Mamici de noiembrie - decembrie 2006(45)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna dimineata

ne-am trezit si noi, noi insemnand subsemnata si bebe, pt ca suntem destul de matinale de felul nostru, dar si pt ca avem una bucata cumnata in pragul doactoratului care are nevoie de sfaturile nosatre. trebuie sa isi traduca in engleza rezumatul tezei, si aici intervenim noi.

azi cica mergem sa cascam ochii la canapele.

m-am gandit de ce om fi atat de insomniace in perioada sarcinii. poate pt a ne pregati pt ce urmeaza, sa nu ne culcam pe o ureche lunile astea...

stiti cum e cu cel masi ciudat copul din lume? cand ma-sa vrea sa stea in picioare sau pe scaun, i se ridica in cosul pieptului si ma da la propriu pe spate, sa pot respira. in schimb, daca e vorba de stat intins in pat, se intinde si pisica mea, de-a latul burtii, dar undeva jos, de pe la buric in jos. i-as zice canutza om sucit, dar parca prea ar semana cu mine....

chris 30+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Buna dimineata!

Kokorina, Aelita ma bucur ca Michelle nu trebuie sa treaca prin cosmarul asta, iar bebe are sanse sa fie bine.
Donia si Laura multumim pentru ca ne-ati impartasit experienta voastra, cred ca acum avem nevoie de toate informatiile posibile pentru a fi sigure ca facem alegerea cea mai potrivita pentru sanatatea noastra si a comorii din burtik
Inni multumim pentru incurajari - eu sunt mereu cu ochii pe voi ca mai am putin putin pana la marele miracol.
Danita
Miro bine ca avem din ce in ce mai multe adepte ale nasterii naturale pentru curaj. Citeste materialul de pe emailul comun de yahoo - Lamaze...
Raluca_u am intrebat de sprayul nazal cu apa de mare (Sterimar, Nazomer) daca se recomanda sa il utilizam pentru curatarea nasucului lui bebe (mai ales cand e racit) si ea mi-a spus categoric ca NU. De ce? R: Pnetru ca apa de mare are iod care nu trebuie administrat bebelushului in felul acesta, cel putin nu in primul an de viata.

Fetelor ca nu prea dormiti bine va spun ce metoda am mai incercat eu ca sa ma pot odihni: chiar cand ma bag in pat (ca dupa aia dureaza o ora ca sa-mi gasesc locul confortabil) iau un No-Spa ca sa se mai calmeze contractiile Braxton-Hicks (cred ca si asta poate fi o cauza sa ne simtitim obosite si sa ne trezim brusc fara motiv in miez de noapte) si... are efect. Incercati si voi
Eu am fost ieri la cursuri Lamaze si am facut lauzia si alaptarea... dr. ne-a vorbit o gramada despre perioada asta si ne-a dat destule sfaturi pe care din pacate nu le-am si notat ca in mapa de materiale pe care ne-o da de obicei nu erau si info astea...

A... si aseara i-am pus muzica lui bebe Rares asa cum v-am spus eu ca trebuie facut ca sa se intoarca... castile asezate in partea de jossss a bazinului... si apoi am simtit ca parca bebe vroia sa iasa prin lateral (cred ca era trasversal asezat) s-a mai foit putin si acum dimineata i-am simtit piciorusele sus (deci e cu capusorul jos). Metoda de asezat bebe cu capul in jos functioneaza asa ca incercati-o incepand cu sapt. a 34!!

Pentru cine se incurca inca la denumirea pozitiilor in burtik - asta e pozitie craniana... pozitia craniana poate fi joasa (adik deja angajat in pelvis) sau inalta (bebe nu a coborat inca)...
Pozitia pelvina este aceea in care bebe este asezat cu funduletul sau cu picioarele spre "iesire"
Pozitia trasversala este aceea in care bebe este asezat cu spatele (sau burtik) spre "iesire" - e de-a latul burticii.
Gata, v-am lamurit??

Sa aveti o zi perfecta!

Ramona 35+ Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

miro am citit ce ne-ai scris si am retitnut un lucru-inca mai vrei si al 2 lea copil, ca si mine. sunt curioasa ce parere o sa avem in cateva luni despre treaba asta....lasa ca ne impartasim noi impresiile, intre plansete de copil si disperari de-ale noastre!
chiar fetelor, dintre primipare, cine se mai incumeta? asta e un sondaj de opinie, vom mai face cat de curand altul si nom compara rezultatele asta e o semitema a zilei, nu se adreseaza multiparelor. ele insa ar putea sa ne zica si noua cum au reusit tatii sa le convinga sa mai ia decizia asta o data! pt mine stau f clar lucrurile, daca eu nu vreau, poate sa tune, poate sa fulgere, nu ma convinge nimic in lume! sau, din contra, daca m-am hotarat pe o chestie, nici cu tancul nu ma mai intorci.

chris 30+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_monique spune:

RUXMAX eu stiu ca in general concediile medicale se dau din ziua producerii imbolnavirii, sau la o zi dupa asta.
mie medicul de familie mi-a spus ca atunci cand vreau concediu medical sa o sun, sa ma treaca in registru si sa-mi inceapa fila de concediu, pentru ca la un eventual control ii verifica filele de concediu acordate, iar numerele de pe aceste file trebuie sa fie in concordanta cu numerele din registru de consultatii.

panaa eu mi-am cumparat sutien de alaptat de la jolidon.

29 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramsan spune:

Chris ... pe mine m-a convins sotul meu sa facem si al doilea copil dar preste vreo trei-patru ani, cel putin asa avem in plan. Si mi-a promis ca de data asta va fi fetita. I-am spus sa-si educe mishcaretzii in sensul asta si doar aia care sunt purtatori de x sa se aventureze pana la capat

Noi provenim din familii cu cate doi si respectiv trei copii, si nu prea ne dorim ca primul copilas sa creasca stingher si un pic egoist... no way.

Ramona 35+ Rares

Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares

Mergi la inceput

noi inca nu stim daca il vom face si pe al doilea.
sa vedem cum ne descurcam cu acesta.

29 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

va multumesc celor care ati incercat sa-mi raspundeti la intrebarea legata de concediul postnatal.
poate stiti careva vreun site unde pot sa primesc un raspuns oficial?

va intreb asta pentru ca la servicu, cand am intrebat la resurse umane am primit urmatorul raspuns: Trebuie luata cel putin o zi inainte de nasterea copilului pentru a se putea efectua compensarea. Daca persoana beneficiara nu are cel putin o zi de certificat medical pe care sa fie trecuta mentiunea "concediu prenatal", persoana respectiva risca sa piarda cele 63 zile inainte de nastere. Legea spune clar ca se efectueaza compensarea, deci numai daca are cu ce. Pentru a beneficia de indemnizatia de ingrijire copil, trebuie sa indeplineasca conditia ca dupa data nasterii copilului, persoana implicata sa beneficieze de minim 42 zile calendaristice concediu de lauzie(postnatal).

oare chiar asa este?

29 + cu

Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atudor spune:

Va pup si eu; nu o sa stau mult la calculator pt ca bebe se agita f tare cand stau in fund. Nu stiu ce-o fi cu el; mai revin eu

Ana 36w2d cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Panaa, bine ai venit.
Cum au zis si fetele alcoolul in cantitati mici nu face rau. Eu am primit aprobare de la medic pt un pahar de vin sau bere/zi. Bineinteles ca nu beau atat. In ultimul timp am mai gustat cate o picatura de visinata.. ca-i asa buuuuna.

Aelita , imi pare tare bine ca Michelle si al ei bb sunt acum bine si, cu putin noroc, or s-o scoata la capat.

Donia, gand la gand cu bucurie.
Si ca mamicile care vor alege sau vor ajunge la cezariana sa nu se sperie inutil, ma repet si eu, pt a n a oara:

1. Dus am facut de cum am ajuns acasa, adica la 3,5 zile dupa operatie. Depinde de medic.
2. Putin naspa nu m-am simtit decat in primele ore, eram ametita de la anestezia generala. Apoi, im prima zi, am facut 2 analgezice pt durerea de la operatie si asta a fost. De a 2 a zi m-am ridicat, mutat in rezerva si facut drumul de cateva ori/zi pana la salonul bebelusilor pentru alaptat, la toaletare, etc.
3. In prima zi nu am simitit nevoia sa mananc nimic, primem totul prin perfuzie.
Sacul de nisip este una dintre metodele folosite pt revenirea uterului. Mai sunt si altele.
4. Cu mersul la wc, nu cred ca-i mai rau decat la mamicile cu epiziotomie..

Mamistefi ametelile cred ca sunt de la tensiunea mica. Eu, care acum o am in jur de 13-14 m-am simtit zilele trecute tare lesinata. Si o aveam 10.

Adina, esti o fericita daca inca dormi beton.
Ca insomniile si somnul prost sunt unele din neplacerile sarcinii tarzii.

Fetele care nu puteti dormi bine: incercati sa faceti o plimbare relaxanta pe seara, o masa usoara si un dus racoros. Se zice ca si laptele ar fi un sedativ usor. Sper sa fie de folos.

Cleo, .

Mirona ce ma bucur ca aparusi! Chiar vroiam s-o intreb pe Dolores daca esti o.k.
Nu-ti fa griji cu "freza" mea, eu mi-s rezistenta. Si, de-a lungul vremii, trecui prin ceva "razbele" pe-aici, pe dc... acum am mai imbatranit, si-s mai potolita.

N-am prea inteles cu calciul/laptele/contractiile.
Ai avut contractii si ti-au recomandat calciu?

Pune mana si bea-ti lapticul. Cum am mai zis, daca am grija si torn pe gat juma de litru/zi nu vin carceii cei urati si rai..

Multumim de povestea prietenei tale. Curajoasa fata! Sa-i traiasca bb si sa mai incerce ce alaptatul.

Ruxmax, nici mie n-a vrut sa-mi dea prenatalul in ziua de 6 octombrie pt 9 octombrie. Asa ca mi l-a dat incepand de pe 7 octombrie, adica de a 2 a zi. Dar mi-a zis ca cel pt noiembrie poate sa mi-l dea de pe 31 octombrie.
Prefer asa pt ca in primele zile ale lunii e omor la medicul de familie, merg toti pensionarii, etc. pt reinoirea retelelor lunare.

Asiza, asa-i concediul prenatal/postanatal il primesti in fiecare luna calendaristica de la medicul de familie. Dar nu cred ca-i musai sa te duci tu in persoana. Eu m-am dus acum prima data si probabil ma voi mai duce si data viitoare. Apoi il voi trimite pe sot sau pe mama.

Semitema zilei:
Eu cand eram insarcinata cu Matei am zis ca-l fac si pe-al 2 lea repede. Apoi, dupa ce s-a nascut M, si ne-am chinuit cu el ceva in primul an (probleme de sanatate) am zis ca nu-mi mai trebuie asa ceva si ca cine m-a pus sa-l fac si pe primul...
Dar timpul a trecut, toate s-au imbunatatit si a revenit dorul dupa un viermisor mic si cald.
Sotul drag ar fi vrut sa-l facem pe bb2 mai repede, dar mie mi-a luat ceva timp.

Ah, si inc-o idee care mie mi-ar fi prins bine s-o fi stiut: in timpul sarcinii cu M, am avut destule meciuri cu sotul drag.
Pentru ca si lor, barbatilor, le este greu. Noi suntem schimbate, dar si ei sunt stresati de ce va fi cu noi, cu nasterea, cu bb... si pot iesi multe neintelegeri. Asa ca de ambele parti sa aveti ingaduinta si rabdare.
Da, si acum, la urmatoarea sarcina, deja e incomparabil. Mai ales ca stie la ce sa se astepte din partea mea.

Ieri am alergat juma de zi, am dat comanda pt paturile si saltelele lui Matei. Ca-i cedeza locul si patutzurile lui bb, el trecand in alta camera.
Am zis la plural ca-i mai cu motz, are cate-un pat si la noi si la bunici...

O intrebare cu mamici de mai multi copii:
Voi cum o sa-i culcati? In special pe Roxana_c vroiam s-o intreb daca da, de cand dorm fetitele tale in aceeasi camera.
Eu ma gandeam ca dupa ce face bb2 1-1,5 ani pot sa-i mut in aceeasi camera, dar cred ca depinde si daca bb2 are un somn linistit noaptea fara treziri si alte cele.

Acum sunt singurica acasa, Matei e cu mama in parc, iar sotul drag ii pe munte. Sper sa aiva vreme frumoasa, adica sa nu-l ploua prea mult.
Daca m-o apuca harnicia poate o pun de-o prajitura. Sa cada consortul pe spate cand o veni acasa..

32+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panaa spune:

M Monique: un site unde poti primi un raspuns oficial este www.cnpas.org (casa nationala ) sau www.cpmb.rdsnet.ro ( casa bucuresti)
Eu nu stiu cum ma voi descurca cu primul copil, dar stiu ce vrea sotul meu: inca 2-3 copii...... Ce-i drept, el mai are un frate, iar eu mai am inca o sora si doi frati....... Ramane de vazut....

Mergi la inceput