Mamici de ianuarie - februarie 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 10
Liuda spune:
am facut si eu azi cumparaturi - de 250 mii am liat caciulita, 3 scutece, 2 camasi de corp, 3 ciorapei, un costumas si... cred ca cam atat.
vad ca activitate 0 pe aici pe la voi asa ca plec sa fac masaj
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 24 sapt + 4 zile
marinar spune:
Liuda relaxare placuta.
sunt si eu pe aici, dar dupa ce ca intra postarile asa cum intra se mai incarca si ff greu pagina...si ma enerveaza la culme.
Marina
24+
burtika
marinar spune:
Liuda relaxare placuta.
sunt si eu pe aici, dar dupa ce ca intra postarile asa cum intra se mai incarca si ff greu pagina...si ma enerveaza la culme.
Marina
24+
burtika
Daconst spune:
N-a mers azi deloc forumul,nu stiu ce-a avut.Sunt curioasa cum apar acum mesajele...
Liuda,abia astept pozele tale cu patutul ca eu inca nu-s hotarata.
Marce m-ai omorat cu hainutele...am scris si mai sus,dar a mers mesajul aiurea.
Am mai pus si eu ceva hainute dar nu stiu daca se vad.
Mai fetelor cu hemoroizii nu are nimeni probleme?ca va ca n-ati spus nimc.Oi fi singura disperata?
Hainute bb
Dana 26+ 
Messa spune:
Amaya, nu da atentie, mai zic eu una-alta, dar si eu stau si-mi mangai burdihanul in fiecare zi si am ajuns sa-i citesc povesti seara, in pat, cu voce tare! Mai chirai si eu, deh, faze de ia o pauzare gravida care tocma' isi revine din raceala si nu poate dormi noaptea de tuse
Dar lasand la o parte satisfactia psihica de a fi gravida, ca doar stii ca tot chinul e pentru bebe si atunci, bebe fiind dorit, merita pana si hemoroizii cu care te cadoriseste sarcina, dar orice ar fi nu poti spune ca fizic te simti prea miraculos... macar ca nu ne mai putem apleca si nici iesi singure din cada si tot e un disconfort! Nu? Oricum, probabil ca daca o sa am vreodata curajul sa fac si al doilea bebe, e clar ca amnezica voi fi si eu
si sunt ceva sanse...
dar asta numai pana o sa ma vad iar cu burdihan de 5 kile!
Oricum, ziceam de acele femei care zic ca sarcina e o perioada plina de beneficii si atat, alea care nu vad si neajunsurile, sau care zic ca neajunsurile nu exista, ca totul e roz precum va fi paturica lu' fi-mea
nu e cazul cu voi, fetelor, stiu eu ce spun! Voi sunteti din cele normale la cap, dar am auzit unele care nici macar nu fusesera vreodata gravide, dar stiau ele, de-mi venea sa-mi scot burdihanul si sa li-l plantez lor, sa vada cum e! La pachet cu durerile de spate, unghiile rupte, maselele sensibile, constipatia, greturile din primul trimestru, racelile imposibil de tratat, nervii, miscatul din ce in ce mai greu, vazutul propriei "pupeze" numa' in oglinda, cumparatul de pantofi cu un numar mai mare ca altfel nu incape glezna etc. etc...
![]()
Dar lasa ca iese bebe la lumina si atunci sa te tii, cred ca am sa vreau sa o bag la loc in burta
Asadar... fericita ca sunt gravida sunt si eu, dar nu sunt fericita de... "efectele secundare"
- cam cum zic si Liuda si delfinuta!
Si... uff... adevarul e ca atunci cand imi dau seama ca exista fete ca Michelle (Michelle, ma gandesc la tine in fiecare zi, sa stii, numai ca pur si simplu nu stiu ce sa zic...), care au atatea probleme
ma gandesc ca sunt o nerecunoscatoare mare si ca nu am nici un drept sa cârcâi aiurea. Cum a zis si Alinatxa, orice, numai sa iasa bebe sanatos!
Levi, eu am un junghi intre coaste, pe stanga, numai daca stau pe stanga... si pe dreapta nu e voie, zice-s-ar... in fine, induram, din pacate numai asta e metoda prin care putem avea propriul bebe
dar sa stii ca eu dorm bine mersi pe dreapta, pe spate...
Alinus25, zona zoster e un virus din familia herpesului si a varsatului de vant, teoretic daca ai avut herpes si/sau varsat de vant, nu faci zona zoster. De transmis, nu stiu daca se transmite, din cate am inteles eu, se face - la organismele imunodeprimate, obosite etc, mai usor. Eu am avut zona zoster cand eram mica si sunt niste dureri oribile pe nervul pe care se aseaza, groaznic... te mananca pielea pe afara si te doare de mori pe dinauntru... si nici nu ai alt tratament decat vitamina B si algocalmine
... asta e tot ce stiu sa-ti zic, nu stiu cum se transmite.
adela2006 spune:
suntem mai bine azi am luat toata ziua nospa nu m-a mai durut nimic contractii am mai avut dar nedureroase
aelita
cum ai tu grija de noi toate dr mea a zis ca am contractii ca nu e bine si ca trebuie sa stau in pat ; cel mai trist e ca nu mai pot face sport cel putin sapt asta ca eu sper sa treaca cu tratament
cristiana
la tine cum mai e cu lucru ?
flavia draga mea ce cautai la lucru la ora aia tu nu ai medic de familie ? nu ai auzit de medical ? da stiu exact eu m-am gasit sa vorbesc nu ? am o colega doctorita care a pierdut 2 sarcini anul asta din cauza ca in loc sa stea in pat ea venea la lucru ; eu care nu aveam nici o problema ma gandeam ca e nebuna si uita-te la mine azi unde eram ? la lucru normal si mai merg si maine de parca imi ridica careva statuie dar cum spuneam sefa mea e si medicul meu de familie deci sunt sub supraveghere medicala nu ? de luni stau acasa
crishtinutza eu am 26 de saptamani si nu am auzit pana acum inimioara lui bebe deci se poate si mai rau 
elenaron multumesc dar prefer sa nu iau nimic fara sa incerc la tonele mele e prea riscant
azi mi-au facut un control la lucru si m-am cantarit am ajuns la 95kg la cei 1.65 ai mei va imaginati cum arat ?
degeaba am luat eu doar 3 kg in ultimele 2 luni cand pana la 18 saptamani eu am luat 15 kg ; asta e le dau jos dupa
va pup
26+
criss68 spune:
Buna seara,
Raspund greu pentru ca imi ia o ora sa va citesc!
Alinus25, cred ca pot veni cu precizari referitoare la zona zoster. Virusul varicelei (varsatul de vant) dupa ce boala a trecut, ramane in organism si e bine de retinut ca aproape toate virusurile raman in organism, dar nu se mai manifesta (unele). Revin la virusul nostru. Acesta se culca pe un trunchi nervos si in situatii precare (suparari, oboseala, slabirea organismului in urma vreunei alte boli etc) se reactiveaza virusul si se manifesta prin zona zoster (nu se mai manifesta niciodata ca boala din copilarie). Nu este contagioasa boala, ar trebui sa fie contagiosi toti cei care au avut boala in copilarie intrucat virusul nu dispare complet! Esti sigura ca nu ai avut in copilarie boala?
megbeng, esti
cu botezul copilului.
La fel am anuntat si eu, sa nu se astepte nimeni la petreceri cu tam-tam. In familie nu fac invitatii, sunt bineveniti (acasa) toti cei care vor sa vada copilul, nu o sa moara nimeni de foame, dar eu nu stau sa intind mese si sa fiu la cheremul nimanui. Nu am nevoie de bani sau cadouri, cine are ceva de dat la copil o sa-i dea oricum. De restaurant nici sa nu aud. Ma plictisesc de mor si atunci cand trebuie sa iau masa undeva, cu cineva sau la vreun cocktail, la nunti nu mai vorbesc! Dar botezul?! De ce trebuie la restaurant nu inteleg. Parintii deja s-au buricat, au zis ca parca am fi pocaiti! Vestea a venit dupa ce i-am anuntat ca nu-i primesc decat dupa o luna dupa ce se naste copilul (motiv: kg mele in plus, chiar daca vin pt copil si pe mine nici nu o sa ma bage in seama).
Azi am facut greva foamei! Pur si simplu nu am mai vrut sa mananc. Am mancat ceva, dar nici intr-un caz cat mi-ar fi trebuit. Iar copilul se agita prin burta de mama focului, poate-poate ii dau totusi ceva. In plus mi-am facut si ceai de coada soricelului (cica ar fi interzis in sarcina, dar eu l-am gasit intr-o carte tocmai recomandat impotriva avortului sau nasterii premature). E un bun diuretic si nu numai (anticelulita, antireumatism, antivarice etc - dar cam face foame). Cand am vazut ca mi s-au umflat picioarele am crezut ca innebunesc. Acum ma simt ok, desumflata, dar sa nu ma intrebati cum ma simteam prin oras cautand disperata o toaleta.
daconst, incearca sa-ti ingrijesti cum poti mai bine hemoroizii, ca la nasterea naturala e jale. De fapt eu stiam ca in timpul nasterii se fac predilect. Si eu cred ca am unul, dar nu m-a suparat in timpul sarcinii pana acum, poate doar putin la inceput cand din cauza greturilor mancam prost, fara cruditati si ma mai constipam. Mi-a aparut dupa ce am stat odata intr-o incapere rece, mai mult timp, pe un scaun tare. Incearca sa indepartezi factorii favorizanti si pe de alta parte sa-ti aplici ceva unguente dedicate - au aparut unele foarte eficiente, probabil deja folosesti.
Spre rusinea mea nu am reusit sa fac poze la hainutele de bb, dar va pot spune ca multe din ele le-am luat la preturi de care pomenea R_MARCE. La noi se gasesc intr-un fel de en-gros-uri, dar care arata ceva mai bine decat Europa si nu merg la marginea orasului, intamplator fac 5 minute pe jos de acasa. Cu 700 mii am umplut o sacosa. Mai am eu cate ceva de luat, dar deocamdata maine merg sa-mi iau cadita cu suport de la baby expo. Nu este exact ce doream, insa are furtun de evacuare a apei si alte cateva facilitati - 2,5 mil. Vi se pare mult?
pupici
criss
24+ cu 
elena_mvl spune:
Buna seara viitoare mamicutze!
Va urmaresc discutiile de cateva saptamani, vreo 11 cred, adica de cand sarcina mea avea 9 saptamani. Asadar sunt si eu o viitoare mamicutza cu DPN 20.02.2007. UM 13.05.2006. Voi naste cu dr.Corina Grigoriu la Municipal.
De 2 saptamani sunt in concediu medical intrucat la eco de morfologie fetala, facuta la 18 saptamani, s-a vzut ca mi s-a scurtat colul (32 mm) si ca orificiul intern e un pic in V :(
As vrea sa le intreb pe mamicile care au si ele diverse probleme si li s-a recomandat repaos la pat si concediu medical, ce cod de indemnizatie li s-a trecut pe certificatul de concediu medical. Mie medicul de familie mi-a notat codul 08 (sarcina si lauzie) dar de la serviciu mi se spune ca nu e corect si ar fi trebuit sa fie 15 (risc maternal). Medicul de familie sustine ca e ok codul 08 desi nu sunt ma incadrez in perioada celor 126 de zile de concediu de maternitate.
La voi cum s-a procedat.
Multumesc in avans si va doresc o noapte linistita in care sa va odihniti.
Elena M.
roandre spune:
Salutare gravidutze!
Mi-e f greu sa tin pasul cu voi la scris dar de citit in mare reusesc.
In ultima vreme am fost plecati pe la bunici la tara si am fost in zugraveli de am crezut ca nu se mai termina. Mai avem putin si terminam camera Alexiei s-o putem muta de la noi din camera ca sa putem pregati culcusul lui bb2.
Vorbeati de stari de lesin...si eu mai am cateodata si mai ales in spatii inchise, in magazine.
Cu greutatea stau bine..am luat 4 kg peste greutatea initiala dar cred ca toate s-au depus pe burta. Am burta imensa fata de cum a fost la prima sarcina si ce ma supara cel mai tare este ca mi-au aparut vergeturi (la prima sarcina n-am avut deloc pe burta).
De cand cu burta mare mi-e f greu sa ma aplec, am dureri mari de spate, picioarele mi se umfla...si parca mi se pare ca ar mai fi o eternitate pana la DPN.
Alexia mea e f incantata de bb, il pupa cum ma prinde si asociaza buricul cu bb. Dc nu vede buricul inseamna ca nu e bb. Cand stau jos vine repede la mine si imi pune pe buric (fix pe el, ca altfel nu se poate) jucarii sa se joace bb si chiar ii da lapte cu biberonul.
Bineinteles ca bb2 nu se lasa mai prejos si incepe sa se agite de mama focului...si asa de dragi imi sunt!!!
Am pus cateva poze cu bebeii mei sa-i vedeti ce se iubesc http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762311488495#page1
Va pup pe toate!
aventura spune:
Miciurin, fata draga
, cum sa nu te trec? Cu forumul asta
, se posteaza aiurea mesajele si nu mai stii care ce si cum..
Mai mult, vreo cateva ore nu mi se incarca pagina deloc..
Ia trimite matale la mine datele tale inca o data: DN, UM, DPN, sexul bebeului, daca mai ai copil nume si data nasterii, orasul tau si eventual Dr. tau...
elena_mvl bine ai venit! Dar daca tot ne-ai citit 11 saptamani de ce nu ne-ai si scris? Ca doar nu te mancam..
. Daca vrei si matalutza in lista trimite si tu datele complete de mai sus la mine.
Aventura
21+ cu
Conrad