Pastile de amanat ciclul
Raspunsuri - Pagina 2
Loma spune:
Daiopri eu merg mult mai departe, pe o insula...in Pacific, la sf. de Noiembrie si inceput de Dec.
eu nu am folosit niciodata ob-uri,
deci nu mai curge nimic, nimic, pe langa... ce penibila mai sunt si eu..
Annie80 spune:
canadienii merg iarna in vacanta in zone tropicale!!! 
WOW, vreau si eu!
have fun, girls!
mayarna spune:
Un NU hotarat hormonilor.
E posibil sa te dereglezi serios si apoi vei regreta.
Ca prima experienta sa nu fie o trauma recomand tampoane interne cu aplicator ( au un carton cerat si ajuta introducerea, pentru inceput testeaza "mini" ).
Nu curge pe langa...daca va curge incearca mai mari.
Toate bune,
maya
Marutz spune:
Hmm.. pai eu dupa mine si cum au sus si alte fete..tamponurile interne sunt cele mai bune.
-Nu vrei sa te dezechilibrezi hormonal facand acea injectie depo-provera la 3 luni care se bazeaza numai pe progesteron si aici chiar ca te ingrasi;
-mai exista o metoda: un capacel care se introduce in vagin si colecteaza menstruatia, apoi il scolti. (un fel de cervical cap - care este folosit ca medita contraceptiva)
Dar cred ca tampaxul este tot solutia cea mai buna, daca il aplici corect, nu il simti absolut deloc! Numai sa nu-l lasi mai mult de 6 ore inauntu, caci nu e indicat.
Si crede-ma, o data ce vei incerca tamponul intern o sa iti placa asa demult ca o sa-ti reprosezi cum de nu l-ai folosit mai din timp. Ziua tamponul intern, (te poti duce la piscina, la munte, etc - eu am avut clasa de innot si toate fetele aici aveau tampon intern caci nu puteam sa lipsim la clasa, ne scadea din nota), iar noaptea un pad - tampon din acela always sau ce alt brand /marca folosesti tu.
Pentru o dubla siguranta, atunci cand folosesti tamponul intern poti sa atasezi pe chilot un tampon subtire ca acela folosit pentru sfarsitul menstruatiei (care exista in mi multe marimi si forme: atat chilotei normali cat si tanga - ata-n fund cum spune bunica-mea)
Bafta si vacanta frumoasa!!
carolinah spune:
Am mai raspuns eu la intrebarea asta, dar daca nu merge linkul...
Eu am luat Logest (AC) cu 5 zile inainte de data cand trebuia sa imi vina si le-am intrerupt dupa ce m-am intors de la mare. Dupa cateva zile de la intreruperea lor mi-a venit ciclul si totul a fost OK
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident
kamelika spune:
cel mai eficinet mod de a rezolva problema sunt anticonceptionalele.
Practic se iau doua cutii fara sa mai se face pauza intre ele si le intrerupi in perioada cand ai ajuns acasa.In mod curent nu folosesc antic. dar le-am luat tot din ratiuni de igiena pentru ca am mers la mare.In ferb 2007 o sa plec in Caraibe si o sa recurg la aceesai metoda pt ca a mers si am fost foarte multumita de efect.
aniast72 spune:
Eu stiam de Linestrenol. Am dat o cautare pe google si uite ce am gasit:
Linestrenolul e un progestativ [hormon secretat de ovare]care duce la subtierea mucoasei endometrului [mucoasa ce captuseste uterul] si poate avea ca si consecinte, printre multe altele: bufeuri [transpiratii nocturne], edeme, ingrasare, hirsutism [creste parul unde nu trebuie] si absenta menstrei.
Am o cunostinta care isi amana menstra asa dar eu nu as recomanda. Sunt atatea femei care se lupta cu dereglarile hormonale, ar fi pacat sa ti-o faci cu mana ta. Cu sigurantza ar trebui sa induri OB-urile decat, pentru o vacantza fara griji, sa iti dereglezi metabolismul. Decizia iti apartine. 
LuisaTL spune:
Iti recomand ORGAMETRIL! Este ffff bun pt a amana menstruatia. Chiar daca este hormonal pot sa-ti spun ca eu personal n-am simtit nici un fel de efecte secundare. Dimpotriva m-a "salvat" si m-am bucurat de vacanta fara probleme.
Initial mi l-a recomandat ginecologul, iar la nevoie(cam in fiecare vara) am apelat fara nici o teama. Scrie f clar in prospect tot ce trebuie sa stii, dar e musai sa-l iei cu cel putin o saptamana inainte de data probabila a menstruatiei. Dupa ce se termina vacanta te opresti si menstruatia va veni fara probleme in cateva zile.
Iti doresc o vacanta frumoasa!
Daiopri spune:
Fetelor, multumesc de raspunsuri.
Am fost la dr de fam si ea mi-a recomandat progesteron, caci eu am un nodul la san, si nu imi recomanda anticonceptionale. Mi-a zis ca nu are efecte secundare, dar sunt inca in cumpana ce sa fac. Mai prost e, ca se pare ca ma prinde din plin, adica aproape toata perioada, si in ultimul timp imi vine nu gluma, asa c anu stiu de ma salveaza ob-urile. Probabil ca am sa iau pastile, o sa mai vad ca mai am 2 saptamani.
Inca o data multumiri si numai bine tuturor