scoli cu program prelungit
Aveti copii la o scoala cu program prelungit? Cum vi se pare, este avantajos pentru copil sau nu? Stie cineva de astfel de scoli in sectorul 6 sau aproape de sectorul 6? Fetita mea merge la scoala la anul si nu stiu ce sa fac. Deocamdata adun informatii. Va multumesc pentru ajutor.
Raspunsuri
ronin spune:
Buburuza draga, stiu ca este una pe la Billa. Mai mult de atat nu stiu sa iti zic caci nu m-am interesat. Fii-mea abia are 2 ani si jum. Am auzit intamplator de ea si am bagat la ca, caci si Irina va merge la o astfel de scoala; alta solutie nu avem.
Unde anume exact, nu stiu, dar cred ca nu e greu de gasit...Daca afli mai multe, zi-mi si mie, te rog...ca sa stiu...
ronin spune:
A, am uitat sa iti mai spun ca mai sunt 2 pe Panduri, aproape de intersectia cu 13 sept, daca te intereseaza zona...
valentinag spune:
Eu stiu de una care se cheama Sf.Andrei,este pe la valea ialomitei cred.A fost nepotul meu acolo,statea pana la 4 parca.
"La vita e bella"
poze
Cary spune:
Scoala 117 de la Pasajul Lujerului, nu am copil acolo asa ca nu pot sa-ti dau mai multe informatii.
Succes!
cge spune:
Asta cu imbracatul si incaltatul nu e adevarat: la inceputul sapt. ii duc lui Victor (clasa 1 - merge la afterschool dar in sect2) schimburi ptr toata sapt ca si incaltaminte.
Si de controlat chiar daca merge la after school, tot il controlezi.
Ai n-ai timp, asta ti-e jobul de parinte.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
simali spune:
Avantaje:
- copilul invata sa-si faca lectiile singur si-si asuma responsabilitatea lor. Nu mai trebuie sa tragi tu de el sa se apuce de teme, vine cu treaba aproape facuta si acasa nu mai sunt convulsii pe marginea subiectului.
Dezavantaje:
- sta 10 ore imbracat si incaltat cum a plecat de acasa.
- pierzi controlul asupra lectiilor pe care le face la scoala, si mai ales la mate asta-i un impediment: nu mai stii daca este ceva ce nu a inteles si ar trebui mai bine explicat acasa, iar cu matematica se construieste ca un zid din caramida, fiecare lucru neinteles in seamna goluri mari si probleme mai tarziu.
- vine obosit frant, si nici macar nu are toate lectiile terminate (de regula se fac numai partial).
Cred ca programul after school ar trebui ales numai in situatii extreme, cand nu ai pe nimeni care sa te ajute cu copilul.
O pensionara din bloc ar putea sa fii o buna optiune...
Persis spune:
Draga Buburuza
Am si eu doi copii la scoala si stiu ce inseamna sa te gindesti la ce vei face cind va incepe scoala. Cum spunea cineva mai sus, o scoala cu program prelungit inseamna bani si dezavantajele ca nu ai control prea mare la ce se intimpla acolo, apoi copilul vine obosit , sta incaltat si imbracat nu stii daca maninca bine, cit se odihneste. Iar un lucru important mai ales la cl I este sa se odihneasca o ora cel putin inainte de lectii. Mai ia in calcul si distanta pe care o parcurge pina la scoala, care e foarte importanta deasemeni. Ce marele adevar este ca scoala nu mai e ce a fost, invatatoarele nu-si dau interesul, spun din experienta nu trebuie sa fie o lege. Dar vei auzi multe astfel de cazuri si discutii cind va incepe scoala. Si daca nu te ocupi tu acasa de el nu faci nimic, iar cu matematica are dreptate ce a spus doamna de mai sus. Sfatul meu, ca una care am trecut pe aici este: sa te ocupi tu de el, sau varianta alternativa sa gasesti pe cineva de incredere, o alta mamica (care are rabdare si se pricepe la lectii!!!)o cunostinta, o ruda dispusa sa te ajute. Ca sa nu constati dupa un timp sau niste ani, ca degeaba merge la scoala. Crede-ma iti spun cu sinceritate si din experienta, daca vrei ca copilul sa invete trebuie sa te ocupi tu de el sau cineva de incredere, daca nu ai alta solutie. Eu am vazut asta cu ai mei, cind eu am lucrat si nu m-am mai ocupat bine de ei, s-a vazut !!! Si aud foarte des la mamici la scoala lucrul asta si cu cine vorbesc tot asa spune, trebuie ocupat de copil ca sa invete. Inca ceva, nu te lasa influentata de nimeni si nimic, tu trebuie sa iei decizia cea mai buna, ca tot ce spune unul si altul pe forum, nu poti face lege din ele. Sunt cazuri particulare, nu e vorba de un fenomen.
Succes in toate Persis
angy11 spune:
O conostinta,cadru didactic are nepotele la un astfel de program,ea e invatatoare si nu e deacord cu aceasta solutie,nasii copiiilor mei au apelat la aceasta solutie si au renuntat rapid la ea.
In reclamele publicitare apar ok,tentante,dar sunt doar niste reclame
cortez spune:
Buburuza, in cazul in care doresti un program prelungit la scoala, iti recomand step by step. In sectorul 6 mai exact la Orizont este scoala 193 care are si semiinternat si step by step, diferenta este ca la semiinternat se strang copii din mai multe clase si isi fac lectiile singuri dar sunt lasati dupa ore un pic mai nesupravegheati, la step au in permanenta o invatatoare cu ei.
Eu am baietelul la clasa I step by step si regret un pic ca nu l-am mai tinut un an ca sa intre la domnul invatator, acesta va lua anul viitor clasa I, iti pot spune ca este un invatator f. comunicativ si f. f. dragut, care pe noi ne-a cucerit la inscriere.
Acum depinde pentru ce invatamant optezi step by step sau traditional.
O zi buna!