oala sub presiune
Raspunsuri - Pagina 2

claudia_a spune:
wow, multe multumiri trebuie sa aduc celui care a inventat oala sub presiune. O am de un an de zile si este prietenul cel mai de baza in bucatarie... gatesc aproape orice in oala asta: ciorbitza, sarmale, varza, ardei umpluti, ciorba de burta, rasolul de vita, zarzavatul de salata Boeuf, fasolica, mazarea...
La ciorba si in general tot ce contine carne - mai intai dau intr-o apa carnea pana da un clocot, arunc prima apa si apoi pun la oala "minunii" carnea cu apa si zarzavatul! Las cam 30-45 min dupa ce incepe sa fluiere!!
Spor
Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica


dulcetica spune:
Simali,adica tu faci o fripturica la oala sub presiune?Cum stii ca nu se arde?Nu se duce lichidul si se face scrum?Aveam impresia ca o conditie este sa fie 2 degete de lichid deasupra a ceea ce rei sa fierbi.
Danyce ar fi perfect sa pui retete si cel mai important timpul necesar.Tocmai am vazut o emisiune care avea invitat un super bucatar care a explicat ca "fiertul in prostie" distruge aroma ,mirosul si gustul.A exemplificat cum trebuie fiarta varza...cum s-ar spune in cazul spaghetelor "al dente"(habar n-am daca am scris corect).Fiertul prelungit strica mincarea de aceea obisnuinta noastra de a fierbe cu orele nu e buna.Specialistul acela a explicat si argumentat ca mincarea rezultata e balast si inafara de calorii n-are nici un aport.


Klaus29 spune:
de dimineata am incercat sa fac ciorbica si .... a fiert totul ... dar oala nu a suierat deloc ... aveti idee de ce???
Claudia si bebe Andrei (13martie2004)
http://community.webshots.com/user/klaus29100
si
NOUTATI 2006
http://community.webshots.com/album/547409738gamZWG


danielac spune:
eu folosesc oala sub presiune de 7-8 ani si sunt extrem de multumita! acum mi-am luat a doua oala mai micuta!
nu se poate sa fiarba fara sa scoata sunetul de fasaiala...
Dana


akella spune:
Claudia, cand speli oala curata bine capacul si mai ales fluiericiul sa nu fie infundat!
"Pentru Barbye, una dintre noi - trebuie sa ajuti!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472


simali spune:
dulcetica. pun amestecul de vin-ulei numai pana ceva mai sus de jumatatea cantitatii de carne. In oala sub presiune evaporarea este extrem de mica. Nu se arde daca nu o fierbi in prostie. Pentru inceput, ca sa fii sigura, poti sa iei capacul pe la jumatatea procesului si sa te uiti daca nu scade lichidul. O singura data mi s-a prins putin carnea, dar atunci chiar am exagerat si am pus lichid putin de tot.
Klaus 29- un alt motiv pentru care este posibil sa nu fi suierat este ca nu ai inchis supapa. Lasa supapa in jos pana la capat sau inchide-o daca ai clapeta de inchidere pentru supapa.
akella. Fierbi mult prea mult legumele. Nu ai nevoie de mai mult de 10 minute pentru legume. Singurele care firb mai greu sunt boabele uscate de fasole, mazare, linte, naut, etc.


simali spune:
Iata niste timpi de gatire:
- carne de vaca - 20-30min
- carne de pui - 20-28min
- carne de vitel sau miel - 12-15min
- ficat - 3 min
- curcan - 23-26 min
- peste file - 5-8 min
- supa de legume - 4-6 min
- conopida - 5-8min
- fasole verde - 4 min
- ceapa - 3 min
- cartofi 4-10 min
- spanac - 1 min
- rosii - 1 min
- dovlecel - 2 min
- vinete - 2 min
- morcov/pastarnac - 5-10 min


catutza spune:
Eu tocmai vreau sa-mi iau o oala sub peresiune,cu puncte de fidelitate cora , dar citind la voi ca e periculoasa, ca trebuie curatat bine capacul si desfundat...ma las pagubasa. Nu vreau sa stau cu teama ca fac vreo greseala si va bubui oala.I-mi pare bine ca am gasit subiectul asta inainte de a lua oala.
Spor la gatit si mare atentie !
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)


simali spune:
catutza. Nu am auzit pe nimeni caruia sa-i fii bubuit o oala sub presiune de buna calitate, cumparata din magazine serioase, dupa '89. Oala sub presiune nu-i o bomba.


Burtocika spune:
Eu mi-am luat din Cora, inainte sa vad ca e la cadou cu punctele de fidelitate, am apucat s-o cumpar ... Sper sa fie ok, eu am avut acasa la mama din aia ruseasca si fierbeam la ea porumbul, sfecla, pipotele, carnea pt ciorba, legumele pt salata boeuf, ieseau super ... acum am luat-o pt bb, ca sa gatim mai sanatos.
Foarte utile sfaturile voastre, mai dati retete cu timpi de preparare !
Boghi
poze Goanga
si alte poze
