Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Despre Icter fetitza mea a facut icter la nastere (am nascut la Municipal) si au considerat ca nu trebuie pusa la lampa (eu insistasem sa o puna) si uite asa am tarat icetrul dupa noi pana la vreo luna si juma. am scapat mai repede pt ca pedi a zis sa ii dam vit C.
Raceala ma simt mai binisor. am vorbit cu dr si a zis ca pot lua paracetamol sub orice forma, picaturi de nas si ceva pt tuse (!?) nu ma intrebati ca nu am habar ce a vrut sa zica. si a spus ca daca tusesc tare si fac febra atunci sa imi fac probleme.
Modalitate de nastere cum s-a mai zis este un subiect care este f delicat asa ca ma abtin. fiecareia cum ii este scris.

21+ si Alexia Ioana (24 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

IoanaNlinkuri cu nastere normala nu ai?
de martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

uite si video cu nasterea naturala:
http://video.google.com/videoplay?docid=-8120826727330730349&q=natural+birth&hl=en

va sarut,

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara,

IoanaN, multumim mult pentru link-uri si lamuriri! Cel putin eu imi doream sa vad asa ceva.
Cu siguranta stii ca in Ro multe nu sunt asa cum ar trebui, dar avem si aspecte bune.
Mie dr mi-a propus cezariana, de fapt nimeni nu s-ar astepta de la mine la altceva. In primul rand datorita faptului ca am avut atat de greu acest copil iar in plan secund varsta. I-am propus dr-ei si varianta 'natural', am primit acceptul si poate incercam daca totul merge ok. Dar fiecare din perspectiva proprie. Dr nu vrea sa-mi riste copilul sub nici o forma prin nastere naturala (mie mi se pare la fel de riscant si prin cezariana), in timp ce eu imi doresc recuperare rapida pt a face cat mai repede sport si sa-mi revin la dimensiunile initiale, plus independenta dupa nastere.
Insa am cateva dubii. Daca mai intri pe forum poate ai timp sa-mi raspunzi. Nasterea naturala predispune mai usor la prolaps uterin? Avand in vedere si varsta (38) plus sa zic ereditatea (mama)- desi nu mi se pare relevanta.
Tare mi-ar mai place sa scap si de epiziotomie! Sper, daca nasc natural, macar sa-mi faca numai daca este necesara. Mie mi se pare suficient de deranjanta si acea taietura, sau mai degraba incomoda, nu stiu daca disconfortul se deosebeste mult de cezariana (asta probabil doare mai tare, dar nu-ti da usturimi 2-3 luni cand te duci la toaleta).
In concluzie, nu-mi e frica de nici una din variante, dar intrevad avantaje si dezavantaje in ambele cazuri. Ma dispera si pe mine cand aud persoane care opteaza pentru cezariana doar de frica de durere.

Gata, am inchis subiectul.

noapte buna si pup burticile

criss 25s cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Messa,daca zici tu ca e ok,stii mai bine,atunci.Eu credeam ca nu e bun ,cum nu e nici la adulti,pt somn si sanatate.Dar probabil tu ai citit mai bine.
Atunci poate scap si eu de harablaie din sufragerie sipun calculatorul la copil.
maria72,scumpo eu nu stiu sa pun caruciorul acolo.Fetelor,faceti-ne si noua un bine si puneti si pe mamica maria.Am ras de ma doare burta cu caruciorul tau!
nadia,cine stie ce ai butonat tu pe acolo.hai,lasa,ca asa invatam!
Liuda
,asta e record daca in 4 sapt nu ai pus nimic in greutate!bravo!
R MARCE,nu ai de ce sa te simtiingrijoarata pt miscarile lui bebe! Daca misca,nu trebuie sa miste toti la fel,pt ca nu inseamna nimic nici cand misca mult,nici cand misca putin,sa nu crezi ca daca misca putin e mai firav sau mai stiu eu cum.E la fel de sanatos ca ceilalti ,oricum el probabil misca la fel,dar noi il simtit diferit,poate depinde de straturile burticii,nu stiu care e cauza,dar stiu ca nu e nici un criteriu dupa care sa masuram sanatataea lui bebe in finctie de miscari.asa ca nu te ingrijora,important e ca il simti,o sa ai timp de zbenguiala mai incolo.Uite,la mine azi nu prea a zbenguit deloc,dar nu ma ingrijorez,important e ca il simt acolo,ca ceva ceva da el din degete.
Alina,ati cumparat un apartament chiat langa al vostru?si spargeti si faceti din doua unul? super,o sa iasa ditamai casa.
nadiutapm,asa e,de ce sa nu ne incurajam cu exemple de nasteri usoare,gen prietena ta in 2 ore,si sa ne speriem doar cu cele dificile?
daca stau si ma gandesc,desi mi-e frica de mor,sincer va spun ca imi e mai frica sa merg la dentist decat la nastere!! asa ca,o sa ma gandesc ca mai bine aici decat la dentist,unde am o adevarata fobie chiar dca nu ma doare nimic.dar e mai chinuitoare starea aia de frica totala,decat durerea in sine!
felicitari pt onduleurile bebitei!
Messa,nu te speria de vis,e defapt frica ta de o nastere prematura.de care,vezi bine,ca ai scapat in vis,ca ai pacalit contractiile(asistentele rele in vis).
eu visam ca fac sex cu necounoscuti,minte bolnava,daca in realitate nu mai am acelasi chef .si radeam ziua si ziceam,bai dar chiar in halul asta,pe car eil prind in vis il ...?? si ce crezi?am inceput sa visez zile la rand ca eram pe ciclu! ca sa vezi mintea umana,ce face! adica m-am obliogat ,in vis,sa nu mai fac sex asa una doua cu cine nimeream .haha si uite asa m-am facut femeie de casa,m-am pus obligat pe ciclu.
maria irina,ma bucur ca esti bine.ca nuai arsuri dureroase.si ca o sa mergi curand la eco.cat despre miscarile bebelusei,acum vad ca nu te mai ingrijorezi,i e bine,deja i-ai prins ritmul,vad,si stii cand e in vacanta!
analiza aia de glicemie ,asa e,daca e ceva in neregula ,te suna ei,daca nu,mergi cand ai programarea si o sa iti spuna ca e totul normal,o sa te cantareasca ,sa-ti ia tensiunea si atat.si mie mi-au dat raspunsul dupa o luna,dar stiam ca e bine.
Flavia,te-am adaugat la yahoo,cu id aelita.
monu,insanatosire rapida!
criss,rupturile alea tin de medic,nu de varsta.daca medicul e bun,nu ai voie sa te rupi,pt ca el trebuie sa stie cand si daca e nevoie sa bage repede doua degetele si sa taie.pt ca asta sa nu se intample,in alte tari se taie de la bun inceput,un pic,se coase apoi si gata,nue nici un risc,si nici dureri mari.
Alinatxa,R MARCE,si eu am fata si am linia neagra de la inceputul sarcinii.acum..depinde cat de neagra isi inchipuie fiecare.dar eu care ma uit cu lupa,am vazut ca au aparut firicele de par,in sir indian,si am si bagat aparatul.dar eu sunt si mereu la vanatoare dupa ultimul pufulete dupa corp..Pielea nu e colorata,doar firicelele alea aparusera.ia uita-te cu lupa!haha
DIMALEXIA,mamica cu doi baietei,FELICITARI !!Sarcina usoara si spune.-ne cum te simti!
sa scrii si jos,la fiecare mesaj,saptamana inc are esti,ca sa ne orientam.
delfinuta,doar paracetamol poti sa iei pt dureri,parca e si antiinflamator? poate iti mai trece.incearca cu ceva cald pus,vezi daca mai trece.
Catalina,nu te ingrijora ca nu a intrat pe nicaieri crema! te poti face cuea in timpul sarcinii,fara probleme,nua fecteaza.daca nu a mers,inseamna ca ai radacina groasa,dar ai frecat cu spatula aia de plastic pe care ti-o dau la cutie?e o lopatica ,te freci un pic cu ea,ca altfel nu cade parul.bineinteles ca crema trebuie aplicata la 3 zile,ca imediat creste.ca si lama.de aceea sunt eu pt ceara calda,ca poti sta cateva saptamani .daca nu,tu la aparatul electric de epilat,cel care smulge ,nu ai un capat de tuns? care doar tunde ,nu smulge? daca nu ai,poti cumpara o masina de tuns,poate sunt si mai ieftine,nu costa cat un aparat de epilat.sunt masini te tuns,si practic tunzi la zero,dar nici nu doare,nici nu creste ca dupa lama.daca nu,ramane doar lama...
nu e nevoie sa o arunci,o poti folosi,tot in viteza,pe picioare,in vreo zi.
miciurin,eu acum am vazut: ai si tu tot gemenele?? sa-ti traiasca!le-ai ales nume?
cat despre mesaje si ora lor..cred ca nu avem noi ce sa facem ,e forumul de vina...
mady
,cand stai la birou,trage-ti inca uns caun langa tine,si suie picioarele pe el.te asezi intr-o parte,pe langa birou,tragi tastatura spre tine,si ecranul si gata! e pacat sa iti dea medicamente pt umflaturi,cand tu le faci pt ca stai cu picioarele atarnate si E NORMAL sa se umfle in pozita aia.De ce sa te indopi si tu si bebelusul de medicamente cand poti sa le urci pe un scaun si sa nu te intereseze ce zic cei din jur.si iti dai si pantofii jos!daca stai asa 8 ore la munca,cu ele sus ,ai sa vezi ce diferenta! si lasata asa pe spate,ins caun,ca in fotoliu.daca zice cineva cveva,da-te lovita,ameninta-i cu concediul!
daconst,la voi vad ca se face analiza aia de glicemie si mai in serios,doua ore! la mine a fost o ora,si doua intepaturi.si asa m-am plictisit!
Ana Alx,asa e,mai mult decat stransul din dinti nu prea functioneaza nimic in perioada asta pt tot felul de probleme..asta e,trebuie sa trecem prin toate..
mushulica
,nu e nici un rau si nici un bine daca apare sau nu linia aia neagra ,sus sau jos,ala e un semn cum ca esti gravida,dar tu stii ca esti!
eu o am,si am fata.aia cu babismele nu functioneaza,ele spun si ele ce le trece prin cap.pe vremuri ,in scolile de moashe,le invatatu doctorii cum ca asta e unul din primele semne de gravideala.atat.nu ca fata,baiat..asta tine de babele care nu au ce face.
nu conteaza nici cate kg luati,ca sa apara linia.apare sau nu,deobicei din prima luna.si e mai mult formata din fire de par.nu va ganditi acum ca o sa aveti padure si ca o sa se vada linia aia din avion!
semne de laptic nu am,decat vag un pic de alb zaresc..probabil voi veti avea maimult lapte,cele care aveti de acum din plin?
catalina,paidca el sughite atat de mult,ce sa ii faci??nu ai ce.
monu,cum te mai simti??
Alinatxa,eu,cand eram in doua luni sia aveam dureri si imi era rau si frica ,am avut ajutor la spalatul faiantei,dulapurilor,deci chestii grele.In rest,aspirator ,calcat,geamurile,baia,tot,fac eu,ca nu are cine.la inceput faceam incet,ca ma durea burta.dar de cand am intrat in al doilea trmiestru,mut canapelele si dau pe sub ele,le periez cu peria,mut mese si ce se mai poate misca,spalatul pe jos peste tot,un geam doua,sa nu se adune,o usa doua ,etc,si fac curat la fel ca inainte.cam o data la spataman greul,in rest asa de intretinere,cat pot,seara.adica macar sa mentin ordinea.
simt cand obosesc si fac pauza.
cum zic si marceluta si marinar,cand pot fac,cand nu,nu.
ioana,ai dreptate,desi se numeste tot taietura,nu are de-a face taietura de la nasterea naturala cu taietura pe burta la cezariana.sunt alte straturi,muschi,etc...alta e recuperarea,si da,in mod normal inmedicina se aplica cezariana in caz de urgenta.
ivonna
,e buna ideea cu provizii de mancare gatita la conmgelator,pt zilele grele de dupa nastere.barbatul gaseste el sa manance sila restaurant,probblema e cand iesim noi,ca trebuie sa ne alimentam bine.
uff..cemi spui ca in UK le lasa sa se rupa ca se vindeca mai bine??pai cum sa se vindece,ca oricum trebuie cusute!! esti sigura ca e asa?? faci mult mai multe cusaturi la o ruptura,simai aduna ce poti! necusute nu cred ca le lasa,poate ca se refera la ceva rupturi mici,sau nu stiu..

fetelor,arsurile ,la mine,s-au transformat in dureri de ma cocseaza.ma lasa cateva zile si cand ma apuca..o tin asa noptile..nu vreau sa abuzez de medicamente,si mai mult strang din dinti...

Michelle, te imbratisez cu drag,sper ca esti mai bine,si tu si bebitza!!

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

fetelor,am intrat sa va spun ca la mamicile din noiembrie-decembrie s-a nascut primul baietel !!!!!!!!!!!mamica-piscotica.

28+

Mergi la inceput

Draga Cris,

prolapsul uterin, pierderea tonusului, caderea uterului din pozitia initiala e adevarat ca are o incidenta mai mare la femeile mai inaintate in varsta. Alte conditii asociate cu un risc crescut in developarea problemelor de tesut suportiv care sustin uterul sunt obezitatea, o sa radeti dar si tusea cr poate agrava...coborarea poate fi de asemenea si rezultatul unei tumori uterine. Nu cred ca e cazul la tine...daca medicul ti-a recomandat cezariana, dar asteapta sa vada cum decurge inceputul nasterii tale pentru o evaluare si o decizie cu privire la modul in care vei naste, stie de ce face asta!

Te pup, nu stiu ce anume vrei sa stii de atonia uterina... daca mai vrei sa stii ceva, cat mai stiu si eu iti spun...

sarcina usoara la toate fetele,

ioana 23 cu

Mergi la inceput

sa fie bebe sanatos...felicitari!!!

ioana 23 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

IoanaN,multumim pentru informatii...esti tare buna la casa omului.Ma bucur ca ai prezentat lucrurile asa cum sunt in realitate ca ma saturasem sa aud doar povesti despre cezariana si nastere naturala.Eu zic ca natura trebuie sa-si urmeze cursul si in caz de complicatii trebuie intervenit.

Ivona,nu stiu la voi cum e cu moasa,dar aici poti refuza daca nu vrei sa-ti vina acasa dupa nastere.Dar eu gasesc un lucru bun ca ai pe cine intreba tot ce vrei sa auzi despre bb in primele saptamani de viata.
Referitor la informatiile primite,la inceput credeam si eu ca e mai bine in Ro,ca fetele stiu atatea...dar apoi m-am convins ca nu e chiar asa.Vad mult mai multe probleme la fetele de acolo,prin simplul fapt ca medicii vorbesc prea mult si le sperie...influentandu-le negativ de cele mai multe ori.Eu sunt fericita ca dr meu e optimist si-mi spune ca eu si bb suntem bine fara sa-mi dea prea multe amanunte de specialitate,pe care oricum nu le-as intelege.

Aelita,mama,ma tot minunez de tine cum scrii la toata lumea.Eu uit de la mana pina la gura...deci nici o sansa sa raspund la toata lumea.

Ralu,facem galerie sa va arate bb ce e si sa nu se rusineze.

Maria72,ti-am pus eu caruciorul,cind am deschis capitol nou.

Hainute bb

Dana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Fetelor, am updatat lista cu toate fetele noi si toate modificarile cerute..scuze de intarziere dar in WE am fost plecati..

Daca mai e cineva uitat sa ma traga de maneca..v-am citit acu..tre sa fug

Aventura 22+ cu Conrad

Mergi la inceput