Mamici de noiembrie - decembrie 2006(44)
Raspunsuri - Pagina 11
doradora spune:
stiti la ce ma gandeam? eu m-am nascut la 9 luni, nu am venit mai devreme decat era stabilit, dar am avut 2,400. e drept ca si maica-mea e o mana de om, are vreo 40 si ceva de kg. eu sunt ceva mai bine crescuta, si ca inaltime si ca greutate,poate bebelina o fi mai mare decat mine. cica radeau ca si o gaina din piata atarna mai mult decat mine. asta asa, ca imi trecea prin minte sa nu se grabeasca bebelina...daca eu ma grabeam, nu stiu ce sanse as fi avut. mai bine imi gasesc ceva de facut, ca prea ma gandesc aiurea.
chris
30+
alexandra
Dia1609 spune:
kokorina, subscriu si eu.... nu am somn... tot dupa ora 3 noaptea ma culc, cam dupa o ora de foiala si de cautat pozitii mai "fericite" in pat... la inceput, oricum stau, am senzatia ca nu pot respira... dupa o ora, cred ca de oboseala si exasperare, adorm
....... . de mers la ski mergem si noi, poate ne vedem in iarna urmatoare pe partiile de la tine din oras cu bebeii... anu' asta (2006-2007) sigur nu mergem la ski [:))]
chinico, tot am vrut sa-ti zic si am uitat (ultimu' neuron si-a adus aminte acuma): noi ne stim, am fost colege, tu esti neschimbata, hai sa vad daca tu ma localizezi pe mine
... eu sunt cam schimbata si cam greu de recunoscut, cel putin asa-mi zic colegii cu care nu m-am vazut de ani buni
... sunt curioasa daca spiritul tau de observatie vede peste ani, ca io cred ca nu ne-am mai intalnit de cel putin 10 ani ![]()

Dia
29+ cu
Oana
aelita spune:
asiza,CHILOTI..tot cu tanga,am incercat altceva dar ma strang peste o saptamana,asa cei cu doua atze sunt cei mai lejeri,sub burta,si un triunghi.restul nu fac decat sa te stranga.
hehe cum sa port chilotii sotului??
pt mine conteaza ce am pe dedesupt,chiar daca nu ma vede nimeni.
ia-ti tot tanga,o marime mai mare,dar cu ate ,nu lati in parti.marca nu conteaza,bumbac sa fie.
mai pui o fusta...se vad urat ceilalti.
chris,are dreptate ,chiar nu vad sensul sa ii purtam peste burta ! nu fac decat sa incomodeze.eu burta o tin libera de orice stramtoare.
iasmi,nu te speria,se intampla cand te ridici,daca ai stat mult pe scaun.muschii se contracta,tu nu stai lejer acolo,si dintr-o data te ridici,e normal sa doara.daca te mai doare,fugi la medic,daca nu,stai linistita!
atudor,aoleu !! asa putin a mai ramas la tine?? o luna?? adica MAXIM! o sa fii probabil prima.
fetelor,sa ramana o mica regula intre noi,cum a facut atudor,sa spuneti si voi cand mai aveti FIX o luna ! macar sa stam toate cu sufletul la gura pt voi,nu doar voi singurele acolo.ca eu mai am..in urma voastra.
zina si tuu! aoleu,fetelor,ma ia asa o emotie..
raluca,LA MULTI ANI mamei tale!!
bamboletta,iar sunt razna cu somnul,apar la orice ora din noapte pe aici..
paxela,pupici si felicitari!
porumbita,probabil bebitul tau se pregateste..dar daca au incetat,eu zic ca mai sta acolo,macar doua saptamani.
cand mai ai asa si nu iti raspunde medicul,mergi la urgente,oriunde.
ktrinel,felicitari pt grasunica de 2 kg!ai pus foarte bine 13 kg,deja mai ai putin,nu o sa mai pui foarte mult.
monique,spune.i socrului ca daca asta e baiul,sa nu pui pampersi ca se obisnuieste copilul sa faca in ei,atunci la fel se va obisnui copilul sa faca in scutec direct,si-n carpa de la fund,si sa astepte sa spele mama de zor...nu tot aia e? sau cumva daca nu folosesti pampers,are impresia ca il pui direct pe wc de la o zi?
Mirona,haha sa te prinda asistentele in timp ce pandeshti gandacii sa-i fotografiezi! cred ca esti reporter si ca ii denunti..spui si tu ca iti plac mult insectele pe cale de disparitie,ca esti sigura ca esti ultima care ai sa mai vezi gandaci acolo :)))) ei ,ash!
ia uite fetele ce fac ele noaptea,cand nu au somn,dau retete de supe!kokorina,dia si ktrinel.
27+
aelita spune:
ktrinel,iubire,n-as fi in tara..dar tot cam ora aia o am...e doar o ora mai devreme,la deal la vale,tot somnambula sunt.
laura72 spune:
fetelor scuzati interventia mea,am intrat aici cautand pe cineva si am si citit.pe lista voastra nu stiu ce era,dar va spun cam ce am avut eu.pentru inceput celle ce nasteti in orasul vostru nu e necesar sa carati tot bagajul,adica 3 pachete de vata,un bax pampers,3 pijamale etc.vi le pot aduce cei de acasa zilnic cand vin cu mancare.nu stiu ce=i cu chilotii de unica dar mi se par scumpi si nu cred ca poti sta o zi intreaga cu o singura pereche.sunt lohiile sau sangerare mai abundenta cand te ridici din pat.sunt mai utile tampoanele lungi de noapte si peste ele vata.vata sterilizata vi se pune de la spital de 2 ori pe zi la toaleta de dim. si seara.chiloti de babe sa tina burta se gaseau romanesti marimi mari,de bbc la 20000 acum un an.
vata 1 pach mare
tampoane lungi de noapte 1-2 pach.
halat
pijama cu nasturi in fata
camasa de noapte pt. nastere
papuci,
prosop,
cearsafuri,
sticla de 2 l goala cu care iti torni apa la spalat in caz ca nu merge dusul sau ai cezariana si nu te poti uda cu totul.
aparat pt tantari.
periuta de dinti,sapun,sampon,pieptene,agrafe de par,forfecuta,hartie igienica2 sul.
cana,farfurie,tacamuri
pompa de san,
vitaminele prenatale,
medicamente daca urmati vreun tratament
pampers cate 3 buc /zi
pt moasa prosop,sapun,cafea,ceva bani -sunt 2 pe tura
pt medic plic si prosop sapun
anestezist plic -daca e cazul
la maternitate nu mi s-a cerut nici un fel de medicament pt.iritatii.au ei creme speciale prep in farmacie.nici sapun,sampon,servetele,hainute.erau infasati in scutece si radiator in salon.vara le cere blusita ca e f. cald.
nu vad rostul cremelor,ceaiurilor cu astea aveti timp sa va dati acasa.
peste haine cand mergeti la alaptat vi se da un halat caragios cu taieturi in dreptul sanilor pt. alaptat.bluzele cu nasturi in fata sa puteti scoate sanul usor.inainte sa mergeti la alaptat stoarceti,mulgeti un pic sanul sa se inmoaie si asa bb apuca mai usor sfarcul.cand vine laptele sanul e f plimnsi dur si apuca greu.primul lapte e totdeauna mai slab sa hidrateze,iar daca mulgeti un pic suge direct grosul .nu asa veti proceda acasa.va sfatuiesc sa-i dati cate un singur san la o masa sa pape cat mai mult grosul nu un pic de apa de la amandoi.
pozitia de somn,odihna indicata pe partea stanga asa ajunge sangele mai usor la placenta,mai ales la mamele cu tensiunea crescuta.sub burta puneti un pui de perna sa nu mai cada burta la vale.
ptr. cele ce fac cezariana e cel mai bine pt. mama si copil ca aceasta sa se faca cand deja a inceput travaliul.atunci bb e complet pregatit si pulmonar si neurologic.in plus plamanul secreta nu stiu ce substanta doar cand se declanseaza nasterea.lactatia se instaleaza aproape imediat sub infl. hormonilor.eu asa am facut desi aveam indicatie de cezariana si dr. voia sa o programeze.
mie mi s-a parut muuult mai usor cand era mic,decat acum cand trage si deschide tot.
sunt convinsa ca unele lucruri le stiati si voi.sper sa va ajute cu ceva experienta mea.
va doresc nastere usoara si copilasi sanatosi.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
Ktrinel spune:
laura72, multumim mult de sfaturi...uite asa mai revizuim liste si mai ascultam si alte pareri.
probabil ca pana a fost moderata, mesajul de la luciah a aparut mai tarziu. nu va trece pana mult timp pana cand va fi live si ne vom conversa in direct. asa ca fiti binevenite amandoua.
aelita, ce sa inteleg din "as fi in tara"...tot enigmatica vrei sa ramai ...no problem , as avea si eu cu cine conversa la orele astea cand romancutzele dorm...![]()
![]()
Ktrinel si
Ana Julia 33sapt
asiza spune:
Buna dimineata....
M-am ingrozit cand am vazut ce logoree ati avut ieri la scris, dragele mele...lipseste omul putin din fata computerului si are de recuperat vreo 7 pagini
....asta e!!!
Eu am fost si ieri la gimnastica pentru gravide si, din nou, s-au inscris 6 gravidutze noi!!!! Mama, cate gravi!!! Nu stiu in orasele voastre, dar aici e dezastru! Un an foarte productiv! ![]()
Apoi, profitand de vreamea foarte frumoasa de afara, ghici ce?!? Nu, n-am fost la plaja si nici la piscina...Mi-am luat covoarele din casa si m-am dus la mama cu ele (ca sta la curte) si le-am spalat...Am mai scapat de o grija...nu trebuia neaparat facuta operatiunea asta, dar e binevenita, fiindca sigur n-o mai fac curand...Sa nu ma certati...de fapt mama mea le-a spalat, eu am asista-o mai mult ca nu prea m-a lasat sa fac nimic!
Vreau sa va multumesc ca ati fost foooarteee prompte cu TEMA ZILEI si m-ati mai luminat si pe mine cat de cat cu chilotii...musai sa merg sa-mi cumpar ca tanga mei raman tot mai mici pe zi ce trece!
Pentru fetele care nu cred c-am pus 20 kg...sa stiti ca asa e, intr-adevar...voi vreti sa fiti dragute sau poate nu se observa prea bine din pozele puse (ca am si poze in care se vad sunculitele, da' alea nu le pun
)...
Va tzuc si revin....
Oana
28+ cu
Denis Cristian
asiza spune:
Asaaaa, vad ca ati povestit despre cat de multe (sau nu) se cumpara pentru spital...adevarul e ca unele lucruri de pe fel de fel de liste si listutze mi se par si mie inutile, dar cred ca fiecare stie ce e mai bine pentru ea si e destul de informata despre conditiile din spitalul unde va naste...Miro, stii ca io-s aia care m-am mirat ca unele dintre voi cumparati pana si trusa pentru peridurala, dar acuma am belit si mai tare ochii cand am vazut ca tu ti-ai luat chiar si ocitocina si gluconat de Ca!!!!! Mi se pare fantastic! Sa nu te superi, ca n-o zic cu rea intentie...pur si simplu m-am mirat, dar cand am vazut ca povestesti si de gandaci....infiorator! 

Oana
28+ cu
Denis Cristian
asiza spune:
Lorym, la caruselul ala pentru care am facut io o fixatie
, luminitele functioneaza si cand nu merge melodia, nu? Ca n-am chef sa-l pun sa cante de cate ori am nevoie de lampa de veghe la bb!!!! Mersi pentru raspuns! 
Simo a scris pe forum.....woooww...
...hai ca ne intalnim mai tarziu, gagico la un suculet, ceva!!!! 
In legatura cu numele "david"...intr-adevar e foarte la moda in generatia noastra, insa daca voua va place, nu vad nicio problema...mie mi se pare un nume foarte frumos, anyway...
Bamboletta, am vazut ca intrebai ce medicamente/calmante luam cu noi la spital...pai, in afara de Garmastan si cremele pentru bb, nu iau nimic...ca au ei tot ce trebuie!!!! Oricum o sa-mi intreb si medicul despre asta, ca nu vreau sa raman descoperita, desi sora-mii si prietenelor mele care au nascut deja acolo nu le-a trebuit nimic!
Ktrinel, felicitari pentru bb-lina grasuta si inteligenta!!! 
Alex, inca n-am comandat nimic de pe acel site, deoarece unele lucruri sunt mai scumpe ca in magazinele din Cluj si, cu transportul platit tot de mine, mi se pare ca ies cam scump...inca mai verific una alta! 
Luciab, bine ai venit in
...
Chinico,
...umorul tau inteligent ma binedispune intotdeauna...asa ca mi-am permis o portie buna de 

...
Si tot eu mai trimit un ultim mesaj...si gata...merg iar la culcarica...ca, deh, noi dormim in reprize!!!
Va
pe toate!!!!
Oana
28+ cu
Denis Cristian