Mamici de martie - aprilie 2007 (6)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Multumesc Katink dar crede-ma ca tot meritul e al lui bebicu, nu al meu . Ca si eu am incercat de nu stiu cate ori sa ma las si nu am avut vointa, ca altfel nu se explica.Ma ajuta foarte mult si sotul ca nu mai fumeaza in preajma mea, ci numai in balcon cu usa inchisa.Dar trebuie sa simta si el ca face sacrificii pentru fotbalistu' lu' tata
16+

It's easy living with eyes closed

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

Buna fetele!
Bun venit noilor burtici! Sa aveti sarcina usoara si bebici sanatosi.

Revin si eu dupa un weekend la Piatra-Neamt, de fapt am stat mai mult intr-un sat din apropiere. Drumul a fost cam lung, dar a meritat pentru aerul curat de acolo.

Ati umplut o multime de pagini iar mie imi este foarte drag sa citesc, pentru ca regasesc la voi mare parte din gandurile si framantarile mele. Chiar ma gandeam sa va intreb la ce ati renuntat de cand cu sarcina; personal n-as putea sa spun ca am renuntat la ceva. Am senzatia ca bebe imi dicteaza foarte clar ce ii place si ce nu. De la bun inceput nu am mai suportat cafeaua, nu neaparat gustul cat mirosul. Imi cere multe fructe. Am redus mult painea, la recomandarea doctoritei, pentru ca am luat mult in greutate in primele 3 luni si bine am facut, in luna a 4-a nu am mai luat aproape deloc. Cam atat cu renuntarile.

Am incercat toate calendarele postate de voi si peste tot a rezultat ca ar fi fata, iar mie doctorita mi-a zis foarte clar ca e baiat. Sper sa nu se schimbe la urmatoarea ecografie, ca abia ne-am obisnuit cu ideea si am ales numele.
Va pup si va doresc o saptamana frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna burtici.
Si eu am fumat aproape un paket pe zi.
Din ziua ca am stiut ca sunt insarcinata automat m_am lasat de fumat si acuma mie si rau de la mirosul de tigara.
De mancat mai bine sa nu ma intrebati pt ca mancam foarte mult si de toate mai putin mezelur cu toate ca avem . am fost multumita ca nu am avut gretur .Si nu m_am ingrasat mult 4 kg in primul trimestru.
va sa aveti grija de voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

quote:
Originally posted by Katink^

......... care sincer nu doresc nimanui, oricat de bune va sunt voua tigarile, cateva luni nu cred ca moare nimeni daca nu fumeaza.
Nu am nimica cu cei care fumeaza, doar ca eu nu inteleg de ce gravidele nu se pot abtine de la fumat.

Stiu,stiu.....cam asa gandesc NEfumatorii.
Nu ma astept sa ma inteleaga cineva,si nici nu ma astept sa aud "fumeaza linistita,ca nu-i nici un pericol...!",ca stiu ca nu-i asa....
Va admir pe toate care n-ati pus tigara in viata voastra in gura si pe cele care au avut vointa sa se lase in timpul sarcinii,tot respectul de la mine!
DAR as fi vrut sa aud pareri de la cele care au fumat,de la cele care stiu ce-i aia....as fi vrut sa aud variante de cum s-au lasat,si nu neaparat cum poate afecta asta bebelul (asta stiu deja).
Stiu ca merit si sa fiu certata si sa primesc bataita....

OOFFFFF,as fi vrut sa zic mai multe,dar ma abtin.....e greu sa spun eu ce simt acum.....
Oricum multumesc tuturor celor care mi-au raspuns.....

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Mihaelaaa, si eu recunosc, am fumat. Dar cu ceva vreme inainte sa fac bebe (ziceam eu un an) mi-am propus sa ma las de fumat. Nu a fost unu au fost doi - si mai bine.
La mine a fost relativ simplu sa ma las ca ma intrebam mereu de ce fumez si raspunsul era: de anturaj, ca nu ma dadeam de ceasul mortii daca nu fumam. Vointa am avut si am reusit relativ usor, chiar daca dupa cateva luni imi venea sa mai trag cate un fum.
Dar, dupa ce eu am renuntat definitiv la tigari nu mai suportam mirosul si fumul de nici o culoare, si nici pe barbatul care efectiv mi se parea ca "pute" a tigara cand venea acasa. Si "l-am rugat" sa se lase de fumat, sa nu il mai vad ca fumeaza in casa.... afara cu el si tigarile lui(saracul fuma pe geam, cu mana spanzurata cat de departe putea el inafara camerei, apoi nu a mai fumat deloc acasa). Ptr el asta era cel mai greu lucru de realizat ptr ca era fumator inrait si vointa ii lipsea cu desavarsire.
N-am reusit sa ne intelegem cu vorba buna si atunci a urmat o
in care i-am spus clar si raspicat ca daca nu se lasa de fumat nu facem nici un bebe. L-am atins la punctul sensibil si probabil si tonul meu a fost destul de hotarat incat m-a crezut ca as fi in stare sa ii fac asta si a renuntat. O vreme nu am crezut ca va reusi ptr ca a mai avut tentative nereusite. Dupa cateva luni insa am inceput sa il cred, si acu ii spun ca sunt tare mandra de el ca se tine tare.

Poate te ajuta cumva ce ti-am povestit.
Acum, faptul ca esti ar tb sa te motiveze mai mult ca niciodata sa renunti. Gandeste-te ca omuletul ala in miniatura din burtica ta tipa din toti plamanii sa renunti si ca nu poate face prea multe sa te convinga sa faci asta.

roxana 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonic22 spune:

Buna viitoare mamici... sunt o gravidutza din Pitesti in 17 saptamani.Si la mine tot prin martie e preconizat marele eveniment.
Am tot citit aici si am vazut ca luati destule pastile, eu nu iau decat acid folic... doctoru mi-a recomandat sa iau si no-spa, dar pe mine nu ma doare deocamdata nimic. nici nu stiu ce sa fac, ca nu m-as indopa aiurea cu medicamente . In fine, o intrebare daca stie cineva : acidul folic se ia pana la sfarsitul sarcinii?

Multumesc, va pup si sarcina usoara !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna gravidutelor! Ce va mai fac burticile? Vad ca ati inceput sa simtiti cum misca bebeii. Eu inca nu-l simt. Am crezut acum vreo 2 saptamani ca-l simt dar acum nu mai sunt sigura. In privinta hainelor.... stau rau. De cumparat nu mi-am cumparat nimic special ca nu exista marimea mea. Mi-am luat o pereche de raiati normali pe care trebuie sa-i dau la modificat. mai am o pereche de blugi modificati de mine cand am fost la parinti iar bluzele slava Domnului astea ma incap. Nu am burta foarte mare dar alti pantaloni nu-mi mai vin. Oricum la mine se cunoaste ca sunt insarcinata adica si necunoscutii imi spun.
ROXANICI sunt foarte frumoase numele care le-ai ales. Eu una nu m-am gandit inca. Eu asociez numele cu copiii care-i cunosc si cum la gradinita am o multime de copilasi dragalasi imi va fi greu sa aleg un nume.
Le urez si eu bun venit noilor burtici. Iar fetele care au 10-14 sapamani si mai au contractii sa nu se ingrijoreze ca mai toate am trecut prin asta. Cu No-spa si stat in pat trec.
Eu sunt super ocupata cu serviciul si cu vizionarea apartamentelor. Din pacate timpul trece si noi tot nu gasim nimic. Daca apare ceva ok ca pret si locatie atunci sunt probleme cu pretul, daca gasim ceva sa ne placa pretul e prea mare si tot asa. Plus ca sunt disperata ca se tot scumpesc. iar astia cu agentiile sunt in mare parte niste nesimtit si sarlatani. Nu stiu cum sa te prosteasca sa cumperi orice la un pret exorbitant + comisionul lor bineinteles.

18

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

M-am uitat acum prin pozele noastre iar la mine e o chestie bizara... Poate si la altele si n-am observat. Denumirea pozelor s-a amestecat. asadar o poza cu mine singura se cheama eco. Iar poza cu bebele la ecograf la 12 sapt se cheama in strand. dragut, nu? De ce s-a intamplat asta oare? Ca initial era bine stiu sigur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Buna seara fetelor

Bun venit noile gravidute in grupusorul nostru - sarcini usoare si doar bucurii pe parcurs

Sa spun si eu cite ceva despre cit ati vorbit - de mincare - of- inainte de sarcina am crezut ca am sa fiu cea mai cea mai exemplara - si am fost... doar pina au inceput greturile, ca dupa aia maminci ce poti nu chiar ce trebui. acum mi-au trecut gretuirle - incerc sa mainca sanatos, dar mici nu exagerez, chiar daca nu am de ex. anticorpi la toxo- maninc si slaninica, si mezeluri(rar, dar maninc), oua fierte foarte mult(tot rar), coca-cola beau mai mult cind merg la nashi, la ei este asta in toata ziua si ma apuca si pe mine pofta, mai sunt si porstii care le maninc dar acum nu mi le amintesc. Recunosc maninc putin, nu ca mii frica sa nu ma ingras-nu prea am pofta de minjcare- seara ciond ajung numar fuygitiv in gind- mda am mincat brinza asta-i caliu bine, am mincat cea asta-i proteine si tot numarind ma linistesc si sunt multimita.

De hainute pentru gravide - se vede putin burtica si mi-am cumparat pantaloni raiati cu vreo doua marimi mai mare - arat foarte bine, chiar sunt sexy in ei si ii tiri peste tot, ceva altceva- poate cind a creste burtica am sa merg la croitoreasa mea - ea inainte de nunta a spus ca viseaza sa-mi coase rochite pentru burtica- o ador si am sa merg sa vad ce idei are pentru mine.

De simtit ma simt bine - stiti ca aveam uterul in tonus - am telefonat medicul si mi-a spus sa iau no-spa de 3 pe zi si magneB6 - m-am simtit mai rau zilele trecute, seara chiar foarte rau, azi deja mai bine.

Incep sa simt bulbuci in burtica - se foieste bebelusul - il simt cind ma intind pe spinare si stau cumincioara - foarte incet dar il simt

In rest - astept cumincioara 24 octombrie - cind il vedem pe bebe

Ramonic22 - acidul folic isi face efectul daca este luat cu 3 luni inainte de concepere si in urmatoarele 3 luni de sarcina - dupa, nu are efect pentru ca sistemul nervos este dezvoltat cit de cit si ceea ce trebuia sa previna (de ex. spina bifida) anume se face in primele trei luni. Dar sunt mamicute care nu au luat acid folic si bebeii sunt sanatosi - eu nu iau acid folic de la 15 saptamini.

Pupicei - si mai revin

16 + bebe Calin

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kisstherain999 spune:

Buna seara,

fetele care a-ti comandat de la Tara unde este "tabelul cu marimi"? Vreau o pereche de blugi dar nu stiu ce marime imi trebuie.
Edite: am gasit tabelul.

In burtica am o Smarandita

kiss
13+
Anumita muzica se asculta cu vantul in fata! si degeaba lasi in jos geamul de la masina ...

Mergi la inceput