune:
ALINATXA, parca prin luna a 7-a a inceput sa curga ceva din sani doar dc strangeam putin...altfel sa curga de bunavoie nu.
Secretia aceasta nu are nici o legatura cu lactatia de dupa nastere,deci nu va mai faceti probleme degeaba. Tot la fel, secretia aceasta nici nu e obligatoriu sa apara inainte de nastere.
Stiti ce e curios la mine? Eu nu mai alaptam de 1 an jumate si totusi dc strangeam sanii iesea acea secretie lipicioasa, transparenta....acum am incercat sa vad si eu dc mai am ceva si culmea, de abia iese cate o picaturica cat o gamalie de ac.
Linia neagra la mine n-a aparut inca iar la Alexia am avut-o si era destul de pronuntata. ALINATXA, asa ca eu contrazic regula cu linia neagra si fetita!
criss68, o sa vezi ce frumos e sa ai fetita! Recunosc ca si mie mi-a parut putin rau ca nu am fetita acum...dar ma multumesc si cu baiat!
Ivona1977, la prima nastere hainele cu care am venit la spital i le-am dat lu tati sa le duca acasa iar in ziua in care ne-am externat i-am spus ce haine/incaltaminte sa-mi aduca de acasa (am gandit ca nu are rost sa mai tin toate hainele/incaltamintea dupa mine in salon). Sa va mai spun ca tati, emotionat de nu se putea a venit sa ma scoata din spital si a uitat sa-mi aduca incaltaminte si am iesit imbracata cu haine de strada si papuci rosii de casa?....hihihi, rad acum cand imi amintesc dar atunci imi era o ciuda ca ies cu papucii rosii in poze, film, etc...lol
Papa si de baut pt tati...pai cum venea zilnic se presupunea ca mananca acasa...mai degraba trebuia sa aduca papa pt mine...nu pt el...
monu, sanatate multa. Eferalganul cu vitamina C ajuta si el si nu e contraindicat in sarcina.
Cu sim a mai vorbit cineva? Ea ce mai face?
Utile pt burtici, viitoare mamici
IoanaN spune:
Alintaxa, te sarut...
treaba si sport poti sa faci atat timp cat te simti in stare si nu sunt contraindicatii...fiecare femeie simte sarcina in felul ei si o suporta altfel. Eu ma simt bine, vrb si cu Ralu zilele astea ca uneori uitam ca avem burtica....au fost si zile in care am avut dureri, contractii dar au trecut si au fost etape normale.
Sunt un pic suparata fetelor pe faptul ca multe dintre noi suntem dezinformate si spunem si dam mai departe ce auzim din gura altora.
hai ca incep asa...nasterea naturala, fara complicatii la mama (HTA< DZ, HIV etc lista poate continua) sau la fat (breech position, distress cardiac etc lista poate continua la fel), revenind la nasterea naturala: din experianta mea, stagiul pe obstetrica si ce am vorbit cu noile mamici atunci si nasterile la care am asistat...sunt in general la fel. Ce simtim: presiune ca un val care vine si trece succesiv si din ce in ce mai puternic nu neaparat dureros. Local, pentru evitarea ruperii in stea a vulvei se face episiotomie mediana in general(se taie zona dintre perineu si anus) cu xilina sau ce s-o mai face acum, deci anestezie locala...nu e nimic complicat si nici dureros. La final cand fatul a fost expulzat, placenta la fel, curatata si sterilizata se coase zona respectiva la dimensiunea initiala. Deci in afara de contractii, mari dureri nu experimentezi pe parcursul sarcinii. Acum depinde si de fiecare femeie in parte si de gradul de durere suportat. Tipete si urlete in sala de nasteri sunt provocate in general de panica, frica si de contractiile care controleaza corpul. Uterul la cateva ore de la nastere revine la dimenisunile aproape normale. Nu raman modificari nici vaginale nici uterine.
Acum, ceea ce ma mira si ma face sa-mi pun intrebari si sa plang nu sa rad!!! este C-section....pai cum puteti mai fetelor sa vrb cu atata usurinta despre o asemenea mare si grea operatie chirurgicala abdominala???!!! eu m-am decis, eu am optat...sunt intrigata! cezariana de face numai si numai la recomandarea medicului si in momentul in care apar motivele specificate mai sus. Complicatii!!! nu este o optiune a nasterii ci este o rezolvare de urgenta a unei crize care pune viata in pericol atat a mamei cat si a fatului. Nicaieri in lumea asta, decat la noi in Romania, aud sa se vorbeasca cu atata usurinta despre C-section. In tarile in care o viitoare mamica are posibilitatea de a fi bine informata si in momentul in care e anuntata ca trebuie sa fie operata de urgenta incerca sa nasca natural. Toate fug aici de asa ceva si e un cosmar pentru femeia insarcinata. In primul rand ca nu vorbim de o simpla taietura...e mult mai mult de atat cu o perioada grea de recuperari si de carat derene si stat la pat. Cuvintele sunt de prisos...
Oana scumpa mea, in momentul in care ti s-a montat branula si primesti I.V anestezie sau antibiotic...totul in proportie de 80% trece prin placenta. Epidurala cand ti-a introdus acul in spatiul spinal epuidural si ti-a injectat anestezicul...pai poti sa fii sigura ca in momentul in care isi va face efect va avea repercursiuni si asupra fatului. Nu e filtrata decat o mica parta de placenta. Asa ca nu trebuie asteptat 24 de ore ca sa poti alapta copilul in ideea ca organismul va elimina efectele anesteziei. Copilul poate fi alaptat in momentul in care mama se simte fizic in stare. O poate face chiar si dupa nastere imediat. Nu vreau sa ma cert cu nimeni, nu vreau sa-mi pun pe nimeni in cap, vreau doar sa va ajut. O sa va atasez niste linkuri pentru cele care nu stiu cum decurge si cum arata o cezariana...si niste materiale informative.
inca o data, vorbiti cu medicii care va monitorizeaza...intrebati orice, chiar daca vi se pare o prostie.
sarcina usoara,
ioana 23 cu
Ivona1977 spune:
Treaba prin casa, Alinatxa? Pai eu merg si la servici 8 ore pe zi...Am ramas in urma cu treaba prin casa, e adevarat, dar daca trebe un blid de mancare si strans de rufe, le fac, cu ochii in televizor si cu multe pauze...
Roandre, e vorba de papa pentru tati pentru ziua respectiva, nu pentru restul timpului...Ca mai sunt mame care stau in contractii si mai mult de 24 de ore...Nu vrei sa il trimiti acasa sa manance si sa piarda momentul...Oricum voi sunteti avantajate ca va mai ajuta mama, soacra, nu ar muri barbatul de foame, dar la mine, tre sa fac o rezerva de mancare gatita in congelator, poate nu sunt in stare sa ma ridic din pat dupa...Oricum experienta ta cu papucii rosii de casa e nostima, ai s-o tii minte toata viata. Dar mie daca imi da drumul din spital la 3 ore dupa ce nasc, tre sa am totul cu mine, nu e timp de plimbat dupa haine...
Catalina, noi suntem si un pic mai inainte, sunt altele care nasc la sfarsitul lui februarie, gandeste-te ca sunt cu 8 saptamani in urma...Au timp...Eu sunt paranoica, mi-am luat din Romania asta vara cand am fost in iulie toate medicamentele si ce mai trebuia din farmacie (Bepathen, Garmastan, Babydrink, tampoane sterile, vata, spirt, tampoane de san, ceai de musetel etc). Am descoperit apoi ca sunt si pe aici si m-am stresat degeaba, dar ce sa-i faci...Am halat si camasi de noapte, prosopele, hainute de bebe, caciulita si paturica, si cam atat. Mai am de luat pampers si scaun de masina pentru bebe.
Criss, bucura-te de ce ti-a dat dumnezeu! Eu am stiut de la inceput ca o sa fie fetita, dar nu mi-ar fi pasat defel daca era invers. Sa fie sanatosi, asta ne dorim...
Va pup la burticute,
Ivona 29+
IoanaN spune:
Cateva linkuri despre cezariana si pozele din sala de operatii care le veti gasi in albumul nostru de poze + video pe likurile de mai jos:
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762320625091#page1
http://video.google.com/videoplay?docid=5584604364967316571&q=C-section&hl=en
http://video.google.com/videoplay?docid=-6430477329050090455&q=C-section&hl=en
http://www.marchofdimes.com/pnhec/240_1031.asp
http://obgyn.healthcentersonline.com/pregnancybasics/csection.cfm
http://www.americanbaby.com/ab/story.jhtml?storyid=/templatedata/ab/story/data/1191.xml&catref=AB491
ioana 23 cu