Mamici de noiembrie - decembrie 2006(43)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

id pe mess este tot anateo2004.
Acum referitor la sani.Eu personal nu le-am facut nimic.Am alaptat pana la 10 luni,pana la 6 excusiv.Am baut inschim dupa ce am nascut ceai de chimen si anason cate 2litri pe zi,plus alti doi litri de babycalm la indicatiile neonatologului din spital(pt colici).Oricum aveam o sete imensa pe langa astia 4 lirti mai beam si 2 de apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Salutare..Aseara nu am putut posta nimic pe Dc..nu stiu ce s-o fi intamplat. Voiam sa anunt fetele care inca mai au curiozitati despre cezariana si anestezii k am mai postat un material pe mailul nostru de la yahoo . Sunt tot sfaturi ale unei membre DC, tot anestezist la obstetrica ginecologie, dar in Franta. Postarile ei sunt din 2004, dar mie mi se par de actualitate.Va pupic

Madalina 29+

poze recente,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dolores spune:

haideti sa va scriu ce am citit intr-o carte..despre pregatirea sanilor: schimbarile hormonale din perioada sarcinii de la nivelul sanilor, de obicei sunt suficiente. De exemplu: nu-ti freca sau sterge mameloanele cu ceva prea aspru, aceasta ii va rani si va ingreuna alaptarea...
ramane la alegerea ficareia......

dolores 31+David Cristian
poze
poze dolores

"Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Madaluta, multumim inca o data pentru material...

Oana 28+ cu Denis Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Bunaaaaaa,

Fetelor dar nu prea ati scris azi mult si ma bucur ca eu abia acum am putut sa intru, azi am stat si am robotit acasa cu asezatul paharelor vaselor etc in dulap asa ca nu stiu cum a trecut dimineata....din pacate nu am mancat nimic pana la ora asta , rusine sa imi fie dar acum plec in oras sa papam ceva bunut.

Dolores si eu ca si tine abia astept sa vad cat cantareste Lisi si cat de lunguta e sper sa fie si ea mai inaltuta cam la 1.70m vreau sa ajunga (nu in burtica) nu ca ma-sa micuta va pupacim pe amandoi

Iasmi si eu sper sa fie bine si sa nu am probleme ca bb e asa jos, bine ai venit in gasca

Va pupic pe toate burticelele si va doresc o sambata placuta!!!

Cleo 32+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna seara, gagici!
Azi nu ati prea scris. ce mai faceti?
Eu inca ma refac dupa ziua de ieri,cand am alergat in toate directiile cu ziua Iasminei. Eram rupta de oboseala,si,colac peste pupaza, la un moment dat m-au apucat niste dureri de burtica, de ma rugam non stop sa nu cumva sa trebuiasca sa cant "Happy Birthday!" si pentru Georgia.S-a calmat, mititica, in cele din urma, dar eu iar m-am ales cu o spaima destul de serioasa.
Iasmina a primit tot ce-si poate dori un copil de patru ani: jocuri, jucarii, hainute si bijuterii. Am umplut doua portbagaje cu cadouri si baloane cu heliu,asa ca mult timp de-acum incolo camera ei va arata exact ca un magazin de jucarii.
Azi am umblat iar prin magazine,insa nu prea am avut succes la cumparaturi.Am reusit sa-mi iau eu niste lucruri de la Monsoon si Zara,si cateva pentru fete, maruntisuri, de la Next.In rest, mai nimic.
acum ma duc sa ma uit la un film,ceva,si dupa aia voi face un dus zdravan, dupa care somn si iar somn.
sa aveti o noapte linistita si un somnic dulce.
va pup pe toate

32+,Iasmina si bebe Georgia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

salutare fete frumoase,

as vrea sa raportez misiune incheiata cu centrala si curatenia de dupa dar tocmai ce am constatat ca unul dintre racordurile de retur de ca caloriferul din dormitor, picura

asa ca ma pregatesc sa chem iar meseriasii aia minunati de a trebuit ca dupa 2 oameni sa muncim 5 ca sa punem casa la loc. Adica nu chiar 5 daca pe mine ma numar numai pe sfert, ca asa cum stiam ca stiti voi sa dati bataita si sa sfatuiti bine de tot, eu mai mult am stat si am dat indicatii decat am pus mana pe ceva. Dar am constatat ca nici sa te plimbi dintr-o camera in alta si sa le explici la toti ca ce si ca cum nu e usor... unde mai pui ca am aranjat si toate biblioteca singura ca acolo chiar nu las pe nimeni sa se bage, e teritoriu sacru...

asa ca mai bine raportez minunate dureri de spate, masaje facute de tati, ceva nervi, mai ales ca devizul final e cu 10 mil. mai mare decat cel initial (sigur ca am pus 2 calorifere in plus fata de planificari, dar nimic mai mult...) si eu acum ce sa fac, sa le spun sa ishi ia centrala si toate alea, ca nu mai vreau de la ei?... of-of, o sa platesc dar nu-mi convine. Asa e daca faci cu cunoscuti, nu poti nici sa te certi cu ei...

mai am putin de recuperat la citit si revin...

marcela 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcelac spune:

ar fi multe de spus, nu mai am pretentia sa recuperez din urma tot ce am ratat... La Multi Ani, Bine ai venit, felicitari pt bbi sanatosi, felicitari pt mamici harnicutze ce au aranjat camere de bbi

dar tot as avea cateceva specific:
Ank999 - ma declar campioana la dureri de spate intre omoplati, seara nici nu pot adormi daca nu primesc o tura de masaj. Am un medic f bun ce imi trateaza coloana de la o problema mai veche, ce m-a vazut chiar saptamana asta si din pacate vestile nu sunt bune. Nu e nimic de facut! Decat masaj ushor pentru relaxarea musculaturii, stat cat mai mult la orizontala, plimbari, evitat de stat pe scaun, pus mereu o pernutza la spate cand ne asezam... dificultati si dureri la respirat nici nu mai stiu de cand le am... aceeasi poveste, nimic de facut. Pe mine ma mai dor tare si coastele, se si vede cat sunt de ramase in interior fata de cat de iesita e butica... tot nimic de facut decat rabdare...

laura - tocmai a nascut o cunostinta, la 34 de saptamani, fara sa se astepte ea sau medicul. Ce itzi pot spune este ca i-au facut de urgenta injectia de maturare a plamanilor si s-au chinuit sa il tina pe bb in burtica 12 ore dupa injectie ca sa ishi faca efectul. Au reusit 11 ore jumate, dar bb a fost ok. Inteleg de aici ca este nevoie de cele aprox. 12 ore pentru un efect bun al injectiei respective. Asta s-a intamplat in Cj la clinica Gine1. Mai stiu ca nu se face decat in caz de iminenta de nastere prematura.

madalutza - vad ca nu sunt singura ce face cercetari despre cezariana, ma bucur. multumesc si eu frumos de materiale, le-am citit si cred ca sunt f utile, desi acum am o mare problema...

daca ii spun eu medicului/anestezistului tot ce stiu de acolo nu o sa se supere ca vreau sa ii dau eu lectii despre cum sa ishi faca meseria? pana la urma ce sunt eu, doar o pacienta eventual binisor informata... Cand mi-a recomandat Elevit la inceputul sarcinii si i-am dus articol de pe net cum ca nu se stie daca e un medicament bun sau nu... nici nu s-a uitat peste el si daca am vrut sa i-l las a zis ca nu, ca nu-l intereseaza, treaba mea, sa nu iau daca nu vreau. Si acum iar mi-a recomandat elevit, o pastila la 3 zile, fara sa imi faca analize sa vada daca am vreo carentza... de data asta nu am zis nimic, si ma gandesc singura daca sa il iau sau nu. Ca era faza ca nu se stia daca provoaca sau previne malformatiile la fat... dar in faza asta a sarcinii nu se mai pune problema de malformatii, deci am mai putine argumente

revin cu temele zilelor anterioare

marcela 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

buna tuturor mamicilor
azi e sambata si deci zi de umblat pt noi. am iesit din casa la 10 si ne-am intors in trecere pe la 6, apoi , dupa ce am descarcat masina, am mai plecat la o tura de cumparaturi. initial hai sa platim cablul, dar am plecat la o casierie si am ajuns la alta, nu mai intru in detalii ca ma enervez. important e ca langa casieria nr. 2 era un miniblu, de unde am iesit cu suportul de cadita. are si un cadru metalic, sprijinit intre cele 2 picioare, iar pe el e un covoras antiderapant ca sa stea cadita. mi se pare cel mai stabil , asa ca l-am luat.una peste alta, am constatat cu tristete ca nu o s-o pot spala pe bebelina in dormitor, nu e loc de suport. cadita o luam mai incolo.
a, tot de aici am luat si 3 pantalonasi, fara labute, dar o sa ii poarte cu sosetele.
dupa care hai in cautarea aspiratorului cu apa. initial am vrut unul care spala, dar cand am vazut ce mari sunt, am renuntat de urgenta si am cautat doar unul care aduna praful intr-un rezervor cu apa. nu am gasit la metro, hai la carrefour-aici am zarit ap. foto cu mini imprimanta, stie cineva ce fel de cartuse folosesc? car sunt de scumpe?-am mancat si hai inauntru. era cel din militari, deci mult mai spatios si mai putin aglomerat. nici aici nu am gasit aspirator, in schimb mi s-a facut un rau de nu m-am vazut, ca in <tinerete>, in primul trimestru, cand lesinam la tot pasul. de data asta am reusit cu greu sa nu lesin, poate si pt ca am bagat la greu dulce in mine cand a inceput sa se deregleze imaginea si sa bata in negru. imi pare rau ca nu stiu ce tensiune aveam. apoi am venit, am descarcat, hai la media galaxy. nici aici nu am gasit ce doream-acum 2 saptamani, cand nu aveam banii era bine merci pe raft, dar am intrat si la gima si am luat cantarul tefal pana la 20 de kile. e super ca i se detaseaza tavita si e ca un cantar de oameni mari,adica te cantaresti in picioare, doar ca se opreste la 20.
acum fireste ca sunt rupta. aveam si picioarele umflate de dimineata, nu f mult, ci cat sa ma chinui cand ma incalt. maine iau furosemidul, o sa merg des la baie, dar voi avea degetele mai aproape de normal. oricum nu mai sunt umflate integral, ci doar pe la incheieturi.
de abia astept sa ma trantesc in pat. noapte buna tuturor.

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

ps- am uitat ceva f important-tot de la miniblu am luat 2 suluri, adica perna de sustinut copilul cand doarme. unul are o bucata de material in prelungire care se ataseaza de cealalta cu un arici, deci e variabil, si il sustine pe bebe din fata si din spate. are si o chestie care canta in interior, si husele sunt cu fermoar sa se spele usor. dupa ce creste, cica se poate juca cu sulul mai mic, ca nu are cum sa il inghita.

chris 29+ alexandra

Mergi la inceput