Ceruirea fructelor

Ceruirea fructelor | Autor: copiloi

Link direct la acest mesaj

De ce se dau fructele cu ceara? Am luat azi niste mere, si toate sunt lipicioase . Imi vine sa le arunc.

Din ce motiv se ceruiesc? Ca sa stiu daca le arunc sau nu.

Alina

"Ancorat in realitate si raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Ca sa arate bine

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Se dau cu ceara sa nu se "ofileasca". Se mentin zemoase. Cica...nu stiu daca in practica este asa. Tot marul din pom e mai bun. Ceara respectiva este naturala.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Exista soiuri de mar care sunt mai ceroase. Ex: soiul Generos.

Pentru o pastrare mai indelungata fructele se acopera cu o pelicula de ceara. Aceasta impiedica evaporarea apei si astfel fructele nu se zbarcesc. Ideea e sa poti valorifica fructele o perioada cat mai lunga. Iar marul e un fruct ce poate fi pastrat 6-8 luni daca se asigura conditiile necesare (preracirea fructelor, ceruirea lor, ambalarea corespunzatoare, pastrarea in conditii de atmosfera controlata, etc).

Binenteles ca in timp aroma si gustul sufera modificari. Dar ideea e de a scoate pe piata mere pana in mai-iunie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Si e ok daca mancam merele doar spalate sau trebuie curatate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marutz spune:

Subsemnez la ce a spus april.
Nu trebuie sa-ti faci griji; se dau cu ceara pentru o mai indelunga conservare.
Cu timpul, apa din fruct iese prin coaja, ceara impiedicand altfel acest process.
De ex: ai vazut cum o piersica tinuta la frigider se schimonoseste in cateva zile, ei daca o pui intr-o punga, piersica tine mai mult..cam acelasi fenoment si aici.
Intrebare: tu nu le-ai vazut ca ai ceara and le-ai cumparat?
--Marutz--

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bv33kmi spune:

Eu am niste mere din gradina matusii care sigur nu au fost ceruite. Au fost culese cam de 2 saptamani, si acum parca au cera pe ele.
Eu, pentru siguranta, curat toate fructele pe care le dau copilului, nu se stie niciodata cine si cu ce le-a dat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:
Originally posted by Marutz

Intrebare: tu nu le-ai vazut ca ai ceara and le-ai cumparat?
--Marutz--

Eu le-am cumparat in punga. Sunt pungi de 1,5 - 2 kg. Iar cand le-am scos sa le pun in fructiera am vazut ca sunt ceruite.

Merci de raspunsuri. Totusi, nu-mi face placere sa consum fructe "cosmetizate". iar ceara aia nu stiu cat e de naturala. Prefer sa cumpar fructe, legume care nu arata foarte bine, ca stiu ca ele nu au fost supuse "coosmeticaleleor".

Alina

"Ancorat in realitate si raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alba spune:

Alina,eu una cumpar mere de la tarani,la Wochenmarkt si sunt foarte gustoase...si neceruite :-)

Alba,mami de Darian (7 ani) & Cassian (1 anisor)

http://fotoalbum.web.de/gast/corinastella/Cassian

"Intreaga suferinta din lume apare din dorinta egoista de fericire doar pentru sine.
Intreaga fericire din lume apare din dorinta de a-i face fericiti si pe ceilalti."

Mergi la inceput