copilul meu plange la gradinita

copilul meu plange la gradinita | Autor: PREDA OANA

Link direct la acest mesaj

Nu stiu ce sa mai fac cu copilul meu. De cateva zile plange inca de dimineata de cand o trezesc sa o duc la gradi. Nu inteleg ce s-a intamplat cu ea pt ca la inceput nu a plans deloc!!! Educatoarea mi-a spus ca nu prea vorbeste nici cu copiii nici cu ea, in conditiile in care ei nu ii tace gura toata ziua!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

E normal sa planga. Este in primul an de gradinita?
Multi nu plang in prima sau chiar si a doua zi, pentru ca isi imagineaza ca sunt lasati la joaca asa, pentru o zi maxim doua. Nu realizeaza ca de-acum asta ii asteapta in fiecare dimineata. Asa ca se apuca de plans si o pot tine asa si cateva saptamani in sir, pana se consoleaza cu ideea (totusi, pentru ei, este o suferinta)
Nu poti ramane cu ea acolo o zi- doua? La noi se practica, si cu foarte mare succes. N-am vazut pe nimeni plangand.
Conteaza mult comportamentul educatoarei...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dialnyko spune:

quote:

Nu stiu ce sa mai fac cu copilul meu. De cateva zile plange inca de dimineata de cand o trezesc sa o duc la gradi. Nu inteleg ce s-a intamplat cu ea pt ca la inceput nu a plans deloc!!! Educatoarea mi-a spus ca nu prea vorbeste nici cu copiii nici cu ea, in conditiile in care ei nu ii tace gura toata ziua!

E foarte neplacut ceea ce se intimpla cu copilul tau. Ai incercat cumva sa-i stimulezi dorinta de a merge la gradi??? Noi am inceput inca de cind era in cresa(un avantaj pentru noi) sa-i captam atentia spre grad... ceva de genul cunosti copii noi, o sa-ti faci multi prieteni, sunt o gramada de jucarii pe care mama nu ti le poate cumpara acasa, aveti leagane in curte, vine si "x" la gradi... Desigur, motivatiile au fost si mai dure uneori: ramii singura acasa ca mami cu tati trebuie sa mearga la servici(de ce??? sa faca mami si tati rost de bani ptr jucarii si mincare, si hainute, si dulciuri...), eu nu stau cu tine ca ma da sefu afara si raminem fara bani...
E drep ca ale mele nu au plins, prea mult, dar au gasit la gradi colegi de joaca din parc si le-au distras atentia de la plins. Cind am lasat-o pe cea mare prima data la cresa am dus-o cu o jucarie preferata, sa-i tina companie pina vin dupa ea. si a doua zi, fiindca jucaria raminea la cresa, trebuia sa mergem sa-i tinem de urit jucariei, ca se plictiseste fara fata!
C-am asa am procedat noi, eu si sotul. Daca crezi ca te poate ajuta cu ceva experienta noastra, m-as bucura sa aflu ca micuta ta nu mai plinge cind o duci la gradi. Noi nu am avut posibilitatea sa stam cu ele in primele zile nici macar 5 minute! Politica gradinitei/cresei!

Life is short...and before you know it your feeling old!

My lady Di & Aly
www.dropshots.com/dialnyko" target="_blank">Filmulete
Filme noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Draga mea, da-ne detalii: ce varsta are copilul, de cand merge la gradi, ai referinte despre gradi, mananca, doarme, se joaca la gradi? Baiatul meu merge la gradi de la 2 ani si 5 luni. La inceput a mers la o gradi ( Aschiuta ) care era ok, copilul a fost f bine, insa in toamna l-am mutat la Melba, ca sa invete lb germana. Acolo copilul a inceput sa muste copii, sa devina f iritat, venea acasa nemancat, nedormit si plans. Initial nu ne-am dat seama dar uterior am realizat ca era izolat de ceilalti ( pe motiv ca era mai neastamparat ), nu era lasat sa doarma ( era tinut langa usa in chilotei si maieut, pt ca nu adormea suf de repede si scotea zgomote ) etc. Am mai scris despre asta pe forum. Cert este ca el se comporta asa ca raspuns la lipsa de afectiune si rabdare din gradi. Acum merge la gradi Speranta si nu am avut nici un incident.
Sper sa nu fie cazul si la tine, dar pt orice eventualitate, verifica.
Pe de alta parte s-ar putea sa fie doar o dific de adaptare din partea copilului. Eu am fost educ inainte sa dau la facultate si stiu ca sunt copii care plang si 2 luni pana se obisnuiesc. Depinde de conjunctura.
Ideea este sa nu cedezi : gradi este extrem de importanta pt copil.
Rabdare multa si despartiri linistite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramel spune:

Si a mea plange dimineata.E o adevarata aventura pana plecam la gradi.Plange cand o imbrac, plange cand o pieptan, plange cand o incalt,dar cand iesim pe usa tace.Macar atat.La gradinita nu plange cand ajungem,nici cand plec si o las.Cred ca o deranjeaza foarte tare ca nici nu s-a trezit bine si trebuie sa iasa pe usa.Asa ma gandesc, pt. ca la gradinita nu plange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

Si fetita mea plange !!!! si are 5 (cinci) ani!!!
a fost f incantata o luna dupa care a inceput sa planga , sa vrea la mami si tati, sa accepte ca vrea sa mearga daca suntem noi acolo...ba ca sunt lectiile grele, ba ca o colega a facut o 'urata'
Sunt f necajita, mai ales ca acolo pare totul f bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

E normal sa planga. Este in primul an de gradinita?
Multi nu plang in prima sau chiar si a doua zi, pentru ca isi imineaza ca sunt lasati la joaca asa, pentru o zi maxim doua. Nu realizeaza ca de-acum asta ii asteapta in fiecare dimineata. Asa ca se apuca de plans si o pot tine asa si cateva saptamani in sir, pana se consoleaza cu ideea (totusi, pentru ei, este o suferinta)
Nu poti ramane cu ea acolo o zi- doua? La noi se practica, si cu foarte mare succes. N-am vazut pe nimeni plangand.
Conteaza mult comportamentul educatoarei...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)

Eliza

La ce gr4adi sunteti voi??? eu nu vreau sa o incurajez pe fata mea in dorinta de a sta noi acolo. Nu cred ca e permis de gradi. Dar ea asta isi doreste... sa fim noi acolo... in rest nu cere nimic\!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by caramel
Cred ca o deranjeaza foarte tare ca nici nu s-a trezit bine si trebuie sa iasa pe usa.Asa ma gandesc, pt. ca la gradinita nu plange.

Asta trebuie sa fie! Nu vrea din pat direct la gradinita!
Si Robert e morocanos dimineata daca ne sculam mai tarziu si trebuie sa plecam in graba. S-a intamplat ca la 8 fara 5 sa se trezeasca si la si un sfert sa iesim din casa, practic a fost luat pe sus si nu vreau sa se mai intample asta! De aceea il scol la 7,30 si e OK. Trebuie sa ajungem inainte de 8,30.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

la noi prima saptamana a fost jale mare. plangea si nitel acasa, sau macar repeta intr-una ca nu merge la gradinita. pe drum era ok, cand cobora din troleu la gradi, plans. iar plans cat il imbraca tati, si un ultim numar in clasa.
acum, dupa o luna, se trezeste dimineata, ca pleaca la gradi, si-mi zice cu zambetul pe buze ca plange la gradi. iese vesel pe usa, si doar mai matzaie nitel la intrarea in clasa. educatoarea ne-a zis sa nu ne facem probleme, ca-si face numarul la despartirea de tati apoi gata. de vreo cateva zile numai plange nici cand il luam.
asteptam sa vedem, dar cred ca suntem pe drumul cel bun.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Noi am facut un soi de "ritual de trezire". La 7 il iau in brate din pat si-l aduc pe canapeaua din sufragerie unde stam impreuna sub pledulet cam un sfert de ora. Apoi merge la spalat si-si mananca castronelul cu cereale. Se mai joaca circa 15 minute si abia apoi ne imbracam si plecam. Ajungem la gradi pe la 8, de multe ori la limita, gata sa ratam micul dejun. Eu ma stiu pe mine. Nu-mi place sa ma vars din pat direct in strada. Chiar si daca trebuie sa ajung foarte devreme undeva, prefer sa ma trezesc cu o ora mai devreme si sa am timp sa ma trezesc bine.

Imi aduc aminte cand eram mica cum mama ma pieptana la 6 dimineata, in graba, pentru gradinita. Nici pana in ziua de azi nu inteleg de ce nu ma tundea mai scurt. Ea spune ca din cauza ca nu voiam eu. Dar eu, astazi, daca-as fi mama de fetita, nu mi-as asculta copilul la capitolul asta. Este foarte neplacut sa te traga cineva de par cu noaptea in cap. Si inca ceva imi amintesc bine de cand eram copil: cum mama si tata erau mereu in intarziere si cum toate diminetile noastre erau pompieresti. De ce erau mereu in intarziere, nu ma intrebati, ca nu pot sa raspund.

alice simon

Mergi la inceput