cum iti gasesti ingerul?

cum iti gasesti ingerul? | Autor: diciu

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor... si felicitari celor care au finalizat procedura de adoptie si succes celor ce incep sau sunt in curs de adoptie!!

Am citit multe din subiectele si mesajele voastre si am si eu niste intrebari...Unde gasesti copilul?...unde il cauti?..unde e cel mai bine? ..trebuie relatii?...odata ce ai atestat...te anunta cineva sa vii sa vezi niste copii?...sau trebuie sa mergi prin spitale sa intrebi medicii?...cum trebuie procedat? Si odata ce l-ai gasit..ce siguranta poti avea ca pana la inceperea procedurii de adoptie...sa nu il ia altcineva?

voi cum ati gasiti ingerii de copilasi pe care ii aveti?

va multumesc

anda

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Anda, fara a parea rautacioasa lista ta de intrebari suna a sondaj!
Plus ca toate povestile noastre le gasesti pe acest forum la subiectele deschise de-a lungul timpului despre acest subiect... fara suparare!
Si ca sa mai domolesc tonul... Ioana noastra era la asistent maternal de la 2 saptamani, ea avand 10 luni cand am gasit-o; am cautat noi si nu ne-au indrumat cei de la Directie! Si privind siguranta pastrarii copilului nu ai nici o certitudine decat credinta in Dumnezeu si feeling-ul ca acesta este copilul Tau - e ca si cum simti asta si esti in stare sa faci orice pentru el!
Unde il cauti??? Hmmm... depinde ...ideal este sa cunosti pe cineva in spital sa te anunte cand apar copii abandonati si apoi sa mergi la Directie si sa soliciti sa-i vezi!!! Daca nu se poate asa, ceri o lista cu copii de la asistentele maternale (sunt obligati cei de la directie sa-ti prezinte listele si explicatiile despre fiecare copil) si mergi sa-i cunosti - asta mi se pare cea mai la indemana procedura - de-ai sti cat de multi copii sunt la maternale si pe care nu-i prezinta nimeni?!!!
Succes daca vrei sa adopti... te asteapta o perioada lunga dar cu final frumos!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Claudia, din pacate nu cred ca cei de la DPC sunt obligati sa-ti arate lista cu toti copiii aflati la maternale - ci doar cu cei ADOPTABILI aflati la maternale sau in alt loc. Si desi sunt multi copii la maternale, nu ii poti vedea (sau afla despre ei) decat pe cei cu procedura adoptiei deschisa.

Daca gaseste un copil ADOPTABIL (cu actele finalizate) cred (pt ca nu mai sunt sigura cum e legea noua) ca il poate lua imediat acasa, in incredintare in vederea adoptiei (3 luni)- si pe aceasta perioada riscul de a-l lua alta familie este extrem de redus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

Claudia_a..imi pare rau ca intrebarile mele au sunat ca un sondaj...dar chiar astea erau..si ar mai fi...
desi am citit cu orele mesajele voastre si de acuma si de mai demult..la aceste intrebari nu am gasit raspuns...pentru ca poate mi-ar lua 2 saptamani sa citesc tot..asa ca m-am gandit sa va intreb pe voi unde ati cautat..
Eu nu cunosc pe nimeni si mi se pare o nebunie sa cauti un copil..n-as sti de unde sa o apuc..probabil cand voi avea atestat si ma voi lovi de diverse n-o sa mai mi se para totul asa o nebuloasa...
Merci pentru raspuns si felicitari pentru Ioana..sunteti fericiti!
Rozi...intr-adevar a gasi un copil adoptabil e solutia ideala..dar inteleg ca este f greu...
dar procedura de a deveni un copil adoptabil cine o incepe..DPC?...doar cand copilul e solicitat..sau imediat cum e parasit de parinti?

anda

Mergi la inceput

DPC-ul ar trebui sa inceapa procedurile imediat ce copilul este parasit indiferent ca acest copil este sau nu solicitat de o familie! Treburile ar fi mult mai usoare daca cazurile ar fi rezolvate pe rand si la termen... ar fi mai toti copii parasiti adoptabili! Dar interesul este foarte mic... de ce sa muncesti si sa solutionezi un caz daca nu exista cerinta pentru el!!
Cand am gasit-o noi pe Ioanasi am mers la DPC sa facem cerere pentru ea, au inceput sa ne puna bete in roate: ba ca cine stie pe unde e mama ei? ca daca nu o gasim sa isi dea consimtamantul? ca nu ar fi mai bine sa gasim alt copil - ca parca eu ma duceam la vizionare de filme scurte...? ca a mai aparut un baietel intre timp (dupa ce 2 luni ne-au zis ca nu au nimic)!!! Si tot asa - desi chiar inainte cu cateva luni de a o lua noi inca era in vigoare legea abandonului...care zicea ca la 6 luni de la nastere daca copilul nu este vizitat niciodata de mama naturala este declarat abandonat si poate si adoptat fara probleme!! Insa DPC-ul nu se deranjase sa faca acest lucru...
Succes

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Claudia_a..aveti o bombonica de fetitza!!..sa va traiasca!

Inteleg ca totul este facut ca sa ti se puna bete in roate..ca cei ce vor sa adopte sunt tratati cu susceptibilitate..ca prioritate ar avea mama naturala care l-a parasit...de altfel din ce-am citit fiecare a intimpinat diverse obstacole . Imi pare rau...nu-mi dau seama ce interes au..ar trebui sa fie doar pentru copil.

Oricum singura kestie buna pentru mine de aici este ca stiu macar ce ma asteapta.

Si totusi...ce se intampla daca mama naturala nu apare niciodata sa-si dea consimtamantul? Se poate totusi finaliza un proces de adoptie?

anda

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by diciu

Claudia_a..aveti o bombonica de fetitza!!..sa va traiasca!

Si totusi...ce se intampla daca mama naturala nu apare niciodata sa-si dea consimtamantul? Se poate totusi finaliza un proces de adoptie?

Multumesc Anda, intr-adevar Ioana este un ingeras... iti doresc si tie unul cat mai curand indiferent de metoda prin care il vei avea!
Da-mi voie sa devina subiectul nostru cu o nota optimista si sa-ti spun ca nu am auzit nici un caz de neprezentare a mamei sau de nefinalizare a unei adoptii! Oricum exista si aici niste culoare: i se dau mamei niste termene; nu se prezinta teoretic trebuie incercata reintegrarea in familia de baza pana la rude de gradul 4... urmeaza ancheta asta, daca nimeni nu este de acord sa ia copilul si mama e disparuta cred ca depinde de judecator daca copilul devine sau nu adoptabil!! In general se gasesc cai de colaborare cu mama natural... nu stiu exemple de contrariu!
Procedura este foarte greoaie, insa cu putin impuls spre DPC lucrurile pot merge repede (adica in termenele prevazute de lege) si nu lungite pe diverse motive!!
Perioada dinainte de obtinerea atestatului si gasirea copilului este foarte stresanta, cu multe intrebari, dezamagiri si frustrari! Insa odata gasit copilul incepi sa lupti, nu mai ai timp de indoieli si intrebari...
Daca iti doresti ceva cu adevarat se poate!!!

Mergi la inceput

Multumesc Claudia...noi vom incepe procedura in curand...insa vreau sa stiu ce m-asteapta...ca sa fiu pregatita si sa imi adun toate fortele...
Noi ne-am dorit f mult un copil...dar sansele sa-l concepem sunt aproape nule..oricat de optimista as fi...pana la urma nu as fi realista...
In privinta adoptiei singurul cu care am avut de luptat si inca mai am e sotul meu...care e destul de sceptic si temator in a infia un copil...eu stiu ca dupa ce l-am avea l-ar iubi ca pe ochii din cap...dar acum inca nu-si da seama de asta..
De curand insa a fost de acord sa incepem procedura de obtinere a atestatului...e inca cu inima inchisa...dar a fost de acord...E un prim pas...Sper sa fie bine si sa avem noroc ca stiu ca este greu.

anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Anda, nu-l forta pe sotul tau... Roaga-te la Dumnezeu sa va indrume pasii si sa va ajute sa mergeti pe drumul cel mai bun PENTRU VOI... oricare ar fi acesta...
Si daca e sa fie sa va gasiti in felul acesta fericirea, atunci si sotul tau isi va deschide inima, si copilutzul va va iesi in cale... oricat de incredibil ar parea... se va intampla Nu stim noi nici cum, nici cand; dar va fi!

Mergi la inceput

Ai dreptate Rozi..Insa nu-l fortez pe sotul meu..daca ar fi zis nu...sau daca ar zice nu..nu l-as forta...pentru ca pentru asa ceva e nevoie de amandoi..de sprijinul si efortul fiecaruia...
Insa sotul meu mai spera si acum ca noi am putea concepe un bebe...desi teoretic este aproape imposibil (spermograma este aproape egala cu azoospermia)..el e genul care crede in minuni...iar eu in curand implinesc 36 de ani..El doreste adoptia dar ca pe un ultim atu in maneca si ar amana momentul la nesfarsit. De aceea am vrut sa-l fac sa inteleaga ca a venit momentul...sa incepem sa depunem actele de atestat si ca cautam ingerasul nostru...atunci abia cred ca i se va deschide inima...cand il va vedea..

anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Hai sa-ti spun ceva ! Sotul meu m-a considerat nebuna in momentul in care i-am zis vara-mii sa-mi dea mie fata decat s-o lase in maternitate dar mi-a facut "placerea " si n-a zis nimic contra .A ingrijit-o ,i-a dat biberonul cu lapte atunci cand eu cadeam epuizata de oboseala , o schimba si o spala de pipi si kk de parca ar fi fost a lui , o legana , asta pana au inceput cretinii sa-mi faca probleme .A avut o perioada in care , chiar daca nu se purta urat cu ea , il simteam departandu-se .Bombanea ca noi o crestem si aia isi vor bate joc de ea , facea , cum zic eu , pe "Macho menu " in fatza altora .Stii cum este acum ?Nu ma lasa nici macar s-o cert darmite sa ii mai fac altceva , o gadila si se joaca cu ea , ii da sa manance , o schimba cand se murdareste ( nu mai face pe ea decat foarte rar ), o ia in brate si o alinta cand se loveste si se refera atat la ea cat si la Alexa , care nici ea nu-i a lui ca "fetele mele " sau " picele mele ' .
Intr-o zi l-a intrebat un coleg nou daca are copii .Stii ce a raspuns ?"Da , doua fetite ."
Deci nu-l forta pe sotul tau ci ia-l sa vada copiii , arata-i cat de mult iti doresti un copil dar nu-l forta .

Comorile http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/
They need us :
http://www.unesco.8m.com/Romch/all.htm
We are:
http://ingerifaraaripi.8k.ro/
Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472

Mergi la inceput