Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cklaudia21 spune:

Oana, si eu sunt ardeleanca, eu sunt de langa Mures , din Reghin. Traiesc in De de 3 ani.
Bine ai venit!!

http://community.webshots.com/user/cklaudia21

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Cristina, cind mai aveam iluzii am cumparat de la Ikea plapuma de 2,5x2,25m sunt acolo si lenjerii de pat pt. marimea asta de plapuma.
Acuma imi prinde bine ca migreaza copiii in fiecare noapte in pat la mine, ori numai Andreas, ori numai Yasmin, ori dormim toti 3 in patul meu in dormitor, si ne prinde bine, ca nu ne tragen plapuma unul altuia.

quote:
Originally posted by tinatache

quote:
Originally posted by Daconst

Patrick ne-a placut dar e copilul vecinei,deci pica.

:))) pai asa toate rudele si vecinii au copii, nu mai ai voie de folosesti acelasi nume? Si daca va mutati in x ani si aveti vecini noi cu acelasi nume?:)) Faceti si voi ca vedetele care nici cand scot copilu din spital nu stiu inca numele:))) Si la sfarsit cand il anunta au cate 5 prenume. Mi-emi place Stefan, si merge cu Const.

catinca, ai dreptate ca e inca mica burticutza:) Acusica incepe sa se vada...

mi-am luat masina de cusut de la aldi!! visul meu e sa-mi fac lenjerii de pat maaari, de 2 pers. ca aici sunt doar din alea de 1 pers., iar io cu barbatu-meu dormim sub una bucata plapuma Si apoi sa le fa cis la copii... parca vezi ca nu fac nica si ii dau dreptate sotului care-mi zice de pe acuma ca o sa fie pe postd e mobila Ati gustat bomboane din astea cu Winnie Pooh? mama ce bunnnne-s

Christel, cred ca la Posta nu costa asa de mult un pachetel, dar nu stiu exact cum e la vama in Ro. Pe autobuz nu poti trimite? ca-ti ia 5 euro pt ceva mic.

Mei, voi va ganditi la cadourile de Craciun? ce le luati la pitici ca mie mi-a cam plecat imaginatia la plimbare...

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin

Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Hello fetelor,
Ma ajutati si pe mine cu niste informatii?
Sotul meu pleaca luni intr-o delegatie la Munchen, pentru o saptamana. Va avea vreo doua zile libere si pentru ca tot vin sarbatorile si ziua lui Tudor as vrea sa-i caute ceva jucarii. Imi puteti da cateva sfaturi, pe unde sa caute, sunt ceva reduceri? Bani foarte multi nu o sa aiba, adica nu mii de euro, intelegeti voi.
Multumesc din suflet

bumbacel ingerasului Tudor (9.12.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by bumbacel

Hello fetelor,
Ma ajutati si pe mine cu niste informatii?
Sotul meu pleaca luni intr-o delegatie la Munchen, pentru o saptamana. Va avea vreo doua zile libere si pentru ca tot vin sarbatorile si ziua lui Tudor as vrea sa-i caute ceva jucarii. Imi puteti da cateva sfaturi, pe unde sa caute, sunt ceva reduceri? Bani foarte multi nu o sa aiba, adica nu mii de euro, intelegeti voi.
Multumesc din suflet

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!...

Noi in general cumparam de la Obletter-ul din Stachus.Un alt Obletter este si in EinkaufSzentrum PEP.
Jucarii frumoase,multe si de la toate firmele mai gasesti si la Galeriile Kaufhof in Marienplatz.Uneori mai sunt si reduceri.

Jucarii gasesti si pe la supermarkete mari,gen V-Markt,Kaufland dar cred ca-s mai scumpe si nici nu gasesti chiar orice.

Stachus si Marienplatz sunt chiar in centrul Münchenului,ajunge cu orice mijloc de transport,metrou sau tramvai.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bumbacel spune:

Mulumesc mult, Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Pentru cele care nu stiati deja:
www.ard.de/ratgeber/finanzen/banken-und-geld/elterngeld/-/id=355342/nid=355342/did=484116/4xz148/" target="_blank">Info la Elterngeld

Inclusiv informatii despre Geschwisterbonus si altele www.finanztip.de/recht/steuerrecht/elterngeld.htm" target="_blank">aici

Numai bine,

Katink cu Galusca si Dulcineea mea Emma-Andreea

Mergi la inceput

Bine ati venit Claudia si Oana .

La multi ani sarbatoritilor de ieri,Mihaele si Gabrieli!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia.P spune:

Buna ziua tuturor!

Oana, si sotul meu mi-a spus ca Essen e un oras frumos asa ca abia astept sa terminam cu aranjatul casei sa putem sa mergem sa vedem imprejurimile. In CentrO am fost o singura data si cam in fuga insa sper sa revin cu ceva mai mult timp si ceva mai multi bani ca e loc mult de cheltuit din cate am vazut. Timpul insa....

Inca nu avem perdele la geamuri, covoare pe jos, sotul e cu serviciul si colac peste pupaza, s-a imbolnavit si Stefan, baietelul nostru. O raceala micuta dar care da mari batai de cap. Ii curge nasucul, nu poate sa respire bine, ii lacrimeaza ochii si a avut febra 39,3 de am ajuns la medic urgent. Totul e spre bine acum, dar de azi-noapte a inceput sa si tuseasca asa ca i-am luat un mucosolvan... sa vedem cum o sa mearga. In consecinta n-am mai apucat sa ma duc sa ma inscriu la cursuri. Nu sunt obligatorii pentru mine aceste cursuri dar orice imigrant se poate inscrie din cate am inteles eu.

In rest... micile placeri ale imigrantului cu cas la gura:
-a venit un nene sa-mi aduca nu stiu ce comanda facuta de sotu' meu si mi-a pus in fata un dispozitiv electronc cu pix ca sa semnez. M-am prins eu despre ce e vorba insa nu vazusem pana acum asa ceva la postasii din Romania asa ca am fost putin surprinsa.
-vizita la farmacie condimentata cu explicatii suplimentare ale farmacistei din care n-am inteles o boaba dar i-am multumit frumos;
-vizita la medic pe care am facut-o cu sotul meu si in timpul catreia, de fapt in sala de asteptare s-a gasit un tatic vorbaret care s-a lansat in discutii cu sotul meu si care la un moment dat zicea ceva de Romania iar eu ma uita ca vitelusa la poarta noua...

Sper sa vina o zi in care toate astea sa fie doar amintiri amuzante nu chiar realitatea zilei.

Va urez numai bine! Pa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo fetelor ! Nici eu nu am mai intrat pe site din cauza unei raceli care m-a pus la pat cu febra, acum mi-am revenit si e mai bine.
Bine a-ti veniti Claudia si Oana !
CLAUDIA - ma gandesc ca acum iti e mai bine totusi, nu te alarma si nu intra imediat in panica, nimeni nu te pune la un nivel de inferioritate asa ca nu trebuie sa ai teama cand mergi in societate.Asa cum au spus si fetele inaintea mea, trebuie sa-ti faci timp sa citesti dar in germana !!! Sunt povesti pentru copii simple de citit, citeste cu voce tare la inceput si citeste-i baietelului tau, si asa nu iti va face el observatie daca ai gresit sau nu, dar cand te auzi pe tine citind iti dai seama unde ai gresit in pronuntie. TV, ziarele, comunicarea cu altii la fel ajuta la invatat, eu cred ca vei reusi incetul cu incetul, important e sa nu disperi, nici un bebe nu invata sa vorbeasca in 2 luni , asa ca.... ai rabdare.
In ce priveste limba engleza, daca mergi in orasele mari, poti sa vorbesti engleza, cel putin in Muenchen am intalnit si la Penny Markt 2 vanzatoare care stiau engleza. Iar la Aldi trebuie sa fie si nuci descojite. La fel si eu ca Cristina am folosit caruciorul de bebe la a cumpara alimente, nimeni nu mi-a spus nimic.
BUMBACEL- parerea mea despre jucarii este la fel ca cea a Alinei, centrul e plin de tot felul de surprize si ieftiniri mai ales acum inainte de sarbatoriile de iarna.
CRISTINA - eu cred ca DidiAlex, intr-un raspuns s-a referit la faptul ca unii de la Auslaenderamt pun conditii de invatare a limbii germane, altfel nu primesti viza.La fel am patit si eu cu sotul meu, sper sa nu fie vreo problema ca inca nu stie bine germana, pentru ca datorita lucrului nu putea sa se inscrie la nici un curs, dar cei de la Auslaenderamt sunt cam caposi cu legile lor.... sper sa avem noroc in ziua cand le vom trece pragul !!!!.....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by samadhi
la faptul ca unii de la Auslaenderamt pun conditii de invatare a limbii germane, altfel nu primesti viza.La fel am patit si eu cu sotul meu, sper sa nu fie vreo problema ca inca nu stie bine germana, pentru ca datorita lucrului nu putea sa se inscrie la nici un curs, dar cei de la Auslaenderamt sunt cam caposi cu legile lor.... sper sa avem noroc in ziua cand le vom trece pragul !!!!.....

Samadhi,
Despre ce fel de conditii e vorba???
E prima oara cind aud si sunt de ani buni pe-aici,am o gramada de cunostine care,cind au primit viza,chiar nu stiau germana.
Bineinteles ca nici eu nu am stiut deloc cind am primit prima viza,prin '99 si pt ca aveam de semnat mai multe hirtii,mi-au tradus in engleza ce scrie in ele.

Seara frumoasa va doresc!

Alina

Mergi la inceput