Mamici de noiembrie - decembrie 2006(43)
Raspunsuri - Pagina 10
marcelac spune:
zic si eu la ce imi amintesc ca ati discutat
- pt sani nu am facut inca nimic special, masaj cu crema antivregeturi, doar. Dar tot am facut vergeturi! Am retinut recomandarea de garmastan si o sa o folosesc. Am retinut la fel recomandarea de formare a sfarcurilor desi ele se formeaza singurele as zice eu binisor... dar daca tot ziceti ca mai poate contribui si tati, o sa il las, sa abia asteapta, o sa fie incantat!
- eu o sa folosesc Pampers cel putin la inceput - norocul meu ca am o sursa f buna si il primesc gratis... sa vad daca as putea avea acces si la alte marci, sa trec pe huggies mai incolo...
- cosmetice de bb cred ca o sa folosesc sanosan, dar inca nu am luat nimic...
- nasterea stiu sigur ca o sa ma coste 15 mil. naturala sau 20 de mil. daca e cezariana, cost total (spital, medic, anestezist, neonatolog, moasa, asistente, anestezii... tot), bani pt care primesc chitanta, fara alte bonusuri, bacsisuri...
- pe ce trece vremea sunt tot mai hotarata pt cezariana, mai trebuie sa vad cum il conving pe medic... marti am intalnirea cu moasa ca m-a vazut vineri cand am fost la control si m-a "convocat" sa "te pregateasc de nastere ca nu-mi place sa veniti asha, fara sa fitzi pregatite" o sa va zic ce si cum inseamna asta marti seara, dupa ce aflu si eu.
Noi la control am fost bine, bb are caputul de 76mm, am uitat sa intreb greutatea si am uitat si dimensiunea de la femur dar stiu ca era in grafic pentru varsta lui... urina ok, e cu capul in jos si nu stiu cum sa va expil pozitia... daca eu stau in pat pe spate el e culcat pe partea stanga... cu pisiorusele catre ficatul meu dar se mai invarte. Si ramane fetita, cica SIGUR!!, vom vedea, eu tot nu cred pana nu o tin in brate.
si intr-o zi cu soare o sa fac si eu poze cu hainutzele bblinei ca se tot aduna...
iar de acum NOAPTE BUNA TUTUROR
marcela 30+
aelita spune:
kokorina.sigur ai sa tii ursuletii in burtca pana la termen,nu te nelinisti !e normal ca tu sa fii mai speriata decat noi,dar gandeste pozitiv,nu toti gemenii se nasc devreme .ai grija de tine,si ai sa vezi ca totul o saiasa bine!
aka,se mai incurca si la ecografe..nu te speria.daca totul e bine,marimea nu conteaza.
va pup,si va doresc o duminica minunata!
27
dandusa spune:
Sa aveti o Duminica frumoasa si plina de surprize placute.Ce gatiti bun ,azi?Pupici la burtici
dandusa 35 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa
kokorina spune:
multumesc fetelor,RAMSAM;ASIZA;AELITA;de urari si sper sa fie asa cum spuneti si voi si cum imi place mie sa cred......ca-mi duc harbujii pana pe la 36-37 saptamani......maine am termin la doctor si abia astept sa vad ce mai spune.adevarul este ca mi-e drag sa ma duc la doctor si in timpul controlului,ba dupa control chiar,cand medicul iti explica tot,sa aud ca-mi spune:sarcina merge minunat si ca nu sant probleme.mai vin cu noutati maine.
LORYM,dar ce cumnata ai......nu i-a gasit pe mototolii astia cu geamurile lor cu tot mai devreme cand tu inca te mai puteai misca si nu acum cand ai nevoie de liniste,ca vorba aia esti pe ultima suta de metri.te lasa cu casa(eu stiu ce inseamna sa pui termopane si cum arata dupa aceea casa)insirata si care v-a arata ca de varuit....acum cand mai ai putin si vine bebele...dar nu se gandeste ca esti gravida si ca nu acum ai nevoie de asta.....dar m-am enervat eu de situatia prin care trebuie sa treci,dar tu......nu te mai certa cu sotul din cauza surorii lui.....ca deh,e si el pe undeva la mijloc....fii tare si treci fara nervi peste asta.oricum nu te poti impotrivi si ia-o ca atare....e greu,stiu....dar incearca.
va multumesc celor care mi-au laudat carutul gemenilor.asa-i ca-i ca un ferrari si cand va fi plin cu doua mutrisoare care abia se ivesc din saculetele lor.....domane ca-mi vine sa-i mananc de pe acum.azi terminam si camera harbujilor,imi fac mulaj din gips......am treaba multa azi.....pozez si apoi postez....bine?
eu nu am dormit deloc azi noapte,nu mi s-a inchis un ochi.spre dimineata mi-a plecat sotul sa voteze si parca ma prinsese somnul.el zice ca s-a trezit fosrte de dimineata pt ca nu mai putea sa-mi asculte sforaiturile.de ceva vreme imi tot spune(cu umor desigur)ca sforai ca o locomotiva.eu nu am sforait niciodata,poate daca,pana la varsta mea s-a intamplat o data sau de doua ori.....si atunci cand eram bolnava si nu puteam respira....dar de cand cu sarcina.....adevarul este ca ma mai aud si singura si ma sperii singura de mine(de ceea ce aud)si ma trezesc.....voua vi se intampla asta cu sforaitul?si de ceva vreme am nasul mereu uscat ceea ce-mi ingreuneaza si mai tare respiratia.ce sa fac?nimic....ii dau inainte cu sforaitul...
30 + cu si
madaluta spune:
Neata....cam putine la cafeluta de dimineata....
Nu am mai avut somn de la 7 si parca am ceva dureri de burta ca la febra musculara. oare de la ce or fi? Am incercat sa dorm cu pernuta sub burtica, dar mi se pare foarte incomod...Am pus un prosop de baie impaturit in 4 si parca a fost ceva mai bine.m-am foit toata noaptea pt k nu imi gaseam o pozitie comoda....voi cum mai dormiti?
Si mai sunt ingrijorata de ceva....nu ne-a mai scris de mult veronici:e constanteanca de-a mea si sunt cam ingrijorata...Sper k flacaii ei sa fie cuminti si sanatosi acolo in burtica si sa nu li se fi intamplat Doamne fereste ceva...
Noi azi mergem la un gratar pe malul marii...asa k am scapat de gatit pe ziua de azi...
O duminica placuta si fericita tuturor burticilr si bebicilor de aici
Madalina 29+
poze recente,
asiza spune:
Buna dimineata, gravidutze!!!
Ca sa nu ies din tipare, si eu raportez somn aiurea complet azi-noapte. Si bb-loiul meu are o ora de nesomn, care azi noapte s-a intamplat sa fie intre 4-5...mai apoi, cu chiu cu vai am adormit din nou pana la ora 10.00. Plus ca mai am si vise destul de panicoase cu/despre nastere...sau, ieri dimineata spre exemplu, m-am trezit extrem de botoasa, fiindca am visat ca-mi puneam copilul la san si nu sugea si plangea mereu ca-i e foame, iar eu nu mai stiam ce sa fac cu el...si imi tot intrebam sotul ce sa fac cu el, ca nu pot sa am grija de el, etc, etc...chestii din astea...stiu ca e normal, dar e total neplacut!
TEMA zilei: si eu ma misc mosnegeste uneori, in special cand ma pun in pat sau cand ma incalt Cat despre chiote si vaiete, mereu ma plang ca-mi amorteste piciorul si ma doare spatele...si-mi imaginez ce va fi mai incolo, cand va creste burtokul mai mare!!!!!
Marcela, lasa, nu te mai necaji pentru lucrurile prost facute, bine ca s-a incheiat lucrarea si aveti si voi caldurica pentru bb-lina la iarna!
Deny, cum esti cu raceala? Ai mai mers la nunta pana la urma?
Ruxmax, dimensiunile sacului de dormit trebie sa fie 80x55 sau 90x55, pentru nou nascut...exista saculete mai miculute, adica 60x55, dar astea mie mi se par micute, deoarece bb la nastere are intre 50-56 cm si nu cred ca bb se simte comfortabil intr-un saculet fix pe masura lui...sunt si mai mari, de peste 105, dar asta e deja pentru cand mai creste! Alte mamici stiu altceva?????
Adina, Raluca, cum va mai simtiti? Sunteti bine?
Va pup pe toate si va doresc o duminica placuta!!!!
Oana 28+ cu Denis Cristian
Mirona spune:
servus gravidutze preferate,
si noi ne-am trezit azi pe la 7 - are ritual printesa mea - intre 4 si 7 - trebuie musai sa steo vre-o ora treaza - azi s-a nimerit sa fie pe la 7.
Voiam sa ma ridic sa vin sa vad ce faceti ... dar mi-era ca odata ridicata din pat ... nu ma mai pun inapoi ... asa ca mai bine m-am mai foit eu putin si intr-un final am atipit.
Am refacut lista de sarbatoriti pentru noua luna in care am intrat. Doamne ca abia astept s-o fac pe cea de noiembrie - zau ca daca tot eu o fac ... inseamna ca voi fi la termen cu printesa mea - acelasi sentiment il am si eu ca multe altele dintre voi ... sa nu cumva s-o fac mai devreme ... sa nu cumva s-o fac balanta - cand eu o vreau clar scorpioaca ca ma-sa.
Vai fetelor - am si eu o TEMA ZILEI:
aseara statea sotul in pat - ne pregateam de culcare si ma privea/observa/studia cum ma imbrac/dezbrac de greu, cum ma invart in jurul cozii pana ajung sa ma intind la orizontala, cat ma foiesc/coiesc sa-mi gasesc pozitia comoda in care sa pot sta in pat. Intoarcerea de pe o parte pe alta este un chin, mai ales seara, noaptea - dimineatza sunt si cazuri in care imi pipai burta si imi intreb bebelina pe unde e ... fiind burta atat de mica ... dar seara e un chin sa-mi gasesc o pozitie comoda.
Cu respiratii ca in travaliu - la intaririle de burta, cu gemete si icnete si cu nedespartitele sforaituri ... ne trece si noua noapte cumva.
INTREBARE: voi cum va miscati acum pe ultima suta de metrii? Cum va intoarceti de pe o parte pe alta? Si sotilor vostri li se pare la fel de greoaie miscarile voastre?
Al meu zice: nu am mai vazut gravida sa se miste atat de greu ca tine, nu mai ai dexteritate de loc, te-ai ramolit. Balenutza, butoias exploziv ...etc.
E normal sa o zica pe un ton glumetz, ne mai distram si noi ... dar chiar asa ... alte gravide nu a vazut, doar pe strada si acolo nu le vezi chinuindu-se sa se intinda, sa se intoarca de pe o parte pe alta. Si ce am vazut noi la sora-mea acum 8 ani de zile ... ce eram noi fraieri sa bagam la cap??? Aveam noi alti aburi in cabine.
Ia descrieti si voi cate una alta din chinurile ultimei perioade a sarcinii. Merci frumos.
Miro34+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
RUXMAX spune:
Nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea mea: cit de mare trebuie sa fie sacul de dormit. Al meu pare pt un copil de 2 ani, nu pt nou nascut, avind cam 1m.
DUMINICA PLACUTA!
RUXMAX 29 +
Mirona spune:
madaluta si eu ma intreb adesea de ce oare nu mai posteaza veroniciu - si cum i-o fi mergand. Poate mai stie Kokorina ceva de ea ... sa ne spuna si noua. Sper ca e ok.
Oricum - sunt fff multe fete de care nu mai stim nimic de atata timp - mi-e groaza de urmatoarea lista pe care o voi alcatui curnad - cand voi trece ffff multe nume la vrem veste despre .... etc.
Eu doar inca cu 3 perne - cea de sub burtika imi este super necesara ... doar ca e super moale si de aceea o pot tine - poate era a ta prea incarcata ... e ok si cu prosopul. Cumva trebuie sustinuta burtika - sa nu atarne - ca incepe durerea.
kokorina eu te sustin la sforaituri - si inainte le sforaiam ... dar erau mai mult niste respiratii sonore ... acum ... cred ca ma injura si vecinii. Am ritual cu sotul - eu trebuie sa rezist in noapte pana adoarme el ... pentru ca daca adorm eu inaintea lui .... a pus-o ... nu mai poate adormi din cauza concertului meu. Sper sa-mi revin dupa nastere ... dar acum e crunt. Si eu ma trezesc speriata de zgomot si-mi dau seama ca eu sunt de fapt poluarea sonora din casa. Apa nu-mi lipseste de langa pat - nasul mi-e uscat si infundat - gura la fel si asa ca beau la apa .. merg la wc ...si tot asa noapte de noapte.
Abia astept pozele - sa ne anunti.
dandusa al meu a dat azi comanda de fripturica cu pireu de cartofi, ciorba am executa-o ieri ... asa ca prea multe nu mai fac azi. Tu ce faci azi de papa?
Marcela sper sa termini odata cu faza cu mesterii ca zau nu ai nevoie de asa ceva in aceata perioada. Noroc ca ne mai citesti - ce bine ar fi niste rezumate - nu?
Lory zau ca de tine mi se rupe sufletul. Eu cred ca as fi dat deja de pereti cu sora sotului - inconstienta. Iti doresc sa te linistesti si sa nu mai pui la suflet - si exact cum spune si Koko - nu te mai certa cu sotul - el e undeva la mijloc si nu uita - iti este singurul aliat acum - el trebuie sa te inteleaga si sa-ti suporte multe in aceasta perioada. si sper sa scapi si tu curand.
Cristina asteptam pozele cand ai timp.
alexandra petrecere faina si asteptam poze la intoarcere.
na apoi fetelor - iar m-am lungit cam mult. va pe toate si mai revin.
Miro34+ cu
am o nepotică talentată, si o BB-lină zbenguită
dandusa spune:
MIRONA,
ma regasesc intocmai in descrierea ta...,sint exact la fel de greoaie in exact aceleasi momente ale zilei si cu respiratia si cu gemetele fac exact la fel...si deci....este normal.
Difera apelativele glumete pe care mi le aplica soata ...Gogosica sau Gogoasa,Babuta,Falcute...,ce sa-i faci,asta-i riscul meseriei de mamica.Spune-i lui Dani ca nu esti deloc altfel decit altel gravidute...ci esti exact ca toate celelalte.....sau poate nu!!La mine se mai adauga si gemetele de la arsuri...,care sint cele mai frecvente si cele mai groaznice dintre toate cele ce ai spus tu.Simt ca-mi vine sa ma urc pe pereti de durere si mai nou am o durere in capul pieptului,este ca si cum as inghiti ceva nemestecat...,parca orice imbucatura este mare si cu tepi...,asa simt.
Fugi si sperie-l pe Dani...,spune-i ce trebuie sa suporte alti barbati!!
dandusa 35 + si
printesa mea, Crinuta
poze de dandusa