Mamici de noiembrie - decembrie 2006(45)
Raspunsuri - Pagina 8
doradora spune:
am fost asa de suparata, am avut impresia ca povestea vietii mele s-a sters si nu s-a postat... si dupa aia nu am mai avut nervi sa scriu din nou. ma gandeam sa fac un rezumat, dar nu ma tragea ata...
ma dor rau degetele. cam asta e stirea referitoare la mine, dar nici macar nu mai e de actualitate... sambata fiind, am iesit din casa, la cumparaturi. un omor in cora... am ajuns si la gima, pt ca dincolo nu gasisem oala sub presiune pt finii nr. 3. maine fac un an de la nunta, sa ne traiasca! doar ca nu ne vedem saptamana asta, ei sunt plecati din bucuresti in week end.m-am gandit mult ce sa le iau. set de farfurii, ar fi mers, dar asta presupune si musafiri, deranj, plus ca or fi primit si la nunta. la fel cu pahare si tacamuri. era o treaba cu asternuturile, dar ne-au luat ei anul trecut, si nu putem sa le dam acum, mai incolo, peste cativa ani. ea isi dorea un steamer, sa faca legumele cu abur, dar i l-a cumparat el. asa ca singura idee a fost oala minune.
am trecut pe langa coltul cu magazine de copii din mall si m-am gandit daca sa intram sau nu. mai avem de luat asa: carucior-dar asta nu arde inca, scaun de masina-dar pe asta il luam impreuna cu caruciorul, cadita si pt mine sutien de alaptat. o sa mai luam cadita noi, iar de carucior luam banii de la toata lumea. am discutat deja cu prietenii, ma intrebau ce pot sa ne ia, ca am cumparat noi totul. le-am raspuns ca am luat lucrurile pe care mi le doream, poate altcineva ar fi luat alt sterilizator cu mai putine biberoane, dar daca vor sa fie ceva si din partea lor, sa dea bani, nu conteaza cati da fiecare, sa cumparam unul tot pe placul nostru (20 de milioane, cu scaun de masina, landou si desigur carut sport, dar care e pe sistem umbrela, se inchide si se deschide cu o singura mana). sau poate nasa, daca doreste. radeam cu alex ca ne recuperam noi banii dupa aceea, inchiriem cantarul sau poate sterilizatorul... plus ca am preferat sa le am luate deja, ce ma faceam daca bebelina are intentii de 7 luni? sper sa nu, dar ce rost are sa risc? sa nu particip eu activ la cumparaturile astea? sa stau in spital si sa ma intreb ce or gasi upeste alta, a picat prost zugravitul peste cumparaturile de bebelina, speram doar sa nu fie cazul sa ne luam si masina noua de spalat. nu prea e o treaba sa o schimbi la 4 ani, dar nici nu mi se pare o treaba sa dau pe reparatul ei 5 milioane, sa zicem.
multumesc de urari fetelor. merg sa il mai pup, pe el si cu planurile lui de insuratoare la 35 de ani...
chris
30+
alexandra
RUXMAX spune:
O intrebare de Giga: ce sunt branulele?
Si a doua pt cele care au intrat in concediu prenatal: mie dr de familie mi-a zis ca mi-l poate da numai dupa ce intru efectiv in el; mai clar: eu am venit pe 5 oct la ea cu rugamintea de a mi-l da incepind cu 12 oct ( ar fi fost ca la lege: 63 zile inainte de DPN si 63 dupa)dar ea mi-a zis sa vin dupa aceasta data (deci ca nu mi-l poate da anticipat).
Voi ce stiti?
ruxmax 30+
panaa spune:
raspuns pentru AELINA: SUNTEM INSARCINATE!!!!! De aceea ni se par tot felul de lucruri, de aceea suntem greu de multumit. Acest lucru l-am constientizat aseara, cand dupa 2 zile de nervi pe sotul meu (din senin si degeaba) mi-a zis: ESTI INSARCINATA SI TE INTELEG! Daca ei constientizeaza, noi ce facem?!?!?!
Am o intrebare: de unde imi pot procura sutien pentru alaptat?
De azi intram in 34 de saptamani!!!!!
Dificil de tot sa dorm...... Adorm pe la 2-3 noaptea, ma rasucesc de pe o parte pe alta..... Sorry, nu pot sa dorm numai pe partea stanga, amortesc, ma doare urechea, ma doare toata partea stanga......apoi, urmeaza partea dreapta.......si tot asa pana pe la vreo 9-10 ziua......
Bb-lina se misca intruna, cat este ziua de lunga..... Ma bucura acest lucru si ma linisteste.....
Partea nasoala vine cand tre'sa ies pe afara.... Simt o apasare puternica in partea de jos so deabea merg..... Pinguinii se misca repede comparativ cu mine..... Plus ca imi taie tot cheful de plimbare sau de cumparaturi.... Ma oftic pentru ca eu sunt de fel o persoana activa, sportiva, iar acum...... deabea mai merg..... Ceea ce ma contrarieaza este ca atata timp cat stau in casa, indiferent daca fac treaba pe la bucatarie sau daca ma fatzi prin casa, n-am nimik, dar cand ma pregates pentru a iesi afara (cand incep sa ma imbrac) deja incepe sa ma preseze in partea de jos.....
Hai ca nu vreau sa va plictisesc, dar daca imi puteti spune de unde pot achizitiona sutienul pentru alaptat.....
In rest, va urmaresc cu interes...
jojo_miha spune:
Buna seara fetelor ! In sfarsit am reusit si eu sa citesc ce ati mai scris azi,noi am fost la carrefour si mai bine nu ne duceam;o aglomeratie,ca la nebuni,cred ca jumatate din C-ta era acolo.Incerc sa va pun poze cu patutul Amaliei dar daca nu reusesc o las pe maine ca sunt tare obosita .O seara buna.
n
panaa spune:
RUXMAX: are dreptate med.de fam. Nu ti-l poate da inainte de a intra.... Eu am intrat de pe 18.09.20006 si mi l-a dat efectiv pe 19.09.2006. Oricum, pe certificat scrie luna pentru care este acordat, numarul de zile din luna respectiva, iar in jos-dreapta, data eliberarii.... Deci, nu ti-l poate da mai devreme.... Dar nu-i bai, pentru ca-l poti duce la firma pana la inceputul lunii urmatoare.....
danita spune:
Dragelor
Multumesc celor care inca mi-au mai urat de ziua mea ... e valabil o saptamanaaaaaaa :))
Ziua mea a fost in casuka ... de data asta ....cu 9 trandafiri galbeni cu ceva frumo intr-o casetutza rosie si cu papa cam obisnuita :) fara musa , fara galagie :))
Mirona, nu inteleg unde a gresit je ?? ptr ca bebelusul e bebelus chiar daca e un el sau o ea :P .
Al meu de exemplu este o galuska desi este un el :)) . asa ca .... nu are je ce repara :P eventual sa puna o vorba buna la
al meu sa vb cu
al tau ca data viitoare sa se personalizeze mai concret in fetitzuka :P:P
hai pupici !
D 31+
BeBelusca
Mirona spune:
sara buna
RUXMAX branulele sunt numite si fluturasi - poate asa stii - sunt acele chestii de intepat vena, pe o parte au un ac si pe cealalta parte o chestie din plastic pentru a baga acul perfuziei. Aceasta chestie ti se introduce o singura data in vena - si o poti pastra mai multe zile - astfel elimini inteparea prea des a venei.
Cu concediul prenatal - la mine spre exemplu - am fost la medicul de fam. in data de 6 oct si am cerut concediu din data de 11 oct. Deci se poate da si inainte, cred ca depinde de bunavointa medicului.
Am primit pana in 31 oct, dupa care mi-l va prelungi - adica sa-i fac o copie la asta - pentru a putea el sa-mi dea "in continuare" - asa s-a exprimat - de inteles nu prea l-am inteles.
danita am incurcat borcanele - citind prea repede - am incurcat baita cu baietel ... asa ca ... iata emoticonul promis. 
am promis ca revin cu cateva date despre maternitatea unde voi naste.
poate pentru unele suna cunoscut numele marelui Munteanu - si clinica lui din timisoara. Poate pentru cele cu inseminari si fertilizari.
Ma rog - mosul are deja 70 si de ani ... si tot nu vrea sa paraseasca postul ... deja se fac presiuni asupra lui sa-l schimbe de la conducere ... e un tiran, nici nu face nimic nou in maternitate dar nici pe altii nu lasa. Nici cezariene nu au voie sa faca.
Imi povestea o prietena ca poate avem norocul ca in curand sa se modernizeze ceva si in aceasta maternitate ... ca e strigator la cer - ca in Timisoara sa existe o astfel de jale.
Nu imi va tine mie de cald la aceasta nastere ... insa poate la cea viitoare voi beneficia si eu de ceva schimbari.
ce v-am mai promis - pe 27 a nascut o prietena - e deja acasa cu bebelul - si am rugat-o frumos sa-mi povesteasca de la A la Z prin ce a trecut.
Asadar o nastere naturala:
seara pe la 8 au iesit de la un control de rutina la cabinetul dr. ginecolog. Avea dureri usoare - se gandeste ea ca poate a apasat-o dr. prea tare si de aceea se simte asa. Durerile continua si peste noapte, dureri usoare ... dar destul cat sa nu o lase sa doarma ... asa ca dimineata suna medicul.
ii spune sa vina la spital s-o mai controleze o data - dar sa ia si bagajul de spital.
Ajung ei la spital - o controleaza - dilatatie de 3. Clisma si internare. Au dus-o pe salon si urma s-o cheme la monitorizare CTG. La monitorizare bebe misca - dar nu se inregistreaza contractii.
Moasa e langa ea si nu simte nici ea contractii.
Nu e indicat sa plece acasa - asa ca pe salon si plimbari scurte intre buda si salon. Nu a cerut cazare la "loje" - ca NU MERITA. Sunt aceleasi nesimtite de asistente si acolo si pe saloanele naspa. Indiferent daca le dai sau nu ceva - ele se poarta la fel.
Durerile continua. Pe dupa amiaza incep tot mai des - stadiu in care se gandeste sa inceapa sa se monitorizeze singura cu ceasul. Avea contractii de la 16 minute.
Cheama din nou moasa ... din nou la monitorizare, din nou pe masa la control. Dilatatie de 5.
In salon era deja cu alte 3 fete. Vb una cu alta si se incurajau reciproc.
Pe la 5 dupa amiza avea deja dilatatie de 7 - urma sa-i puna epidurala - la care moasa o convinge sa fie fata desteapta si sa renunte la ea - sa poate simti contractiile si sa impinga cand trebuie.
aici cred ca i-as fi inchis eu gura - insa prietena asta a mea - e o curajoasa si are o vointa de fier.
Deci renunta la epidurala si merg inainte.
La aceasta dilatatie a cazut dopul si s-au rupt membranele, apa.
la ora 8 seara zice ca avea deja dilatatie maxima (ea zice de 12 - eu stiam ca maxima e de 10 - dar ma rog) si au inceput adevaratele dureri. Mi-a spus ca nu vrea sa ma minta - a durut-o rau de tot si au fost minute crancene.
In jur de ora 10 l-a nascut.
In conceptia ei a perceput nasterea ca pe un act de vointa - cuminte si ascultatoare, a facut tot ce i s-a spus ... si a nacut relativ usor.
ceea ce a urmat insa ... este de domeniul fantasticului ... bani la greu in stanga si-n dreapta si degeaba, au fost 11 femei care au nascut in acea seara - de nu mai aveau locuri unde sa le duca, ea a nimerit intr-un salon friguros - a cerut sa nu i se aduca bebele acolo - si bine a facut ... ea fiind racita in acest moment - a stat internata 5 zile, lapte avea ...dar bebe nu voia san si gata - asistentele decat s-o cheme la alaptat - ii bagau biberonul in gura ... asa ca a cam pierdut acest razboi - bebe nu mai accepta sanul.
La spalator era ceva mai crunt - dar tre sa devi nesimtita.
aici prefer faza cu asteptatul femeii care spala pe jos, ii bag niste bani in buzunar, aduce o plosca si cu o sticla de plastic cu dopul gaurit (nelipsita in bagajul de spital) sa o rog sa-mi faca toaleta dimineata si seara.
Acasa a venit cu buricul deja cazut, icterul abia acum a inceput ... si ... cam atat.
nu stiu daca ajuta pe careva cele povestite - dar mie mi-a insuflat putin curaj si nasterea prieteni mele si cele povestite de Marcela .. parca privesc altfel acum nasterea naturala.
Om vedea.
o seara faina tuturor
Miro
35+ cu 
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
jojo_miha spune:
Mirona chiar ca incurajari.Eu pana mai acum doua saptamani nu-mi faceam probleme din cauza nasterii ca am zis ca voi face cezariana,dar doctorul m-a sfatuit sa nasc normal.Din momentul ala a inceput sa-mi fie frica si sa citesc toate nasterile care au fost scrise.Toata lumea ma incurajeaza ca o sa fie bine ca doare dar uit imediat.
n
bebyta spune:
BUNA DIMINEATA BURTICI!!!!!
eu tocmai sant in pauza de somn nu ma lasa piticul sa dorm asta e ......ne luptam cu insomnii.
DONIA SI LAURA multumim ca ne impartasiti din experientele voastre mie imi sunt de folos chiar nu discutasem cu nimeni de ce ma asteapta.....
eu sant nevoita sa nasc prin cezariana din cauza unei operatii pe colana destul de recenta asa ca sper ca si de aceasta data organismul meu sa lupte si sa ne fie bine mie cat si puiului meu ........![]()
Hainute am cumparat si noi mai maricele adica 0-3 ;0-6 luni desi nu santem prea maricei la 32 sapt.aveam doar 2 kg sper sa mai luam in greutate luna aceasta.
va 

si va doresc o zi buna!!!!!!
*bya*34+
asiza spune:
Buna dimineata!
Desi este duminica, eu sunt sus de la 5.30...am papat si sper sa ma apuce iarasi somnul...ca asa-i de bine si de cald in pat, langa tati...
!!!
Dolores, mersi mult
...sper sa ajungi azi pe forum si repara-ti odata calculatorul ala ca ne lipsesti!
Miro,
...mersi pentru relatarea povestii de la nastere a prietenei tale...totusi pe mine m-a ingrozit faza cu "frigul din salon" si cu faptul ca nu alapteaza...sau ca nu si-a putut tine copilasul langa ea din cauza conditiilor din spital...Sper sa scapati de acel doctor Munteanu si sa se schimbe lucrurile acolo, la voi la maternitate!
Cat desper povestea cu dilatatie 12, am mai auzit ca se poate sa te lase, insa doar cand e nastere pelviana spre exemplu, deoarece bb are nevoie de mai mult loc sa iasa...dar de cele mai multe ori, e suficient dilatatie 10 ca sa poate iesi bb! Va dati seama ca pentru aia 2 cm in plus continui sa te chinui de-ti ies ochii din cap!
panaa, nu stiu sa-ti dau locatii in Bucuresti unde ai putea gasi sutienul de alaptat, dar cauta o reprezentanta Jolidon sau un magazin unde vand produse Jolidon...ei au astfel de sutiene, costa in jur de 220.000 si sunt de o calitate foarte buna!
Miro, trebuie sa mergem lunar la medicul de familie pentru concediu prenatal? Si pentru postnatal cum facem? Doar cu ce-ti da medicul de familie mergi la firma?...sau ai nevoie si de alte acte de pe nu stiu unde?
Va pupacesc pe toate!!!
Oana
29+ cu
Denis Cristian
Personality can open doors, but only character can keep them open!