menajul....cine il face??
Am nevoie de pareri...tot mai des, ma gandesc.....imi trebuie pe cineva sa ma ajute la curatenie.
muncesc acasa, si nu am timp de toate....am nevoie de ajutor.....in casa.
acuma...ma gandesc....e un moft?? e absurd??
poate va dau putzine detalii, dar...in mare...
fac lucruri aproape unicat...putzini fac in tzara, cateva persoane, aceste lucruri sunt comerciale, toata familia am angrenat-o in asta.
le lucrez acasa, nu am angajati...ma gandeam si la asta..dar ce e facut de mine.......e ok. sunt o fire critica, nu a-r sta un angajat la mine..
bun. cand ma trezesc , beau cafeaua, fac paketzelul, si 3 ore sta copilul la gradi.(are aproape 4 ani) putin ptr. cat as vrea eu sa am liniste sa lucrez.
apuc sa ma dezmeticesc, fac piatza, ordine, sau c eapuc, cu okii pe ceas...
sa nu uit de copil la gradi.......Doamne fereste!!
el nesupravegheat, face ce vrea, mai comentez, mai vb. cu el...e greu, dar...treaba mea ramane vraiste
nu-mi place, dezordine...ce sa ma fac????????????
acum, sicer, voi ce credeti? e un moft sau e necesar? sa ai o menajera??
ma si gandesc...ma de 2 ori pe sapt. daca ar veni o femeie sa faca ce nu apuic eu....ce bine a-r mai fi!!
is io incompetenta?
dar sincer, seara, cand ma pun in pant, se invarte casa cu mine...cand ma trezesc urmatoarea dim., calc in ceva....o jucarie...rastorn ceva...
ooooofffffffffff
cred ca is nebuna...voi ce credeti??
Raspunsuri
Qamar spune:
nu mi se pare deplasat sa ai o menajera, daca iti permiti si daca esti ocupata...la noi vine o data pe saptamana o fata cam de varsta mea si face curatenie mai in detaliu- in rest, mai fac eu, ce apuc. Decat sa te surmenezi in halul asta si sa te imbolnavesti, Doamne-fereste, mai bine iti iei un ajutor.
Ti-e teama ca o sa te judece cineva?Rudele?ha, mie chiar maica-mea mi-a adus-o pe fata asta...
fa ceea ce trebuie ca sa ai si momente de respiro
succese!
Noe si Anne-Bianca (14.03.2006)
Ce mai citim noi
Noi prin Paris
Pentru Barbye, una dintre noi...Trebuie sa ajuti!
michelle7 spune:
pai ideea e in felul urmator cat castigi pe ora tu si cat platesti femeia.daca tu castigi pe ora mai mult decat platesti menajera e absolut normal sa angajezi o menajera daca castigi mai putin da e moft
KUKI spune:
Pai menajera o platesti in bani, dar tu obtii in schimb curatenie si liniste si timp sa te ocupi de ceea ce vrei sau ceea ce-ti place. Eu zic ca oricum ai lua-o menajera nu e un moft.
Si chiar daca ar fi, care-i problema? Fa-ti toate mofturile !
Marutz spune:
Buna Any,
Eu cred ca trebuie sa faci ce simti. Din moment ce te-ai gandit la varianta asta inseamna nu-ti sta in putere sa le faci pe toate singura si bine pe deasupra. Asa ca un pic de ajutor nu strica, dar asa cum au spus si fetele sa nu ajungi sa "ce iei pe mere dai pe pere". Cat despre moft... nu inteleg de unde ar veni asa ceva.. Atata timp cat esti f ocupata si ai motive serioase pentru a avea un ajutor in casa la curatenie, calcat, ect - nu vad care e problema. Sau ti-e "teama" de gura targului ca te vor bosforodi " uite-o si p'asta, sta acasa si are nevoie sa-i dea cineva cu matura.." Lumea nu stie ce-i in ograda ta, asa ca astupa-ti urechile si ia-ti femeie. Faci un bine cuiva dandu-i de munca, si iti faci tie bine alocandu-ti mai mult timp familiei!
--Marutz--
anca_emanuel spune:
Nu mi se pare deplasat deloc. Eu am avut pe cineva inainte sa se nasca Emanuel. Apoi am convenit cu bona sa se ocupe si de partea asta, cat dormea copilul. Cu timpul m-am atasat atat de tare de ea incat vroiam sa o protejez sin nu o mai lasam decat sa stearga praful sau sa spele vasele...chiar o certam daca o gaseam cocotata pe geamuri.
Acum fac singura tot dar stau la 2 camere si...cam degeaba. Oricat as face trebuie zilnic, de fapt unde este un copil invariabila faci curat mai des.
Daca chemi pe cineva o data sau de 2 ori pe saptamana poate face lucrurile de detaliu: geamuri, dulapuri etc care rapesc mult timp. Merita.
any spune:
asta-i....da, in mare, le fac, dar mai raman....sa faci luna si bec, trebuie timp, daca as sta toata ziua cu mopul in mana as da faliment...pai, da, tzin si parerea neamurilor....etete la ea....pai ea ce are de nu face, ni ma...lumea comenteaza....dar nu stiu ei ca un lucru care iese pe piatza si este criticat de 1000 de oki /ora, cere timp, atentie, vreau ca acest lucru sa fie perfect.cand omul deschide portofelul si plateste, sa fie multzumit pe ce da banutzul...nu sa zica..hai ca nu prea face da il iau....eu respect clientul, nu accept altfel, deci, o sa caut o femeie, deocamdata nu am nimic pe lista...cine oare? pe cine sa bagi in casa sa nu-ti cotrobaie, sa nu shterpeleasca, sa faca exact ce ii cer...si cam cat costa?
cat costa acum ?? nici nu stiu? cat se ofera?
ap. 3 camere... de 2 ori /saptamana, a cate 3-4 ore? in Romania....ca nu stau in starainatate...castig in Ron.
si...multzumesc de incurajari.
Georgia2 spune:
Any, in nici un caz nu e un moft. Lucrezi, ai grija de copil. Nu stiu daca esti casatorita sau nu dar daca esti poate ca ar trebui sa te ajute si sotul? Daca amindoi sunteti ocupati si va permiteti financiar, o menajera e o solutie foarte buna. Nu are nici un rost sa te simti prost/ciudat din cauza asta. Eu cred ca treburile casei trbuie impartite frumos la 2, in cazul in care sunt doi...
Lorenza spune:
Din ce povestesti tu de fapt eu inteleg ca faptul ca-ti intra o persoana straina in casa te ingrijoreaza,care nu se stie ce apucaturi are!Si eu din acelasi motiv,desi mi-as permite,nu aduc menajera in casa,si ar mai fi un motiv,ce fac eu cu manuta mea e cel mai bine,desi admit ca intotdeauna e loc de mai bine,eu sunt multumita de cum fac eu si cred ca mi-as face o gramada de nervi de cum ar face altcineva,deci...
In cazul tau,clar iti trebuie ajutor,orice ar carcoti ceilalti care oricum daca reusesti mai bine ca ei,te vor critica la sange!Tot ce trebuie sa faci e sa gasesti o persoana recomandata,serioasa,de incredere intr-un cuvant,pe care bineinteles s-o pui la incercare prin diverse metode ca sa vezi daca poti sa stai linistita sau trebuie sa mai cauti!
Succes!
"Cea mai profunda traire omeneasca este misterul!"
Moira spune:
Si eu eram reticenta la inceput si mi se parea ca numai eu pot sa fac curatenie asa cum trebuie. Asa ca la fiecare sfarsit de saptamana trebaluiam in loc sa petrec timp cu familia si prietenii, plus ca mai eram si carcotasa si certareata din cauza oboselii si a faptului ca numai eu munceam. La un momendat mi-am dat seama ca ar trebui sa iau un ajutor si am apelat la doamna care face curatenie la mama soacra, deci la cineva cunoscut si de incredere. La inceput i-am explicat ce, cum si unde sa faca treaba. Apoi, o lasam in casa si eu plecam la cumparaturi, lucram sau invatam. De atunci am observat ca sunt mai relaxata si am mai mult timp pentru mine si familie. Pentru noi doamna care ne face curatenie cam o data pe saptamana sau la doua saptamani este ca din familie si o tratam in consecinta, cu mult respect si apreciere.
Sfatul meu este sa gasesti o persoana de incredere, eventual care a mai lucrat la o cunostinta sau chiar printr-o firma specializata.
Bafta.
Moira
Annie80 spune:
daca nu e prea scump si iti permiti nu cred ca este "moft"
eu stau acasa toata ziua si tot nu apuc sa fac tot ce imi propun si trebuie sa fac....