"Cei mai iubiti dintre paminteni" :-) (1)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Iaca iesi Stefan cel Mare(nu-i zic si sfant, ca nu-i si parerea mea). Mirarea mea cea mare e pentru locul 2, a fost Carol I, nu ma asteptam ca romanii sa-i dea atatea voturi.

Chestia cu Stockholmu' ii pe bune, inca nu stiu cand. Daca nu va fi de rev, atunci la anul sigur.

dorulets, merci de pont. De la Budapesta am zbura noi, ca-i mai aproape. Bratislava e prea departe de noi si nici nu avem cu ce merge. La Budapesta la aeroport sunt curse de microbuz de 2 ori pe zi de aici din SM. Acu' trebuie sa ne hotaram...daca nu va fi nicaieri de revelion, atunci undeva prin martie-aprilie, sigur, ca nu ma poate tine atata timp sutzul acasa :)).

adeluts, rayu...cum e de rev pe la voi? Frig, zapada banuiesc ca da...dar e sarbatoare pe strazi? Ce stil de a sarbatori trecerea in noul an au suedezii?

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

hai ca pana vin fetele suedeze iti zic ce vazui io pe strazile stockholmului de revelion: uite cam asta :

Numai noi bauram sampanie de copii de anu nou ca pana sa ne lamurim ca astia au magazine speciale unde se vinde alcool se inchisera toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Knock-knock! Bunä seara!
Nu mai stiu ce examen trebuie trecut acum pt admitere in zona nordicä ...
mai e valabil? Azi oricum trec examenul si vreau sä profit!

Pt cele care vor sä viziteze nordul, Kiruna este un obiectiv frumos si cu adevärat in nord. Eu am fost impresionatä de locuri si de oameni, desi nu am poposit mult pe acolo.
Aici gäsiti www.lkab.com" target="_blank">LKAB, cea mai mare minä subteranä de minereu feros din lume care aduce Suediei miliarde, www.icehotel.com/Winter/" target="_blank">hotelul de gheatä in apropiere, traditiile lapone, carnea de ren afumatä (souvas), www.kebnekaise.nu/" target="_blank">Kebnekaise la aprox. 7 mile si bineinteles noaptea polarä .

Stockholmul dupä pärerea mea este superb vara cand se pot explora si insulele arhipeleagului, cand ziua este luuungä si apa sclipeste in lumina prelungä a asfintitului. Iarna cred cä este minunat dacä este si zäpadä, dar asta incä nu am experimentat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Saaalmidaaa, ce surpriza!!! :-)) Pai, tu mai intrebi de egzamen pe-acilea ???
Poti sa-mi faci o rezervare la hotelul de gheata, te rog??? :-))

Valeu...si Brancusi pe ce loc iesi??? (mie mi se pare roman international, serios...apai, daca nimeni n-auzi pe-aci de Eminescu, Stefan cel Mare, Carol si Jiji, apai toti stiu cine-i Brancusi si citiva Eliade!!!)....

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arboria spune:

iote cine aparu pe aici!

salmida, bine ai revenit
am salvat niste link-uri de la bucatarie, moamaaa, da' ce priceputa esti!

ne mutam la bloguri, carevasazica? de acord, va gasesc mai repede

Daca esti Pârâcios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

'neata!!
Brancusi e pe 9.Eu nu de aia l-am ales, ci pt alte 2 criterii(ca la celebritate Nadia i-a luat pe toti, daca e sa fim cinstiti:D)
A reusit sa esentializeze mult din feelingu romanesc si a rasturnat p[rceptia intregii lumi aspura artei.

La sfarsit, ramasesre carol si Stfena si au fost intrbati cei din studio(oameni de vaza din cultura/media romaneasca)cu cine ar vota.Cred ca aieisit egalitate...sau un pic mai mult Carol?
In orice caz, dpdv sentimental si eu as vota ci Stefan, in cazul in care am astea 2 variante.Parca Dan C Mihailescu("aparatorul" lui Brancusi) a zis ceva de genu asta, anume ca toata copilaria ii e marcata de clopotele de la Putna:)

Ca sa vezi, ca inainte de ratiune, avem totusi sentimente.Si ce bine e!!!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

'Neata
arborici,care va sa zica, tot tu ai ramas sa stingi lumina :-))
Sabina, pai nu pentru celebritate l-am votat eu, ci pentru acelasi lucru ca si tine. Ma gindeam insa ca ar fi cam de greu de explicat unui strain despre cel mai mare roman, daca nici macar n-a auzit de el (sincer, mie tot concursul asta mi s-a parut o tevatura fara rost)

Io azi is cam ocupata cu viztele (dimineata fac io una, iar seara primesc), asa ca ca mai viu...da' mai incolo. Va pupez

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

bineinteles ca e o tampenie concursu:)))
eu o sa iau o mica pauza, pt ca am f mult de lucru sapt asta, sa-mi dati si mie noua adresa;) si tineti-mi pumnii sa-mi iasa compozitia;-))

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

naziua!
sabinel, tinem pumnii.

pregatiri de revelion?

io va propun altceva. ce-ar fi sa ne intalnim candva in perioada 30 mai-15 iulie, cand la Kiruna avem soare la miezul noptii (cu alte cuvinte e soare tot timpul 47 de zile) sau vorba lu' doruletz in Norvegia
http://www.youtube.com/watch?v=MXQyssiksu8

no, merrem vara? iarna?

io zic sa ne mutam la adolescenti, ca suntem ca Praslea cel voinic, crestem intr-o zi cat altii intr-un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

Nziua
Salmida, bine ai revenit! Vreau si io la Kirunaaaaa!

Mie mi se pare justa alegerea lu Stefan cel Mare. fara sa-i neg meritele lui carol I in dezvotarea romaniei, castigarea independentei etc etc, daca e vorba de mari romani, nu pot sa nu ma gandesc ca era roman doar prin adoptie (asta numai daca nu cumva toti taranii isi botezau pe vremea aia copiii cu nume de Karl Eitel Friedrich Zephyrinus Ludwig von Hohenzollern-Sigmaringen )
Si despre Brancusi se poate spune cam acelasi lucru dar in sens invers, in muzeele americane e prezentat ca "sculptor francez de origine romana".
Asa ca daca tot facem concursuri d'astea nationaliste macar sa respectam regula jocului, sa fie domne alesu roman neaos, nu d'asta nascut prin alte parti si nici d'ala de n-a mancat salam cu soia
Traiasca Stefan!

sabina, sa ai inspiratie la compozitii!

noi esim la plimbare ca vara indiana continua!

Mergi la inceput