Mamici de sept-oct 2006 (83)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Gety, stai linistita, stiam ca dr Gavrilut e singura anestezista care face epi, am crezut ca te-ai exprimat si despre doctorita ta in sensul ca ele 2 colaboreaza la fiecare nastere naturala cu epi, ceea ce e f posibil, fiind amandoua in Clinica I. Oricum nu prea cred sa existe, cel putin in Ro, un medic specializat atat in obstetrica-ginecologie cat si in anestezie.

Eloise, ohhh, biata de tine, dupa ce ca te-ai deplasat pana la dr de fam, nici macar nu ti-ai rezolvat problema si trebuie sa mai faci si maine un drum. Iar atitudinea pensionarilor e aceeasi peste tot, chiar imi amintesc cum se certau prin august, cand trebuia sa-mi fac niste analize, care sa intre primii si faceau ei pe loc o "lista de asteptare" dupa bunul plac. Nu zic ca n-au muncit toata viata si acum trebuie respectati, dar totusi ar trebui sa arate intelegere si unei femei insarcinate, careia nu i-e usor sa stea si sa astepte pe la usile medicilor (de multe ori in picioare). Mai ales ca, de regula, pensionarii intra in vorba, povestesc cum a fost in razboi, cum era pe vremea lui Burebista....ma rog a lui Ceausescu, si le trece timpul mai repede. Pe cand biata graviduta nu stie cum sa termine mai repede treaba pe-acolo ca sa mearga acasa si sa se odihneasca.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

MamiLili mare dreptate ai cu anestezia
Am uitat sa spun ca am pus poze noi in albumul Sebastian-Mihai.

_
mamica de ingeras Sebastian Mihaipoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:
Originally posted by MamiLili
Oricum nu prea cred sa existe, cel putin in Ro, un medic specializat atat in obstetrica-ginecologie cat si in anestezie.

Pai nu... nici eu nu prea cred sa existe, si nici n-ar avea rostul... anestezistul are treaba lui, sta la capul tau, te monitorizeaza... ob-gyn-ul are alta treaba, te asista in travaliu/expulzie sau te "casapeste"/coase la cezariana. Nu poate fi 2 in 1!

quote:
Mai ales ca, de regula, pensionarii intra in vorba, povestesc cum a fost in razboi, cum era pe vremea lui Burebista....ma rog a lui Ceausescu, si le trece timpul mai repede. Pe cand biata graviduta nu stie cum sa termine mai repede treaba pe-acolo ca sa mearga acasa si sa se odihneasca.

Lili in sapt 38 cu

Egzakt! , de acord cu Burebista! Ei oricum se plictisesc acasa asa ca in locuri publice, pe la cozi si-n sali de asteptare socializeaza de minune cu cei de varsta lor! Abia asteapta sa intre-n vorba: "Si... aveti nepoti, doamna?" "Am, doamna, 3, doi de la fata si unu de la baiat" etc...

Eu am o banuiala... pe masura ce lista gravidutelor se subtiaza si tot mai multe dintre noi devin mamici ocupate, pe la jumatatea lunii o sa ramanem pe baricade aproape numai noi doua, Lili, si-o sa ne dam replici tip ping-pong! Si mai radeam de pensionari...

Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CamiSol spune:

Buna mamicilor!
In sfarsit am ajuns si noi acasa.
In primul rand vreau sa felicit toate fetele care au mai nascut intre timp, sa fie sanatoase si ele si bebeii lor. Nu am mai citit nimic din urma dar sper sa recuperez.

Bebe Luca este foarte cuminte. Nu prea stie sa planga . Doar sa pape si sa doarma. Am stat mai mult in spital din cauza mea ca am facut hemoragie la o ora dupa nastere si am avut si un hematom urias care mi-a rupt toate atele care mi le pusese doctorul. Si a trebuit sa ma coase din nou ( vreo 2 ore ) si sa ma tina mai mult sub observatie. Acum suntem amandoi sanatosi , eu ma misc cam greu dar sper sa imi revin repede. Cand o sa am timp poate o sa scriu si eu povestea nasterii, care nu a fost foarte frumoasa pentru noi. Bine ca bb e sanatos !

Am sa pun si ceva poza in albumul comun.

Va pup pe toate si nasteri usoare in continuare!

Cami si Luca-Ionut
Pozici cu burticutza
Album Luca Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Fetelor multumesc pentru urari si pentru galerie
Lyana trompele mi le-au legat pentru ca la cum arata uterul meu sigur nu va mai face fata la alta sarcina. La echo nu s-a vazut nimic. Dar de vreo doua saptamani aveam dureri cumplite ,de asta am si insistat sa-mi faca cezariana mai repede.
eloise hai sa-ti impartasesc ceva din “experientele “ mele poate te ajuta .
Prima nastere a fost prin cezariana cu anestezie generala si a fost destul de netraumatizanta. M-au dus in sala de operatii si pana sa ma dumiresc eram pe masa cu o masca pe fata si s-a rupt firul. ( poate singura chestie mai neplacuta a fost sunetul instrumentarului pe care l-am auzit pana sa adorm). Legatul, sonda urinara, prinderea venei s-au facut cat eu dormeam .
Acum am facut cezariana cu rahi. Sonda mi-au montat-o inainte de anestezie , dar n-am simtit nimic. In sala mi-au facut anestezia si m-au intins pe masa. Cum atmosfera era foarte relaxata, toata lumea glumea nu m-au stresat legatul si montarea branulei. Inainte de cezariana am vorbit cu anestezista si i-am spus ca sunt tare panicoasa asa ca pe langa rahi am beneficiat si de alte “droguri” care m-au facut sa savurez la maxim momentul ( faptul ca iti auzi coplul plangand prima data si ca-l vezi imediat este extraurdinar ). Iar atunci cand mi-au spus ca am aderente si uterul rupt am fost asa de impresionata ca am adormit ( probabil ca ma si plictisisem ca operatia a durat 2 ore si ceva ). Intre cele doua tipuri de anestezii asa alege acum fara ezitare rahi .

"Poti fi increzator in ziua de maine daca umbli astazi cu Dumnezeu!"
Alexxia 37+ cu Thea si Ruty 5 ani

RUTY DOMNISOARA DE ONOARE

PETRECERE RUTY

POZE

Pentru Barbye, una dintre noi- trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Alexxia multumesc pentru impartasirea experientelor tale! Si eu as prefera sa fiu constienta in timpul operatiei, mai ales pentru a-mi vedea, sau macar auzi baietelul din prima clipa! Din pacate la Iasi nici macar rahi nu e practicata la scara larga cand e vb de cezariene... cred ca le e mai comod sa anestezieze general si sa nu se complice! Offf, o sa vad eu... O sa fie bine intr-un fel sau altul!

Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

CAMI bine ati venit acasa! Imi pare rau sa aud ca ai avut asemenea complicatii dureroase... Sper ca acum esti mult mai bine! Ce scump si grasuliu e bebe Luca!

Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by eloise

quote:
Oricum nu prea cred sa existe, cel putin in Ro, un medic specializat atat in obstetrica-ginecologie cat si in anestezie.

Pai nu... nici eu nu prea cred sa existe, si nici n-ar avea rostul... anestezistul are treaba lui, sta la capul tau, te monitorizeaza... ob-gyn-ul are alta treaba, te asista in travaliu/expulzie sau te "casapeste"/coase la cezariana. Nu poate fi 2 in 1!

Asa ma gandeam si eu, ca fiecare are treaba lui si nu poate un OG sa monitorizeze functiile vitale ale pacientei asa cum o face anestezistul. Fiecare cu treaba lui.
quote:
Mai ales ca, de regula, pensionarii intra in vorba, povestesc cum a fost in razboi, cum era pe vremea lui Burebista....ma rog a lui Ceausescu, si le trece timpul mai repede. Pe cand biata graviduta nu stie cum sa termine mai repede treaba pe-acolo ca sa mearga acasa si sa se odihneasca.

Lili in sapt 38 cu

Egzakt! , de acord cu Burebista! Ei oricum se plictisesc acasa asa ca in locuri publice, pe la cozi si-n sali de asteptare socializeaza de minune cu cei de varsta lor! Abia asteapta sa intre-n vorba: "Si... aveti nepoti, doamna?" "Am, doamna, 3, doi de la fata si unu de la baiat" etc...

Asa e! Vai ce ma mai distreaza postarile tale! Mai ales ca pe langa doza de umor reproduci exact situatia reala.

Eu am o banuiala... pe masura ce lista gravidutelor se subtiaza si tot mai multe dintre noi devin mamici ocupate, pe la jumatatea lunii o sa ramanem pe baricade aproape numai noi doua, Lili, si-o sa ne dam replici tip ping-pong! Si mai radeam de pensionari...

Sigur asa o sa facem... deja vad ca replicile noastre se succed si discutia are aerul unui dialog.
Ma duc sa-mi pun proteza ca sa mananc ceva...si apoi iti mai povestesc despre nepoti si despre cat de tare eram eu pe front, cum ma luptam si cu rusii si cu nemtii in acelasi timp...
Eloise 37+ cu
EU
Virsta bebe

Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

CamiSol, bine ai revenit acasa, lasa c-o sa te refaci repede si-o sa uiti experienta neplacuta. Bucura-te de bebe, el e cea mai mare realizare! Sunt convinsa ca atunci cand il privesti iti ia durerea cu mana.

Daca mai are cineva curiozitatea cum se face anestezia la Iasi, raspunsul e simplu: cu bata . La naturala n-ai parte de epidurala, la cezariana n-ai parte de rahi...asta e!

Lili in sapt 38 cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Suntem pe pagina 2....ce faceti gravidute...mamicute?
Se pare ca la ora asta gravidutele isi fac amiaza si mamicile sunt afara cu bebeii....
Of ce mie ciuda cu postarile astea...parca vad ca iar imi apare postarea pe o alta pagina...
sper sa se rezolve treburile mai repede ca nu imi plac.
pupici

_
mamica de ingeras Sebastian Mihaipoze

Mergi la inceput