Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pako spune:

alinatxa, vazut burticuta...pupam la ea

http://www.nede.netfirms.com/scrupi.bin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brig_adria spune:

am fost de mult si doar o singura data la dr Parvu (dr Parvu Ioan care este si la Medsana, nu?). mi-a facut o impresie f buna....dar nu am pastrat legatura, pur si simplu. era si mai departe cu cabinetul...
spune-mi, te rog, de cand mergi la el? tu esti multumita?

incerc sa pun un link cu discutii despre dnul doctor dar se pare ca nu merge da o cautare pe google dupa "Parvu Ioan" si primul rezultat (pe un site parinti..com) o sa gasesti niste pareri.
Da,multumesc pt raspuns,eu nu am fost niciodata la el,dar mi l-a recom cineva si ma gandeam eu ca e mai bine sa nasc la Elias ca e mai curat,etc,eu fiin acum la Giulesti,dar cred ca raman la Giulestitotusi,mersi oricum,pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

pako, azi abia am gasit postarea ta referitoare la poze. Fetita o mai vazusem, dar burtica cea 'noua' nu! Veti avea pereche! Frumos!

mediterana, felicitari pentru fetita, si s-o aduci pe lume sanatoasa.

In rest in ce stare de dpirit mai sunteti? Pe mine incepe sa ma otraveasca pruritul/alergia asta de sarcina. Dupa un secol de greturi, asta imi mai lipsea. Ca in rest ma simteam bine.

Nu stiu ce sa ma fac cu pofta asta de mancare. De fapt nu mi-e exagerat de foame, dar ... imi vine sa mananc incontinuu, fructe in special. Mancare normala de 3 ori pe zi, cam asa, dar mai ales cand il vad pe sot mancand. Este o foame nervoasa, de plictiseala, pt ca orice alta activitate pe care sunt obligata s-o fac ma enerveaza (inlocuieste fumatul cred). La fitness nu am ce cauta, oricum as obosi imediat si nici nu pot spune ca dau jos si imi refac conditia fizica!!! Ar fi o solutie sa merg cativa km pe jos, dar eu abia am timp sa-mi termin ale mele. Saptamana viitoare poate reusesc sa scap de examenele astea nesuferite (mi-am lasat ce era mai neplacut) si incep altceva mai frumos: renovarea apartamentului!!!

aelita, nu te-am uitat, trebuie sa caut cartea respectiva prin casa sa-ti spun autorul. Insa nu stiu sigur daca acolo gasesti exact ceea te interesaza, intr-o vreme am rasfoit mai multe carti de feng-shui, inclusiv imprumutate. La mine parca dadea niste exemple de persoane care aveau diverse obiceiuri proaste- legate de lasarea unor lucruri in dezordine si deznodamantul.

noapte buna tuturor

criss 25+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IoanaN spune:

Aventura, scumpa mea...nu fii stresata! du-te ia-ti urocultura si gata! si ce daca ai infectie?! termina...o tratezi si gata...vei vedea totusi ca ai urina sterila...te pup si mai vrb.
Ah! uite acum uitandu-ma in jos ti-am vazut mesajul...stai calma! iei antibiotic si gata...sunt probleme de rutina ale sarcinii, pot sau nu sa apara si daca sunt depistate si se intervine medicamentos nu pun probleme! crede-ma...hai nu fii stresata....mi-as dorii sa fiti mai relaxate si sa va bucurati mai mult de sarcina...o sa treaca atat de repede ca nici nu o sa va dati seama...totul va fi bine! aveti medici care va monitorizeaza nu se poate intampla nici un rau...

Amaya scumpa mea,
aici chiar se gasesc creme puternic-cicatrizante dar nu pentru plagi operate proaspete. Adica, mamica ta poate cumpara o crema de cca 4-9$ care are efecte cicatrizante puternice in cazul unei plagi vechi de cel putin 2-3 luni. Deci., e bine sa-ti cumpere...ce face crema asta?...face multe cicatrici destul de adanci sa sa nu se mai vada atat de puternic daca nu de tot. Nu stiu ce solutii sunt in ele sau cum se numesc. Sunt multe firme aici si denumiri comerciale. Ideea este ca eu am un semn pe fata si astept sa nasc sa pot folosi una...m-am uitat in magazine si e plin. La Tv le fac reclama mereu.Cand ma mai duc, ma uit pt tine sa stie mamica ta ce sa cumpere si-ti spun si in ce lanturi de magazine gaseste. Apoi dupa nastere...nu te mai da cu nimic pe burtica...cand iti da voie medicul fa-ti dus si foloseste numai apa si un sapun delicat. In rest dupa ce-ti scot firele, poti folosi o crema hidratanta buna, nivea sau uleiul de corp care il vei folosi la bebicul tau. Iti promit ca ma uit dupa unguentul acela care face minuni...o sa-mi iau si eu, dar mai astept. Mai usor cu betadina, nu-ti face rau dar lasa sa te dea as med cand iti schimba pansamentul sau iti scoate firele...in rest nu folosi ca-ti usuca foarte rau pielea, noi folosim betadina numai pre si post operator, pana la urma e un dezinfectant strict elaborat pentru blocul operator. Poti folosi rivanol sau apa oxigenata...in rest lasa bubita in pace pana iti scoate firele. Te sarut...
Buna ideea ta cu cicatrizantul! o sa ta ajute mult...

Scuze pentru fetele care m-au intrebat diverse...si nu am raspus. Se scrie mult prea mult si foarte repede si eu in putinul timp in care ma relaxez alaturi de voi fete dragi, puioase-burtoase, nu am timp sa acopar tot ...din pacate. Deci, imi cer scuze si va rog daca creti ca va pot ajuta intrebati-ma pana va raspund!

ioana 23+ cu

Mergi la inceput

Draga simkat,

te contrazic...:)) mai fetelor!!!! nu mai exista nasteri dureroase!!! exista epidurala...daca crezi ca nu poti face fata stresului si durerii!!! cum poti sa spui ca e totul un chin, cand o femeie cu epidurala naste cu zambetul pe buze...iar ajungem la un lucru simplu: Intrebati, informati-va si optati pentru o varianta nedureroasa si nepericuloasa, dupa ce ati luat in calcul si ati aflat tot! In general nasterea naturala nu pune probleme si nu te omoara cu durerea...DAR! revin...la un cervix icompetent, care nu se dilata si te chinuie ore in sir si se umfla ca un lampadar de veioza fara insa de a se dechide asa cum trebuie? cum mama ma-sii sa nu doara??? am mai spus...sunt multe situatii, multe mentalitati si putina informare...daca nu vorbiti cu medicul si-l trageti de maneca cand doare, cand nu intelegeti, cine vreti s-o faca in locul vostru?! si inca ceva...eu nu suport america si americanii, imi iubesc tara si oamenii din ea si abia asteptr sa vin acasa...nu am de gand sa ma stabilesc aici...dar, suntem cu mult inapoi, fata de ei! de exemplu, aici medical...se face mangement-ul durerii cum nu se face nicaieri in alta parte!!! e lege, pacientul nu are voie sa sufere si au dezvotat cu succes metode de prevenire si de ameliorare a durerii...multe tehinici copiate peste tot in lume. La noi in romania inca nu se face asta si o femeie care sufera nascand natural, fie ca are un copil mult prea mare, neadaptat la canalul de nastre...sau n varia prb...nu se face nimic! si de-aia multe femei aud, se fac asocieri si uite asa dar nu poti spune ca situatiile vor fi la fel! sunt femei cu CS care nu au avut probleme, femei cu CS care au avut si inca sufera, femei cu nastere naturala care nici nu si-au dat seama cand a iesit copilul si femei cu nastere naturala care s-au cinuit cu o incompetetnta fiziologica fara un anestezic care sa le amelioreze durerea...singurii vinovati sunt pacienti! inca nu au invatat ca ei pentru medic sunt un client care trebuie respectat si ca medicul trebuie sa faca totul pentru el...mai e mult pana acolo.

numai bine,

ioana 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

oana bucur,chiar nu stiam de ce lipsesti atat! imi pare rau ca ai trecut prin atatea 3 luni,ca ai fost siin spital.ma bucur totusi ca acum esti mai bine.ai grija de tine si sigur ai sa duci sarcina la termen!!

fetelor,bineinteles ca e alegere personala cum nastem,si mai ales in functie de experiente.dar voi acum vorbiti de nastere naturala FARA ANESTEZIE. fara anestezie nici nu m-as gandi sa nasc! noi am vorbit mai mult despre nasterile cu epidurala,la care in mod normal,nu sunt dureri.
dar,depinde de experienta fiecareia,de medic...
dar deja vorbim nasterea naturala CU EPIDURALA fatza de cezariana.ca nici de cezariana nu vorbim pe viu,altfel nu am avea cum sale comparam.
daca era ca acum cativa ani,cand nu se faeca nici un fel de anestezie,as fi ales fara doar si poate cezariana,de frica durerii..
Michelle
,stai in pat cat de mult,stai pana cand simti tu ca iti e mai bine! stai acolo cumintica, dincand in cand doar sa ne dai cate o veste sa stim ca esti bine !!! aisa vezi ca totul o sa iasa bine!!!
Bine ai venit pe lista !!!!! poate iti scrii si la semnatura cate saptamani ai,sau scrii de mana de fiecare data,ca sa tinem socoteala.ai ales nume pt fetita noastra buclucasa si mult asteptata?
ioana,indraznesc si eu cu o intrebare la tine.arsurile la mine s-au transformat in dureri mari,uneori,si cand nu mai pot si nu mai pot iau niste plicuri de almax(almagat) date de medic,e ca un latpisor alb calmant .mi l-a recomandat medicul de la inceput,dar eu luni de zile nu am luat,ca nu am vrut sa iau nici un medicament.acum,sunt zile cand nu mai rezist.vreau sa te intreb cam cat de des pot sa iau asa ceva,daca ai idee,mi se pare ca abuzez ,nu stiu daca acum ii face rau bebelusului.
fetele care mai luati dicarbocalm sau ce v-a recomandat medicul,cat de des v-a zis ca puteti lua??
daca ma tot tine asa,inca doua luni ce am sa fac?sa iau continuu?

28+

Mergi la inceput

Aelita si eu am niste arsuri infioratoare...nu am auzit de almagat! stiu de grupa antiacidelor: prokinetice, blocantii de receptori ai histaminei H2 si mai sunt niste inhibitoi de pompa (ranitidina, famotidina etc). Nu ai ce face! e de la bebe iti inghesuie stomacul si-ti provoaca ca si mie, o inchidere insufienta a sfincterului esofagian :( ceea ce duce la trecerea continutului gastric in esofag, simti arsurile deoarce mucoasa esofagiana nu e priectata sa faca fata unei asemenea aciditati. Deci, ce poti sa faci sa mai ameliorezi...sunt efemei care calmeaza arsurile esofagiene cu lapte (la mine nu mai merge), mese mici cantitativ si dese si cel mai importat sa eviti sa mananci dupa ora 17 sau cel putin cu 2-3 ore inainte de somn. Nu te intinde in pat imediat dupa ce-ai mancat si mai adauga o pernita pe care sa te asezi cand faci nani.
O sa te simti mult mai bine...

ioana 23+ cu

Mergi la inceput

simkat, imi pare rau ca ai suferit atat...shoulder dystocia nu tine neaparat de medic si de felul in care nasti, CS sau natural...e un incident care nu poate fi prevazut si nici prevenit, poate aparea desi incidenta este extrem de rara. Sunt manevre de urgenta care se aplica si de obicei dau rezultate bune imediate...pe tine te-au chinuit mult prea mult!
uite un link pt tine si pentru fetele care vor sa stie de acest incident...
http://images.google.com/imgres?imgurl=http://www.aafp.org/afp/20040401/1707_f1.jpg&imgrefurl=http://www.aafp.org/afp/20040401/1707.html&h=307&w=310&sz=19&tbnid=Hx0CHu6GxE00yM:&tbnh=116&tbnw=117&prev=/images%3Fq%3Dshoulder%2Bdystocia&start=2&sa=X&oi=images&ct=image&cd=2

ioana 23+ cu

Mergi la inceput

dupa cum vedeti acolo exista un tabel in care sunt trecuti factorii de risc in acest incident:

fizici ai mamei
anatomie pelviana anormala
diabetul zaharat (shoulder dystocia apare in general la mamicile diabetice)
sarcina trecuta peste termen
shoulder dystocia anterior
statura mica

fetali

suspiciune de macrosomie (copii cu greutate anormala pentru stadiul in care se afla, de obicei diabatul zaharat al mamei influenteaza greutatea fatului)
"macrosomie - un fat cu greutate mare, peste cea normala. Bebelusii cu macrosomie sunt expusi unor riscuri la randul lor, incluzand fracturi ale umarului in timpul nasterii, datorita nepotrivirii dimensionale dintre mama si fat. Tot datorita nivelului mare de insulina din sangele bebelusului, dupa nastere, cand legatura dintre mama si fat prin placenta nu mai este facuta, noii-nascuti pot avea caderi bruste de glicemie - hipoglicemie sau pot chiar dezvolta probleme de respiratie. Bebelusii cu exces de insulina devin copiii cu risc mai mare de a fi obezi sau adulti care pot dezvolta diabet de tip 2 de-a lungul vietii"

apoi mai sunt factorii de risc inruditi cu livrarea fatului:

folosirea forcepsului
faza activa protactata in prima etapa a nasterii
etapa protractata secundara a nasterii
....restul de informatii le gasiti pe link

ioana 23+ cu

Mergi la inceput

http://www.med.umich.edu/1libr/wha/wha_shldys_crs.htm

inca un link, mai usor de digerat...

ioana 23+ cu

Mergi la inceput