Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

katink, e faina treaba cu Elterngeld, voi o sa profitati de el, nu? Kindergeld se modifica? ca vad ca nu scrie nimic.

yasmine, eu nu am vazut dar tb sa merg zilele astea din nou la Ikea si am sa caut plapuma mare. Si lenjerii:)

samadhi, pe mine m-a deranjat tonul, nu muzica. Din pacate nu e prima data dar asta e, unii chiar nu stiu mai mult.

claudia, cu siguranta vor deveni amintiri, insa drumul e presarat din pacate si cu frustrari. Asta e, tb sa trecem peste ele si sa invatam cat mai repede sa "intram in randul lumii".

weekend placut!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Katink, si eu multumesc pt. linkuri,eu nu auzisem,se pare ca o sa primesc si eu ceva ca la lara nu am primit nik. Nu stiu cum o sa se calculeze la mine, eu fiind selbständig,nu am inteles exact...Pt. cei care nu au lucrat inainte de sarcina s-au calculat 300€ (lunar?) pt. ceilalti 70% din netto dar pt. selbständigeri n-am bunghit cum este..Oricum,m-as multumi si cu aia 300 mai ales ca nu ma asteptam la ei :) . Si itram si la Geschwisterbonus ca bb se naste inainte ca Lara sa faca 3 ani dar nici aici nu stiu cum se face calculul si daca märia mea intra la socoteala...

In timpul primei sarcini am facut vreo 15 echo si in asta am facut deja vreo 5-6 (la fiecare control)

Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Carmi,Dana,Osna,Lauraa multzam mult pt raspunsuri. Pe 28 am din nou programare la medic si o sa il intreb mai multe. Am doua prietene care au nascut aici si tot aici si-au urmarit sarcinile. Prima la medicul asta la care merg si io acum si a facut in total 3 eco in 2004 si a doua la alt cabinet care intr-adevar a platit 100E si a facut N eco. si nu ma aflam in nici una din situatii. De asta v-am intrebat. Laura vad ca si tu ai multe la activ.

Cit despre cursurile de integrare hmmm, departe de mine de a creea dispute. Legea integrarii cred ca are aproape 3 ani, face referire la faptul ca toti strainii care nu au un certificat de limba germana, minumul nivelului B1 de la VSH tre sa urmeze aceste cursuri. Visa o primesti initial pe o perioadat de N ani/luni si ei te informeaza ca tre sa faci cursurile astea. Unii iti spun chiar mai multe ca statul iti asigura inclusiv un loc la cresa sau sunt cursuri care au Kinderbetreeung. Si alte info referitoare la costuri.
Am cunoscut unii oameni care erau aici de 10 ani si tot au fost nevoiti sa faca aceste cursuri. De asta spuneam ca sunt multe reviste care incearca sa o faca cunoscuta.
Acum depinde de fiecare functionar/birou/land cum aplica si cum explica emigrantului aceasta lege.
Personal consider legea buna pt ca odata ce ai ales sa traiesti aici trebuie sa inveti limba.Si ii mai scoate si pe unii din societatile lor inchise.

tinatache, cred ca tu vrei sa contrazici neaparat dar e bine ca recunosti pana la urma ca "Nu am auzit de astfel de cursuri".
Si daca tot stabilesti reguli pe aici ar fi mai bine sa le respecti tu mai intai si apoi vezi ce fac altii.

Blackpanterro, pai te cred ca esti mandra la ce frumusete ai!!! Noroc ca ai scris aici ca nu mai deschid de multa vreme pag 1.
Oricum, blond cu okii albastri trece sigur a bastinas

Si nu in ultimul rand am facut si noi cunostintza cu Sarbatoarea Sf. Martins. Pt copii mi s-a parut f frumoasa. Si inca se serbeaza.
Dar parca pe 11 e sarbatoarea religiosa, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

quote:
Originally posted by Katink

Pentru cele care nu stiati deja:
www.ard.de/ratgeber/finanzen/banken-und-geld/elterngeld/-/id=355342/nid=355342/did=484116/4xz148/" target="_blank">Info la Elterngeld

Inclusiv informatii despre Geschwisterbonus si altele www.finanztip.de/recht/steuerrecht/elterngeld.htm" target="_blank">aici

Numai bine,

Katink cu Galusca si Dulcineea mea Emma-Andreea

multumim mult pt info. Daca mai ai le asteptam, sunt multe info de care nu stim si ar fi pacat sa le pierdem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

DidiAlex, tu trebuie sa intelegi ca nu toti oamenii din societatea germana au locuri de munca flexibile sau mai mult de atat stau acasa si nu fac nimic..... Sotul meu stie bine engleza de multe ori i-a folosit asta si nimeni la Auslaenderamt nu a vrut sa vorbeasca in engleza cu el.... si atunci cum sa faci un curs de germana cand iti vine munca si banii din care traiesti nu ti da statul german, atunci faci ceva pe acel curs si traiesti asa..... eu consifer ca nu toti au nevoie de el. Si sa vad intr-o luna ce vor face cei de la Auslaenderamt, nu ii vor prelungii viza doar din acest motiv ??? Adica ne obliga sa ne mutam in America ??? Sa o mai vad si pe asta ! Eu am cetatenia germana si dupa lege nu are voie sa-l scoata pe sotul meu afara atata timp cat eu traiesc, pot ei cere tot ce vor, nu toti functioneaza si traiesc dupa legiile lor imbecile.
Pentru integrarea unora sunt bune astfel de legi mai ales ca la inceput nu ai de lucru si depinzi de stat, dar nu pentru toti care traiesc aici, si muncesc platind impozit statului !!!! Exista diferente care ei ar trebui sa le vada !!!

Mergi la inceput

Da Alina exista legea asta de cam 3 ani asa cum a zis DidiAlex mai sus, dar nu cred ca o pot aplica la toti. Nimeni nu ne poate obliga sa parasim tara pe motivul acesta, ca sotul meu nu stie germana.Ce este interesant e ca nici macar el nu vrea cetatenia, si nu stiu la ce i-ar folosi cursurile alea de germana, care pe el l-ar costa 600 euro si 6 luni de zile, zilnic intre 5-8 ore la un curs.Imi spuneti mie cand mai poti sa lucrezi????? Cand mai poti sa fi cu familia ??? Nu avem si noi tot 24 de ore pe zi ???
Nu pentru toti sunt cursurile gratis, cum se stie, pentru cei care lucreaza trebuie sa isi finanteze singuri cursurile. Asta stiu ca m-am interesat si apoi am lasat-o balta vazand ca nu se poate ......
Poate sunt si altii in asemenea situatii si pot explica experientelelor.
Am invatat un lucru, cand vreau ceva sa nu mai las dupa voia altora, poti lupta pentru drepturile tale chiar daca e mai greu, si mai ales cu cei de la Auslaenderamt, pentru ca de fiecare data cand mergi dai de un alt dobitoc.
Scuze Alina, nu ma refer in toate randurile de mai sus cu privire la tine, este in general spus.Scuze, nu vreau sa te simti atacata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna fetele,

Claudia vezi ca magazinul Edeka este scump, Aldi, Plus si Lidl sant ieftine, eu cand ma duc la cumparaturi cu bebe in carut,am grija sa i-au de acasa doua sacose in care bag produsele fara sa fie nevoie de carutul magazinului.
Fetelor mie mi se pare super magazin pt. jucarii Toys de langa Real Am cumparat masuta de activitate cu reducere de la 50 € la 30 €

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki1

http://www.dropshots.com/maraki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by samadhi

Da Alina exista legea asta de cam 3 ani asa cum a zis DidiAlex mai sus, dar nu cred ca o pot aplica la toti. Nimeni nu ne poate obliga sa parasim tara pe motivul acesta, ca sotul meu nu stie germana.Ce este interesant e ca nici macar el nu vrea cetatenia, si nu stiu la ce i-ar folosi cursurile alea de germana, care pe el l-ar costa 600 euro si 6 luni de zile, zilnic intre 5-8 ore la un curs.Imi spuneti mie cand mai poti sa lucrezi????? Cand mai poti sa fi cu familia ??? Nu avem si noi tot 24 de ore pe zi ???
Nu pentru toti sunt cursurile gratis, cum se stie, pentru cei care lucreaza trebuie sa isi finanteze singuri cursurile. Asta stiu ca m-am interesat si apoi am lasat-o balta vazand ca nu se poate ......
Poate sunt si altii in asemenea situatii si pot explica experientelelor.
Am invatat un lucru, cand vreau ceva sa nu mai las dupa voia altora, poti lupta pentru drepturile tale chiar daca e mai greu, si mai ales cu cei de la Auslaenderamt, pentru ca de fiecare data cand mergi dai de un alt dobitoc.
Scuze Alina, nu ma refer in toate randurile de mai sus cu privire la tine, este in general spus.Scuze, nu vreau sa te simti atacata !

Samadhi,
Inteleg ce zici tu,e o lege noua pe care eu nu o mai stiu.
Drept ii ca eu cind am venit in '99 nu era asa.Nu am primit nici un curs gratis,absolut nimic,mi-a platit sotul o gramada de cursuri si examene,mi-am dorit sa invat foarte mult intr-un timp scurt pt ca aveam si alte interese,vroiam sa-mi recunosc diploma de facultate.Ah,nici nu se punea problema sa fi avut bani multi,pe-atunci sotul meu era doctorand in ultimul an.

Fara sa te superi pe mine,iti spun sincer ca mi se pare normal,daca vrei sa traiesti aici,sa inveti cit de cit,limba tarii.
Nu-ti cere nimeni performanta doar un nivel de bun-simt.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by maraki

Buna fetele,

Claudia vezi ca magazinul Edeka este scump, Aldi, Plus si Lidl sant ieftine, eu cand ma duc la cumparaturi cu bebe in carut,am grija sa i-au de acasa doua sacose in care bag produsele fara sa fie nevoie de carutul magazinului.
Fetelor mie mi se pare super magazin pt. jucarii Toys de langa Real Am cumparat masuta de activitate cu reducere de la 50 € la 30 €

Monica
http://community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
http://www.dropshots.com/maraki1

http://www.dropshots.com/maraki

Monica,
Aveau multe reduceri la Toys R'us?Am si eu o lista pt Mos Craciun si am inceput sa ma ocup deja de ea .
Magazinul e tare departeee dar mi-as face timp intr-o simbata sa merg la cumparaturi.

Alina

Mergi la inceput

Alina, te inteleg, dar cred ca fiecare are bunul simt sa invete cum poate si nu sa fie obligat de lege. Inveti oricum traind aici, dar sunt impotriva cursurilor obligatorii pentru toti, asta nu mai e democratie ci comunism. Si la ce am venit sa traim in Germania , nu pentru o viata mai buna??? Sau retrogradam iar spre ceea ce o data am trait ??? Unde e libertatea de a alege ??? A obliga nu inseamna decat a constrange !!! Asta e parerea mea.

Mergi la inceput