Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manu spune:

quote:
Originally posted by samadhi

Hallo Manu,
Unde ai dat fetele la dans??? Poate imi spui si mie. Si eu vreau sa o dau pe a mea, la fel consider ca la dans e mai multa miscare ca la balet. Baletul are mai multa gratie dar nu stiu cat mai ajuta in viitor, cat se mai cere ......
Merci.

Eu le-am dat la noi in Garching, desi mi-as fi dorit sa le dau aici http://www.circulo.de/. Pentru mine ar fi fost mult prea greu sa ma deplasez cu toate 3 dupa mine pana acolo. Poate mai tarziu o sa caut ceva mai bun. Important este ca le place. Nu stiu exact care sunt telurile acestui curs. Pe afis scria ceva de miscare si creativitate. Nu cred ca le invata deocamdata un anumit stil de dans.
Manu

Poze
aniversare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

manu, e o dulceata aia mica! sa va traiasca toate 3

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Merci Manu, pentru raspuns, Garching e foarte departe de mine, iar site-ul ce mi l-ai dat sa ma uit pe el e interesant, dar si asta e localizat in partea opusa de unde stau eu si nu pot ajunge cu fetita mea la 15 sau 16 acolo, pana o iau de la gradinita si drumul pana acolo inca o ora dureaza mult prea mult, ar trebui sa intreb daca nu au putin mai tarziu de ora 15-16. Sau daca altcineva mai stie si alte site-uri rog sa mi le dea as fi recunoscatoare. Multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

quote:
Originally posted by tinatache

amonar, te mai intreb o data: te-ai uitat pe linkurile de la mine? ca sa stiu daca te ajuta sau nu. Uite aici pt calculul sumei pt asig.:
http://www.ikk-direkt.de/Beitragsrechner_Allgemein_97_7_7.html

Partea pe care o platesti tu e Arbeitnehmeranteil.

Mersi tinatache!!
Singura problema e ca nu inteleg totul si nu se potriveste chiar totul ca sa pot sa completez datele. Cred ca se cere un procent pe care il platesti acum si numele asigurarii la care platim acum dar nu este in tabel pt ca noi platim in Olanda. Chiar daca ne vom muta in Germania trebuie sa platim in Olanda la o asigurare speciala care are relatii cu asigurarile din Germania. Oricum am vazut in linii mari cam cat am plati daca trebuie sa ne mutam la o asigurare Germana. Dar nu inteleg ce e procentul ala de 0.9%.
Oricum mersi pt lamuriri!!!

(pozeKailan)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Amonar
Dar nu inteleg ce e procentul ala de 0.9%.

pai de aia ti l-am si dat, sa vezi aprox. cam cat ai sa platesti:). Exact vei sti doar dupa inscriere. Si oricum daca voi o sa aveti relatia asta asig. Olanda-asig. Germ., asta numai voi stiti cum functioneaza. Acest procent se adauga peste ce e in lista, dar nu-i chiar asa de mult.
Cu placere!

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corail spune:

Samahdi,

eu nu stau departe de tine( in Sendling)! Te rog, daca ai timp, sa imi trimiti PM cu adresa pediatrei din Aubing! Daca e buna, merita drumul pana acolo( cu masina de unde stau eu nu e asa de departe)!
Si azi noapte s-a trezit fetita de mai multe ori din cauza tusei!!
Poate e mai bine sa treaca raceala de la sine , fara medicamente( in Ro se prescriu foarte repede medicamente la copii), dar asa se chinuie copii pana le trece! Dar asa isi intaresc sistemul imunitar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Multumesc mult de raspunsuri,sunteti grozave.
Alina,o sa te contactez in legatura cu botezul,daca il vom face aici.
Cristina,asa ma gindeam si eu ca la scoala n-ar trebui sa se vada...dar sotul isi punea problema asta.

Katink,asa o sa fac sa nu dau banii aiurea pe lucruri inutile...desi tentatia e mare,mai ales la primul bb.

Manu,sa nu ma uiti cu certificatul de nastere...acum nu e graba pina in ianuarie.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 30+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Daconst

Cristina,asa ma gindeam si eu ca la scoala n-ar trebui sa se vada...dar sotul isi punea problema asta.

e normal, dana, si noi ne-am facut 1 milion de probleme, ba cu numele ba cu una, ba cu alta, numai sa nu aiba mai tarziu motive sa se simta altfel. Si e mai bine decat sa nu te gandesti si sa-l cheme Gheorghe cum am intalnit eu pe cineva, de era un chin pt bietul copil sa-si spuna numele.
A mea cand o intreaba cineva cum o cheama deja raspunde: Andraaaa. inevitabil: Sandra? Ea: nuuuuu, andraaaaa!!!!!. Si e nume simplu, da' daca stiam ii puneam si noi Alexandra sau ceva mai comun aici... Ma rog, noi am zis ca-i simplu si scurt

O zi buna! si maine cica e soare si frumos!

Cristina
Explica-mi, si am sa uit
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

quote:
Originally posted by Daconst
Manu,sa nu ma uiti cu certificatul de nastere...acum nu e graba pina in ianuarie.

Ai nevoie de certificat de nastere international cu apostila. Cand iei certificatul de nastere german ceri si unul international si intrebi acolo exact unde trebuie sa pui apostila.
La noi se iau certificatele de la Standesamt si apostila de la Regierung von Oberbayern.
Apoi trebuie sa traduci certificatul international la un traducator autorizat.
Mai ai nevoie de niste declaratii notariale, care se dau direct la consulat.
Certificatele de nastere ale parintilor si certificatul de casatorie.
Uite si link-ul de la consulat cu ce ai nevoie http://munchen.mae.ro/index.php?lang=ro&id=1045.
Si nu trebuie sa te grabesti, noi l-am facut cand avea bebelusa 3 luni, dar daca ai nevoie de certificat sa nu lasi pana in ultimul moment ca nu se mai da pe loc. Iar daca vrei s-o treci in pasaport dureaza 3luni de zile.

O zi buna!
Manu

Poze
aniversare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Multumesc mult pentru urari, idei, sugestii. Mi-ati fost de maaare ajutor!!! O sa va povestesc ... dupa, cum ne-am descurcat.
Anca

Mergi la inceput