Curge nasul. Ce sa-i dau?

Curge nasul. Ce sa-i dau? | Autor: simona_filipas

Link direct la acest mesaj

Buna ziua mamicilor.
Am un baietel de 1 an si 4 luni si de vreo saptamana a inceput sa tuseasca. Mai intai sec. Am sunat pediatra si ne-a dat Ambroxol. Problema mea este ca dupa o saptamana de Ambroxol tusea a devenit productiva si ne-am umplut de muci. Nasul reusesc sa-l curat cu greu cu pompita dar gatul? Ce sa-i fac ca-i plin de muci in gat. Voi cum ati procedat?

Simona si Dragos Octavian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Incearca sa folosesti Karvol si spray cu apa de mare pt nas. Pe noi ne ajuta.

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

Cred ca multe lichide calde cu miere si lamaie ajuta la eliminarea mucozitatilor din gat.
a venit putin frigul au inceput virozele,si noi ne confruntam cu aceeasi situatie ca si voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxica spune:

si noi la fel
ii dau sumetrolin rhinatyol pt tuse productiva si ketof...de vreo 2 saptamini tot asa o tinem cu niste mucisoriu din git care produc tuse mai ales noaptea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matildasep spune:

O singura data a fost racita , adica i-a curs nasul, si a tinut-o doar 3 zile. I-am dat panadol la inceput, karvol pe o batista noaptea, apa de mare si ser fiziologic cate 1-2 picaturi. Si o pompita te ajuta mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ja spune:

dar daca il doare gatul???..ce dati pt potolirea durerii?
al meu e racit asa cu tot tacamul...inca nu am mers la dc,azi a debutat,dar daca ajung sigur da antibiotic ca il simt ca are rosu in gat.Il mai tin o zi doua..abea apoi merg la dc(nu are febra).
Deci :
-nurofenul ,panadol.=antitermice ,antiinflamatorii...ajuta dar nu f mult
-ambroxol.eurespal,mucosolvan....=alimina mucozitati..bun ca avem..dar inca nu curg..ne supara mai ales in somn
-ketog=tuse..care la noi acu e seaca metalica ca si cand cavitatea toracica ar avea ecou..si dupa o tuse deasta plange..clar il doare gatul
- dar ce dau pt gat?...eu racesc exact in acelasi gen ca el si parca si simt cum il doare si pe mine ma ajuta chestiile mentolate..hols...dar pt el? 1.8 ani?

Alta intrebare ar fi...e de o lun la gradi deci are exudat facut atunci ...ar putea fi bacteriana gripa?
ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana2004 spune:

Ei fetelot vreau sa va spun ca si Ioana mea de prin mai in fiecare lunacam pe 1-5 ale luni raceste dar difera de la o tura la alta...simpomele
Are 1 an si 11 luni voi ce ziceti ?
Totusi sa-i fac exhudat?
Acum vad ca are si ea ecou cum spune..Ja
Luna trecuta avea la fel tuse seaca ai i-am dat ambroxolsi incepuse sa se faca productivasi n-am vrut sa i dau alte antibiotice si am inceput sa -i dau ceai de coji de ceapa cu juma de mar si 2 nuci si i-a trecut ca prin minune....

Mariana mami de...IOANA 2006(1 an 11 luni si 4 zile..)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

cum i-ai facut ceaiul!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acris spune:

Buna,
La fetita mea de 2 ani si 5 luni merge f. bine la rosu in gat TANTUM VERDE SPRAY sau Propol Pur.
Pentru tuse sunt de acord cu ceaiul de ceapa. Si la noi merge excelent. Incearca si la farmaciile naturiste. Stiu ca se gasesc destul siropele pentru orice fel de tuse.

Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annita72 spune:

quote:
Initial creeata de simona_filipas

Buna ziua mamicilor.
Am un baietel de 1 an si 4 luni si de vreo saptamana a inceput sa tuseasca. Mai intai sec. Am sunat pediatra si ne-a dat Ambroxol. Problema mea este ca dupa o saptamana de Ambroxol tusea a devenit productiva si ne-am umplut de muci. Nasul reusesc sa-l curat cu greu cu pompita dar gatul? Ce sa-i fac ca-i plin de muci in gat. Voi cum ati procedat?

Simona si Dragos Octavian

Ser fiziologic cu seringa pe fiecare nara (cam 5ml asa, cu "presiune") ca ies mucisorii pe celalta, Nazomer sau un alt spray cu apa de mare. La noi siropurile de tuse nu prea functionau si am renuntat la ele, mai ales dupa ce un medic mi-a spus sunt mai mult pentru linistea mea, a parintilor, in gneral, ca nu prea au efectul dorit. Daca, totusi, continui cu ambroxol, acesta nu se da la mai putin de doua ore inainte de culcare si trebuie sa bea multe lichide.

Sanatate multa!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/ileanastama/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmenbr spune:

Sunt disperata. Baietelul meu a luat 10 zile antibiotic dupa ce l-am lasat 3 saptamani cu o tuse, dandu-i tot ce am stiut eu mai bine, doar-doar i-o trece, insa dupa cateva nopti in care tusea pana vomita si tot nu se oprea tusea, am ajuns la antibiotic. Insa lunea trecuta am terminat antibioticul si sambata, deci dupa 4 zile, a inceput din nou sa tuseasca. Nu tuseste la fel ca data trecuta, tuseste doar de cateva ori pe zi si de vreo 2 ori noaptea, dar tuseste. Si asta dupa antibitic. Imi vine sa o iau pe campii.
Asa ca acum vreau sa incerc si cu ceai de ceapa si nuci. Fac orice ca nu mai vreau din nou antibiotic.
Cum se face ceaiul ala din ceapa si nuci please?!!!!

Carmen & Ericutz (15.06.2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68525 " target="_blank"> Povestea nasterii!

Am un anisor deja!

2 anisori...uraaa!

Mergi la inceput