Mamici de ianuarie - februarie 2007 (25)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Helenutza, acum am vazut ca esti la acelasi medic cu mine si culmea ai aceeasi varsta (a bebelui din burtica). Ce zici, poate ne intalnim la medic sau la maternitate?

21+ & Raducu(19.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mushulica_p spune:

simkat, ... am ramas fara cuvinte la tot ce ai scris ...
Esti bravo!! eu nu cred ca m-as fi descurcat...

Imi pare rau pentru ce a trebuit sa suferiti, dar spune , te rog, acum sunt ceva urmari de la acea nastere? (nu psihologice)

...am zis mereu ca mamele care nasc si cresc copii sunt eroine, dar... tu ai fost mai mult decit atit in conceptia mea.

Ludmila 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Simkat daca tu ai adus vorba de durerile nasterii descrie-ne si noua sa stim cu ce se mananca.Cum cineva a mai spus fiecare are experienta sa proprie.Eu cred ca nasterea poate fii mai grea sau mai usoara in functie de organsimul fiecareia.Pai mai simkat daca nu din auzite apoi cum sa ne informam?Va dau un exemplu soacra mea la prima nastere zice ca a vazut moartea cu ochii,la a 2 a nastere zice ca sa scremut de 3 ori si gata a iesit copilul.Am o verisoara de la tara care a nascut de 2 ori.In nici un canz nu a avut dureri insuportabile ba chiar ea le descrie foarte slabe.S-a scremut de 2-3 ori si a nascut si prima data si a 2 a oara.Deci concluzia este clara:nu e la fel pentru toata lumea.Messa a pus un link azi noapte cu pareri ale unor americance despre cum au simtit ele.Concluzia a fost ca nasterea normala cu anestezie epidurala a fost cea mai putin dureroasa.
Oana bucur noi ne intrebam pe aici pe unde esti.Bine ca esti bine.La cat de incapatanata esti tu sunt absolut convinsa ca vei duce mai mult de 7 luni.

22+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Bai simkat ai avut si tu de tras si copilul saracul de el, din cauza ca ai avut parte de niste medici.... na, ce sa mai zic, ca pana la urma e culpa medicala asta sa nu vezi ca nu sta bine copilul cu capul la iesire sau ca e de 4 kile si nu de 3 !!! Si dupa nastere la fel, puteai mai multe sa nu le patesti daca nu lua bacterii si birusi... si altele, nu mai zic de chiretaj...
pacat ... ca uite asa calicesc un om si nici nu se uita in urma... sper sa nu se repete nici la tine si nici la altele sa nu se intample .
Dar chiar au ajuns cuvintele tale si tot ce ai scris in inima.

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 25 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Simkat, iti multumim de precizari si sa fii sigura ca totul ne foloseste. Eu una am cateva intrebari daca nu te superi:
1. cand crezi ca ar fi fost bine sa iti spuna epidurala?
2. la ce spital ai fost si ce dr te-a "ajutat" sa nasti?
Ce sa iti spun, nu imi vine sa cred prin ce ai trecut. Te
cred si te inteleg ca ai ramas marcata, cine nu ar fi ramas?

Multumim,
Cata 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Alinatxa,a mai crescurt burtikul...si abia acum incepe ca lumea.

Fetele am si eu o intrebare la cele care inteleg miscarile lui bb.Al meu daca stau pe üartea dreapta misca ca disperatul,iar cind ma intorc pe stanga se opreste.Ce sa inteleg,cind ii place si cind nu?Ca pe mine ma depaseste.

Hainute bb

Dana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Buna fetelor

De doua zile ma chinui sa citesc ce a-ti mai scris.

MICHELLE inca o data LA MULTI ANI! Si sa fie tot mai bine.

Ti-am mai scris si ieri dar nu s-a postat. Binenteles ca forumul aluat-o .

Acum privind chestiunile arzatoare:

PROTEUS ESTE O BACTERIE DE SPITAL. Mi-a povestit o doctorita ca se ia si daca te asezi pe patul bolnavului si ai fustita scurta. Nu stiu cat e de adevarat dar zice ca unele colege se mai lipeau pe vremea cand se purtau halate. Acum au pantaloni. Poate e numai vrajeala. Dar E-COLI e cea mai pacatoasa. Traieste in tubul digestiv si cateodata cand ii vine ei (la constipatie, sau ...) trece in partea cealalta. Si greu o mai omori.

HELENUTZA LUNI am fost si eu la BUH la MORFOLOGIE. Si eu am IR pe artera uterina dreapta crescut, probabil ca asa trebuie. BEBE e bine, e gras frumos si sanatos. Eu i-am admirat coloana si coastele. Atat am priceput. Am ajuns acasa si ne-am uitat pe caseta ca vitelul la poarta noua ca nu am priceput nimik.

Va pup si sper sa apara mesajul asta.

PS: de YLIMIC stie cineva ceva?

sraluca26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALINATXA spune:

Fetelor vedeti ca seara mi-am facut 2 poze sa ma dau si eu mare ca mi-a mai crescut burtica........

22+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Alinatxa am vazut pozele , sa stii ca burtic ta e numai bine, maricica pentru 22sapmt, eu sunt in aproape 28 sapmt si e cam ca a ta.

Aventura sau cine stie , va rog sa ma ajutati si pe mine cu un carucior roz la semnatura. Multumesc mult.

Ralu 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simkat spune:

Mushulica_p - nu, slava Domnului ca nu am avut repercursiuni (baietelului trebuie sa ii fac o radiografie sa vedem cum mai sta cu manuta, dar el o misca foarte bine, nu ai zice ca ar fi avut vreo problema). Cat despre sanatatea lui, am mai tras de atunci din cauza bronsiolitei si este un pic mai sesibil, numai ca eu am nimerit o doctorita foarte buna (pediatra) si l-a tratat excelent. Dar trebuie sa am mare grija cu ce il imbrac (nici prea gros, nici prea subtire), sa nu stea nici un pic transpirat, iar daca este sa nu il dezbrac repede... Sunt niste reguli cu care m-am obisnuit si i-am obisnuit si pe ceilalti din familie.
Eu sunt bine si ii multumesc lui Dumnezeu ca am reusit sa mai fac un BB, pentru ca daca ma luam dupa ea si asteptam pana luni, ori nu mai eram deloc astazi, ori imi scotea organele genitale. Sfanta Vineri m-a indrumat spre calea cea buna.

Alinatxa, nu asta am vrut sa spun cand am zis ca sunt persoane care "descriu foarte bine travaliul" fara a sti cum este. Daca ai sa cauti in urma mesajul la care m-am referit ai sa constati ca acesta (travaliul) a fost descris ca si cand nu ai simti decat o mica durere, iar "tipetele mamicilor" sunt doar de fandoseala. Ceea ce mi s-a parut o jignire profunda la adresa acestor persoane, pentru ca sunt intr-adevar mamici care sufera in acele momente si durerea este insuportabila si sunt mamici care, datorita organismului, percep durerea ca ceva foarte usor. Am incercat sa explic ca nu toate mamicile trec prin aceleasi stari si nu suporta la fel durerea, insa trebuie sa le luam si pe ele ca atare si nu sa aruncam cu noroi in ele.
Vezi ca am descris mai sus cum a decurs travaliul meu, iar ceea ce am scris este pur ceea ce am simtit si nu ceea ce mi-au spus cei din jur. Da, o sa imi spui ca asa cum am scris eu astazi despre mine, asa ti-au spus si tie altele despre experientele lor, numai ca, ma repet, nu cred ca este cazul sa le discreditam pe celelalte care nu au avut asa noroc. Am scris si in mesajul anterior ca si eu am mers pana in panzele albe cu nasterea naturala si uite unde am ajuns.

Liuda, merci pentru cuvintele tale, si eu doresc tuturor mamicilor sa nasca usor. Este adevarat ca a fost culpa medicala, iar persoana a fost recomandata de cumnata mea care este medic si cu care, de altfel, a nascut si ea. Deci, nu m-am dus la oricine si nu iti mai zic cati bani i-am dat in timpul sarcinii si mai ales la nastere (sotul meu a avut grija sa ii dea banii la inceputul travaliului ca sa aiba cat mai multa grija de mine, si a avut!)

21+ & Raducu(19.02.2004)

Mergi la inceput