Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)
Raspunsuri - Pagina 7
roandre spune:
IoanaN, ca una care a nascut normal pot confirma ca este exact asa cum ai scris tu. Teama si frica de nastere provin din povestile spuse de x si y care a auzit de la bunica z cat de greu a nascut, etc, din neinformare corecta. Cine naste prin cezariana si are ceva dureri va spune apoi "dc am avut asemenea dureri la cezariana, iti dai seama ce dureri aveam la nasterea normala?"...si uite asa se duce mai departe vorba ca e fff greu sa nasti normal desi nici macar nu incercase mamica respectiva. Este adevarat ca sunt anumite mamici care desi stau in travaliu ore bune, nu se dilata si se ajunge tot la cezariana...dar astea sunt exceptii!
Tot la fel imi spunea o prietena-gravidutza ca dr ei prefera sa-i faca cezariana decat sa-i faca anestezie epidurala pt ca a avut un caz cand o mamica a lesinat...Pai bine, dar poate mamica respectiva a lesinat de frica...neavand nici o legatura cu anestezia.
Dar pana la urma e alegerea fiecareia si oricat am discuta aici tot nu cred ca vreo gravidutza care optase pt cezariana (pt ca asa vrea, nu pt ca e necesar) initial se va razgandi si va alege sa nasca natural in urma discutiilor de aici.
Ivona1977, la voi e altfel situatia. La noi cel mai devreme iti da drumul dupa 3 zile. Dar cand bb face icter, cum se procedeaza la voi? La noi si asta e unul din motive pt care te tine in spital ca sa puna bebele la lampa.
Utile pt burtici, viitoare mamici
Amaya spune:
Ioana, daca la mine te referi, atunci iti spun ca ceea ce am scris este ceea ce mi-au spus medicii la momentul respectiv. Eu am cerut sa mi se aduca baiatul, sa-l alaptez, imediat cum mi-am revenit din anestezie si acesta a fost motivul pe care mi l-au dat. Iar de coborat din pat, dupa ce m-am trezit, efectiv nu m-au lasat cu toate ca am oferit bani in stanga si in dreapta ca sa ma lase, mi-au spus ca pana a doua zi nu am voie sa ma misc de acolo. Daca asta este politica spitalului ce sa fac? Cum am spus, la Municipal iti aduc bebelusul imediat cum aduc mamica in salon....iar depinde numai si numai de politica spitalului nu de optiunea mamei. Si, cum am mai spus, eu nu am "optat" pentru cezariana, dimpotriva chiar eram terorizata de ideea operatiei si ma gandeam ca nasterea naturala este floare la ureche pe langa asta, ci a fost decizia medicului. Imi pare rau daca tu consideri ca eu am dezinformat prin faptul ca am povestit cum a decurs experienta MEA. Daca asa s-au petrecut toate ce sa fac sa mint doar ca sa para mai urat si astfel sa pot descuraja pe cele care doresc, din proprie initiativa, sa opteze pentru astfel de nastere??? ca sa nu mai spun de cele care sunt, date fiind imprejurarile medicale, obligate sa nasca asa!!! Nici eu nu vreau sa incep o polemica, Doamne Fereste, insa, cu toate ca sunt 100% impotriva cezarienei "la cerere", nu pot spune ca am trecut printr-un cosmar fiindca am facut cezariana doar pentru a descuraja. Si cu atat mai putin nu pot critica pe cineva care face o astfel de alegere in mod constient. Fiecare femeie este stapana pe corpul ei si este de datoria fiecareia de a se informa despre avantajele si dezavantajele alegerii sale.
Oana 22+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
Ivona1977 spune:
Buna, Ioana, sunt de acord cu tine cu C-section. Totusi trebuie sa te gandesti ca situatia difera de la tara la tara. In UK de exemplu episiotomia nu e indicata, parerea lor e ca mai usor te vindeci daca te rupi tu de la sine decat daca te taie ei. (De asta si un scandal prin presa de la noi, ca fetisoarele de 18-19 ani se apuca de fumat special pentru ca sa faca bebelusi mai mici, sa nu se rupa in doua la nastere, fara sa se gandeasca la consecintele pentru sanatatea copilului).
Apoi, suntem influentate foarte mult de vedetele care apar la televizor si care se lauda ce bine le-a fost dupa cezariana (too posh to push). Si sfatul tau, sa vorbim cu medicul care ne monitorizeaza, nu e intotdeauna practic. Iti dau verde imediat doctorii, daca ai noroc sa ai unul, sau moasa mea de ex la ultima intalnire era gravida cu gemeni, tre sa nasca o data cu mine, si ii era rau asa ca am stat 10 min, m-a ascultat inimioara la bebe si m-a trimis acasa... Eu am 29 de saptamani si am vazut medicul o data si moasa de 3 ori, nu mi s-a facut niciodata control intravaginal, ca sa nu mai vorbesc de lama, fier,calciu, nu stiu nimic de lungimea colului, ce fel e placenta, si alte chestii. Mie se pare ca fetele din Romania sunt mai informate decat mine, doctorii le spun mai multe despre situatia lor si a bebelusului, stiu greutatea, toate dimensiunile organelor etc. dupa scan! Mi-au luat sange de doua ori, si esti buna de nascut, nevasta! Macar stiu ca nu am sida.
Sunt de acord cu tine ca e mai buna nasterea naturala, dar e la alegerea fiecareia, pana la urma. Eu tot as fi facut cezariana daca puteam.
Te pup,
Ivona+fetita
Flavia-Ioana spune:
FETELOR...AM FACUT-O LATA.MERGETI UNA SI STERGETI DE LA ALBUME NUMELE MEU CARE ESTE BAGAT DE VREO 3 ORI, DAR FARA NICI O POZA PT CA NETUL ACESTA ESTE ***...SCUZE DACA AM INCURCAT PE CAREVA...
PUPICI !
Flavia 23, respectiv 22
EDITAT DE MODERATOR!
Nu mai folosi litere mari pt ca pe internet este echivalentul cu a tipa la cineva. Si, in primul rand, nu mai folosi cuvinte obscene pe acest forum.
Multumesc.
Ivona1977 spune:
Roandre, habar nu am ce se intampla daca bebe are icter! Stiu doar ca a doua zi vine moasa acasa si te invata fel de fel, probabil ca verifica si bebele, si stabileste apoi cat de des trebuie sa revina. Eu as prefera sa stau in spital 3 zile dacat sa imi taraie la usa cine stie ce baba sa imi puna mana pe bebe...Sincer mi se pare ca un fel de invadare a intimitatii, poate eu nu am dormit de 3 zile si vine nu stiu care sa ma verifice a doua zi dupa ce am nascut. Sistemul sanitar aici e mult mai rau ca in ro, din punctul meu de vedere...De aia multi englezi merg in Franta sa se trateze.
Da doamne sa nu aiba icter, acu ma faci sa ma panichez...
IoanaN spune:
Oana scumpo,
nu m-am referit la tine..am "vorbit" cu tine, ti-am explicat ceva din experienta mea, atat cat stiu si eu sa stii si tu corect.Asa cum rog si eu alte fete sa ma corecteze si sa ma faca sa inteleg lucururi pe care nu le stiu. Nu am spus ca tu esti cea care dezinformezi, Doamne fereste! suntem in general dezinformate! crede-ma...
hai va pup, ca daca ma mai apuc sa scriu iar nu mai fac nici mancare, nici nu invat si va si plictisesc....
Oana te pup si va pup pe toate
ioana 23 cu
roandre spune:
Ivona1977, cam toti bebeii fac icter dar asta e cel ami minor lucru care se intampla. Dc sunt pusi la lampa le trece imediat icterul...Nu te panica pt ca sigur exista o solutie pt cazul asta de care n-ai aflat inca.
Utile pt burtici, viitoare mamici
IoanaN spune:
fete dragi,
Ivona ai dreptate, practica medicala difera de la o tara la alta...in general procedurile sunt aceleasi, tehnicile la fel...difera prin mici amanunte si modalitati de rezolvare.
va pup
ioana 23 cu
IoanaN spune:
Fetlor am uitat sa va spus,
Ralu e mai tacuta :)
sper sa nu ma certe ca vorbesc de ea...
miercuri e marea zi , in sfarsit va afla ce bebe asteapta. Nu ca ar conta...
dar eu mor de curiozitate, am zis ca e baietel...sa vedem acum, desi ar esemne ca ar fi fetita
hai ca v-am ametit de tot...
Ralu te asteptam cu rezulatul...mai e maine si poimaine deja sarbatorim
va sarut,
ioana 23 cu
IoanaN spune:
ma scuzati de greseli fetelor...ma grabesc si tastez prost fara sa mai verific apoi.
sper macar sa reusiti sa cititi...
ioana 23 cu