Papa Nicolau in timpul sarcinii?

Papa Nicolau in timpul sarcinii? | Autor: marrillena

Link direct la acest mesaj

Buna!
Am si eu scurta intrebare!
Sunt insarcinata in 12 saptamani iar doctorul ginecolog mi-a recomandat un test Papa Nicolau.
Intrebarea este: este periculoasa efectuarea acestui test in timpul sarcinii?

Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Salut Marrillena,

Nu stiu sigur daca e periculos, dar nu cred. Stiu pe cineva care aici l-a facut la 10 saptamani sau asa ceva. Nu cred ca daca era periculos i-l facea cineva fara sa o puna sa semneze 1.000.000 de hartii.

M-am uitat si un pic pe net si American Pregenecy Association zice ca "It is safe to have a Pap smear during pregnancy." - dica nu e periculos sa-l faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Nu e nici o problema sa-l faci si eu l-am facut si totul a fost bine,eram insarcinata in 8 saptamani.
Mai riscant am auzit ca este testul de culturi din col dar si asta la mine s-a desfasurat fara nici un incident neplacut.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 14+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Si eu l-am facut.

Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

Buna Marillena,
si eu am facut testul si nu a fost nici o problema - l-am facut la 16 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

marrillena, de curiozitate, de ce ti l-a dat? cand l-ai facut ultima data?

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toanca spune:

Buna Marillena,
si eu am facut testul si nu a fost nici o problema

Toanca si Matei Alexandru 06.01.2006

poze

http://www.dropshots.com/toanca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

dupa parerea a 3 medici (dintre care 2 ginecologi cunoscuti in Bucuresti + doctora mea de familie) analiza de cultura de col se face numai in cazul unor suspiciuni cum ar fi o analiza de secretie vaginala care nu a iesti bine, sau chiar o urocultura (in cazul meu) care, la fel, nu a iesit bine si normal, in cazul unor antecedente de infectii etc. si da, am inteles ca analiza de cultura de col se face inainte de a naste, mai ales daca doresti o nastere normala.

pe de alta parte stiu ca parerile sunt impartite pe tema asta. personal am avut o experienta neplacuta cu aceasta cultura de col in urma careia am sangerat. din fericire a fost decat o maaaare sperietura si atat! daca ar fi sa dau un sfat ar fi: daca tot faceti culturi de col, papa nicolau, care presupun mai mult decat o simpla recoltare a secretiei (dar nici atunci!) duceti-va la medic, nu va lasati pe mana unei asistente de la un laborator.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Buna,

In sarcina este obligatoriu sa faci analizele uzuale din secretie si curtuti din col. Papanicolau se recolteaza la fel, deci nu este nici o problema, nu-ti face griji :)
Bafta multa si sarcina usoara!

Pupicei, Ingeras 28+ Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

Eu l-am facut inainte de a ramane insarcinata, dar cred ca e safe si in timpul sarcinii. Atata timp cat culturile din col se fac la 36 sapt, nu vad care ar fi problema cu PAP-ul

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrillena spune:

Va multumesc mult, fetelor!
Helenutza23, testul mi l-a recomandat doctorul din cauza ca as avea o secretie mai abundenta si un col un pic, un pic inflamat. A zis ca e mai bine sa il fac.Testul l-am facut acum 1 an cu analizele de rutina. Totul a fost ok atunci.
Eu sunt in 14 sapt. si sincer mi-era putin frica sa il fac.
O sa tin cont de sfaturile voastre, dar cred ca o sa mai intreb si un alt medic daca este cazul sa il fac.E nu am niciun fel de probleme si nici vreun semn ca as avea vreo infectie.

Va multumesc mult pentru raspunsuri!

Mergi la inceput