Mamici de ianuarie - februarie 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 11
aventura spune:
Liudo, io cred ca ai luat bine mama de 250 mii ce-ai luat! Ei, vezi ca si in Galati gasesti chestii mai ieftine?
Aventura
21+ cu
Conrad
elena_mvl spune:
De mancat, sigur ca nu ma mancati, insa de abia apucam sa va citesc mesajele pana la ultimul. Mereu ramaneam in urma cu cititul, cand sa ma mai si inscriu pe site?! 
DN - 11 nov 1976
UM - 13 mai 2006
DPN - 20 feb 2007
sexul bb-ului
: probabil feminin
...inca nu se stie sigur
alt copilas - nu mai am
dr.ginec. - Corina Grigoriu (Municipal)
Crishtinutza, bataile inimioarei le-am auzit la eco de 14 sapt (cand am ajuns eu pt.eco de masurarea pliului nucal). Era o eco 2D.
Noapte buna!
aelita spune:
Cristina70,ai grija sa nu ameteasca copilul cu capul in jos.
si a mea da din craci pana deniveleaza terenul.
Levi,al doilea set de analize a fost curba de glicemie,pe 13 sept,cand aveam...stai sa calculez...24 saptamani parca.a fost doar atat,nu e mare lucru,iti ia sange,apoi iti da sucul ala dulce,apoi stai o ora in spital pe holuri de te plictisesti de mori,ca nu ai voie sa mananci nici sa te plimbi,si apoi iar iti ia sange.Mai mare tambalaul,daca stiam nici nu ma duceam.Abia ieri am avut programare la ginecolog,ca sa imi spuna ca analizele sunt bune si sa ma cantareasca.Tu vad ca ai 19 sapt,deci mai ai pana atunci.Se face cam spre saptamana 25 .
megbeng,si eu as sta gravida vesnic.cred ca ma chiitesc pe gravideala,ca vad ca e frumos
n-am stiut eu ca e asa bine,zau ca e aiurea sa asculti in jur,povesti cu sarcini urate,cu certuri si nervi,cu greutati,cu nasteri oribile...si uite asa imi era GROAZA de lunile astea .daca stiam ca e asa frumos..acum imi pare rau ca nu am facut asta mai devreme,si chiar de mai multe ori,e cea mai fericita perioada din viata mea .si pt toata familia .
Liuda,daca intri in depresii la gandul ca o sa depinzi de altii,hai sa iti ridic moralul.eu am aproape 28 de saptamani,si inca fac totul la fel ca inainte,nu doar pt mine ci si pt sot,deci sper sa nu am nevoie de el sa ma incalte si sa ma imbrace.sau daca e,sa fie pt scurt timp,la final atunci.inca ma epilez peste tot singura,imi pun cracii peste tot ,inca imi permit sa cad cu scaunul pt ca nu stau cum trebuie hehe .asa ca,sus moralul ca nu o sa ti se intample daca ti-e atat de frica.
anis,marinar,sa petreceti frumos la munte!
delfinuta,cand te doare asa rau,stai intinsa multe ore in pat,nu mai fa nimic! nu are cum sa iti treaca daca esti mereu activa.
Crishtinutza,nici acum nu ai aflat ce e coplul?? muream de nerabdare pana acum..eu am ascultat inimioara de mult.despre col si alte chestii nici eu nustiu,atat timp cat medicul imi spune ca totule bine,nu trebuie sa stiu eu masurile si sa imi batcapul cu ele,ca sigur ei stiu mai bine ca noi.
durerile de spate sunt normale,cred ca toate le avem,importnt e sa stai cat mai mult posibil intinsa,sau intr.o pozitie comoda.pe mine ma doare cat stau pe scaun.dar uneori n´-am ce face,ma dreg dupa.
Alinatxa,asa te vreau,sa nu bagi nimici n seama,sa nu te enervezi,si sa traiesti perioada asta UNICA!si stai linistita,dormi pe ce parte iti e mai bine,important e sa dormi tu bine,si bebele e bine!
Liuda,eu am innebunit pe spaghete!! trei zile la rand,uite asa mananc cand ma apuca...i-am afcut sotului alta mancare,separat,si eu iar spaghete.
DELFINUTA,ce cretini! cum sa iti ia gazul fara sa fie siguri ??? lasa,ca nu patesti nimic daca mananci mici,si tot ce iti doresti,important e sa mananci moderat.
Helenutza,bine ca nu ai infectie la masea! mailuai si antibiotice.sa o scoti apoi,sa scapi de ea!
Catalina,tu mai vorbesti cu Michelle??? tine-ne la curent si transmitei de la noi ca o iubim si suntem alaturi de ea! vorbesti cu ea la telefon?
loremunteanu,asa e cu ora bebelului,ca el mai mult noaptea e treaz,ziua doarme de rupe acum,pt ca noi suntem active ziua,si burta e contractata,si el e mai strans acolo si doarme leganat de noi.iar noaptea,cand ne intindem in pat,burta se relaxeaza si atunci are si el loc de zbenguit.eu daca adorm greu,am timp sa il simt.si de multe ori,cand eu dorm,tati pune mana si imi spune ca da din picioare rau de tot ca se mira cum de nu ma trezeste.
catalina,eu dorm si pe dreapta si pe stanga,am mai auzit eu cu partea dreapta nu stiu ce,dar la spital,la curs,ne-au spus ca pe orice parte e bine,doar pe spate nu .asa ca dorm la fel cum dormeam si inainte,cu perna intre picioare,cand pe o parte cand pe alta,dupa plac.
e posibil sa ai durerile nu neaparat de la bebe,ci pt ca se mareste uterul din ce in ce mai mult,si iti apasa pe toate cele,toate se deplaseaza si doare.fa ceva miscare,apoi aseaza.te si incepe o cura de respiratii si relaxare,poate te ajuta.
sa ai mereu apa la tine,sa bei imediat ce simti ca ti se face rau,sa nu astepti pana vine starea de lesin,si bombonici,ceva dulce sa bagi repede,sa iti revii.
tu lasa gandul la piata,ca tu trebuie sa stai la pat! si daca e nevoie,deranjeaza pe cineva ,de ce nu?
elenaron,eu cu lista nu ma pricep,m-au bagat fetele acolo,sper sa te bage si pe tine curand.
fetelor,treceti-o si pe ELENA!!
Sa scrii si tu la finalul mesajului cate saptamani ai implinit ,sa ne orientam mai bine .Pupici si sper sa fii bine!
nu e foarte mult cat ai luat,8 kg.
si eu tot 8 am luat pana acum.
Marce,e bebelina care palpaie! felictari! concentreaza-te si stai in pozitia aia in care o simti,pune mana acolo,si ai sa vezi ca in curand or sa fie adevarate miscari de trupe!
sigur bate maimult cand dormi tu !
eu cred ca e o reactie a corpului tau,a mintii tale,cu intarirea burticii la masaj.
Alinus
,nici nu stiu daca se ia boala! habar nu anm,dar sunt si eu curioasa sa aaflu de la fetele care stiu .poate stie megbeng .
daconst,frumoase hainutele,frumoase si pozele cutine.
fetelor,puneti si voi cate un link cand mai puneti poze noi! e mai usor sa intram direct.
aventura,ce zici tu de prietena cu 40 de kile....dar ea ce avea de gand ?? nu e vorba cum arata ea dupa nastere,si ca nu mai are silueta.e vorba ca a riscat sanatatea copilului .banuiesc ca s-a nascut sanatos,dar e un risc imens sa faci asa ceva.toate ne preocupam doar pt silueta,dar un regim normal e pt bebe,nu pt silueta noastra,ca pe medici nu ii intereseaza daac mai suntem noi sau nu sexi si daca vom mai slabi dupa nastere.pe ei ii intereseaza ca bebe sa fie bine,si daca noi punem multe kile,bebele nu e bine.ca avem noroc sa se nasca perfect sanatos,da,de obicei asa s eintampla,dar de ce sa riscam si sa il indopam ?40 kg !! mama mama !sa ma chinui 2 ani de zile si nu pot sa pun atat,sa mananc batuta si nuam cum,nu am unde sa bag.
va spun eu ,mancati ORICE,da NU MULT!! daca mancati putinda,r aici e chestia,ca am vazut femei care spun ca mananca putin,dar credeti-ma ca pt mine putinul lor inseamna cantitatea pt o saptamana la mine.nu e nevoie de infometare,dar nu mancati intre mese si nu continuu.
si mai conteaza si cum sunteti.ca uneori va sperie kilele multe,dar daca sunt doar pe burta si pe sani,nu e nimic grav,important e sa nu punem doar pe noi,si copilul ioc.
Marce,mananca ,mami,cu incredere ardeiul ! doar sa nu manaci multe portii :))
Amaya,felicitari pt ca te-aialsat de fumat si te sustin !
Ai sa mananci ceva mai bine de acum,desigur.
adela
.mie mi-e o lene de sport de mor.asa ca te admir ca puteai face! dar acum trebuie sa stai cumintica in pat,sa nu ristinimic.macar o perioada,leneveste si tu !
elena mvl ,BINE AI VENIT INTRE NOI ! SARCINA USOARA SI COPIL SANATOS!
ROANDRE,da cu multa crema pe unde au aparut vergeturile!!
doamne,ce scumpa,Alexia ta,cum se joaca ea cu burta si o pupa! numai pt momente dina stea,si se merita sa mai facem al doilea copil! sa iti traiasca amandoi! Alexia simte miscarile lui bebe ??stiti ce va fi bebele?
va pup,aveti grija de voi!
27+
Michelle ,ma rog pt tine si pt fetita ta ! Te imbratisez cu drag .
roandre spune:
Aventura, pozele sunt publice. Cred ca ai intrat imediat ce am incarcat pozele si de aceea nu se vedeau (se pare ca pe yahoo trebuie sa astepti putin pana sunt vizibile pozele)
Aelita, dupa ce apar vergeturile nici mama cremelor nu le mai scoate. Am crezut ca ulciorul merge de mai multe ori la apa si ca n-o sa-mi apara nici de data asta...
Cat despre bebei...asa dulci sunt Alexia il pupaceste si se joaca cu bb. Alexia chiar dc simte miscarile lu bb cred ca nu realizeaza ce se intampla.
BB2 va fi baietel conform eco morfo de la 20 sapt de la Iosup. Pana atunci a fost fetita.
Alexutza mea tot "tititza Ana" zice ca e in burtica...
Pe bb2 il va chema Robert Andrei (am vazut ca o sa mai fie un bb baietel pe aici cu acelasi nume).
Va pup...ma pregatesc sa plec la serviciu!
cristiana70 spune:
ROANDRE, mi-ai furat franzela de la gura copilului, eu faceam cafeaua de dimineata! Am intrat sa-ti vad pozele, e grozava pitica ta, se vede ca tare-l asteapta pe bebe2!
AELITO, iti impartasesc sentimentele, si eu m-as fi pus mai demult pe facut copii daca stiam ce minunat e! Chiar daca ma mai doare una-alta, chiar daca incep sa acopar chiuveta din bucatarie cu burta si nu vad ce spal, chiar daca trebuie sa mut mancarea pe ochiurile din spate, sa nu fie prea aproape de bebe! Cel mai bun lucrupe care il pot face este sa-mi iubesc copilul inca acolo in burta, sa-l hranesc, sa-i dau tot ce-i trebuie.
ADELA2006, eu la serviciu sunt practic inlocuita, de unde faceam si productie, si administratie, si o parte din documente, acum am ramas strict pe administratie. Mare lucru nu am de facut, ma foiesc la banca din cand in cand, ma ocup de plati si de bani in general, o mai tai in oras la cumparaturi fiindca efectiv nu prea am ce face. Mai navighez si prin sectie, dar mai putin. Ma gandesc ca pentru ei, ca si societate, ar fi mult mai avantajos sa stau pe curu' meu acasa si sa ma plateasca statul. Poate mai stau si luna noiembrie, sa le bag de vina, daca nu apar probleme.
Fetele cu cumparaturile, la Mondex au niste sosetute minunate pentru bebe, eu am luat ieri, ca niste jucarii. Si au si din acelea cu cauciuc pe talpi, pe cand incepe bebe sa mearga, sa aiba aderenta.
cristiana 22+ 
ylilimic spune:
Buna dimineata! Mi-au colcait virusii prin PC si am pierdut legatura cu voi in ultimele 2 zile. Dar revin cu forte proaspete! Deocamdata va urez un WE placut si daca are cineva "urgenta" pentru mine, scrieti caci negresit o sa ajung "la zi" cu cititul!
Va las ca am de recuperat!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
24+ cu
CARTI de psihologia copilului
Catalina spune:
Neata. Haideti ca m-am umplut si eu de nervi ieri cu forumul si nu am mai intrat.
Alinatxa, iti multumesc mult pt oferta, esti o mare draguta. Azi dimineata nu l-am lasat pe sotul sa plece pana nu s-a dus sa imi ia rosii ardei si ceapa si branza sa imi fac salata ca m-am saturat de mancare gatita.
Aelita, iti multumesc de sfaturi. Apa sa stii ca nu lipseste de langa mine, mai ales ca nu ma duc nicaieri. Dau gata un bidon din ala de 5l la doua zile. Seara devine cel mai greu. Ma simt umflata, ma mai doare pe ici pe colo, am contractii (ieri nu am avut toata ziua si seara, intr-o ora cred ca am avut patru - oare or fi si in somn si nu le simt eu?).
Ce ma supara e ca vreo trei zile bebe e cam lenes. Adica nu mai face chiar tumbe. Aelita, tu cum simti si fetele pe la 27 de saptamani, ca mine?
Cu Michele nu vb la telefon (ea e in Austria), dar am mai comunicat. Imi pare rau sa gandesc asa dar sper sa nu fie un semn rau ca nu ne-a mai contactat. Ea citeste forumul dar nu are putere sa scrie, saraca, zice ca nu vrea sa ne intristeze. Tot ea se gandeste la noi ....
Cam atat, ma duc sa fac un dushuletz si ma intorc la "birou" sa ma intind.
Va pup
Cata 27
ylilimic spune:
messa, iubire, incearca sa vazi catusi de putin partea buna a lucrurilor! Am citit mesajul tau cu cat de greu e in perioada asta, si ca si amaya cred ca e grozav ca doar acum il putem avea pe bebe doar pentru noi, si eu imi amintesc ca dupa ce m-am intors de la maternitate simteam lipsa loviturilor in burtica!
Si imi amintesc cum in ultimele luni fara ajutor nu ma puteam ridica, nu aveam curaj sa intru in cada de frica sa nu alunec si sa nu dau in alta dandana, asa ca eram in permanenta insotita! Imi amintesc frica cu care paseam sa nu alunec din neatentie (insa acum va fi iarna de-adevaratelea)! Pana sa ma obisnuiesc cu dimensiunile mi-am dat si cu usa peste burta! Mai sunt multe lucruri neplacute dar asa cum a mai spus si amaya, traieste fiecare zi asa cum este, cu tot ce iti ofera! Peste timp o sa-ti aduci aminte zambind, chiar as vrea sa te vad!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
24+ cu
CARTI de psihologia copilului
aelita spune:
roandre,totusi da cu crema acolo,cel putin sa nu se extinda,sa se mai repare ce s-o mai putea.
sa-ti traiasca Robert Andrei si Alexia,si sa te bucuri de ei!
catalina,deci ai gasit cine sa iti faca piata!
eu simt bebelina in fiecare zi,de multe ori pe zi.dar a mea a facut asa de la 17 -18 saptamani,nu are stare,nici cand dorm eu nu se potoleste.are momente inc are numisca,cateva ore doar,maxim 3 ore,cand stiu sigur ca doarme,apoi o simt cum misca usor,usor,si daca o bag in seama,nu o mai opreste nimeni.
dar tu nu trebuie sa iti faci griji,nu toate simtim la fel,nu stiu de ce.dar nu inseamna ca are vreo problema copilul.mama mi-a spus ca eu miscam foarte mult,in schimb frate-meu nu misca zile intregi de credea ca e mort.si a fost si el sanatos tun.
ylilimic,chia5r ma gandeam azi,cand misca bebe cu foc, ca am sa simt lipsa acestor lovituri in burtica,mai ales ca eu le am de zeci de ori pe zi.e minunat ce simtim acum,asa c atrebuie sa profitam din plin !
a propos de cada,ca ziceai ca iti era frica sa nu cazi. dupa nastere,e un pericol si asta,si o idee ar fi sa punem un prosop in cada,si asa nu mai alunecam .
haideti la cafea,scumpelor!
burticoaselor!
27+

cred ca nu le-ai facut publice..