PAP test-ul se face obligatoriu oricarei femei indiferent de varsta. Nu este periculos, nici dureros si nu dureaza mult. Medicul recolteaza pe un exudat steril (un betisor cu vata la capat, sau o spatula speciala) secretie vaginala. Testul papa nicolau este utilizat pentru descoperirea cancerului cervical care se poate fixa in colul uterin al femeii. Virus care se poate capata si prin relatii sexuale. Multe femei dezvolta imunitate la virusul carcerului cervical multe nu. De aceea orice femeie ar trebui sfatuita ca macar o data pe an sa efectueze acest test.
Numai bine fetelor si faceti PAP-testul
ioana 22 cu
se face si eu l-am facut pe la inceput.nu pune cu nimic in pericol sarcina.practic se reclteaza cu un betisor lung din col secretiile.e util sa vada daca nu ai candida,trichomonas,clamidia sau chiar Doamne fereste un inceput de cancer de col.nu e mai periculos ca un ex. ginecologic,deci nu-ti face nicio grija.si doar nu te trimetea dr. asa degeaba.eu cu rezultatul m-am dus la ginecolog.
stit ca testul Papa-Nicolau a fost descoperit de romani? si ca salveaza multe,multe vieti daca e facut regulat.e atat de simlu de facut si e pacat ca se moare inca de cancer de col.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005