salariu bona?
Raspunsuri - Pagina 2
cindy spune:
Of, eu nu mai stiu sa raspund la intrebarea asta... Pune in balanta suma de care spui tu (facand un calcul pe luna, in functie de ore), ce face exact, cat esti de multumita de ea, cat de multumit e copilul, cat iti permiti si, una peste alta, daca merita!
Succes!
grati.ela spune:
9mil/luna mie imi pare un salariu extrem de bun. Cumnata mea are facultate, masterat, lucreaza intr-un loc cu raspundere mare 10ore zilnic si castiga 10 milioane cu tot cu bonuri de masa.
linasobolina spune:
Ai carte N-AI parte!
Cererea si oferta, sistemul de valori, intrarea in Uniune, munca bruta, alinierea preturilor, alinierea salariilor, ce sa mai zic?
Sunt lucruri pe care Nu Putem sa le facem ,
lucruri pe care Nu Stim sa le facem
si
lucruri pe care NU VREM sa le facem.
PENTRU TOATE ACESTEA PLATIM.
ecou spune:
9 milioane mi se pare un salariu rezonabil. cunosc persoane care muncesc pe bani mai putini 8 ore pe zi, la program si disponibilitate la suturi din partea sefilor.
Parerea mea este ca e greu sa gasesti o bona care sa aiba grija de copil si sa faca si menajul printre picaturi. am avut si noi o tentativa cu bona noastra, insa cand am constatat ca mai bine curatam eu in cele cateva zeci de minute libere seara, am renuntat.
Haideti sa nu plangem de mila bonelor. nu ca micile creaturi pe baterii atomice nu le-ar stoarce, insa... daca sunt de varste care se invart in jurul a 50 de ani sunt in majoritate pensionate pe caz de boala. deci au o pensie. nu pot lucra cu contract de munca, fiindca au iesit medical la pensie. salariului de bona platit "din mana" i se adauga pensia. nu este uriasa, dar e.. basca! si unii dintre noi (nu, eu pot spune ca nu muncesc pe 10 milioane) muncesc pe banii astia legal. Daca sunt mai batrane.. eu m-as gandi daca le angajez, ca nu vreau sa ma cheme acasa ca mi-a lesinat bona de la efort. daca sunt mai tinere (daca ar accepta nevasta sa fie tinere :D) probabil ca experienta lor cu copiii e fie inexistenta fie au unele probleme care le impiedica sa munceasca altceva. deci iar pica.
Daca discut cu agentia atunci nu platesc doar bona ci si agentia, agentie care garanteaza cu numele ei seriozitatea bonei. e si asta o solutie de urgenta, dar... iesi mai scump in final.
Am cunostiinte care platesc 5 milioane pentru bona. si eu am platit cam tot atat. acum dau 6. sincer, daca ar face si menajul casei la mod constiincios inca 3 nu ar fi prea mult. insa dincolo de pretul asta... chiar ca merita o gradinita! Chiar daca nu am menajul facut copilul ar sta in colectivitate, ar avea o alta educatie, etc.
Daca ai salariu rezonabil nu inseamna ca trebuie sa te lasi stors de bani. Banuiesc ca pentru salariul acela nu stai, ci muncesti. Probabil ca daca ai accepta un salariu mai mic ai avea avantajul unui program mai putin obositor, al unui program fix, etc, deci mai mult timp si energie pentru copil! Oricum, nu cred ca muncesti pentru bona, zugrav, etc, ci pentru bunastarea familiei tale. daca suma ramasa pentru "altele" dupa ce ti-ai platit toate datoriile "fixe" este identica dupa ce ti-au crescut veniturile cu cea de dinainte de aceasta crestere (cand nu "iti permiteai"), eu zic ca muncesti mai mult degeaba!
ECMI spune:
Off topic:
Imi recomandati si mie o persoana priceputa, serioasa si ingrijita care sa poata avea grija de fetitele mele?
Dezavantajul nostru este ca avem gemene si fuge toata lumea cand aude, dar avantajul este sunt mai cuminti decat unul singur.
Si ca sa raspund si eu la subiect: noi avem pe cineva (o buna prietena a mamei mele) care se ocupa de fetite - le ia in fieare dimineata la ea cu tot ce trebuie pregatit (apa in biberoane sa-i ajunga pana la sfarsitl programului, fructele pasate, supa pregatita...).
La sfarsitul orelor iau fetele, biberoanele murdare, vasele nespalate, hainutele copiilor pentru spalat, punguta cu gunoiul facut de fete.
Pentru toate astea ii platesc 7 milioane pe luna.
(vreau sa retineti ca fetele sunt cu adevarat foarte cuminti nu pun nici un fel de problema,; nu trebuie decat sa le dea sa manance - biberon sau cu lingurita).
Nu as fi incercat sa o schimb dar a inceput sa-mi sugereze ca a citit pe Internet ca altele sunt platite mai mult. Sunt de acord cu ea, dar cate mame vin acasa si nu gasesc nici un biberon spalat, sau gasesc canitele mirosind a stricat pentru ca nici nu le-a pus apa in ele sa se curete resturile de mancare?
Mai grav este faptul ca incearca sa-mi forteze mana sa-i platesc mai mult intr-un mod ciudat - nu mai are grija de fete (nu mai sterilizeaza biberoanele si canile, nu le unge la fundulet cu ce trebuie) si nu mai asculta de indicatiile mele (la replica mea "as vrea sa facem asa macar pentru ca eu sunt mama lor" imi raspunde "ei, si?".
Eu ce ar trebui sa fac?
Stric o prietenie?
(Stiam eu ca nu e bine sa faci "afaceri" cu prietenii)
[url=”http://new.photos.yahoo.com/c_ghimis/album/576460762314305795#page1”]Maria[/url]
[url=”http://new.photos.yahoo.com/c_ghimis/album/576460762314305692#page1”]Ilinca[/url]
[url=”http://new.photos.yahoo.com/c_ghimis/album/576460762314305795#page1”]La plimbare[/url]