Mamici de ianuarie - februarie 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 12
ylilimic spune:
Catalina, am citit intrebarea referitoare la dormit si trebuie sa-ti spun ca ii respect dorinta lui bebe. De fapt cred ca e cel mai usor asa. Nici la prima sarcina nu am tinut cont pe ce parte dorm, important era sa dorm! Azi noapte de exemplu a vrut numai pe dreapta si pe spate!
Cu durerile - am vorbit cu doctorul si mi-a zis ca daca le suport e ok, Daca sunt mai rele de atat : NO-SPA, 1-2/zi. La varsta asta majoritatea bebelusilor sunt intorsi si intorsi raman, adica au capul in dreapta jos, si acolo resimt si eu dicomfortul. Il mangai putin si incerc sa ma relaxez si trece! Pana termin de citit poate imi scrii sa-mi spui cum te mai simti.![]()
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
24+ cu
CARTI de psihologia copilului
R_MARCE spune:
Neatza fetelor....vin si eu la "cofi"
Ce ii place bebelinei mele dimineata sa bem cofi cu laptic muuult! mmmmmmmm..........
Marinar, Daconst, ma bucur k v-au placut hainutzele.
Pt cine va ajunge in Europa sa ia una-alta... sa va inarmati cu rabdare si aveti grija k sint mai multe standuri dintre care cele care sint mai aproape de intrare sint mai scumpe (kiar dublu ca pret). Deci intii umblati un pic, dati o tura si va intoarceti si cumparati de unde v-a placut mai mult. Majoritatea le-am luat din Europa si Niro si unele din Sam Expo. In Dragonul Rosu nu am ajuns niciodata pina acum k e destul de departe si mereu mi se termina timpul de umblat...adik se facea in jur de 11 si toti incepeau sa stringa de frica k vine Garda.
Daconst, pe mine ma ia groaza cind aud k voi care sinteti prin alte tari, dati asa mult pe hainutze...adik ceva genul 20 euro pt o bluzita, cum cred k Maria Irina zicea
. LA cit de repede cresc bebeii, iti trebuie o avere acolo! Bine k aici inca mai exista tirguri din astea...
Delfinutza, ai dreptate k e un avantaj sa prinzi perioada de toamna iarna cu gravidia.
Eu sincer, am calculat-o! Adik sa fiu gravida in toamna iarna sa scap de calduri si de expus grasimea mea adunata, in hainutze usoare de vara si mai ales pt mine e important sa imi revin cit se poate dpdv fizic, in jur de jumatatea primaverii, pt k eu am motocicleta si vreau sa ies cu ea cit mai curind, dupa ce trece iarna! Nu vreau sa pierd nici un sezon ...sint turbata deja k nu am mai mers cu ea de la jumatea lui august! Si pt k "ma minca" sa ies cu ea iar ...am dus-o la garaj si lasat-o acolo, k sa dispara tentatia!(am ajuns pina la jumatate si nu sint asa nebuna sa risc atit de mult tocmai acum). Din punctul meu de vedere....sper sa ploua cit mai mult perioada asta...hehehe...k sa ma simt eu bine k oricum nu puteam sa ma plimb cu ea!

Catalina, am pus la pozele mele si pretul aprox. la hainutze. Mai uita-te o data si vezi k scrie relativ mic, sus deasupra pozei.
Aelita, cred k ai dreptate si k a fost reactia corpului meu atunci la masaj mai ales k eu am buricul f inafara si pielea lui e f f subtire (cel putin asa mi se pare mie) si sensibila. Eu dak ma lovesc sau ating buricul putin mai tare, ma doare de mor. Nu toata burta ..doar buricul! Asa k sigur nu suport sa imi atinga nimeni buricul!
Bebelina mea nu misca f mult. Misca cind maninc si cind stau pe la calculator cu voi, aici. In rest...mai rarutz! Iar noaptea deloc. Doarme k pleosnitza! Ahhhh....un lucru super amuzant... in timpul noptii, cind ma intorc de pe o parte pe alta(k dorm ori pe stinga ori pe dreapta...si le alternez toata noaptea), simt cum in burta am o caramida care atunci cind m-am intors pe partea cealalta, cade cu tot cu burta pe pat. Cred k bebelina doarme tun si cind o intorc cade ca bolovanul cu tot cu burta(k in rest, burta e elastica)... Doamne... am ris cu lacrimi!
Elena_mvl, bine ai venit! Vad k si tu esti scorpion si in plus, conform ecografiei, si eu am DPN:20-21 febr. Si tot la Municipal nasc dar cu Dr. Anca. Poate ne vedem p-acolo...
Imi pare rau sa aud k aveti probleme cu hemoroizii... Eu am scapat deocamdata. Am fost constipata rau pina la sf lunii a3a dar am luat Herbolax si a fost ok. Dupa luna a3a, m-am reglat cum nu se poate... uimitor! Acum merg de 1-2 ori pe zi la wc ..si ce bine eeeee! Eu toata viata am suferit de probl asta ...Hmmmm...uite, pt mine un spect pozitiv al gravidiei ...hehehe... poate singurul?]:D]
In rest, v-a aparut vreodata herpes, din ala clasic, la buza? Eu deja am avut 3 in astea 5 luni. Oricum, si inainte tot imi mai apareau. Offff...nu stiu ce sa fac sa scap de tot de ele. De cind ma stiu tot am avut... nu f des, dar destul incit sa tin minte.
Hai k ma duc sa imi fac doua senvisuri cu piinica prajita si peshte afumat!
Marce
20+
ylilimic spune:
r_marce, este cat se poate de normal ca bebelinei sa nu-i placa o mana straina. La inceput cand si ea incepe sa perceapa "miscarile" de afara se cam crispeaza, dar in timp o sa renunte (sau nu!) la obiceiul asta. Se acomodeaza cu ideea dar depinde si de tine. Sunt mamici carora nu le place sa le atingi burtica, mie sarcina trecuta m-au intrebat niste fete de liceu daca le las sa puna mana ca sa aiba noroc la teza?! Le-am lasat ca nu am probleme din astea dar nici bebe nu a avut o reactie imediata la persoane straine.
Cat despre costumase vs sac de scos copilul afara, va depinde mult de indemanarea ta si de cat are bebe de gand sa indure. Sunt unii care nu stau decat cu mainile afara (gen Matei) si sacul ar fi fost inutil, a acceptat foarte usor (si atunci si acum) imbracatul (chiar peste cap) si ne-a fost mai usor cu costumas. Cautati de la Cocodrillo, acolo costumasele sunt facute cu botosei exact pe masura bebilor, sunt mai scumputze, dar dau un ban si stii ca face! De la maternitate l-am adus in plapumioara si am folosit acelasi sistem inca vreo 3 luni, cand imbracat in costumas si-a luat locul in port bebe la pieptul mamei.
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
24+ cu
CARTI de psihologia copilului
aelita spune:
R MARCE,bebelina doarme ca pleosnita ?
dar de unde stii ca nu misca atunci cand dormi tu ??? ca nici eu nu stiam,pana cand nu mi-a spus al meu ca eu dormeam,a pus mana pe burta mea,si ea misca de mama focului.nu ca misca,juca de nebuna de ziceai ca o apucase strechea!si eu habar nu aveam!
hahaaaaaaa imi imaginez cum spui ca intorci bebelina ca o caramida de pe o parte pe alta si cade de acolo de sus,pe o parte hahaaaaa mooor
am luat-o cu rasul de la ora asta!
auzi?cu motocicleta.tu iti faci planul dupa nastere,dar cu cine lasi bebelina? sau o iei in ruksac???
leac babesc pt herpes sa treaca repede:pasta de dinti si usuca repede.ramane bubita ceva timp,dar cel putin el nu se mai dezvolta.
pupici!
27+
R_MARCE spune:
Unde e Crocodillo asta? K dau o raita sa vad...
Am renuntat la peshte afumat ...am gasit ceva mai interesant... Aveam icre crude in frigider asa k, mi-am facut niste mini chiftelutze prajite din ele ...k tare imi plac icrele prajite! Dar le-am inventat eu ...k sa nu mi se imprastie in tigaie...cu un pic de ou si pesmet...mmmmmmmmmmmm...
Marce
20+
miciurin spune:
Neata fetele si o zi buna!
Io sunt plina de spume deoarece ieri seara s-a intimplat exact ceea ce prevedeam, adica idiotii aia de proprietari s-au gandit ei ca e cazul sa imi mareasca chiria, si uite ca m-am trezit cu pumnul bagat adinc in gura si cu sula in coaste, ca numai de cautat si mutat in alta parte nu sunt eu acum in stare, si sa iau alt jeg la purecat tocmaia cum cand am terminat de zugravit aici.....Aseara de dracii pe care ii aveam in kur simteam numai junghiuri in spate si burta, norok cu emisunea de la Nasu ca m-a mai destins!
R_MARCE spune:
Aelita, eu ma trezesc de vreo 2-3 ori pe noapte, sa fac pipi(kiar speram sa se mai rareasca kestia cu pipi dar...vad k nu inca) si uneori mai stau treaza cca un sfert de ora si astept sa vad daca bebe misca...dar nimic. Poate pt k sint doar in 21 sapt?
Oricum...asa ii zice mami "pleosnitza lu' mama" sau "paduchiutz puturos" ...poate poate misca si ea mai mult. De tumbe nu mai vorbesc! Cind va aud ...devin invidioasa...k la mine nimic! Doar acele bobirnace/zvicnituri usoare...
De moto..de abia astept! O sa o las cu o bona (gasesc pe cineva pt citeva ore pe zi din cind in cind) sau o mai las la ai mei. Nu o sa moara nimeni dak sta cu ea citeva ore pina isi face mami "damblaua" si isi linisteste creierii la aer...
Marce
20+
Flavia-Ioana spune:
Neatza fetelor !
Voi va bucurati de miscarile BB-ilor, iar pe mine ma apuca iar disperarea, imi vine sa
, si nu mai stiu ce sa cred...mi se pare imposibil ca la atatea saptamani sa nu le simt, iar intru in panica si incep sa fac crize...
Flavia
23, respectiv 22
R_MARCE spune:
Flavia, iubita... nu iti mai face probleme. dak era ceva in neregula, aveai ceva semne pina acum. In plus, ai fost la eco si e totul ok. Poti merge la eco mai des, pt linistea ta. Dar eu zic sa stai linistita si sa fii optimista.
Nici eu nu o simt pe bebelina (inafara de acele zvicnituri usoare din cind in cind) si la mine e unul singur ...nu doi, k la tine! Cred k si la mine s-a depus ceva grasime pe burta... sau e ea mai lenesa...cum ziceam..."o mica pleosnitza".
Ai sa vezi k totul e ok..
Marce
20+
miciurin spune:
Mie mi se pare aberanta faza cu TV, astia nu mai stiu ce sa mai zica pe tema asta. Eu una parca nu mai am chef sa mai citesc despre nimic ce face rau si ce nu la bebelini. Oricum nu poti sa prevezi toate cele ce se pot intampla cu ei.