Mamici de ianuarie - februarie 2007 (24)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A.Alina spune:

Liuda,
Am incercat sa-ti trimit un mesaj pe messenger dar nu stiu de ce nu-mi deschide nici o casuta de mesaj. ma chinui de vreo jumatate de ora

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Pentru fetele care vor cezariana,mi-am permis sa citez o mamica care a nascut prin cezariana:Laura72:
"Dupa cezariana ai voie sa faci dus la 10 zile,pana atunci baie partiala si pana la 6 sapt. numai dus la orice nastere.
cum te simti dupa cezariana si-a pus cineva problema?naspa si muuulte zile.dupa ce va treziti din anestezie sa stiti ca veti avea perfuzie la mana care e cam 6-10 ore,deci sa stiti sa nu trageti de ea.sac de nisip pe burta 6 ore pt a favoriza retragerea uterului care fiind taiat nu se retrage la fel de usor ca la o nastere naturala.nu aveti voie sa mancati 24 de ore ,iar dupa 24 ore toata ziua un iaurt mic.daca nu faceti kk vi se face clisma.sa aveti la voi un furtunas de plastic de la un perfuzor pe care il introduceti in sticla de apa plata sau ceai neindulcit sa beti cu el .nu va veti putea da jos si nici intoarce.sticla e bine sa fie de la Prigat ca are stabilitate.lichidele sa fie neindulcite si plate sa nu provoace balonare si sa plesneasca operatia.trebiue sa beti min. 2 l sa se duca efectul anesteziei.nu aveti voie sa miscati capul.a doua zi cand m-am dat jos din pat sa merg la copil am lesint si asa se intmlpa cu majoritatea.din cauza sangelui pierdut si a nemamcatului.am avut anestezie generala si mi-am vazut copilul dupa 25 de ore,ca atunci am putut merge.cu ajutor.in loc sa fie o zi de neuitat a fost o zi din care nu stiu mai nimic ca anestezia te prosteste uimitor.esti cu ochii deschisi faci conversatie dar nu-ti aduci aminte nimic.si mi-e o ciuda ca nu l-am vazut de mor.ca sa mergi apoi la baie sau sa te asezi pe wc e un chin iti blestemi clipa cand te-ai operat,ai venit bine mersi pe picioare si apoi nu esti instare de nimic.sincer daca nu ar fi fost nevoie sa mi se faca cezariana nu as fi facut-o desi aveam indicatie.dar in travaliu au fost comlpcatii si s-a facut.nu ar trebui sa va sperie asa de rau nastera naturala.eu am facut cezariana la dilatatie 7 (cea mai mare e 10 cand nasti)si nu am avut dureri cumplite de nesuportat.nu era ce imi imaginam si mai ales cum vezi in filme.adica cum o apuca durerile respira si tipa de durere.era ca o durere la ciclu care in timp sa indesit la 20-15-10-,5 min.la noi se face injectie ci Piafen nu algocalmin.pe asta il pun dupa operatie.nu vreau sa va sperii dar sa stiti la ce sa va asteptati,si sa luati o deczie inteleapta.la nasterea naturala doare rau in expulzie 30-45 min dar dupa 2 ore te poti plimba,manca.poti sa-ti vezi copilul si sa-l alaptezi."

Hainute bb

Dana 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns R_MARCE spune:

Buna burticutzelor ...sper sa aveti un we placut!
Am recuperat si eu de citit ceva pagini din urma ...

Trebuie sa va zic k tot nu imi simt bebelina cum ziceti voi (tumbe, joaca fotbal, face gimnastica etc). Inafara de acele zvicnituri ocazionale...nimic. Nu sint ingrijorata pt k incerc sa imi pastrez otpimismul. Ceea ce simt e mai mult frustrare... pt k mi-as dori si eu din tot sufletul, sa o simt asa ca voi si mai ales k tati sa o simta din cind in cind, sa ne bucuram amindoi. Deci...in final, ma roade invidia, ce mai!

Cit despre "ramasul galeata", Liuda are dreptate. Dak nasti normal, nicind nu vei mai fi la fel "acolo". Kiar dak ati auzit voi pe x sau y k e kiar mai strimta decit inainte, asta e doar la orificiul extern asupra caruia se face de fapt epiziotomia, pe cind vaginul, nu ti-l mai strimteaza nimeni la loc. Revenirea lui la normal depinde de la femeie la femeie si in general, nu mai e nicicind cum era inainte (asta nu inseamna neaparat k vei fi "galeata" dar...exista si ricul asta uneori).

Marce 20+

Mergi la inceput

Am o intrebare pe cele care au nascut prin cezariana.

Sangerareaincepe imediat dupa operatie? Am inteles ca se pune o sonda. Cum poti sa-ti pui si tampon ca de pijama nici nu mai intreb, banuiesc ca trebuie camasa de noapte.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

R_MARCE ca sa iti revii trebuie sa faci exercitii cu muschiul ala. In fiecare zi. Asta stii ce inseamna? Nu?

sraluca25+

Mergi la inceput

Cine imi explica si mie cum sa-mi pun un carucior albastru la lista si la semnatura, va rog?

Alina 23w5z

Mergi la inceput

Cit despre anestezie, eu una o sa cer generala. De ce? Intii nu vreau pe nimeni sa se apropie cu acele prea mult de coloana mea. Pe urma, la cezariana dureaza vreo 10-15 min pina scoate bebele si pe urma peste o ora pina te coase. Eu nu sint o fire rabdatoare asa k cred k o sa ma plictisesc teribil pina termina de cusut. Cred k o sa ii intreb tot timpul " hai.. mai aveti mult?", "ati terminat de cusut?", "cit mai dureaza?"... in final, o sa ma si bata ...hehehe.
Si ...in alta ordine de idei, dak e sa se intimple ceva si sa mor...macar o sa mor in somn! si nu o sa stiu...
Am o prietena care a nascut la sf lui august in Municipal. A facut cezariana cu anestezie totala si a fost super ok. A fost ametita prima zi dar s-a ridicat din pat, a facut miscare si si-a revenit. Durerile de "dupa" sint la fel la ambele operatii. Nu stiu de ce aveti impresia k ar fi diferite. In primul rind, uterul se retrage si intr-un caz si in altul, si provoaca dureri la fel iar in al 2lea rind, taietura e si intr-un caz si in celalalt(adik fie k o ai intre picioare fie k e pe burta, tot doare si nu e "fun").
Asa k... "i rest my case!"

Marce 20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

R_MARCE referitor la miscari sa stii ca si eu tot asa finut l-am sinmtit pana ieri cand mi-a tras un meci ce ce-o fi vrut el de m-au luat durerile de burta. Asa ca nu te ingrijora.
Oricum azi m-am plans unei prietene care m-a linistit spunandu-mi ca o sa vad ce bine o sa fie cand o sa imi de suturi in ficat, splina sau alte organe care ii sunt la indemana. Asa ca sa fim deocamdata fericite ca ne asteapta vremuri grele. Cred ca v-am mai povestit de fratele meu care atunci cand dadea din picioare se zguduia patul cu ei (mama + viitor bebe + tati)

sraluca25+

Mergi la inceput

Hehehe...sraluca, am cam uitat cume adevaratul . De abia astept sa scap si sa imi recapat corpul inapoi si odata cu asta si keful si rezistenta!

Marce 20+

Mergi la inceput

R Marce, eu as prefera peridurala pt simplul motiv ca dupa operatie ti se pot administra calmante prin ea si se atenueaza durerile mult mai mult. Nici eu nu cred ca o sa am rabdare sa ascult: "bisturiu, pensa, ac, ata, aspira sangele,sonda,a scazut/ crescut tensiunea, mai pune anestezic...". Daca nu fac anestezie generala e pt ca mi se va permite sa ascult Iris/Cargo in casti ca parca o sa-mi faca mai bine decat muzica putin mai sus descrisa. Si eu macar am un doctor tanar si simpatic!

Alina 23w5z

Mergi la inceput