Bebei cu alergii (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Nastasika, am patit-o si noi cu inrositul in obraji. Apare la medicamentele gen albuterol, cu actiune rapida. Cred ca ventolin e o combinatie, nu stiu sigur. Noi nu l-am folosit. Reactia nu e obisnuita, plus stare de agitatie. Atentie la dozare si povesteste-i medicului.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Aha, deci de la Ventolin se inrosea puiul mic, nu de la agitatie...In orice caz, pe el il linisteau aerosolii(fizic vorbind)

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Probabil pentru ca i se mai usura respiratia.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nastasika spune:

Nastasika, imi pare rau s-aud de reactiile astea la Ventolim...SI noi am facut de curind aerosoli cu Ventolim (0,3 Ventolim+ 1,7 SF ) David se inrosea si el, dar era din cauza ca se agita foarte mult, si transpira tot. E foarte reticent la orice forma dintr-asta de constringere. Tavi a acceptat cumintel aerosolii?
Lui David parca-i dadea oarece stare de somnolenta...nu stiu daca era oboseala in urma faptului ca se agita prea mult sau chiar un efect al Ventolinului..
Pupici tuturor...Iata ce zi frumoasa azi!!!!!

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu
[/quote]

Simona, Tavi s-a invatat mititelul cu aerosolii pt. ca ii tot fac de la 2 luni....asa ca le vede ca pe ceva normal, au intrat in ritual ca sa zic asa...Incearca sa-i dai lui mascuta s-o tina la gurita (eu nu i-o leg, cred ca asta l-ar deranja) si sa- i canti sau sa va uitati la desene animate. La concentratia obisnuita Tavi nu se inroseste ( 0,2 ml ventolin cu 3 ml ser fiziologic), dar atunci i-am facut doza dubla cum ar veni (de 2 ori in jumatate de ora) si cred ca asta a fost cauza. Eu ma refer la o roseata persistenta in obrajori (este foarte imbujorat timp de mai bine de 2 ore) fara a fi transpirat sau incins, adica restul corpului avea temperatura normala, numai obrajorii ii ardeau ca focul.Mi se pare totusi concentratia cam mare in cazul vostru, tinand cont ca-i pui doar 1,7 ml de ser...mi-e mi s-a recomandat de fiecare data ( 3 medici)sa combin cu 3 ml de ser.Vezi si tu, daca intradevar se imbujoreaza foarte tare mareste-i cantitatea de ser fiziologic si vorbeste cu medicul.In rest, eu nu am remarcat alta reactie la ventolin, acum depinde de fiecare organism in parte cum reactioneaza...

Tavi tuseste in continuare productiv, are in continuare (dupa 2 zile de ventolin )mucisori verzi si haraie in piept de mama focului...singura ameliorare ar fi ca nu mai face pauze in respiratie. Asa ca eu raman in continuare destul de reticenta in privinta ventolinului (solutie de nebulizare)...mult mai eficient mi s-a parut pt Tavi ventolin sirop (dar nu i-am dat decat 2 zile) pt. ca apoi mi-a spus dr. sa-i fac aerosoli ca ar fi mai buni......nu mai zic nimic

Nastasika, mamica de doi ingerasi Ana (29.11.2003) si Tavi (21.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

quote:
Originally posted by gama

Mihaela, noi am luat mai mult Aerius, doctorii mi-au zis ca e de ultima generatie, dar am luat si claritine.Zyrtec nu am luat niciodata.Normal ca vei face tot ce poti ptr.binele ei, problema e ca sunt mom in care nu-ti mai dai seama ce -i cauzeaza ac.alergii, si atunci te panichezi.Sper sa ffie bine ,sanatoasa!
Ai povestit prea putin pentru a ne da cu parerea!!!

Scuze am vrut sa spun Aerius, nu stiu de ce am spus Claritine
Deci ii dau Aerius
Mai multe nu am ce povesti pentru ca nu stiu nici eu prea multe.La mine cam de un an de zile face bubite si de jum de an am reusit sa imi dau seama cat de cat la ce face.
Azi dimineata au inceput sa ii apara alte bubite si nu stiu de la ceIa dat aseara taicasu' aseara un varf de lingura de vinete cu maioneza.Altceva suspect nu a mancat.

www.tickercentral.com/view/4ufc/3" target="_blank">Mihaela si bbwww.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia

"Nu-ti fie teama ca vei muri, ci ca nu ai inceput sa traiesti."

Mergi la inceput

Mihaela Amalia bine ai vent in clubul nostru ... din pacate...dar impreuna suntem mai puternice, experientele unora dintre noi constituie informatii foarte importante pentru celelalte...si sunt convinsa ca pana la urma totul va fi bine!!!

Cum arata bubitele Amaliei?

Mergi la inceput

Iata minunile mele dragi:
http://new.photos.yahoo.com/mariramo/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela amalia spune:

multumesc Nastasika
Bubitele la inceput arata ca niste pete mici rosii si cu timpul se inrosesc tare si sunt aspre...asta daca nu se scarpina pana da sangele, chiar daca o dau cand cu mixtura, cand cu Fenistil.Si degeaba o cert , nu tine

EDIT: Suuuuuuuuper tortul

www.tickercentral.com/view/4ufc/3" target="_blank">Mihaela si bbwww.tickercentral.com/view/4ufc/4" target="_blank"> Amalia

"Nu-ti fie teama ca vei muri, ci ca nu ai inceput sa traiesti."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

quote:
Originally posted by nastasika

Iata minunile mele dragi:
http://new.photos.yahoo.com/mariramo/albums/

Sa-ti traiasca frumuseii...Mai, dar ce bine seamana intre ei si amindoi cu mami lor. Nu mai am rabdare sa ma vad si eu cu 2

Simona si David (10 nov)

Daviduchele meu

Mergi la inceput

Simonacip multumesc de compliment, de fapt Ana seamana foarte bine cu sotul meu (ochii albastrii), iar Tavi cu mine, dar eu si sotul meu avem multe trasaturi comune si probabil de aici asemanarea dintre ei.

Eu sunt foarte suparata...Tavi a facut iar bubite astazi...
Spuneti-mi si mie va rog, bubitele apar imediat dupa ce a consumat alimentul problema sau dupa un anumit interval de timp?

Dimineata nu mai avea nici o bubita rosie, a avut si vineri bubite langa gurita si pe ceafa, dar sau estompat...probabil de la Zyrtec...dar oricum nu au fost la fel de pronuntate. Acum i-au aparut pe ceafa dar sunt mai multe si foarte rosii...un grup de bubite mici si rosii si se simt tari la pipait (scuze daca intru in prea multe detalii, dar vreau sa intelegeti exact). Am fost cu bebeii la supermarket dupa-amiaza si Ana a gasit de cuviinta sa-i dea lui bebe o ciocolatica...bineinteles ca nu a mai fost chip sa nu-i dau si lui ceva si i-am luat un "rulou de napolitana umplut cu crema de lapte (47%) si acoperit cu ciocolata (30%)" de la Milky Way. Imediat ce l-a mancat a inceput sa tusesca si cum am ajuns acasa am remarcat bubitele.De-asta va intrebam daca alergia apare imediat ce produsul a fost consumat....Acum sunt sigura ca bubitele provin de la o alergie...dar mai am o nedumerire...alergie la ciocolata sau la lapte?
El a mai mancat si cu alte ocazii cantitati mici de ciocolata si nu am avut astfel de probleme...

Deabia astazi am realizat ceva ce poate fi foarte important: lui Tavi i s-a recoltat sange pt. analize dupa ce in cu jumatate de ora mai devreme i se facuse o injectie cu dexametazona si aerosoli cu Flixotyde...mai e IgE-ul asta relevant?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Nastasika petele pot sa apara fie imediat sau in interval scurt,fie la un interval mai lung,nu este o regula.Depinde de corpil fiecaruia.Spre exemplu la noi apar pete imediat,dar Ramona povestea ca la ei apareau si dupa o ora si nu si-au dat seama la inceput ca ar fi alergie.Alergia poate fi si la lapte,dar si la cacao,ar trebui sa il testezi cu metoda listutei.Oricum chestiile din comert mai contin si tot felul de emulgatori,afanatori etc care de asemenea pot sa reactii alergice.
Legat de influenta respectivelor medicamente asupra IgE-ului nu as avea un raspuns stiintific,dar ma gandesc ca atata timp cat pe prospectul respectivelor substante nu scrie nimic de interactiuni,ar trebui sa fie ok.

edit:intre timp am vazut si niste pozite:Nastasika sunteti niste frumoase amandoua

Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput