salariu bona?
bun gasit!
va rog frumos sa ma ajutati cu sfat: bona mea, pe care o plateam pana acum cu 7 milioane pe luna, mi-a cerut - f politicos - inca 2 milioane. deci in total 9! mi se pare foarte mult. pe de alta parte, stiu ca are o pensie mizerabila, nu am absolut nimic sa-i reprosez, e chiar perfecta. are grija de copil, copilul o iubeste, o am deja de 2 ani si nu am ce sa comentez. sta de la 8 la 18, ii face mancare zilnic, noua ne lasa mancare pentru weekend, ii mai spala hainele daca i se murdaresc, face si curatenie, calca si pentru noi... deci face. nu e vorba ca nu imi permit, dar totusi, 9 milioane?
ce parere aveti?
multumesc!
cindy
Raspunsuri
capcaunul spune:
quote:
Initial creeata de cindy
va rog frumos sa ma ajutati cu sfat: bona mea, pe care o plateam pana acum cu 7 milioane pe luna, mi-a cerut - f politicos - inca 2 milioane. deci in total 9! mi se pare foarte mult. pe de alta parte, stiu ca are o pensie mizerabila, nu am absolut nimic sa-i reprosez, e chiar perfecta. are grija de copil, copilul o iubeste, o am deja de 2 ani si nu am ce sa comentez. sta de la 8 la 18, ii face mancare zilnic, noua ne lasa mancare pentru weekend, ii mai spala hainele daca i se murdaresc, face si curatenie, calca si pentru noi... deci face. nu e vorba ca nu imi permit, dar totusi, 9 milioane?
ce parere aveti?
cindy, fraier este cel care da nu cel care cere.
Sfatul meu: renunta la ea. Cu 9 milioane gasesti gradinite destule. Dupa o perioada de tranzitie vei vedea mai multe beneficii decat neajunsuri.
brianamica spune:
cindy ....e exagerat de mult !!!!!!!
Eu acum am pe cineva intern, insa inainte de asta aveam 2 bone care acopereau orele 7.00-21.00; am 2 copii+ceva mancare, curat, calcat si amandoua ma costau 7.5 milioane/luna . Si sa nu uitam ca una din fetite avea 4 luni cand au inceput iar cealalta clasa 1 !!!!!
Acum, daca tu tii foarte mult la ea, pune si tu in balanta ceea ce ai acum si daca ai avea curaj sa incerci cu alta sau cu o gradinita !
Uneori merita sa platim mai mult pentru ceva ce merita .....sau NU !
Brianamica mamica de 2 fete cucuiete
“Întelegerea trecutului ne determină abilitatea cu care intelegem prezentul.”
POZE FETE CUCUIETE 
ANA ESTE ATAT DE MARE
DAR SA VEDETI ELA CAT DE MARE E ...
danat spune:
IMENS!!!! Uite-asa se ajunge la salarii astronomice pentru bone, ele cer, unii le dau, pentru ca nu au de ales, nu vor sa le piarda...Pe de alta parte e aiurea sa schimbi persoana care sta cu copilul numai din cauza banilor, mai ales daca esti multumit de ea, dar si sa ti se impuna e cam urit din partea acelei persoane. Eu consider asta un fel de santaj sentimental. Ca pina la urma din dragostea pentru copil ajungi sa inghiti asa ceva. E atit de sensibil subiectul BONE incat se ajunge la polemici interminabile. Cred ca au fost zeci de subiecte deschise pe tema salariului lor
Eu pot sa spun situatia mea: pentru program 8-18 ii dam 5 mil, abonament RATB si telef mobil (de la noi, pe care i-l platim, dar nu se arunca sa faca multe convorbiri, ca e fata simtita
). In plus, de ziua ei, de concediu, de paste i-am dat prime. Are grija de copil, il scoate afara, ii da papa, nu gateste, ii las eu pregatit totul, uneori ii mai fierbe un cartof sau o pasta, si-i mai face omleta sau altceva pt micul dejun. Mai sterge prin casa cu mopul, si-i calca camasile sotului meu. Ne ajuta atit cat ii dau. Nu vreau s-o pun sa munceasca in plus prea mult. Si-asa dupa ce pleaca de la noi, ajunge pe la 6 jumate-7 seara acasa si-o asteapta familia de proaspata sa mai faca si mincare, curatenie, pachetele pt servici...Mi-e si mila de ea uneori. O apreciez si o tratez ca pe o ruda. Si cred ca ea simte asta. Uneori ne mai zice ca suntem copiii ei
Imi mai place ca nu intra in vorba cu toate bonele si bunicile din parc, chiar evita locurile cu multa lume.
Ptiu, ptiu sa nu o deoki! ![]()
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana
mama lu'
Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
energy spune:
nu stiu exact ce face bona ta pentru banii aia, daca te ajuta cu ceva eu dau 5,5mil pentru 8 ore pe zi, ii gatesti si ii calca numai lui (copilului), iar in cele trei ore cand doarme copilul se uiat la tv sau doarme si ea pe canapea, noi nu o solicitam pentru nimic in plus.
giul spune:
s-ar putea spune ca sunt de cealalta parte a baricadei .intai am postat la un subiect despre salarii bona ,eu ceream 9 milioane pentru 10-11 ore pe zi supravegheat copilul si ceva menaj.persoane de pe forum mi-au scris foarte incisiv.acum am dat anunt de curatenie cu ziua ,8 h /400 000 lei ,nu aveti idee cate apeluri am primit ca am ajuns sa fac mofturi si sa aleg cat mai aproape de casa .dau cu aspiratorul,spal faianta,menaj ,fara copii.si astfel adun de luni pana vineri 2 000000 si intr-o luna 9 200 000 si daca as vrea as manca ,dar eu imi iau de acasa ca asa vreau. un sfat de la o persoana de 45 de ani ,care a nascut si crescut 3 copii,este ca linistea ta merita acei 2milioane in plus sau poti negocia.fetele de pe forum nu vor veni sa te ajute in vre-un fel ,e bine sa-ti cunosti interesul,nu parerile altora .
anemona spune:
Sincer, eu as vrea sa am acea persoana cu 9 milioane. Eu am fetita de 2,2 ani la gradinita particulara si cand ajungem cu totii acasa la 7 seara gasim casa asa cum am lasat-o, mancare ioc, trebuie permanent sa aloc timp de gatit, curatenie, spalat, calcat, iar din putinul timp pe care il avem de petrecut cu copilul, mare parte trebuie sa-l pierd facand aceste lucruri neplacute, dar necesare. Asa imi stric si zile din weekend si seri si nu e deloc bine.
Asadar, daca esti atat de multumita de ea, pastreaz-o si da-i cat cere, pentru ca si ea este un om care munceste 10-11 ore pe zi si trebuie sa-si asigure un trai decent. Ea face totul cu constiinta, deci proibabil ca se simte indreptatita sa ceara conform calitatii muncii pe care o face.
Parerea mea este sa nu renunti, eu am renuntat la o menajera dupa care acuma plang si nu am mai gasit una ca ea.
jojonr2 spune:
am observat ca voi toate sunteti din Bucuresti,poate acolo sunt cheltuielile mai mari,dar la noi,In Piatra Neamt,5 mil e super suficient.Eu zic sa-i dai daca ai vazut ca are mare nevoie de bani,dar daca a apelat la santaj,adica stie ca esti f atasata de ea tu si copilul,nu-i da.Totusi dupa 2 ani merita o marire de salariu.
filofteia spune:
Si eu zic ca merita..
De fapt tu ai si bona si menajera intr-o singura persoana. Gandeste-te cat ai fi platit daca erau persoane diferite.
cindy spune:
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri, chiar m-au ajutat sa-mi formez o parere.
Pana la urma am vorbit cu ea direct si i-am spus sincer ca ni se pare o suma foarte mare (ca sa vada ca stim si noi pretul pietei), dar pentru ca e vorba de copil o sa acceptam, dar se va ocupa serios de tot menajul (curatenie, calcat si mancare - asta cand doarme copilul!). I-am mai spus si ca nu o sa mai marim suma prea curand... Nu a fost nici o suparare, de nici o parte.
Adevarul e ca ma ajuta foarte mult si nu am ce sa-i reprosez, copilul e innebunit dupa ea. Si stiu ca vine iarna si o sa o coste 2-3 milioane numai intretinerea, deci daca are o pensie de 2 milioane e clar ce-i ramane lunar... Sincer mi se pare foarte greu.
Multumesc mult pentru pareri!
Numai bine!
LYADA spune:
Buna,
Incerc sa calculez media pe ora din toate mesajele postate si mi-a iesit undeva in jur de 30-35.000 lei/h.
Nu mai stiu cat sa-i dau bonei mele, mai ales ca in ultimele 2 luni aud numai de familii parasite de bone sau de bone care cer mariri exagerate de salariu.
Mi-a lasat si a mea un nr din Superbebe unde este un articol al unei agentii de bone si se specifica salariul minim pt 8 ore - 5 mil de lei (adica 31.250 lei ora) fara a face nimic in casa.
Bona mea sta 6 ore pe zi (il ia la 2 de la gradinita) insa face de toate in casa. Tinand cont de tendinta de crestere a pietei cat ar trebui sa-i dau? Plus ca am zugravit apartamentul si stie ca as avea de unde, nu pot sa ma eschivez ca nu am de unde, insa nici nu vreau sa sar peste "piata".