Viata in Germania (38)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krysta spune:

Buna fetelor
Am absentat o mare perioada din lipsa de internet, dar se pare ca acum e totul in regula.
Am si eu nevoie de informatii si nu stiu unde sa le caut, imi pare rau daca repet intrebari puse.
Sunt inscrisa la FH la o sectie in engleza, si as vrea sa stiu cum pot sa iau un beuraubung - cred ca asa se scrie, inca nu ma pricep bine cu germana, si ce implica acest lucru.
Poate stie cineva....
Multumesc
Krysta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Uitati aici fetele http://www.vega-direct.com/wga/deko/weihnachten/index.hsp

Preturile mi se par mai ieftine decat in magazine si mult mai frumoase....

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of jalapenos.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

DidiAlex, eu din pacate tot cu pneumonia ma lupt. Acum o am pe mama ajutor în gospodarie, asigurarea i-a preluat costurile de transport. Noroc cu ea, altfel ar fi trebuit sa stau la spital si n-as mai putea alapta fetita. Sarcina usoara si ai grija de tine!
Country girl, daca copilul vorbeste franceza, poti încerca aici:
www.le-jardin-internationale-kita.de
Sanatate tuturor si profitati de vremea buna!
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

krysta, te referi la Beurlaubung? Adica vrei sa suspenzi studiul pt o vreme? Din pacate nu stiu ce sa-ti raspund, la FH este un birou de Beratung, mergi acolo si intreaba. Daca nu stii germana, aici sunt persoane speciale pt studenti straini, care stiu si alte limbi. Sau incearca sa trimiti un email.

enn, de atata vreme esti bolnava?? biata de tine, nici nu-mi vine sa ma gandesc prin ce treci. Chiar daca mama ta e la tine, copiii tot cu tine vor sa stea, cel putin asa e la mine. Bunica e buna la facut treburi dar copiii... Offf, iti urez insanatosire grabnica!

Mai, ma faceti sa ma simt bine cu sutomer service-ul in Germania, ca incepeam sa cred ca sunt eu nebuna de ma cert cu toata lumea. Nu chiar cu toata dar uneori te iau de idiot, pe bune. Cum schimbi tonul cum se schimba si foaia. Acuma vin de la Aldi, tampitul ala de automat de sticle nu mi-a luat 6 sticle, i-am zis la unu si a zis sa le numar si sa le arunc in container ca-mi da banii. Apoi m-am asezat la alta casa si un Azubi idiot imi zice pe un ton... nereproductibil "si cine le-a vazut??". I-am zis sa nu se uite asa la mine ca am facut ce-a zis colegul lui. imediat "da,da, ma scuzati, n-am vrut sa insinuez nimic" (asta era zambetul lui). E adev. ca se fura mult dar daca tot nu au incredere sa vina cu mine la container si sa le numere, ca nu ma supar. Gata, m-am descarcat.

amonar, casele sunt mai ieftine in DE?? cat costa in Olanda ca aici la mine e 300K un apart de 3 cam cu gradina., iar juma de casa dubla sub 500000€ nu gasesti. Poate la tara e mai ieftin dar acolo n-ai job, ca marile companii IT (multe) sunt in München, sau oricum in orasele mari. Ti-au folosit linkurile alea? ca ti-as mai da una ref. la asig. medicala. Aici procentele variaza in fct de casa de asig., noi avem la IKK 12,9%. O fi mult, o fi putin, cert e ca suntem toti asigurati pe asig. sotului si serviciile de baza sunt incluse. Chiar si la desntist, nu platim nimic pt carii normale sau ctrl. de juma de an. Mai mult ... scoti bani din buzunar, casa plateste totusi o parte din chelt (la implanturi, chestii complicate). Mai nou si Kinderbetreuung (chelt cu gradi, cresa, Hort=unde raman copiii dupa scoala, pana la ora 4 sau 5) se deduc din venitul impozabil. Cresa: eu am asteptat 10 luni, dar depinde f mult de zona, in nord am inteles ca e mai bine organizata treaba. Daca stii exact unde ai sa stai, poti suna de pe acum sa te inscrii. Daca priemsti loc prea devreme il refuzi si o rogi sa te astepte ca ai niste probleme de rezolvat. Te trece din nou pe lista si data viitoare cand ajungi la rand, te suna (in mod normal!).

referitor la Hort: chiar nu stie nimeni daca 150€ e cu/fara mancare? Asta am gasit pe net dar mi se pare putin sa fie cu tot cu masa de pranz.

samadhi, bine ai venit! suntem multe din München, unele ne cunoastem altele (inca) nu. E un oras superb, imi place de mor. Cu toate preturile mari si chiriile, nu as pleca de aici. La ce Amt ai avut probleme? La KVR te sfatuiesc sa fii la ora 7.45 la usa, cand deschide, si in 10 minute ai terminat. Altfel am asteptat si 2 ore. Tb sa stii cum sa-i iei, ca sunt si ei oameni si vad multe la viata lor. Eu una nu as putea lucra in asa ceva, iti tb o rabdare de fier. Din fericire se rezolva multe prin posta.

referitor la scoala: nu mai stiu cine se plangea ca nu se dau note la sc primara: din 2003/2004 s-au bagat notele, cel putin in Bayern. Pt mine e o veste tare buna, mi se pare stupid sa nu ai idee daca e bun sau nu copilul tau, unde are nevoie de ajutor si unde nu...

gata, ma duc sa preg. cina ca acusi incep mancäiii mei:))

Weekend placut la toata lumea!

Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samadhi spune:

Hallo Cristina,
nici eu nu as pleca sunt de 10 ani in Muenchen si tot aici ne-am gasit deabia un apartament la 4 camere, luna viitoare ne mutam.
E foarte frumos, mai ales ca vine Craciunul, si sper sa fie si zapada....
la KVR am avut oarecum unele neplaceri cu viza pentru sotul meu ca nu a vrut sa ii dea mai mult de 1 an, si el e american.Asa ca mergem sa le batem la usa dupa Craciun, sper sa nu avem surprize..... Toate cele bune si ne mai vedem pe site....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Enni ,vai,vai,tot bolnavioara?Sanatate multa iti doresc!Iti scriu pm.

Amonar ,voi ati luat casa la granita cu Olanda?
Daca da,preturile difera foarte mult de ce avem noi aici,in sud.Pe linga granita cu Olanda(12 km nord de Osnabrück)locuiesc socrii mei si cam stiu preturile si e mult mult mai ieftin de ce e aici.

Cristina,mamica unei fetite de la Marie de la gradi are si un copil in clasa 2 care merge la Hort si zicea ca da 220/luna.Habar nu am daca e cu mincare,intreb cind o vad.

Eu nu stiu ce sa zic de scoala,cit de buna sau rea e .Sotul meu zice ca e asa si asa spre slab,nu ma pot lua dupa el pt ca el e fff pretentios,doar e profesor la origini .Inca culeg informatii ,in 2 ani fiica-mea merge in clasa 1.Ce stiti de scolile private?

Fetele,nu m-ati lamurit .Fac copilasii vostri engleza la gradinita?Hai,ziceti-mi,tre'sa ma 'otarasc weekendul asta daca o inscriu sau nu.

Seara faina!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Buna seara!

As avea si eu nevoie de sugestii/informatii in legatura cu felul in care se organizeaza pe aici zilele de nastere ale copiilor (8 ani). Poate vreunul dintre piticii vosti a fost invitat pe la colegi sau ati invitat voi. Va rog sa imi scrieti si mie:
-cam ce fel de mancare se serveste in afara de tort?
-ce le-ati dat voi de ocupatie copiilor, ca sa nu se apuce de rele sau sa se plictiseasca?
Sunt foarte incurcata deocamdata pentru ca nu stiu cati dintre cei invitati vor veni. Asta aflu luni. Pana atunci trebuie totusi sa imi fac un plan "de atac".
Astept sugestiile voastre! Pupici!

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Himmelsduft spune:

Buna seara fetelor!

Enn, multa sanatate, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva.

Cristina, Alina, Didi, Helbi cite un

Va doresc un weekend placut la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

tinatache si Alina
Da, noi vrem sa ne cumparam/construim casa la granita cu Olanda. Sotul meu are serviciul langa granita cu Germania. Intr-adevar preturile sunt f. convenabile acolo langa granita cu noi. In Olanda in orasele mari cam ca si la voi de la 300K in sus. Ce e mai ieftin e mai vechi si mic.Si noua ne-ar place f. mult undeva la tara, cu natura mult asi liniste. Asa ne-am saturat de oras si aglomeratie si murdarie....E f. frumoasa Germania cu padurile ei...
Dar totusi sa sti ca ma sperie tariful asig. de sanatate la voi. Pai daca am avea asigurarea voastra ar insemna ca am plati vreo 752 euro pe luna. Si nu am inteles, sotul tau plateste pt toata familia? Noi platim aici 227 euro pe luna neto pt 3 persoane, adica pt noi doi ca pt copil e gratis. Adevarul e ca in olanda si angajatorul plateste o parte dar se trage inainte de a primi neto in mana asa ca nu stiu exact cat este. Deci pana la urma voi platiti 12,9% neto sau bruto? Ce vi se ramburseaza din procentul acesta? Cam mare diferenta intre 752 la voi si 227 la noi ce platim....Si aici la fel, totul este "gratis" pt ca este inclus in asigurare.

(pozeKailan)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AncaG spune:

Daca nu iti e cu suparare: stii deja/v-ati hotarat, unde anume vreti sa va mutati, in ce localitate aproape de granita cu Olanda? Te intreb deoarece si noi locuim aproape de granita cu Olanda si Belgia (langa Aachen). Poate o sa fim vecini/vecine.

Mergi la inceput